19:45 uur
Roda JC Kerkrade
6:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 4. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 6. / Schot met links  (Viktor Fischer)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 26. / Schot met rechts  (Arkadiusz Milik)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 59. / Schot met rechts  (Arkadiusz Milik)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 73. / dir. vrije trap
6 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 87. / Schot met rechts  (Viktor Fischer)

90'
Een eitje. Dat was het wel voor Ajax vanavond. De thuisploeg kende geen enkele moeite met het uitermate zwakke Roda. De doelpuntenmakers uit de eerste helft pakte er in de tweede helft ook allemaal nog één bij, wat uiteindelijk de 6-0 op het scorebord bracht.
90'
87'
Doelpunt voor AFC Ajax, 6:0 door Davy Klaassen
Alle doelpuntenmakers uit de eerste helft hebben ook in de tweede helft gescoord. Een prachtig hakje van Fischer wordt door Klaassen op waarde geschat. De aanvoerder kan hierna eenvoudig de zesde treffer binnen schuiven.
85'
Zoals wel vaker vanavond, glijdt er iemand uit op het moment dat je dat liever niet hebt. Viergever lijkt uit een hoekschop de bal goed te krijgen voor de 6-0, maar bij het afzetten glijdt zijn been weg en is de kans verkeken.
81'
Het enige wat de hele ArenA vanavond nog wil zien is een doelpunt van Heitinga. Uit een hoekschop kopt de invaller nu echter over.
77'
Wissel in bij AFC Ajax -> Amin Younes
77'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Tomi Jurić
73'
Doelpunt voor AFC Ajax, 5:0 door Arkadiusz Milik
Als ook Van Leer geen moeite meer doet, gaan de ballen er wel heel makkelijk in. Milik schiet een dwarrelbal over de muur en de doelman ziet hem veel te laat. De doelman leek hem wel te kunnen pakken, maar grijpt mis.
72'
El Ghazi blijft jagen op zijn treffer, maar schiet ditmaal te slap in en produceert slechts een rollertje in de handen van Van Leer.
71'
Wissel in bij AFC Ajax -> Nick Viergever
71'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Joël Veltman
68'
Ajax schakelt een tandje terug. Met de uitwedstrijden tegen Fenerbahce en Feyenoord voor de ploeg is krachten sparen helemaal geen gek idee.
62'
De ArenA leeft op bij de invalbeurt van Heitinga. De publiekslieveling mag weer wat minuten maken vanavond.
62'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Edwin Gyasi
62'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Richmond Boakye
61'
Wissel in bij AFC Ajax -> John Heitinga
61'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Nemanja Gudelj
59'
Doelpunt voor AFC Ajax, 4:0 door Viktor Fischer
Daar is dan toch de 4-0. Een snelle uitbraak via Milik mag door. De Pool kijkt nog een paar keer achterom, maar wordt terecht niet teruggefloten. Fischer loopt goed mee, krijgt de bal en schuift die in het lege doel.
56'
Hands! Het lijkt erop dat Ajax de 4-0 gaat maken wanneer Klaassen de bal voor een redelijk leeg doel krijgt. Zijn schot wordt geblokt, maar had al geen zin meer. De bal kwam via de hand van Milik bij zijn aanvoerder, waar voor is gefloten.
51'
Een reeks van kansen voor Ajax, maar die vierde wil er nog niet in. El Ghazi heeft het vizier nog niet op scherp.
49'
Veltman is dicht bij de 4-0, maar stuit op doelman Van Leer.
46'
Met dezelfde 22 spelers als bij het laatste fluitsignaal is de wedstrijd weer in gang gebracht.
46'
45'
Ajax begon geweldig en kwam na vier minuten al op voorsprong. Joël Veltman trof de paal en Viktor Fischer was attent bij de rebound: 1-0. Nog geen twee minuten later scoorde Arkadiusz Milik op aangeven van Fischer Ajax'tweede. Ook Davy Klaasen mocht nog doel treffen in de eerste helft. De aanvoerder scoorde de 3-0 op aangeven van Pool Milik. Roda JC was kansloos in de ArenA.
45'
44'
In de laatste fase van de eerste helft kan Ajax niet meer voor veel gevaar zorgen. De Amsterdammers vinden het wel best en verdedigen de comfortabele 3-0 voorsprong.
41'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
41'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Rostyn Griffiths
40'
Spectaculaire save van Cillessen! Klaassen verwerkt de bal niet goed en nonchalant. Jurić heeft de bal voor het inschieten maar ziet zijn poging knap gered worden door de Ajax-doelman.
40'
Nog vijf minuten te spelen totdat de rust aanbreekt. Ajax beleeft een gemakkelijke avond zal het in de tweede helft hoogstwaarschijnlijk rustig aan doen. Donderdag staat er namelijk een belangrijke Europese wedstrijd op het programma.
37'
El Ghazi had zojuist de vierde treffer aan moeten tekenen. De rechtsbuiten van Ajax wachtte echter te lang waardoor de Roda-defensie kon hergroeperen.
34'
Er zijn veel positiewisselingen in het elftal van Ajax. Zo zoekt Daley Sinkgraven veelal de linkerkant op als Fischer naar het midden trekt. De bezoekers uit Kerkrade hebben hier weinig grip op.
32'
Gele kaart voor Rostyn Griffiths (Roda JC Kerkrade)
De Australiër zet een tackle in op de benen van El Ghazi en krijgt het eerste geel.
31'
Nog een klein kwartier te gaan tot de theepauze. Coach Darije Kalezić zal woedend zijn over het optreden van zijn team. Achterin bij Roda lijkt het wel een Limburgse gatenkaas.
29'
Ajax borduurt voort op de tweede helft van vorige week in Arnhem. Daar toonden de koploper al enorm veel inzet en strijd. Vanavond wordt dit vertaald in drie snelle doelpunten tegen Roda.
26'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Davy Klaassen
Oh, wat gaat het hard hier. Een fout van Henk Dijkhuizen leidt een snelle Amsterdamse counter in. Via Fischer en Milik belandt de bal bij Klaassen. De aanvoerder is koel en schuift de bal achter de kansloze Benjamin van Leer.
25'
Eindelijk wat van de kant van Roda JC. Spits Tomi Jurić draait weg bij zijn directe tegenstander en schiet direct in de korte hoek. Jasper Cillessen keert uitstekend.
25'
Het is vrij stil in de ArenA. Niet alle stoeltjes zijn vanavond gevuld. Er is al snel berusting na de twee vroeg doelpunten. De Amsterdammers lijken het wel te geloven vanavond.
21'
Goede actie van Daley Sinkgraven. De middenvelder van Ajax omspeelt Jens van Son op de achterlijn en verzorgt een keurige voorzet richting het hoofd van Milik. De poging van de Pool verdwijnt een meter naast.
20'
De eerste twintig minuten zitten erop in Amsterdam. Roda JC heeft weinig in de pap te brokkelen en is constant in de verdediging. Ajax houdt de druk hoog en speelt het vertrouwde spelletje.
17'
Weer een mooie combinatie tussen uitblinkers Klaassen en Fischer. De voorzet van laatstgenoemde kan net niet getoucheerd worden door Milik. Ajax is dominant en zorgt voor veel dreiging in de openingsfase.
15'
Een mooi applaus voor Johan Cruijf in de veertiende minuut. Nergens klinkt dat natuurlijk beter dan in de ArenA.
13'
Ajax lijkt zo een gemakkelijke avond in te gaan. Er dient namelijk wat rechtgezet te worden na het desastreus debakel in de KNVB beker. Daar verloren de Amsterdammers afgelopen woensdag op bezoek bij vijand Feyenoord.
9'
Opmerkelijk begin dus in de hoofdstad. Roda JC zal toch andere plannen hebben gemaakt dan dat ze nu zijn uitgevoerd. Ajax kent in ieder geval een droomstart met twee doelpunten in zes minuten.
6'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Arkadiusz Milik
Wat een bliksemstart voor de Amsterdammers. Davy Klaasen stuurt Fischer weg aan de linkerkant. De Deen geeft op zijn beurt de bal op een presenteerblaadje aan doelpuntenmaker Milik. De Poolse spits hoeft de bal enkel binnen te schuiven.
4'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Viktor Fischer
De bal ligt al in het doel van Roda JC. Joël Veltman kopt bij de eerste paal de bal op de buitenste paal. Fischer is alert en legt in alle vrijheid de bal in het netje.
4'
Ajax speelt met de vernieuwde verdediging door de blessure bij Mitchell Dijks. Thulani Serero is daardoor de extra speler op het middenveld. Ook Anwar El Ghazi en Arkadiusz Milik zijn weer van de partij.
1'
We zijn los in de Amsterdam ArenA! Ajax gaat de koppositie proberen te handhaven tegen Roda JC. De bezoekers uit Kerkrade hopen op een stuntje.