PSV Zondag, 1. Maart 2015
16:45 uur
AFC Ajax
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Ricardo Kishna 30. / Schot met links  (Anwar El Ghazi)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 77. / Kopbal  (Jetro Willems)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Lasse Schöne 83. / dir. vrije trap
1 : 3 Torinfos in de Ticker Anwar El Ghazi 90. / Schot met rechts  (Davy Klaassen)

90'
Samenvatting tweede helft PSV kon nooit meer het niveau van het eerste half uur halen. Via De Jong kwam PSV wel langszij. Via Schöne en El Ghazi won Ajax alsnog in Eindhoven. 1-3.
90'
90'
Gele kaart voor Santiago Arias (PSV Eindhoven)
Hij vloert de doelpuntenmaker van zojuist en krijgt hiervoor geel.
90'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:3 door Anwar El Ghazi
Hij wordt aangespeeld op de rand van de zestien en komt naar binnen. Hij krult de bal vervolgens prachtig om Zoet heen in de verre hoek. Mooie goal en de definitieve beslissing.
90'
Er komen drie minuten bij!
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
85'
Twee gevaarlijke kopballen van PSV! Eerst kopt De Jong de bal tegendraads in, maar voorkomt Cillessen een goal. Daarna wordt de kopbal van Wijnaldum van de lijn gehaald. Ajax ontsnapt.
85'
Wissel in bij AFC Ajax -> Jaïro Riedewald
85'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Thulani Serero
83'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:2 door Lasse Schöne
Dit keer is hij wel trefzeker met een vrije trap! Dit keer ligt de bal aan de andere kant op ongeveer 25 meter van het doel. De bal gaat via de muur in de uiterste hoek.
80'
Depay probeert het wederom van afstand, maar zijn schot gaat rakelings langs de paal. PSV wordt weer sterker!
77'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Luuk de Jong
Wederom levert Jetro Willems een puntgave assist af. Zijn voorzet is messcherp en De Jong zet er zijn hoofd tegenaan. Hij klopt Klaassen in de lucht en zorgt zodoende voor de gelijkmaker.
76'
Schöne! De invaller etaleert zijn traptechniek. Een vrije trap knalt hij tegen de lat. Dit was bijna de 0-2.
75'
De Jong met een schotje uit de draai. Geen enkel probleem voor Cillessen. PSV zal met iets beters moeten komen, wil het Cillessen passeren vandaag.
73'
Onrust in Eindhoven! Boilesen ligt buiten het veld, na een duel met Locadia. Hij blijft daar liggen en wordt naar alle waarschijnlijkheid geraakt door een voorwerp dat vanuit het publiek is gegooid. Er wordt ook vuurwerk op het veld gegooid. Misschien dat dit PSV wakker schudt.
72'
Gele kaart voor Anwar El Ghazi (AFC Ajax)
Hij gaat voor Zoet staan en voorkomt zo dat hij de bal snel uit neemt. Dit pikt Makkelie niet.
70'
Arias komt mee op aan de rechterkant en bedient Maher in het strafschopgebied. Hij haalt vervolgens te wild uit. De bal gaat over en naast. Dit was een goede mogelijkheid voor de thuisploeg.
70'
Cocu ruilt een buitenspeler in voor een centrumspits. Hij hoopt zodoende meer gevaar te stichten.
70'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
70'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
66'
De doelpuntenmaker dus naar de kant. Hij lijkt het daar zelf niet echt mee eens. Lucas Andersen neemt zijn plek in.
66'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
66'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
64'
De supporters van PSV zijn steeds meer ontevreden over de leidsman van vandaag, Makkelie.
62'
PSV heet moeite met de Amsterdammers. Het niveau van het eerste half uur heeft de ploeg niet weer kunnen halen.
58'
PSV wil twee keer binnen een minuut een strafschop. Eerst na een duel tussen Wijnaldum en Viergever. Daarna na een vermeende handsbal van Davy Klaassen.
57'
Milik is geblesseerd en moet zich laten vervangen door Lasse Schöne!
57'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
57'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Arkadiusz Milik
54'
Maher probeert het maar weer eens van afstand. Wederom is Cillessen de sta in de weg.
50'
Het wordt onvriendelijker in Eindhoven! Davy Klaassen en Wijnaldum ruziën met elkaar. En Maher geeft Joël Veltman een trap na. Hij mag blij zijn dat hij nog op het veld staat, want hiervoor had Makkelie Maher weg kunnen sturen.
48'
Milik wil een strafschop! Hij dribbelt de zestienmeter binnen en gaat een duel aan, maar daar gebeurt veel te weinig om een strafschop voor te geven.
46'
45'
Het eerste half uur was PSV de bovenliggende partij en zat er een voorsprong aan te komen. Die kwam niet, want Ajax kwam tegen de verhouding in op 0-1. Kishna maakte het doelpunt. Daarna was PSV het even kwijt en daardoor gaan de bezoekers met een voorsprong rusten.
45'
45'
Gele kaart voor Nick Viergever (AFC Ajax)
De verdediger van Ajax haalt Guardado hard onderuit en krijgt hiervoor terecht geel.
44'
Er komt een minuut bij in de eerste helft!
42'
PSV heeft nog een paar minuten om voor rust iets aan de achterstand te doen. Anders zal het na rust op zoek moeten naar de gelijkmaker.
41'
Milik omspeelt Bruma in de zestien van PSV, maar Zoet is alert en pakt de bal voor de voeten van Milik weg.
40'
Jeffrey Bruma ontsnapt aan rood! Hij gaat op het been van Milik staan, nadat hij probeert bij de bal te komen. Het is scheidsrechter Danny Makkelie ontgaan.
38'
Riechedly Bazoer wordt regelmatig uitgefloten door de aanhang van de thuisclub. Hij speelde in de jeugd van PSV, maar koos ervoor om over te stappen naar Ajax.
35'
PSV is wat aangeslagen van de openingstreffer van de Amsterdammers, die ook uit de lucht kwam vallen. De ploeg zal op zoek moeten naar de gelijkmaker.
30'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Ricardo Kishna
Anwar El Ghazi passeert Jetro Willems en geeft de bal vervolgens voor. Bij de tweede paal komt Ricardo Kishna inlopen en hij schudt Santiago Arias van zich af. Met een voetbeweging passeert hij Jeroen Zoet. De doelman zit nog wel aan de bal, maar hij kan niet voorkomen dat de bal in het doel verdwijnt.
29'
Ai, dit had de thuisploeg beter uit moeten spelen! Al combinerend komt PSV in de zestien van Ajax en komt Narsingh aan de bal. Hij wil de bal breed leggen op De Jong, maar de bal is onzuiver. Slordig!
26'
Milik! De spits van Ajax krult een vrije trap over de muur van Ajax. De bal gaat net voorbij de eerste paal. Daar is Ajax voor de eerste keer!
25'
Depay wederom met een hard schot. De afstand is ongeveer 25 meter, dus Cillessen ziet de bal goed komen en kan de bal pakken.
23'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. Ajax moet zijn meerdere erkennen in de koploper. PSV is al meerdere malen gevaarlijk geweest, maar scoorde nog niet.
20'
Wijnaldum met het hoofd! Een vrije trap belandt op het hoofd van de middenvelder. Zijn kopbal is hard, maar ook recht op Cillessen. De doelman pakt de bal klem.
18'
Depay etaleert zijn klasse, met een geweldige voetbeweging is hij Ricardo van Rhijn te slim af! Daarna loopt hij zichzelf wel vast.
17'
Ook Andrés Guardado probeert het van afstand! Zijn schot gaat enkele meters naast het doel. PSV heeft de wedstrijd onder controle en is de bovenliggende partij voorlopig.
15'
Memphis Depay met een hard schot! Ja, ze weten bij Ajax dat hij het kan, maar ze kunnen het niet voorkomen. Hij schiet vanaf twintig meter hard op het doel van Ajax. Cillessen heeft moeite met de bal. Een hoekschop volgt.
14'
Georginio Wijnaldum zoekt ruimte voor het schot, op de rand van het zestienmetergebied. Dat vindt hij, maar zijn schot belandt hoog in de tweede ring. Het is opvallend dat de meeste ballen voorlopig in de tribunes belanden.
12'
PSV zette Ajax de eerste tien minuten vol onder druk, maar laat de teugels nu wat vieren. Het geeft Ajax de kans om op te bouwen.
9'
Adam Maher draait een vrije trap richting de tweede paal. Cillessen kan de bal weg boksen, maar de bal komt voor de voeten van Narsingh. Die aarzelt niet en haalt meteen uit. Ook deze poging gaat hoog over.
7'
Milik besluit te schieten vanaf dertig meter. Geen gevaarlijke poging, want de bal belandt in de tribunes.
5'
Het begin is hoopgevend! Beide ploegen beginnen fel aan het duel.
2'
Luciano Narsingh! De rechtsbuiten gaat de combinatie aan met Luuk de Jong en komt zodoende voor Jasper Cillessen te staan. Hij stuit op de doelman van Ajax. Wat een begin!
1'
Binnen een minuut deelt Arkadiusz Milik een elleboog uit aan Nicolas Isimat-Mirin. De toon is gezet!
1'
Ajax heeft afgetrapt in een sfeervol Philips Stadion!
1'
Welkom! PSV speelt in eigen huis tegen Ajax! Het is de nummer één tegen de nummer twee en dus het affiche van de 25e speelronde in de eredivisie. De voorsprong van PSV is enorm, maar Ajax zal zich niet zomaar bij een nederlaag neerleggen in Eindhoven. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

PSV kan de voorsprong vergroten naar zeventien punten
De Eindhovenaren stevenen af op misschien wel het vroegste kampioenschap ooit in de eredivisie. Een voorsprong van zeventien punten zou uniek zijn na 25 speelrondes. De ploeg van Philip Cocu kreeg deze week wel een tik te verwerken, want het werd uitgeschakeld in de Europa League. Zenit St. Petersburg bleek een maatje te groot. De Russische grootmacht won met 4-0 over twee wedstrijden. In de competitie won PSV al elf keer op rij en de ploeg is daardoor niet bij te houden door de concurrentie. In de derde speelronde stonden PSV en Ajax ook tegenover elkaar. De Eindhovenaren zegevierden in Amsterdam met 1-3. Waarschijnlijk zal Karim Rekik wederom ontbreken morgen bij PSV, vanwege een blessure. Nicolas Isimat-Mirin zal hem dan weer vervangen, centraal in de defensie.

Ajax put vertrouwen uit winst in de Europa League
Ajax won overtuigend met 3-0 in Polen van Legia Warszawa. Door de 1-0 thuisoverwinning, ging Ajax met een hoge score richting de achtste finales. Daarin wacht Dnipro Dnipropetrovsk. Maar dat is voor latere zorg voor de Amsterdammers. Een overwinning in Eindhoven kan de ploeg van Frank de Boer goed gebruiken, in de strijd om de tweede plek. Ajax heeft het normaal gesproken lastig in Eindhoven. Ajax wist slechts twee keer te winnen in de laatste tien confrontaties in het Philips Stadion. In 2007 won Ajax met 1-5 in Eindhoven.