1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jesper Drost 48. / Schot met links  (Ryan Thomas)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 89. / Schot met links

90'
PEC Zwolle leek af te stevenen op een overwinning. Dat was gezien de kansen ook terecht geweest, maar vlak voor tijd schoot Kolbeinn Sigþórsson een hoekschop binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Bedankt voor het volgen van dit duel. Graag tot een volgende keer!
90'
89'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:1 door Kolbeinn Sigþórsson
Toch de gelijkmaker. PEC Zwolle krijgt een hoekschop niet goed weg en dan staat Sigþórsson op de goede plek. Van dichtbij schiet hij de bal tegen de touwen.
84'
Dit is slordig van Jordy Lukoki. Hij komt in balbezit na een lange haal naar voren. De oud-Ajacied heeft alle ruimte, maar verprutst de bal. Daar had hij meer mee moeten doen.
83'
Kan Ajax er nog een slotoffensief uitpersen? Het lijkt er tot nu toe niet op.
80'
Wissel in bij AFC Ajax -> Mike van der Hoorn
80'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Riechedly Bazoer
79'
Als PEC Zwolle beter met de ruimte omgaat, kan het de voorsprong verdubbelen. Dat komt omdat Ajax meer druk naar voren zet, waar overigens geen hele grote kansen uit komen.
79'
De tijd begint te dringen voor Ajax. Als stormram gaat Frank de Boer straks Mike van der Hoorn brengen.
76'
Een goede voorzet van Anwar El Ghazi wordt niet beloond met een doelpunt. Davy Klaassen kan wel koppen, maar zijn poging gaat ver naast.
75'
Ron Jans neemt bij PEC Zwolle ook geen risico met Mustafa Saymak. De middenvelder is niet helemaal fit en wordt naar de kant gehaald. Voor hem komt Wout Brama.
74'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Wout Brama
74'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
68'
Anwar El Ghazi probeert het maar eens van afstand. Hij krijgt de bal aan de rand van het strafschopgebied. De aanvaller haalt uit naar de rechterhoek, maar via de knie van Bart van Hintum en doelman Warner Hahn blijft het 1-0.
66'
Oef... Doelman Warner Hahn ziet er niet helemaal goed uit. Een goede voorzet van Kenny Tete naar Kolbeinn Sigþórsson wordt door hem onderschept, maar in plaats van de bal te vangen tikt hij de bal met zijn hand naar voren. Bijna komt de bal in de voeten van Davy Klaassen. Maar de Ajacied kan niet in balbezit komen, anders kon hij de bal zo in het lege doel schieten.
63'
Voor Viktor Fischer zit de wedstrijd erop. Na ruim een jaar blessureleed had hij vandaag zijn eerste basisplaats. De Deen begon in de spits, maar kon geen potten breken.
62'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
62'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
60'
Van Polen! Wat een mogelijkheid. Bram van Polen gaat recht op het doel van Ajax af. Oog in oog met Jasper Cillessen zoekt de verdediger de lange hoek, maar stuit op de doelman van Ajax. Het is een goede redding van Cillessen, maar dit had de 2-0 moeten zijn.
57'
Lasse Schöne met een verraderlijke vrije trap van zo'n dertig meter. De bal gaat over de muur met een curve, echter gaat het schot ook recht op doelman Warner Hahn. Ondanks de rare boog, kan hij de bal vangen.
56'
Ajax moet nu echt van zich afbijten. Met de manier waarop de Amsterdammers nu spelen wordt het een lastige middag in Zwolle.
50'
Frank de Boer heeft bij Ajax Lucas Andersen gewisseld. Hij stelde teleur in de eerste helft.
49'
Zo toont Ryan Thomas met een assist op Jesper Drost meteen zijn waarde. Thomas is in de ploeg gekomen voor Sheraldo Becker, die na zijn blessure nog geen hele wedstrijd kan spelen. Ook Thomas Lam is in de kleedkamer van PEC Zwolle achtergebleven. Met hem wordt geen risico genomen en daarom wordt Maikel van der Werff gebracht. De invaller is voor de bekerfinale geschorst en kan daarom prima spelen.
48'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Jesper Drost
Mooi doelpunt! Ryan Thomas geeft de bal op links mee aan Jesper Drost. In het strafschopgebied controleert hij de bal met de borst en haalt met zijn linker meteen uit. Het schot gaat naar de verre hoek en daar heeft Jasper Cillessen geen antwoord op.
47'
Ajax is direct dicht bij de goal. Op de rechterkant gaat Anwar El Ghazi richting het doel. Hij passt de bal naar de tweede paal waar Viktor Fischer is. De aanvaller kan uithalen, maar zijn schot belandt in het zijnet.
46'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
46'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Sheraldo Becker
46'
45'
PEC Zwolle heeft in de eerste helft de beste kansen gehad op de 1-0. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar Ajax had één grote kans via Anwar El Ghazi. Hij strandde oog in oog met Warner Hahn.

Graag tot straks!
45'
45'
Op slag komt Davy Klaassen nog met een kopbal. De poging is aardig, maar niet meer dan dat. De poging van de Ajacied gaat over.
41'
Jody Lukoki dolt zijn oud-teamgenoten van Ajax. Hij komt bij de eerste paal ook nog tot een voorzet. Maar de bal komt niet aan bij iemand in het strafschopgebied. Gebeurt dat wel, dan hoeft PEC Zwolle alleen nog maar de trekker over te halen.
40'
Gele kaart voor Joël Veltman (AFC Ajax)
Veltman begaat een pittige overtreding op Tomáš Necid. Dat komt de verdediger van Ajax op een gele kaart te staan.
39'
Weer Warner Hahn die Anwar El Ghazi voor zich op ziet duiken. Hij haalt uit naar de rechterhoek, maar met een goede reflex redt Hahn. Uiteindelijke was de save niet nodig, omdat El Ghazi werd teruggefloten voor buitenspel.
36'
Daar is Ajax! De Amsterdammers zijn er ineens snel uit. Dat levert de gasten meteen een grote kans op. Riechedly Bazoer zit op rechts Anwar El Ghazi het strafschopgebied binnen snellen. De vleugelaanvaller krijgt de bal en staat oog in oog met Warner Hahn. De Ajacied haalt uit, maar stuit op Hahn. Dit was de beste kans voor Ajax in de eerste helft.
34'
Kans nummer drie! Weer is PEC Zwolle dicht bij een doelpunt Tomáš Necid zet met een fraai hakje Mustafa Saymak vrij voor Jasper Cillessen. Op het moment dat de middenvelder uit wil halen voorkomt een tackle een doelpunt. Het levert PEC Zwolle niet meer dan een hoekschop op.
33'
Gele kaart voor Lucas Andersen (AFC Ajax)
Niet voor het eerst lijdt Lucas Andersen kinderlijk eenvoudig balverlies. Jody Lukoki pakt hem de bal, zet het op een lopen, maar wordt op dat moment naar de grond getrokken.
30'
Viktor Fischer probeert aan de rand van het strafschop te schieten. Dat had hij beter anders kunnen doen. Fischer had af moeten geven op Nick Viergever, die met de bal aan de voet op doelman Warner Hahn af had kunnen gaan.
27'
Als er iemand aanspraak maakt op de goal is dat PEC Zwolle. De thuisploeg is de bovenliggende partij en Ajax laat niet heel veel zien.
21'
PEC Zwolle is de ploeg met het balbezit en maakt het spel. Ajax zorgt voor dreiging vanuit de omschakeling.
20'
Na een goed begin van Ajax neemt PEC Zwolle steeds meer het heft in handen.
19'
Dit moest hem zijn! Sheraldo Becker krijgt de bal uit een voorzet van Bart van Hintum voor zijn voeten. Van een meter of tien heeft de Ajax-huurling de hoek voor het uitzoeken. Dat doet hij ook, want zijn schot gaat naar de linker hoek. Daar ligt ook Jasper Cillessen. De doelman stopt de inzet van Becker uitstekend!
16'
Necid! Dat scheelde een paar centimeter. Hij beoordeelt een goede voorzet van Sheraldo Becker perfect. De Tsjech zet zijn hoofd er tegenaan en ziet dat zijn poging maar net naast gaat.
15'
Anwar El Ghazi met een fraaie solo door de verdediging van PEC Zwolle. Hij is niet te stoppen door de defensie van PEC Zwolle. De vleugelaanvaller bewaart het overzicht en bedient Lucas Andersen. Hij wil naar zijn rechterbeen en zoek daarmee ook de drukte op. Daarom wordt zijn schot geblokt.
12'
Ook PEC Zwolle is prima begonnen aan de eerste helft. De thuisploeg zorgt voor dreiging, maar grote uitgespeelde heeft PEC Zwolle net als Ajax nog niet gehad.
10'
Bart van Hintum slingert een vrije trap het strafschopgebied in. De bal blijft gevaarlijk hangen na een kopballetje van Tomáš Necid. De spits uit Tsjechie krijgt uit een corner die daarna volgt weer een kopkans. Nu mikt hij over.
7'
Ajax begint aardig aan de wedstrijd. De Amsterdammers zorgen voor dreiging. Ook nu weer. Een goede aanval eindigt bij aanvoerder Davy Klaassen. Hij neemt de bal van een meter 18 meteen op de slof. Helaas voor de Amsterdammers gaat de bal over.
6'
Gele kaart voor Jesper Drost (PEC Zwolle)
Jesper Drost gaat in het strafschopgebied neer tussen twee Ajacieden in. Hij wil een penalty versieren, maar dat lukt niet. In plaats van een strafschop krijgt Drost een gele kaart voor een schwalbe.
4'
Weer komt Ajax goed uit. Davy Klaassen stormt met de bal aan de voet op het strafschopgebied af. Links staat Lucas Andersen ongedekt. De Deen loopt de zestien meter in. Hij wil afgeven, maar op dat moment kan PEC er tussen komen en is een veelbelovende aanval ten einde.
3'
Ajax komt voor het eerst even in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied, maar de voorzet van rechts van Anwar El Ghazi wordt geblokt. Het levert daardoor verder niets op.
1'
PEC Zwolle heeft afgetrapt op eigen veld.
1'
De spelers van beide elftallen melden zich in de spelerstunnel. De aftrap nadert dus.
Ajax speelt met Viktor Fischer in de spits. Als rechtsback krijgt Kenny Tete de voorkeur boven Ricardo van Rhijn. Bij PEC Zwolle is Ajax-huurling Sheraldo Becker terug van een blessure, hij begint in de basis. De geschorste Trent Sainsbury wordt achterin vervangen door Thomas Lam.
Welkom bij de liveticker van PEC Zwolle - Ajax. Ik ben Steven Koelma en doe vanaf 14.30 uur verslag van dit duel.

Voor Ajax zijn de belangen vanmiddag op het kunstgras van PEC het grootst. De Amsterdammers hebben aan een punt genoeg om de tweede plaats veilig te stellen en daarmee voorronde van de Champions League. Ajax draait de laatste weken niet goed, maar de afgetreden landskampioen beschikt op kunstgras op een bijzondere reeks. In twintig wedstrijden op deze ondergrond verloor Ajax nog geen enkel duel.

PEC Zwolle zal vooral heel willen blijven voor de bekerfinale van volgende week tegen FC Groningen. Een goed resultaat tegen Ajax zorgt er bovendien voor dat PEC Zwolle met een goed gevoel naar De Kuip zal gaan. En als het even meezit kan PEC Zwolle vandaag een plek bij de eerste zeven veilig stellen. Wanneer PEC Zwolle de bekerfinale verliest, speelt het in ieder geval nog in de play-offs om Europees voetbal.

Ongeveer een uur voor de aftrap worden de opstellingen bekend. Deze zijn hier te vinden. Bij Ajax is het de vraag wie de spitspositie in gaat vullen. Kiest trainer Frank de Boer voor Arkadiusz Milik? De Pool hervatte deze week de groepstraining weer na een knieblessure. Of krijgt misschien Viktor Fischer wel de voorkeur? Hij trainde in aanloop naar het duel met PEC Zwolle in de spits. Bij PEC Zwolle is het afwachten of trainer Ron Jans spelers rust gunt met de bekerfinale voor de deur.