Willem II Zondag, 22. Februari 2015
14:30 uur
AFC Ajax
1:1
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 37. / Schot met links  (Lasse Schöne)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ali Messaoud 52. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft
Bij de gelijkmaker van Willem II kwam nog wat geluk kijken, maar in de slotfase had de ploeg wellicht recht gehad op meer. Armenteros mistte een enorme kans, waardoor Ajax uiteindelijk toch nog met een punt richting Amsterdam vertrok.
90'
Einde wedstrijd
90'
Gele kaart voor Arkadiusz Milik (AFC Ajax)
Ook nog geel voor Milik, die zijn tackle op Ippel veel te laat inzet.
89'
On-ge-lo-fe-lijk, wat een kans voor Armenteros! Ondaan levert een perfecte voorzet af op de spits die helemaal vrij staat. Hij jaagt de bal gehaast naast het doel van Cillessen.
88'
Scrimmage voor het Tilburgse doel! Ajax leek dichtbij de 1-2, maar de bal kan toch nog weggewerkt worden.
84'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
84'
Wissel uit bij Willem II -> Ali Messaoud
82'
Živković en Milik krijgen een aantal voorzetten richting hun hoofd geslingerd, maar tot een kopbal komt het niet.
79'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
79'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Davy Klaassen
77'
Živković moet de drie punten gaan redden voor Ajax. Milik verhuist naar de linkerkant, Živković neemt de spitspositie over.
76'
Wissel in bij AFC Ajax -> Richairo Živković
76'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
73'
Gele kaart voor Nick Viergever (AFC Ajax)
Frustraties bij Ajax en ook Viergever krijgt geel. Van achteren zet hij de tackle in op Cabral.
70'
De tweede helft leek een heel stuk leuker te gaan worden, maar ook nu is het niveau weer behoorlijk ingezakt. Beide ploegen laten weinig zien.
67'
Wissel in bij Willem II -> Ricardo Ippel
67'
Wissel uit bij Willem II -> Wiljan Pluim
65'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
65'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Riechedly Bazoer
65'
Bazoer heeft enorm veel ruimte aan de rechterkant, maar het duurt allemaal veel te lang voordat hij tot een schot komt. Het is meteen zijn laatste actie van de wedstrijd.
63'
Prima balletje van Sinkgraven op El Ghazi, de aanvaller maait over de bal heen, waarna de kans verkeken is.
60'
Sinkgraven levert in en Ondaan kan er vandoor voor Willem II. Hij komt tot een schot van afstand dat maar net over het doel van Cillessen gaat.
57'
Gele kaart voor Davy Klaassen (AFC Ajax)
Klaassen haalt stevig door op Pluim en gaat daarvoor op de bon.
55'
Dat moet de 1-2 zijn! El Ghazi staat alleen voor Lamprou, maar krijgt de bal niet over de doelman heen.
52'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Ali Messaoud
Willem II mag Viergever danken voor de gelijkmaker. De verdediger van Ajax krijgt de bal niet weggewerkt en legt de bal panklaar voor Messaoud. Die bedankt hem vriendelijk en schiet de 1-1 tegen de touwen.
50'
Ondaan bereikt Cabral die helemaal vrij staat op de rechterflank. Hij krijgt de bal voor, de kopbal van Armenteros is vervolgens voor Cillessen.
47'
Wat een omhaal! Een geweldige omhaal van invaller Terell Ondaan, helaas voor hem gaat de bal net naast het doel van Cillessen.
46'
Aanvang tweede helft
46'
Wissel in bij Willem II -> Terell Ondaan
46'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
45'
Samenvatting eerste helft
Waar duels tussen Willem II en Ajax vaak veel spektakel opleveren, is dat vandaag nog niet het geval. Beide teams zoeken de aanval wel, maar slagen daar nauwelijks in. Ondanks dat was het Ajax met de grootste kansen, de 1-0 voorsprong is dan ook terecht.
45'
Einde eerste helft
45'
Op slag van rust nog een kans voor Willem II! Van der Hoorn kopt onbedoeld een ingooi van Willem II door, waardoor de vrijstaande Sahar een doelpoging kan doen. Cillessen raapt de bal op.
44'
Er gebeurt niet al te veel meer in de laatste minuten van de eerste helft. Het spelt kabbelt langzaam voort richting het einde van de eerste helft.
41'
Schitterende vrije trap van Messaoud, Peters kan doorkoppen maar daarna is het buitenspel en kan Ajax weer rustig ademhalen.
40'
Mike van der Hoorn komt goed weg, hij zet een stevige tackle in op Wiljan Pluim, maar Blom laat het bij een waarschuwing en een vrije trap.
37'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Arkadiusz Milik
Ja hoor, daar is 'ie weer: Arkadiusz Milik! Via Bazoer en Schöne belandt de bal bij de spits, die vervolgens via een Tilburgs been raak schiet.
35'
Gele kaart voor Anwar El Ghazi (AFC Ajax)
El Ghazi loopt door op Lamprou, die de bal van Van Rhijn oppakt. Het lijkt een wat ongelukkige botsing, maar in het opstootje daarna krijgt El Ghazi geel.
33'
Prachtige bal van Schöne op Van Rhijn, die de bal net niet goed kan aannemen. Daardoor kan Lamprou ingrijpen.
30'
Even is Ajax weer in de buurt van het vijandelijke doel. Milik heeft een mooi balletje op El Ghazi in huis, het passje is alleen net te hard voor de vleugelaanvaller.
26'
Willem II en Ajax proberen het wel, maar het spel is nog niet al te best. Kansen zijn er wel, maar fraaie aanvallen nauwelijks.
23'
Dijks met een goede voorzet, die weggekopt wordt door Moisander. De bal komt voor de voeten van Sahar, die in één keer uithaalt. Hij schiet hoog over.
21'
El Ghazi onderschept een slechte doeltrap van Lamprou en zet Schöne vrij. Daarna grijpt Lamprou wel goed in, want hij redt knap op de inzet van Schöne.
19'
El Ghazi wordt aangespeeld met een met een mooie dieptepass en passeert Dijks, maar hij speelt de bal te ver voor zich uit. De bal gaat over de achterlijn, dus wordt het een doeltrap van Lamprou.
15'
De wedstrijd gaat op en neer, beide ploegen spelen aanvallend. De grootste kans tot nu toe was voor Ajax.
12'
Willem II speelt zoals vooraf aangegeven: de Tilburgers nemen initiatief en spelen aanvallend. Het levert een corner op die door Cillessen wordt weggebokst.
9'
Op de paal! Ricardo van Rhijn legt de bal breed op Anwar El Ghazi, die vervolgens de paal raakt. De rebound is voor Schöne, maar zijn inzet gaat ver naast.
7'
Ben Sahar slalomt door de hele verdediging van Ajax heen en kan uithalen, maar schiet recht in de handen van Cillessen.
5'
Ricardo van Rhijn stuurt Lasse Schöne weg met een lange bal, maar Kostas Lamprou is alert en is eerder bij de bal dan de Deen.
2'
De eerste mogelijkheden zijn voor Willem II. Jerson Cabral stoomt twee keer goed op en kan de bal voorgeven vanaf rechts. Eén keer kan Niklas Moisander wegkoppen, de tweede keer pakt Jasper Cillessen de bal op.
1'
Aanvang wedstrijd
Voorbeschouwing
Op deze zonnige zondagmiddag treffen Willem II en Ajax elkaar in het Koning Willem II stadion. Een affiche dat bijna garant staat voor veel doelpunten, in de laatste vijf onderlinge ontmoetingen werd maar liefst 22 keer gescoord. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit Eredivisieduel. Rond 13.30 zullen de opstellingen van beide teams te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Willem II
Willem II is veruit de best presterende promovendus dit seizoen en staat zelfs in het linkerrijtje. Vorige week tegen Vitesse werd er kansloos met 2-0 verloren, maar dat was een uitzondering. Over het algemeen laat het team van Jurgen Streppel leuk en aanvallend voetbal zien. Streppel laat weten dat zijn team ook tegen Ajax zo wil spelen: initiatief nemen en aanvallend spelen.

Daarbij heeft de trainer veel mogelijkheden wat betreft de opstelling, want vrijwel de hele selectie is fit. Mitchell Dijks en Robbie Haemhouts kunnen waarschijnlijk weer spelen, alleen Bruno Andrade is mogelijk afwezig. Vooral voor Dijks wordt het een bijzondere wedstrijd, hij kwam in het verleden voor Ajax uit.

Ajax
Het experiment met Schöne in de spits was de afgelopen weken nog geen succes. Arek Milik mocht tegen Legia Warschau laten zien hoe hij de spitspositie invult en dat deed hij naar behoren door de enige goal van de wedstrijd te maken. Toch is het niet zeker dat de Pool ook vandaag weer in de spits zal starten, De Boer gaf aan dat de 'emotionele waarde' van het duel tegen Legia de reden was om hem op te stellen.

Verder is de ziekenboeg bij Ajax nog altijd behoorlijk gevuld. Thulani Serero en Davy Klaassen kwamen afgelopen donderdag wel in actie, maar het is nog onduidelijk of ze ook vanmiddag in actie kunnen komen. Ook de terugkeer van Joël Veltman is nog onzeker. Al met al dus weer een flinke puzzel voor Frank de Boer.

Er wordt om 14.30 afgetrapt in Tilburg. Veel plezier bij deze wedstrijd!
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner