1 : 0 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 16. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Navarone Foor 19. / Schot met links  (Todd Kane)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Rens van Eijden 51. / Eigen goal
2 : 2 Torinfos in de Ticker Christian Santos 82. / Kopbal  (Todd Kane)

90'
Ajax begon sterk na rust en kwam op 2-1 via een eigen doelpunt van Rens van Eijden. De aanvoerder gleed een voorzet van Amin Younes achter teamgenoot Brad Jones. Ajax overtuigde daarna echter niet, waardoor NEC hoop bleef houden. In de 82e minuut kopte Christian Santos na een fantastische aanval NEC opnieuw op gelijke hoogte: 2-2. Ajax laat het zo na om de koppositie te heroveren na de misstap van PSV gisterenavond.
90'
90'
Viktor Fischer volleerd Ajax nog bijna naar de overwinning. De invaller ziet zijn harde schot echter gekeerd worden door de fantastisch spelende Jones.
90'
Ajax zet aan, maar creëert nog geen grote mogelijkheden. Een stunt van NEC lijkt in de maak. Wederom is Christian Santos van onschatbare waarde met een zeer belangrijk doelpunt.
87'
Ajax moet alle zielen bijzetten om de overwinning uit het vuur te slepen. Bij deze stand blijft PSV de koploper van de Eredivisie.
84'
Wissel in bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
84'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Amin Younes
82'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:2 door Christian Santos
Een geweldige aanval van NEC gaat vooraf aan de nieuwe gelijkmaker. Kane wordt diep gestuurd door invaller Jay-Roy Grot. Kane bereikt vervolgens het doeltreffende hoofd van wie anders dan Santos.
80'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
80'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
79'
Er gebeurt heel weinig in het afgelopen kwartier. Ajax gaat vol voor het resultaat en wil de drie punten over de streep trekken. Volgende week gaat het er echt om spannen.
76'
Anwar El Ghazi is weer in de ploeg na een schorsing van een wedstrijd. De rechtsbuiten van Ajax miste de uitwedstrijd bij Willem II door een rode kaart tegen AZ Alkmaar.
73'
Wissel in bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
73'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
72'
Nog een kleine twintig minuten te spelen in Amsterdam. De wedstrijd kabbelt wat voort zonder dat er veel verandert of gebeurt. Anwar El Ghazi gaat zo in de ploeg komen bij Ajax.
69'
Voorafgaand aan de wedstrijd had Ajax twee doelen. Winnen van NEC en geen kaarten pakken wat zou leiden tot schorsingen. Voorlopig lijken de Amsterdammers te slagen in deze missie.
65'
Kans voor Milik! De maker van de 1-0 probeert doelman Jones te verschalken in de verre hoek. De uitblinker aan de kant van NEC duikt de bal opnieuw uit de hoek.
65'
Er zijn vandaag 50.168 toeschouwers in de Amsterdam ArenA.
64'
Ajax heeft momenteel een groot gedeelte van het balbezit. De Amsterdammers voetballen zeer geduldig en wachten op de kansen die nog komen gaan.
60'
Bazoer in het zijnet! Riechedly Bazoer gaat de combinatie aan met Davy Klaassen en komt schuin voor het doel in doelpuntrijke positie. De middenvelder schiet de bal echter in het zijnet.
60'
Ruim een uur gespeeld in de Amsterdam ArenA. Ajax heeft na de 2-1 de touwtjes stevig in handen. Een nieuwe wederopstanding van de bezoekers lijkt een utopie.
57'
Ajax heeft de zaakjes weer op orde. Het enige wat de Amsterdammers bij deze voorsprong niet moeten treffen zijn gele kaarten voor de spelers op scherp. Dat is namelijk het voltallige middenveld en Dijks.
54'
Zo heeft Ajax de gewenste vroege voorsprong opnieuw te pakken en staat het weer virtueel aan kop. Kan NEC nogmaals terugkeren na een achterstand?
51'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:1 door Rens van Eijden (eigen doelpunt)
Todd Kane weigert in te grijpen na een actie van Amin Younes. De voorzet van de Duitser wordt vervolgens op knullige wijze in het doel geschoten door aanvoerder Rens van Eijden.
50'
Overigens houdt Frank de Boer zijn aanvallende troeven voorlopig op de reservebank. De voorhoede van Ajax zou in de loop van de tweede helft versterkt kunnen worden met Anwar El Ghazi en Viktor Fischer.
47'
Grote kans voor Milik! Mitchell Dijks slingert de bal voor vanaf de linkerkant. De inlopende Arkadiusz Milik krijgt zijn voet tegen de voorzet, maar ziet Brad Jones redden.
46'
De tweede helft is begonnen in Amsterdam. Ajax moet vandaag winnen van NEC om naar plaats één van de Eredivisie te klimmen. Met een gelijkspel blijft PSV een punt voorsprong houden.
46'
45'
Ajax heeft erg veel moeite met de hechte defensie van NEC. Ondanks dat kwamen de Amsterdammers na een ruim kwartier op voorsprong via Arkadiusz Milik. De topscorer van Ajax benutte zijn eigen rebound met een subtiel lobje. Enkele minuten later bracht Navarone Foor NEC op gelijke hoogte na een schot in de korte hoek. Na de gelijkmaker kon Ajax voor weinig gevaar zorgen.
45'
44'
Een goede actie van Younes wordt niet beloond door Lasse Schöne. De voorzet vanaf links wordt hoog over het doel geknald door de vervanger van Anwar El Ghazi.
43'
NEC kan overigens bij een eventuele overwinning naar de zesde plek op de ranglijst klimmen. Rivaal Vitesse kan dan gepasseerd worden. De Gelderse derby wordt over drie weken afgewerkt in Nijmegen.
40'
Nog vijf minuten te spelen tot de rust. Het tempo is volledig uit de wedstrijd. Ajax heeft net als grote concurrent PSV gisterenavond veel moeite met een middenmotor.
37'
De wedstrijd bevindt zich momenteel in een zeer rustige fase. Er gebeurt betrekkelijk weinig in de Amsterdam ArenA. Ajax heeft het zeker niet gemakkelijk met de ploeg van Ernest Faber.
34'
De laatste editie van Ajax - NEC eindigde in een 2-2 gelijkspel. Man van de wedstrijd werd toen Alireza Jahanbakhsh. De huidige speler van AZ scoorde twee keer.
31'
Weer leidt een blunder in de defensie van NEC een kans voor Ajax in. Dario Dumić speelt de bal zo in de voeten van een tegenstander. Milik krijgt vervolgens een kans, maar schiet hoog over.
29'
Het eerste half uur zit er bijna op in de hoofdstad. Ajax kan nog niet overtuigen tegen een verdedigend NEC. Het tempo zal omhoog moeten willen de Amsterdammers weer bovenaan komen te staan.
26'
Het is voorlopig een vermakelijke wedstrijd in Amsterdam. NEC weet aardig weerstand te beiden, waardoor Ajax het goede spel van de voorbije weken nog niet op de mat kan leggen.
23'
Forse overtredingen op de onderbenen van Lasse Schöne. Allereerst komt Kane inglijden met een wilde tackle. In het vervolg haalt Christian Santos de Deense Ajacied naar de grond.
22'
Ajax mag zo weer op zoek naar de voorsprong. NEC zal zich op de vertrouwde wijze terug laten zakken om de Amsterdammers tegen te houden.
19'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Navarone Foor
En het is alweer gelijk in de ArenA. Foor maakt zijn fout goed door Cillessen in de korte hoek te verschalken. Todd Kane bereikte Foor overigens in geheel vrijstaande positie.
19'
Zo heeft Ajax de vroege voorsprong op zak in de thuiswedstrijd tegen het vaak stugge NEC. Dat betekent dat de Amsterdammers virtueel aan kop staan in de Eredivisie.
16'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Arkadiusz Milik
Navarone Foor verspeelt op knullige wijze de bal aan Nemanja Gudelj. Milik ziet zijn eerste poging gered wordt om de rebound met een subtiele lob te benutten.
15'
Klaassen met het schot! Een mooie aanval van Ajax wordt bijna gepromoveerd tot openingsdoelpunt. Via Younes en de hakjes van Milik en Schöne krijgt Davy Klaassen een schotkans vanaf ongeveer vijftien meter. Het schot van de aanvoerder is echter te slap.
13'
NEC herbergt vanmiddag twee Feyenoord-huurlingen in de basis, namelijk Lucas Woudenberg en Joey Sleegers. Bij Ajax hebben Lasse Schöne en doelman Jasper Cillessen een verleden bij NEC.
10'
NEC trekt zich massaal terug als Ajax de bal in het bezit heeft. De eigen helft wordt dan gevuld met elf Nijmegenaren. Ajax heeft hierdoor moeite om door de blokkade te breken.
7'
Mitchell Dijks lost het eerste schot van de wedstrijd. De linksback van Ajax ontvangt de bal schuin voor het doel van Amin Younes. De poging van Dijks vliegt echter hoog over het doel.
6'
NEC begint aardig aan de wedstrijd in Amsterdam. De bezoekers spelen de bal geconcentreerd rond en laten zich niet imponeren door een sfeervolle ArenA.
3'
Aardige aanval van de bezoekers. Joey Sleegers steekt Anthony Limbombe weg aan de linkerkant van het veld. Doelman Jasper Cillessen is echter attent en duikt op tijd naar de bal.
1'
Het laatste duel van speelronde 27 tussen Ajax en NEC is begonnen! De Amsterdammers kunnen bij winst vanmiddag de koppositie in de Eredivisie heroveren op PSV.
1'
De opstellingen
Coach Frank de Boer wijzigt zijn team niet. Dezelfde elf namen als de gewonnen wedstrijd in Tilburg (0-4) staan ook vandaag aan de aftrap. Anwar El Ghazi keert terug van een schorsing, maar begint vanaf de reservebank. Lasse Schöne krijgt de voorkeur in de voorhoede.

NEC heeft een wijziging in petto in de opstelling. Marcel Appiah gaat spelen in plaats van Janio Bikel. Spits Christian Santos is gewoon van de partij. De topscorer krijgt dinsdag de uitspraak over zijn schorsing.

Welkom bij de afsluiter in speelronde 27 van de Eredivisie. In eigen huis neemt AFC Ajax het op tegen NEC Nijmegen. Het duel begint zondagmiddag om 16.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Amsterdam. Rond de klok van vier uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

AFC Ajax
Het team van coach Frank de Boer staat voor een belangrijke middag. De nummer twee van de Eredivisie kan een grotere achterstand op koploper PSV niet gebruiken met de topper van volgende week in het vooruitzicht. Tegen NEC heeft Ajax meestal weinig moeite om te winnen. Eerder dit seizoen in Nijmegen wonnen de Amsterdammers met 0-2 door een eigen doelpunt van Rens van Eijden en een goal van Arkadiusz Milik.

De Poolse spits van Ajax is in vorm en scoorde de laatste drie wedstrijden vijf doelpunten. Ook in de uitwedstrijd bij Willem II van vorige week wist Milik het doel te treffen. Mede hierdoor wonnen de hoofdstedelingen met 0-4. In aanloop naar de wedstrijd tegen PSV staan de volgende vier spelers op scherp: Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj, Davy Klaassen en Mitchell Dijks. Bij een gele kaart tegen NEC missen zij de topper.

NEC bevindt zich momenteel in een wisselvallige fase. Zowel sportief als op bestuurlijk vlak rommelt het zo nu en dan. Deze week werd bekend gemaakt dat hoofdcoach Ernest Faber aan het einde van het seizoen gaat vertrekken. Faber heeft voor twee seizoenen getekend bij FC Groningen. Supporters van NEC waren niet blij met deze keuze en uitten daardoor de voorbije dagen al hun onvrede.

Vorige week wisten de Nijmegenaren na vijf duels zonder zege weer eens te winnen. In extremis werd Heracles Almelo met 1-0 verslagen door een goal van Christian Santos. Boven het hoofd van de Venezolaanse spits hangt een forse schorsing voor zijn elleboogstoot in de wedstrijd bij SBV Excelsior. Echter dient het beroep pas aanstaande dinsdag waardoor Santos ook tegen Ajax inzetbaar is.