PSV
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Gastón Pereiro 7. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Amin Younes 10. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Gastón Pereiro 79. / Schot met links  (Jorrit Hendrix)

90'
In de tweede helft was PSV grotendeels de bovenliggende partij. De ploeg had het meeste de bal en zorgde voor de meeste dreiging. Alleen Fischer zorgde namens Ajax voor echt gevaar door op fraaie wijze op de paal te schieten. Twaalf minuten voor tijd kwam PSV verdiend op voorsprong. Opnieuw was het Pereira die doel trof. Hij besliste zo de topper tussen Ajax en PSV in het voordeel van de ploeg uit Eindhoven.
90'
Het is afgelopen in Amsterdam. Een verdiende zege van PSV op een matig Ajax. Man van de wedstrijd met twee doelpunten: Gastón Pereiro.
90'
90'
Locadia krijgt in blessuretijd nog een kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zijn schot is niet goed en zeilt hoog over de goal van Cillessen.
90'
Gele kaart voor Gastón Pereiro (PSV Eindhoven)
Ook nog een kaart voor Pereiro als hij Ajax hindert in het nemen van een vrije trap.
89'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
89'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
89'
Vorig seizoen won PSV met 3-1 in Amsterdam van Ajax. Voor rust kwam Ajax nog wel op voorsprong via El Ghazi, maar na rust scoorde de ploeg uit Eindhoven driemaal. Depay, Narsingh en Jozefzoon zorgden voor de doelpunten namens PSV.
88'
Gele kaart voor Mitchell Dijks (AFC Ajax)
Dijks haalt binnen de minuut Pereiro tweemaal onderuit en krijgt geel.
86'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
86'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
83'
PSV scoort, maar bij Ajax kunnen ze opgelucht adem halen. De treffer van Locadia wordt afgekeurd wegens buitenspel.
81'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
81'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
79'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Gastón Pereiro
PSV komt opnieuw op voorsprong! Na een prima actie op het middenveld van Hendrix bezorgt hij de bal bij Pereiro. Die kan uithalen van binnen het strafschopgebied van Ajax en schiet fraai raak met links.
78'
Uitstekend verdedigend optreden van Riedewald voorkomt dat Locadia kan scoren. De spits haalt van binnen het Amsterdamse strafschopgebied hard uit, maar Riedewald blokt met een sliding het schot.
75'
Een korte corner eindigt met een schot van Brenet. Zijn poging, die richting de verre hoek zeilt, wordt eenvoudig gevangen door Cillessen.
74'
Wissel in bij AFC Ajax -> Arkadiusz Milik
74'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Nemanja Gudelj
71'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
71'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
70'
Fischer op de paal! Nu ontsnapt PSV. Fischer trekt naar binnen en creëert zelf ruimte voor het schot. Zijn prima uithaal kan niet worden gekeerd door Zoet, maar tot zijn eigen opluchting ziet hij de bal achter hem op de paal belanden.
69'
Ajax en PSV stonden in het verleden overigens in Amsterdam 59 keer eerder tegenover elkaar in Eredivisieverband. Van die 59 ontmoetingen won de thuisploeg er 31 en PSV twintig. Slechts acht keer eindigde het dus in een gelijkspel.
65'
Gele kaart voor Joël Veltman (AFC Ajax)
Geel voor Veltman na een overtreding op Locadia.
64'
De Boer ziet dat PSV beter is na rust en besluit in te grijpen. Aanvaller en doelpuntenmaker Younes heeft plaats moeten maken voor middenvelder Serero.
63'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
63'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Amin Younes
62'
De vrije trap van Locadia eindigt in de muur en zo is de kans voor PSV verkeken. Ajax haalt opgelucht adem.
62'
Een fijne plek voor PSV nu om een vrije trapte nemen na een overtreding van Bazoer op Pröpper. Op 22 meter van de goal mag worden aangelegd.
59'
Het spel golft nu op en neer. Na een mislukte pass van Arias is Ajax razendsnel in de zestien van PSV. Fischer wil uithalen, maar raakt de bal helemaal verkeerd en ziet zijn poging hoog over vliegen.
58'
Aan de andere kant is ook Ajax dreigend. Younes combineert met Fischer en heeft veel ruimte om uit te halen. Zijn schot mislukt en vliegt hoog over de goal van Zoet.
57'
Narsingh komt tot dusver nauwelijks in het spel voor, maar laat zich nu zien. Zijn schot is echter een prooi voor Cillessen.
55'
Gele kaart voor Jürgen Locadia (PSV Eindhoven)
Locadia krijgt geel als hij Veltman naar de grond duwt. Onnodige en domme kaart voor de spits van PSV.
53'
Pröpper raakt de paal! Na een heerlijke pass van Locadia heeft Pröpper de ruimte om uit te halen. Vanaf een meter of twintig haalt hij laag uit. Zijn schot belandt buiten bereik van Cillessen op de buitenkant van de paal. PSV is sterker in deze fase.
52'
Een bal met een lastige stuit zorgt voor problemen bij Veltman. Pereiro kan de bal oppikken en haalt vanuit een moeilijke hoek uit. Het levert de Eindhovenaren geen doelpunt op.
51'
Gele kaart voor Kenny Tete (AFC Ajax)
Een gele kaart voor Tete die Locadia vasthoudt en hem zo de doorgang belemmert.
50'
Veel ruimte voor Arias op de rechterflank. Hij heeft alle tijd en ruimte om een medespeler in het Amsterdamse strafschopgebied uit te kiezen, maar dit lukt het niet. Dat had hij beter moeten doen.
46'
De bal rolt weer in de Amsterdam ArenA als de thuisploeg heeft afgetrapt. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen. Ook Klaasen, die wat klachten leek te hebben, staat nog gewoon op het veld.
46'
45'
Rust in Amsterdam na een leuke eerste helft. De wedstrijd begon flitsend want binnen tien minuten was er al twee keer gescoord. PSV brak de score open na slecht verdedigen van Ajax. Pereiro schoot van dichtbij hard raak. Amper drie minuten later trok Younes de stand alweer gelijk. Zijn schot belandde fraai in de kruising. In het vervolg van de eerst helft waren de kansen schaars. Vlak voor rust ontsnapte Ajax want tot tweemaal toe haalden de Amsterdammers een inzet van een PSV-er van de doellijn.
45'
43'
Uit de corner die volgt na de ingreep van Veltman is PSV opnieuw dicht bij een treffer. Ditmaal is het Bazoer die de kopbal van Bruma van de lijn haalt. Ajax ontsnapt zo tweemaal in korte tijd.
42'
Veltman redt Ajax! Locadia mag alleen op Cillessen af. Hij omspeelt de doelman van Ajax en schiet vanuit een moeilijke hoek in. Op de doellijn haalt Veltman de bal uit de Amsterdamse goal.
40'
Na het flitsende begin van deze wedstrijd zijn de mogelijkheden schaars. Beide ploegen hebben moeite om de aanvallers te vinden en om kansen te creëren.
36'
PSV wordt wat sterker in deze fase. Het heeft het meest de bal, maar heeft tot dusver moeite om ook daadwerkelijk mogelijkheden te creëren. Ajax blijft eenvoudig overeind.
33'
Brenet besluit het maar eens van grote afstand te proberen. Het schot van de verdediger is behoorlijk, maar niet goed genoeg om Cillessen te verrassen.
29'
Gele kaart voor Andrés Guardado (PSV Eindhoven)
Een kaart voor Guardado als hij commentaar heeft op het fluiten van Nijhuis.
27'
Als Fischer de bal laat lopen, pikt Klaassen de bal op de rand van het zestienmetergebied op. Uit de draai haalt hij uit. Zijn lage en harde schot wordt eenvoudig gepakt door Zoet.
26'
Klaassen wordt opnieuw geraakt, ditmaal door Hendrix, en heeft last van zijn rug. Het is te hopen voor Ajax en Frank de Boer dat de middenvelder het nog even vol gaat houden.
23'
Al vroeg beginnen Milik en Schöne met warmlopen. Klaassen, die voorafgaand aan dit duel al lichte klachten had, lijkt last te hebben en het is de vraag of de aanvoerder van de Amsterdammers verder kan.
19'
Na hands van Arias mag Gudelj aanleggen voor een vrije trap vanaf zo'n twintig meter afstand. Zijn schot in de korte hoek mist zuiverheid en vliegt over de goal van zoet.
17'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Dijks is Bruma te snel af op de flank en ziet zich genoodzaakt een overtreding te maken. Dat komt hem op geel te staan.
14'
Tot nu toe valt deze topper allesbehalve tegen. We hebben twee kansen gezien en twee keer was het direct raak. Het is overigens de eerste keer in zeven thuiswedstrijden dat Ajax in de Eredivisie een tegendoelpunt moest incasseren.
10'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:1 door Amin Younes
En het is alweer gelijk! Het schot van Bazoer wordt geblokt door een verdediger van PSV waarna Younes de bal oppikt. Op de rand van het strafschopgebied trekt hij naar binnen en schiet fraai in de kruising. Zoet stond aan de grond genageld. Wat een begin van deze wedstrijd!
7'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Gastón Pereiro
Daar is de vroege goal voor PSV! De eerste kans levert gelijk een doelpunt op. Pereiro combineert in het Amsterdamse strafschopgebied met Locadia waarna hij tussen drie spelers van Ajax in van dichtbij binnen mag schieten. Slecht verdedigt door de Amsterdammers, goed gedaan door Pereiro.
6'
Nog weinig noemenswaardig gebeurt in de eerste minuten. Beide ploegen zoeken voorzichtig de aanval, maar kunnen het de verdedigers van de tegenstander nog niet lastig maken.
3'
Davy Klaassen kampte in de voorbereiding op het treffen met PSV met lichte fysieke klachten, maar de middenvelder is fit genoeg bevonden voor een plek in de basiself.
1'
Het is begonnen in Amsterdam als de bezoekers hebben afgetrapt! Laten we hopen dat het een heerlijke topper wordt tussen Ajax en PSV.
1'

In speelronde acht van de Eredivisie staat zondagmiddag een heuse kraker op het programma. In de Amsterdam ArenA trappen Ajax en PSV namelijk om half drie af. De man die deze topper in goede banen hoopt te gaan leiden is scheidsrechter Bas Nijhuis. Mijn naam is Roel Egberts en ik houd u live op de hoogte van alle bijzonderheden tijdens de confrontatie tussen Ajax en PSV.

Ajax
In eigen huis verdedigt Ajax zondag tegen de ploeg uit Eindhoven de voorsprong van vijf punten die de koploper van de Eredivisie inmiddels heeft opgebouwd. De Amsterdammers zijn als enige ploeg in de competitie nog ongeslagen: er werd zes keer gewonnen en enkel op bezoek bij FC Twente werd gelijkgespeeld. In Europees verband vergaat het de ploeg van trainer Frank de Boer wat minder voortvarend. Afgelopen donderdag kwam Ajax op bezoek bij het Noorse Molde FK niet verder dan 2-2. Aan kansen had de club uit Amsterdam geen gebrek, maar de scherpte voor de goal ontbrak bij met name de aanvallers van Ajax. Aan De Boer de taak om te zorgen dat dat tegen PSV anders is. Vooral Anwar El Ghazi zal gebrand zijn om zich te laten zien. De gedeeld topscorer van de Eredivisie (met zeven doelpunten) werd deze week namelijk voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië.

De Boer, die pas vrijdagmiddag met zijn elftal vanuit Molde terugvloog naar Amsterdam, hamerde tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met PSV vooral op scherpte. “We moeten niet slordig zijn in de eerste fase”, aldus de trainer van Ajax. “We zullen niet save moeten spelen, want risico’s horen bij het spel. Maar we moeten goed beseffen waar we de risico’s kunnen nemen.” Tegen de Eindhovenaren kan De Boer beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Yaya Sanogo kampt met een liesblessure en Davy Klaassen heeft wat lichte klachten. Het meespelen van Klaassen is dan ook nog onzeker. Tevens gaf de trainer van de Amsterdammers aan dat de kans klein is dat Viktor Fischer de volle negentig minuten zal spelen, aangezien de aanvaller dit donderdag ook al deed. De Boer is voorzichtig met Fischer aangezien hij vorig jaar lang uit de roulatie was met een hamstringblessure.

PSV
PSV hoopt zondag op bezoek in Amsterdam de voorsprong op koploper Ajax te verkleinen. De ploeg uit Eindhoven kent tot dusver niet de gewenste start in de Eredivisie. In de eerste zeven duels verspeelde de kampioen al drie keer punten. De uitduels in Den Haag en Heerenveen eindigden in een gelijkspel en na de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo stapte de ploeg zelfs zonder punten de bus weer in. In de Champions League begon PSV zo goed met de knappe thuiszege op Manchester United, maar afgelopen woensdag kon het elftal van coach Phillip Cocu die uistekende start geen goed vervolg geven. In Moskou werd met 3-2 verloren van CSKA. Na een dramatische eerste helft stond de ploeg al gauw met 3-0 achter. Dankzij twee doelpunten van Maxime Lestienne werd het na rust nog spannend, maar een resultaat zat er voor PSV niet meer in. Cocu over die wedstrijd: “We hebben Moskou achter ons gelaten. Zoals altijd hebben we de analyses teruggekeken en daarna de focus op zondag gelegd. Er ging veel mis, maar we hebben in de tweede helft laten zien hoe goed we ook kunnen spelen. We speelden een heel goede, zelfs uitstekende helft. Dat moeten we meenemen.”

Uiteraard hoopt Cocu dat zijn ploeg zondag de drie punten uit Amsterdam mee naar huis neemt, maar mocht zijn elftal verliezen dan is er volgens de coach nog geen sprake van paniek. “Ik zie graag dat we de drie punten mee naar huis nemen, maar ook als we verliezen zijn er nog een hoop wedstrijden te spelen. Maar we gaan naar Amsterdam om een maximaal resultaat te halen”, aldus Cocu. In tegenstelling tot De Boer mist de trainer van PSV wel enkele sterkhouders in zijn elftal. Basisspelers Luuk de Jong, Maxime Lestienne en Jetro Willems zijn er zondag niet bij. De Jong en Willems zijn geblesseerd, Lestienne haakte zondag af wegens trieste familieomstandigheden. Tevens kan Cocu geen beroep doen op Nicolas Isimat-Mirin, Menne Koch en Florian Jozefzoon. Het meespelen van Andrès Guardado is nog onzeker. De Mexicaan keerde deze week eerder dan verwacht terug op het trainingsveld, maar of hij ook daadwerkelijk minuten zal gaan maken, moet blijken.

Zodra de opstellingen van beide efltallen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje wedstrijddetails .