1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 31. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchell te Vrede 52. / Schot met rechts

90'
Na rust legde Heerenveen iets meer energie in de wedstrijd, al kwam de treffer van Mitchell Te Vrede behoorlijk onverwacht. Voor de aanvaller was het een koud kunstje om een puike voorzet van Luciano Slagveer van dichtbij binnen te werken. Hoewel er nog lang te spelen was, leken beide ploegen tevreden met een gelijkspel. Het mooie weertje zorgde ervoor dat zowel ADO als Heerenveen het eens waren om de wedstrijd rustig uit te spelen. Hoewel invaller Dennis van der Heijden nog tot een grote kopkans, eindigde dit duel in 1-1.
90'
88'
Bijna nog de 2-1!
Meijers geeft een geweldige lange bal die op het hoofd van Van der Heijden eindigt. De spits kopt uitstekend, maar Mulder tikt de bal nog net uit de kruising.
86'
In de laatste fase moet Veerman zijn ploeg helpen aan een overwinning. De lange aanvaller is in de ploeg gebracht door spits Te Vrede.
86'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
86'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mitchell te Vrede
84'
De vrije trap die eruit volgt, ligt op een gevaarlijk plek. Het is doelman Hansen die achter de bal gaat staan, maar de Deense keeper schiet de bal hard en hoog over het doel van Mulder.
82'
Gele kaart voor Luciano Slagveer (sc Heerenveen)
De vleugelaanvaller gaat op de voet staan van aanvoerder Bakker. De middenvelder van ADO heeft veel pijn en Slagveer krijgt voor zijn overtreding de gele kaart.
79'
De jonge aanvaller Van der Heijden is het veld in gekomen. De jonge aanvaller gaat in de buurt van Havenaar spelen om zodoende te scoren en een overwinning af te dwingen.
79'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
79'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
76'
Het Haags kwartiertje is ingezet, maar met die instelling lijkt de ploeg niet meer te spelen in de tweede helft. Ook Heerenveen lijkt genoegen te nemen met een gelijkspel, maar er kan nog van alles gebeuren.
71'
Korte kopt over!
Dat was een gevaarlijk moment voor het doel van Mulder! Duplan slingert een vrije trap het strafschopgebied in. Bij de eerste paal staat Korte, maar de kleine dribbelaar stuurt de bal met zijn hoofd over het doel van Mulder.
69'
De jonge spits Zahovič is in de ploeg gekomen. Het Sloveense talent en zoon van icoon Zlatko Zahovič moet zijn ploeg helpen aan de overwinning.
69'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Luka Zahovič
69'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Arber Zeneli
68'
Heerenveen leek na de rust even op te veren, maar de Friezen kunnen niet doordrukken. Na het doelpunt van Te Vrede heeft de ploeg eigenlijk geen grote kansen meer gecreëerd. Thuisploeg ADO overigens ook niet.
64'
Fraser heeft een dubbele wissel toegepast. Basis debutant Hevel is naar de kant gehaald, samen met Schaken. Voor hen zijn Derijck, die vanwege een clausule niet meer in de basis mocht starten, en Korte, uitblinker na zijn invalbeurt vorige week tegen Heracles, in de ploeg gekomen.
64'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
64'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
63'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
63'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Hector Hevel
59'
Heerenveen scoort, maar het gebeurt in buitenspel positie. Daarom wordt de treffer van Te Vrede afgekeurd door scheidsrechter Kevin Blom.
55'
Zo is de eerste de beste kans voor Heerenveen meteen raak. Lukt het de Friezen om door te drukken en zodoende Heerenveen een waardig afscheid te geven?
52'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:1 door Mitchell te Vrede
Slagveer snelt over de rechterkant langs zijn tegenstander. De vleugelaanvaller kon ongehinderd voorgeven en bereikt Te Vrede als Beugelsdijk onder de bal doorgaat. Voor de aanvaller van Heerenveen is het een koud kunstje om van dichtbij binnen te werken.
50'
Schaken raakt de paal!
De rappe vleugelaanvaller duikt op bij de tweede paal als Mulder onder een voorzet doorgaat nadat Van Aken de bal van richting veranderde. Schaken moet snel reageren en doet dat net niet nauwkeurig genoeg, waardoor hij de paal teistert.
48'
De bal rolt alweer een paar minuten het stadion van ADO. Heeft De Haan nog een keer een wonderspeech kunnen houden in de rust? Voor de theepauze speelde zijn ploeg namelijk een ontzettend matige wedstrijd.
46'
45'
ADO Den Haag heeft erg weinig moeite met sc Heerenveen. De ploeg van Henk Fraser domineerde de hele eerste helft en kreeg ook de grootste kansen. Met name Havenaar kwam een paar keer oog-in-oog met Heerenveen-doelman Mulder, maar faalde steeds. Nadat de Japanner door Çavlan werd gehinderd, verdienden de Hagenezen een strafschop. Het was Havenaar zelf die achter de bal ging staan en slaagde er ditmaal wel in om Mulder te verschalken.
45'
42'
Daar is het eerste gevaar van Heerenveen-zijde. Slagveer omspeelt twee verdedigers en van de rand van het strafschopgebied knalt de vleugelaanvaller op doel van Hansen. Slagveer lijkt ietwat gehinderd te worden en daarom mist de poging de juiste richting.
39'
Heerenveen meldt zich steeds vaker op de helft van de ploeg van Henk Fraser, maar de Deense doelman Hansen is nog geen een keer echt op de proef gesteld. De Friezen lijken creativiteit te missen om de laatste pass te geven.
35'
Bakker haalt van grote afstand uit, maar de bal vliegt recht op de vuisten van doelman Mulder!
31'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Mike Havenaar
Hoewel Mulder de goede hoek ingaat en de bal ook beroert, weet Havenaar de bal achter de doelman van Heerenveen te krijgen en schiet zijn ploeg zodoende naar een terechte 1-0 voorsprong.
30'
Gele kaart voor Caner Çavlan (sc Heerenveen)
Meijers slingert de bal voor het doel, waar Havenaar de bal lijkt binnen te werken. Çavlan hindert de Jappanner door aan zijn shirt te trekken en krijgt daarvoor de gele kaart. Bovendien mag ADO een strafschop nemen!
28'
Weer een kans van Havenaar!
Een hoge voorzet wordt bij de tweede paal weer voor het doel gekopt door Jansen. Havenaar springt en doet dat hoger dan de Heerenveen-verdedigers Zodoende kan de Japanner van een meter of zeven ongehinderd koppen, maar de poging mist de juiste richting en vliegt daarom over het doel van Mulder.
26'
Met iets meer precisie was dit de openingstreffer geweest, maar als Meijers de bal laag voor het doel zet vergeet met name Havenaar om zijn voet tegen de bal te zetten. De bal vliegt daardoor voor alles en iedereen langs en gaat over de achterlijn!
25'
Aanvallend laat Heerenveen heel weinig zien en als de ploeg een keer op de middenlijn komt, heeft ADO weinig moeite om de aanvallers van de Friezen te stoppen.
21'
Kopkans voor Havenaar! De aanvaller had nummer zestien kunnen binnenknikken, maar de lange Japanner schat de voorzet van Ebuehi niet op waarde, want kopt vanuit vrije positie ruim naast het doel van Mulder.
18'
Dat er niet heel veel op het spel meer staat, het lekkere weer is en Heerenveen dat er weinig zin in lijkt te hebben, zorgt ervoor dat het eerste deel niet heel hoogstaand is.
13'
Mulder is de enige die echt scherp lijkt aan de zijde van Heerenveen, want ook nu is de doelman een sta-in-de-weg voor ADO. De goalie plukt de bal net voor de voeten van Schaken weg, anders was de aanvaller in kansrijke positie gekomen.
11'
Havenaar wil het te mooi doen!
De Japanner wordt de diepte in gestuurd en snelt op Mulder af. De spits twijfelt echter te lang en probeert vervolgens vanuit een lastige hoek de bal over de oud-doelman van Feyenoord heen te wippen, maar Mulder laat zich niet foppen.
10'
Het gaat vooralsnog stroef met de ploeg van Foppe de Haan. De Friezen lijken erg ongeïnspireerd en hebben moeite met de druk die thuisploeg zet op de laatste linie.
5'
Mooi om te zien! Slagveer zet druk op doelman Hansen, maar de Deense goalie is daar niet van onder de indruk en kapt de Heerenveen-speler uit.
3'
Het eerste gevaarlijke moment is voor ADO! Schaken wordt diep gestuurd, maar Van Aken is net op tijd om in te grijpen, waardoor de rappe vleugelspeler niet kan uithalen.
1'
"Oh, oh Den Haag, mooie stad achter de duinen" heeft door de boxen geschald! De wedstrijd in het Kyocera Stadion is van start gegaan. Inzet? Plek elf in de Eredivisie. Lukt het ADO om stand te houden of komt Heerenveen langszij?
1'
Inzet van het duel tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen is de elfde pek. De Friezen, waar Foppe de Haan voor de laatste keer op de bank zit, zal de wedstrijd starten zonder de geschorste Lucas Bijker. De linksback positie wordt daarom ingevuld door Caner Çavlan. Ook aanvoerder Joey van den Berg is niet van de partij. De aanvoerder van de ploeg van De Haan raakte in aanloop naar dit duel geblesseerd en wordt vervangen door Luciano Slagveer.

Bij thuisploeg ADO Den Haag staat Hector Hevel voor het eerst in de basis. De middenvelder deed al vier keer eerder mee dit seizoen, maar mag van Fraser in de laatste thuiswedstrijd zijn basisdebuut maken. De Deen Thomas Kristensen is op het laatste moment afgehaakt, daar hij in de laatste training een blessure opliep.
Welkom bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen uit de laatste speelronde van de Eredivisie. De wedstrijd, welke onder leiding staat van Kevin Blom, start om 14.30u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden.

Wisselvallige seizoenen
Een blik op de ranglijst leert ons dat het duel tussen beide ploegen geen potten meer zal breken. Zowel ADO als Heerenveen kunnen niets meer bereiken, al kunnen de Friezen bij winst plek elf van de ploeg van Henk Fraser overnemen en bij verlies komt de twaalfde plek in gevaar als FC Twente wint van Vitesse. Dat is dus de inzet van dit duel. Voor ADO is dat een prima prestatie na een zeer tumultueus seizoen. De geldperikelen rond Wang Hui zorgde meermaals voor gezeur op bestuurlijk niveau, maar de sportieve prestaties leken er niet onder te lijden. Daarom draait de club uit de Hofstad een degelijk seizoen. Voor tegenstander Heerenveen geldt dat niet. De club, die regelmatig meedingt voor de Europese plekken, kende een valse start wat zelfs leidde tot een ontslag van trainer Dwight Lodeweges. Oudgediende Foppe de Haan nam het roer over. De resultaten werden iets beter, maar een opmars naar het linkerrijtje werd nooit echt ingezet, mede door de grilligheid van de ploeg.

Laatste wedstrijd van het seizoen
"Als je thuis mag eindigen moet je dat zo fris en vers mogelijk doen. Als we deze plek op de ranglijst vast kunnen houden is dat financieel goed voor de club. Op het moment dat je daadwerkelijk niet ergens om speelt is het altijd wat lastiger, maar we gaan wel voor resultaat, net als tegen Heracles”, aldus Fraser op de website van het seizoen. Vorige week snoepte de ploeg punten af van Heracles, dat nog volop in de race was voor de play-offs voor Europees voetbal. Een rustige middag hoeft Heerenveen dus niet te verwachten tegen de ploeg van Fraser.

“Bij een overwinning gaan we over ADO heen en houden we Twente op afstand. Dat wordt lastig, want ADO is aan een goed seizoen bezig”, gaf ook De Haan op de website van zijn club aan voorafgaand aan het duel met de club uit Den Haag. Of aanvoerder Joey van den Berg van de partij is, is nog maar de vraag. De middenvelder kampt met een lichte blessure en zal misschien zijn afscheidsduel moeten missen, daar hij na het seizoen vertrekt uit Friesland. Wie is er zeker niet bij is, is Lucas Bijker. De vleugelverdediger is geschorst en wordt zeer waarschijnlijk vervangen door Caner Cavlan.