AFC Ajax Zaterdag, 15. Augustus 2015
19:45 uur
Willem II
3:0
Dp.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 18. / Kopbal  (Davy Klaassen)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Anwar el Ghazi 67. / Schot met rechts  (Riechedly Bazoer)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Anwar el Ghazi 90. / Schot met rechts  (Lasse Schöne)

90'
Samenvatting tweede helft
Ajax overtuigde opnieuw niet, maar slaagde er toch weer in om met 3-0 te winnen. Hoewel het niet zijn avond was, wist El Ghazi in de tweede helft twee keer het net te vinden en daarmee de overwinning veilig te stellen. Willem II kon niet meer gevaarlijk worden.
90'
Einde wedstrijd
90'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Anwar El Ghazi
Hij speelt een matige wedstrijd, maar scoort zijn tweede van de avond! Na een fraaie combinatie tussen Černý en Schöne op de rechterflank schiet El Ghazi via de hand van Lamprou de 3-0 binnen.
89'
Bijna krijgt Gudelj nog een kans om de 3-0 binnen te koppen, maar zover komt het niet. Lamprou weet de voorzet uit de lucht te plukken.
85'
Wissel in bij Willem II -> Jordy Vleugels
85'
Wissel uit bij Willem II -> Lesly de Sa
83'
De 2-0 van Ajax heeft de wedstrijd op slot gegooid. Terwijl het publiek Johnny Heitinga toezingt, gebeurt er op het veld vrij weinig meer.
82'
Wissel in bij AFC Ajax -> Yaya Sanogo
82'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Arkadiusz Milik
77'
Wissel in bij AFC Ajax -> Vaclav Černý
77'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Riechedly Bazoer
76'
Opnieuw een goede voorzet van Dijks, die door Milik net naast wordt gekopt.
73'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
73'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Davy Klaassen
70'
Het tempo bij Ajax gaat weer omlaag, veel mensen staan stil, waardoor er weinig gebeurt.
67'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
67'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
67'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Anwar El Ghazi
Na zoveel kansen moest er wel eentje in gaan! Na een pass van Bazoer schiet El Ghazi met rechts van afstand fraai de 2-0 binnen.
66'
Het is niet de avond van El Ghazi. Hij kan van heel dichtbij intikken, maar krijgt de bal niet in het doel.
62'
De voorzetten van Dijks leveren geregeld gevaar op. El Ghazi kan koppen, maar kopt ruim naast het doel.
59'
Wissel in bij Willem II -> Justin Mathieu
59'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
58'
Terwijl Bruno Andrade met veel pijn op het veld ligt, gaat de aanval van Willem II door. Het resulteert in een schot van De Sa, dat door Cillessen over het doel getikt wordt.
56'
De vleugels van Ajax zorgen nog voor weinig gevaar vanavond, maar wellicht komt daar verandering in: Vaclav Černý is begonnen met zijn warming up.
53'
Op dertig meter afstand legt Gudelj aan voor de vrije trap, hij probeert het ineens. Lamprou moet in actie komen, maar doet dat moeiteloos.
50'
Živković wordt weggestuurd en krijgt dé kans om zich te laten zien. Riedewald is snel genoeg terug en weet hem nog net op tijd af te stoppen.
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Na een wat gezapige eerste helft leidt Ajax met 1-0 tegen Willem II. De Amsterdammers werden bij dat doelpunt geholpen, omdat Willem II in de fout ging bij de opbouw. Het was Milik die uiteindelijk de fout afstrafte en binnen kopte. Vlak voor rust kreeg ook Wuytens de kans om met het hoofd te scoren: hij kopte een voorzet van Bruno Andrade op de lat.
45'
Einde eerste helft
45'
Op de lat! Een enorme kans voor Willem II: Bruno Andrade levert een perfecte voorzet af vanaf links, die door Wuytens binnen gekopt moet worden. Hij raakt echter de lat.
43'
Willem II krijgt de mogelijkheid om van een meter of twintig te schieten en doet dat dan ook. Ojo ziet zijn schot een paar meter over het doel van Cillessen gaan.
40'
De goede aanvallen van Ajax zijn schaars, maar Dijks levert nu wel een goede voorzet af. Er is echter niemand in het strafschopgebied, waardoor de bal voor Lamprou is.
36'
Na een corner blijft de bal lang hangen voor het doel van Ajax. Het resulteert uiteindelijk in een omhaal van Falkenburg, maar die wordt niet tot doelpunt gepromoveerd.
35'
Koppers sprint Tete eruit en kan de bal voorgeven. De voorzet wordt weggekopt door Veltman.
32'
Milik staat één op één met Lamprou, controleert de bal goed, maar gaat vervolgens naar de grond. Er was geen contact met Lamprou, dus komt er ook geen penalty.
30'
Een kansje voor Willem II! Falkenburg verlengt de bal, die daarna voor de voeten van De Sa valt. De huurling kan schieten, maar Cillessen hoeft zich geen zorgen te maken: het schot gaat ruim over.
27'
Het spel ligt even stil voor een blessurebehandeling van Bruno Andrade, maar hij lijkt weer verder te kunnen.
24'
Het tempo gaat weer even wat omlaag. Ajax heeft voorlopig weinig moeite met Willem II.
20'
Een fraaie counter van Ajax levert bijna een tweede doelpunt op. Tete bereikt Klaassen met een fraaie crosspass. Die bereikt op zijn beurt El Ghazi, waarna het schot van de buitenspeler geblokt wordt.
18'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Arkadiusz Milik
Willem II neemt teveel risico in de opbouw en levert simpel in. Klaassen kan de bal vervolgens voorzetten op Milik, die bij de tweede paal helemaal vrij in kan koppen.
15'
Opnieuw geeft Willem II veel ruimte weg aan de linkerkant, ditmaal is het Klaassen die daarvan kan profiteren. Hij bereikt Milik, maar die levert in bij Peters.
12'
Willem II probeert Ajax onder druk te zetten en gevaarlijk te worden. Bruno Andrade doet van afstand een doelpoging, maar ziet zijn schot geblokt worden.
9'
Voor het eerst is Anwar El Ghazi doorgebroken aan de rechterkant van het veld, maar hij weet de bal niet bij Klaassen te krijgen, die al in het strafschopgebied staat te wachten.
5'
Ajax is meteen dreigend in de openingsfase. Uit een corner volgt een schot van Davy Klaassen, die slim is weggelopen uit de drukte. Funso Ojo weet het schot van richting te veranderen.
2'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Riechedly Bazoer. Hij komt vanaf links naar binnen en krijgt ruimte om te schieten, maar schiet in de handen van Kostas Lamprou.
1'
Aanvang wedstrijd
Voorbeschouwing
In de tweede speelronde van dit seizoen treffen Ajax en het 'Ajax van het zuiden', oftewel Willem II elkaar. De wedstrijd van vanavond wordt gespeeld in de thuisbasis van het 'echte' Ajax: de Amsterdam ArenA. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van deze wedstrijd. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Ajax
Ajax kende een onstuimige start van het nieuwe seizoen. In de voorrondes van de Champions League gingen de Amsterdammers af tegen Rapid Wien, het nieuwe Eredivisie-seizoen werd daarentegen met een ruime overwinning geopend. In Alkmaar werd AZ vorige week met 0-3 verslagen. Die overwinning zal het zelfvertrouwen van de piepjonge ploeg van Frank de Boer ongetwijfeld goed hebben gedaan.

Tegen Willem II is er mogelijk nog meer ruimte voor jong talent, want Frank de Boer heeft Vaclav Černý voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie. De 17-jarige Tsjech zou tegen Willem II dus zijn debuut kunnen maken in het eerste elftal van Ajax. Het bij de selectie halen van Cerny betekent dat Mike van der Hoorn buiten de selectie valt. Daarnaast is aankoop Amin Younes weer fit na een blessure, maar hij zit nog niet bij de selectie.

Willem II
Willem II is dit seizoen bijna letterlijk het 'Ajax van het zuiden', nu de Tilburgers maar liefst drie Amsterdamse huurlingen in huis hebben. Ruben Ligeon, Lesly de Sa en Richairo Živković komen dit seizoen allemaal op huurbasis uit voor Willem II. Jurgen Streppel gaf al aan dat hij voor twee van de drie Ajacieden vanavond een basisplaats heeft ingeruimd: De Sa en Živković zullen vanavond aan de aftrap verschijnen in de Amsterdam ArenA.

Met zoals genoemd twee Ajacieden in de basiself zal Willem II willen stunten in Amsterdam om zo de zware competitiestart een goed vervolg te geven. De ploeg van Streppel opende het nieuwe Eredivisie-seizoen vorige week met een prima gelijkspel tegen Vitesse.

Vanavond wordt er om 19.45 afgetrapt in de Amsterdam ArenA. Veel plezier bij deze wedstrijd!
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner