FC Dordrecht
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jeffry Fortes 4. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 62. / Penalty
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jeffrey Bruma 70. / Schot met links  (Jürgen Locadia)

90'
Samenvatting

Dordrecht kwam goed uit de kleedkamer en kreeg al snel twee goede kansen. Sean Klaiber schoot voorlangs en Matthew Steenvoorden raakte de paal. Het was PSV echter dat tot scoren kwam. Na een handsbal van Ilias Haddad kreeg PSV een penalty. Luuk de Jong wist dit buitenkansje te verzilveren: 2-0. Even later scoorde ook Klaiber, maar dit ontging scheidsrechter Pieter Vink. De bal was de lijn gepasseerd, maar Dordrecht kreeg geen doelpunt. In de slotfase scoorde Jeffrey Bruma uit een klutssituatie de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld.
90'
90'
En nog een aardige kans voor Wijnaldum. De middenvelder krijgt een goede schietkans en probeert het met een geplaatst schot. Zijn poging gaat echter naast.
90'
Bruma probeert het nog maar eens met een schot vanaf een meter of dertig, maar de verdediger mikt ruimschoots naast.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
88'
Een aardige kans voor invaller Locadia. De spits krijgt een prima mogelijkheid, maar mikt naast.
86'
Laatste wissel bij PSV. Rai Vloet is de vervanger van De Jong.
85'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Rai Vloet
85'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luuk de Jong
83'
Memphis wil ook nog scoren. De aanvaller probeert het vanuit een moeilijke hoek, maar Kurto brengt redding.
81'
Nog een kleine tien minuten in Eindhoven. Komen er nog meer doelpunten?
79'
Lieder gaat naar de kant, zodat Slory kan invallen.
79'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Andwélé Slory
79'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Mart Lieder
78'
Er komt nog een wissel aan bij Dordrecht. Andwélé Slory maakt zich klaar voor een invalbeurt.
76'
De Jong met een heerlijke actie! De spits dolt William Troost-Ekong en zoekt de verre hoek, maar zijn poging gaat voorlangs.
74'
Nóg een wissel. Robin Gosens is geblesseerd en kan niet verder. Ricky van Haaren is zijn vervanger.
73'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Ricky van Haaren
73'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Robin Gosens
73'
We blijven wisselen in Eindhoven. Rick ten Voorde komt voor Pisas. Jorrit Hendrix is de vervanger van Guardado.
73'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
73'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
70'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rick ten Voorde
70'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
70'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:0 door Jeffrey Bruma
De wedstrijd is beslist. Een hoekschop van Maher komt via De Jong en Locadia voor de voeten van Jeffrey Bruma terecht. De centrale verdediger kan van dichtbij scoren: 3-0.
68'
PSV heeft overigens gewisseld. Luciano Narsingh heeft het veld verlaten. Jürgen Locadia is in zijn plaats gekomen.
68'
Wat een gekkenhuis zeg. Drie keer was inderdaad scheepsrecht voor PSV. Dat eindelijk een penalty kreeg. Dordrecht scoort de 2-1, maar Vink ziet het niet...
65'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
65'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
64'
De lat! Wat een pech voor Dordrecht. Klaiber neemt de bal op de volley en via de lat en de grond stuitert de bal uit het doel. De bal heeft de doellijn gepasseerd, maar dat heeft Vink niet gezien. Het blijft dus 2-0.
62'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Luuk de Jong
De Jong mag vanaf elf meter aanleggen voor zijn veertiende van het seizoen. De Jong schiet de bal door het midden en brengt PSV op een 2-0 voorsprong.
60'
Gele kaart voor Ilias Haddad (FC Dordrecht)
Haddad krijgt bovendien een gele kaart voor zij handsbal.
60'
Strafschop! Vink legt de bal op de stip na een handsbal van Haddad.
59'
PSV heeft zichzelf inslaap gesust, terwijl Dordrecht nu loert op de gelijkmaker.
58'
Het stadion begint ook wakker te worden en gaat nu achter de ploeg staan.
56'
Gele kaart voor Everon Pisas (FC Dordrecht)
Everon Pisas gaat op de bon. Een optelsom voor de aanvaller. Deze keer schoffelt hij Guardado onderuit.
56'
De paal! Weer Dordrecht. Matthew Steenvoorden kopt vanuit een hoekschop op de paal! Komt de wedstrijd dan eindelijk tot leven?
55'
Klaiber! Plotseling een grote kans voor PSV. Op aangeven van Lieder krijgt Klaiber een aardige mogelijkheid. De huurling van Utrecht zoekt de verre hoek, maar mikt nipt voorlangs.
54'
Andrés Guardado probeert het maar eens vanaf een meter of 25. De Mexicaan schiet echter huizenhoog over.
51'
Ook de tweede helft is vooralsnog niet echt enerverend. Dordrecht lijkt nu echter wel wat meer te willen aanvallen.
49'
De eerste hoekschop van de tweede helft is voor... Dordrecht!
46'
We zijn weer begonnen in Eindhoven.
46'
45'

PSV Eindhoven gaat rusten met een 1-0 voorsprong. Na vier minuten schoot Jeffry Fortes de bal in zijn eigen doel. Vervolgens kwam de wedstrijd maar niet los. PSV was dominant en kreeg tijdens de eerste helft elf hoekschoppen, maar de Eindhovenaren werden amper gevaarlijk. Na ruim een half uur spelen ontsnapte Dordrecht aan de 2-0. Memphis Depay werd gelanceerd door Luuk de Jong. Memphis werd gevloerd door doelman Filip Kurto. De Pool had rood moeten krijgen en PSV een strafschop. Scheidsrechter Pieter Vink floot echter - onterecht - voor buitenspel. Even later kreeg Georginio Wijnaldum nog een kans, maar het bleef voor rust bij 1-0.
45'
42'
Wederom wordt de hoekschop makkelijk weggewerkt...
42'
Hoekschop nummer elf! Gaan we de twintig halen vandaag?
41'
En nog maar eens een poging van PSV. Maher schiet vanaf een meter of twintig, maar mikt in de handen van Kurto.
40'
Wijnaldum! Eindelijk weer een goede aanval van PSV. Joshua Brenet geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Wijnaldum neemt de bal op de volley, maar ziet Kurto redding brengen.
38'
Vink had PSV eigenlijk al twee strafschoppen moeten geven. Drie keer is scheepsrecht?
37'
Twaalf punten uit 24 wedstrijden en volgend seizoen weer naar Oss en Doetinchem. Dat is ook leuk natuurlijk!
36'
Dordrecht straalt totaal geen geloof in een goede afloop uit. Kan Gerard de Nooijer niet zijn hele team wisselen? Van mij mag het...
33'
Daar ontsnapt Dordrecht! Memphis wordt gelanceerd door De Jong. De aanvaller wordt vervolgens gevloerd door Kurto. De Poolse keeper moet rood krijgen en PSV een strafschop, maar Vink fluit voor buitenspel. Onterecht!
33'
Het publiek begint ook een beetje te morren. En terecht, want het is niet veel soeps.
32'
Tien hoekschoppen en nog geen enkele keer écht gevaarlijk. Dat is ook knap natuurlijk.
31'
En gelijk aan de andere kant hoekschop nummer tien voor PSV.
30'
Sean Klaiber mikt de hoekschop in de handen van doelman Jeroen Zoet...
30'
Daar is een hoekschop voor Dordrecht. Het zal toch niet?
29'
De kans dat Dordrecht vandaag gaat scoren is ongeveer even groot als de kans dat FC Twente dit seizoen nog kampioen wordt.
27'
Dat duurde net iets te lang. Een verre inworp van Willems komt bij De Jong terecht. De spits brengt vervolgens Memphis in stelling, maar zijn schot wordt geblokt.
24'
Daar komt Dordrecht goed weg. Kurto laat de hoekschop van Adam Maher uit zijn handen glippen, maar Georginio Wijnaldum kan dat foutje niet afstraffen.
23'
Hoppakee! Daar komt hoekschop nummer negen.
22'
Het is nog geen spektakel in Eindhoven. PSV doet niks en Dordrecht kan niks.
20'
PSV laat Lieder komen. De spits van Dordrecht probeert vervolgens te schieten, maar zijn poging wordt makkelijk geblokt.
19'
De supporters in het Philips Stadion geloven het wel. Er is totaal geen sfeer in Eindhoven.
17'
Memphis probeert het maar eens vanuit de tweede lijn. De aanvaller van PSV mikt echter ruimschoots over.
16'
PSV claimt een strafschop! Ilias Haddad trekt De Jong onderuit in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Pieter Vink wil er niets van weten.
16'
De hoekschoppen van PSV worden overigens nog niet al te best genomen.
16'
En daar is hoekschop nummer acht. Mag ik een telraam?
15'
Hoekschop nummer zeven komt eraan. Nummer zeven!
14'
Komt dat schot! Een eerste poging van Dordrecht. Mart Lieder schiet vanaf een meter of veertig en jaagt de bal zowat het stadion uit.
14'
Dordrecht staat massaal op de eigen helft. Hoe kan je dan verwachten dat je gaat scoren?
11'
Kansje voor De Jong! Wederom is het Willems met een voorzet. Deze keer kan de spits zijn hoofd tegen de bal zetten, maar kopt de bal recht in de handen van Kurto.
10'
En daar is de zesde (!) hoekschop van PSV. Dit kan toch niet lang goed gaan...
10'
De 2-0 hangt in de lucht. Dordrecht kan momenteel helemaal niets inbrengen.
9'
Het blijft gevaarlijk voor het doel van Dordrecht. Willems gooit de bal wederom voor de pot. Luuk de Jong gaat maar net onder de bal door.
7'
Daar is weer een kans voor PSV. Memphis Depay schiet de bal in de korte hoek en dwingt Filip Kurto tot een redding.
4'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Jeffry Fortes (eigen doelpunt)
Dit wordt een hele lange middag voor Dordrecht. PSV staat nu al op voorsprong. Jetro Willems geeft de bal voor vanaf de linkerflank en Jeffry Fortes werkt de bal achter zijn eigen doelman.
4'
Het is duidelijk dat PSV vandaag het spel moet maken. Dordrecht trekt zich ver terug en loert op de counter.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven. PSV heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd PSV Eindhoven tegen FC Dordrecht. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

PSV Eindhoven

PSV is on fire. De Eindhovenaren hebben inmiddels een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Ajax. Het woord kampioenschap wordt nog niet in de mond genomen door de PSV’ers, maar dat kan eigenlijk niet meer fout gaan. PSV speelt weliswaar niet altijd sprankelend voetbal, maar de Eindhovenaren zijn levensgevaarlijk op de counter. Bovendien is PSV ontzettend effectief. Voorin heeft PSV-trainer Phillip Cocu een aantal kanonnen rondlopen. Memphis Depay was namelijk al goed voor vijftien treffers, terwijl Luuk de Jong op dertien doelpunten staat. Tel daar de productiviteit van middenvelder Georginio Wijnaldum (negen goals) bij op en je bent al bijna kampioen.

Dordrecht promoveerde afgelopen seizoen via de play-offs naar de Eredivisie. Dordt is hard op weg om na één seizoen weer terug te keren naar de Jupiler League. Dordrecht staat met twaalf punten onderaan de Eredivisie en zag vrijdagavond het gat naar nummer zeventien NAC Breda groeien tot zes punten. Bovendien vertrok trainer Ernie Brandts afgelopen week bij de hekkensluiter uit de Eredivisie. Het is dus rumoerig in Dordrecht. Gerard de Nooijer neemt het voorlopig over van Brandts en de oud-speler van Sparta Rotterdam, sc Heerenveen, Feyenoord en Dordrecht hoopt op een ommekeer.

Historie

Er is echter weinig hoop voor Dordrecht op een ommekeer in Eindhoven. Vijf keer werd het duel PSV – Dordrecht afgewerkt in de Eredivisie en vijf keer wonnen de Eindhovenaren. Eerder dit seizoen verloor Dordrecht in eigen huis met 3-1 van PSV. Dordrecht kwam via Mart Lieder nog wel op voorsprong, maar dankzij doelpunten van Wijnaldum (tweemaal) en De Jong ging PSV huiswaarts met drie punten in de tas. De laatste keer dat PSV – Dordrecht in de Eredivisie werd afgewerkt dateert van 17 september 1994. PSV won met 4-0 dankzij doelpunten van Peter Hoekstra, Marciano Vink, Jan Wouters en Erik Meijer.