Vitesse Zondag, 1. Februari 2015
14:30 uur
AFC Ajax
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Uroš Đurđević 85. / Schot met rechts  (Rochdi Achenteh)

90'
Vitesse was ook in de tweede helft de bovenliggende partij en wist vijf minuten voor tijd het overwicht uit te drukken. Invaller Đurđević scoorde op prachtige wijze de 1-0 en daar bleef het bij. Een terechte overwinning voor Vitesse!
90'
90'
Wissel in bij AFC Ajax -> Niki Zimling
90'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
90'
Gele kaart voor Anwar El Ghazi (AFC Ajax)
Hij vloert Achenteh en krijgt hiervoor geel.
89'
Đurđević opnieuw gevaarlijk! De spits wordt aangespeeld in de zestien en haalt uit, maar Cillessen kan de 2-0 voorkomen.
88'
El Ghazi op de paal! De gevaarlijkste man aan de kant van de Amsterdammers schiet vanaf de zestien hard op de paal. Geen gelijkmaker!
85'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Uroš Đurđević
Hij viel net in. Een voorzet van Achenteh weet Đurđević de bal goed te verwerken en dan kan hij in de zestien uithalen met zijn rechter. Cillessen heeft geen kans. Knappe goal!
84'
Een dubbele wissel bij Vitesse. Peter Bosz wil nog een poging doen om de wedstrijd te winnen!
83'
Wissel in bij Vitesse -> Kelvin Leerdam
83'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
83'
Wissel in bij Vitesse -> Uroš Đurđević
83'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
83'
Van der Heijden! Hij krijgt de bal voor de voeten, na een hoekschop, maar na aarzelen wordt zijn schot geblokt door een Ajacied.
80'
Richairo Živković mag proberen om nog de drie punten mee te nemen naar Amsterdam!
80'
Wissel in bij AFC Ajax -> Richairo Živković
80'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Arkadiusz Milik
78'
Vitesse opnieuw met een afstandsschot. Dit keer Traoré, maar opnieuw zonder resultaat.
75'
Gele kaart voor Kevin Diks (Vitesse)
De jonge back maakt een overtreding op Lucas Andersen en gaat daardoor op de bon.
73'
El Ghazi! De aanvaller dribbelt naar binnen en haalt uit met zijn linker vanaf de rand van de zestienmeter. Zijn schot in de korte hoek kan gepakt worden door Room!
71'
Jaïro Riedewald mag naar de kant en Riechedly Bazoer vervangt hem. Twee spelers uit de opleiding van Ajax.
70'
Wissel in bij AFC Ajax -> Riechedly Bazoer
70'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Jaïro Riedewald
69'
De tussenstand is nog 0-0 en beide ploegen zijn niet in staat om daar iets aan te doen. De thuisploeg heeft nog steeds het overwicht, Ajax speelt een dramatische wedstrijd.
66'
Marko Vejinović wordt aangespeeld in de zestienmeter, maar zijn schot gaat in het zijnet. Een hoekschop volgt!
65'
De zoveelste hoekschop van Vitesse die niets oplevert!
61'
En opnieuw El Ghazi! Hij kan koppen na een hoekschop, maar de kopbal is te slap!
61'
Eerste kans voor Ajax! Milik kopt de bal voor de voeten van Anwar El Ghazi. Hij kan uithalen binnen het strafschopgebied, maar het schot wordt geblokt door Jan-Arie van der Heijden.
60'
Gele kaart voor Arkadiusz Milik (AFC Ajax)
De spit is gefrustreerd en gooit zijn schoen richting arbiter Vink. Hij ontvangt hiervoor de gele kaart.
57'
Gele kaart voor Davy Klaassen (AFC Ajax)
Klaassen brengt Zakaria Labyad ten val en haalt er zo een aanval van de thuisploeg uit. Terechte gele kaart!
56'
Oliynyk kan scoren! Pröpper geeft een listig balletje over de defensie van Ajax. Olinyk staat daar op tien meter van het doel en hij kan koppen, maar de bal belandt op het dak van het doel.
54'
Pröpper probeert het maar eens van heel ver. Het schot komt niet in de buurt van het doel.
50'
Vitesse begint opnieuw sterker dan Ajax!
46'
Geen wissels bij Vitesse of Ajax. We zijn weer begonnen!
46'
45'
Vitesse was de bovenliggende partij, maar heeft het overwicht nog niet kunnen uitdrukken in kansen. Ajax komt er niet aan te pas en heeft nog niet op het doel van Vitesse geschoten.
45'
45'
Er komt één minuut bij in Arnhem!
43'
Traoré! Traoré wordt in de diepte aangespeeld, neemt de bal mee en haalt uit met zijn linker. Het schot is echter recht op Cilessen.
40'
Het is opvallend dat Ajax zo ver wordt terug gedrongen door Vitesse, dat veel sterker is.
36'
Rochdi Achenteh heeft de ruimte en tijd om uit te halen vanaf 25 meter, maar zijn schot hobbelt naast het doel van Ajax.
34'
Traoré komt in een één tegen één situatie met doelman Cillessen, maar de doelman kan de bal onderscheppen.
30'
Het eerste half uur is gespeeld. Vitesse is sterker dan de opponent uit Amsterdam. De ploeg van Peter Bosz heeft dit overwicht nog niet kunnen uitdrukken in kansen.
27'
Het is voorlopig een gezapige eerste helft, waarin weinig hoogtepunten te melden zijn.
24'
Ibarra ondervindt teveel hinder van de blessure die hij opliep na een duel met Boilesen. Daardoor vervangt Denys Oliynyk hem.
23'
Wissel in bij Vitesse -> Denys Oliynyk
23'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
22'
Valeri Qazaishvili zoekt ruimte om te schieten en haalt dan uit met zijn linkerbeen. Het schot van twintig meter gaat net naast het doel van Ajax.
20'
Bertrand Traoré wordt aangespeeld in de zestienmeter en aarzelt niet. Maar zijn schot is te slap en is een prooi voor Jasper Cillessen.
18'
Marko Vejinović mag een vrije trap nemen van twintig meter, maar zijn vrije trap gaat via een hoofd van een Ajax-speler over het doel.
17'
Davy Pröpper haalt eens aan vanuit de tweede lijn, maar zijn schot wordt geblokt door nota bene de arbiter, Pieter Vink.
13'
Het veldspel van beide ploegen is slordig de eerste minuten. Er zijn nog geen kansen gecreëerd.
10'
Vitesse is een angstgegner voor Ajax. Het is de vraag of Ajax daar vandaag ook hinder van ondervindt. Door de overwinning van PSV van gisteren kan Ajax zich geen puntverlies veroorloven.
6'
Vitesse mag de bal hebben van Ajax, maar het weet er voorlopig niet veel mee te doen.
2'
Nicolai Boilesen maakt per ongeluk een zware overtreding op Renato Ibarra, maar de scheidsrechter vindt het geen overtreding. Er volgt een blessurebehandeling.
1'
Er is afgetrapt in de GelreDome!
1'
Davy Klaassen start toch in de basis bij Ajax. Hij ontbrak afgelopen week tijden de Klassieker. Daarnaast start Anwar El Ghazi en dat gaat ten koste van Ricardo Kishna. Bij Vitesse is Bertrand Traoré weer terug en hij vervangt Uroš Đurđević, die in de beker tegen FC Groningen nog in de basis stond.
Welkom! Ajax gaat vandaag op bezoek bij Vitesse. Plaats van handeling is de GelreDome. Beide ploegen hebben zo de eigen redenen om deze wedstrijd te winnen. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Vitesse wil de klap van afgelopen week verwerken
Vitesse was woensdag een uur lang beter dan opponent FC Groningen en had zicht op de halve finale van de KNVB beker. Maar toen kreeg Guram Kashia een rode kaart en FC Groningen een penalty. Vanaf dat moment werd Vitesse overlopen. Opnieuw wist de ploeg van Peter Bosz niet goed om te springen met de vele kansen die de ploeg kreeg. Vitesse kan vast houden aan een eerdere ontmoeting dit seizoen. In de beker versloeg Vitesse Ajax met liefst 0-4 en daar was niets op af te dingen.