Roda JC Kerkrade
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Rostyn Griffiths 36. / Kopbal  (Mitchel Paulissen)

90'
AZ probeerde in de tweede helft de gelijkmaker te forceren. Het inbrengen van Janssen en Tankovic gaf weliswaar meer aanvallende impulsen, maar alleen Henriksen kreeg een goede kans. Die inzet leverde AZ niets op. Roda JC counterde regelmatig naar kansen, maar vooral Gyasi had het vizier niet op scherp staan. Zodoende bleef het 0-1 voor de Limburgers.
90'
90'
Weer een kans voor Gyasi, maar weer geen beslissing namens Roda JC. AZ dan nog een keer.
90'
Drie minuten extra tijd, gaat het AZ dan alsnog lukken?
90'
AZ is druk bezig aan een inhaalrace in de slotfase, maar kansen zijn er de laatste twintig minuten niet meer geweest.
89'
Gele kaart voor Jens van Son (Roda JC Kerkrade)
Van Son maakt op recht een overtreding. Hierdoor krijgt AZ een kans op een gelijkmaker.
88'
Roda JC blijft simpel overeind en probeert de beslissing te forceren.
87'
AZ probeert het wel, maar ze lijken er geen geloof meer in te hebben.
85'
Nog vijf minuten voor AZ om alsnog iets te doen aan de achterstand. Maar Roda JC had het duel allang moeten beslissen.
83'
Kansje voor Swinkels, die een voorzet van Van Hyfte alsnog naast schiet.
82'
Roda JC zal zo het duel gaan beslissen, want kansen rijgen zich aaneen nu. Nu was het Cicilia weer, maar opnieuw geen treffer.
80'
Roda JC nu met een grote kans voor Gyasi, maar Luckassen zit daar tussen. Weer een corner voor de bezoekers.
79'
Gele kaart voor Edwin Gyasi (Roda JC Kerkrade)
Mühren zocht Gyasi op en die maakte een nuttige overtreding.
77'
AZ probeert te forceren, maar Roda JC loert op de counter. Nu krijgt Roda een perfecte mogelijkheid, maar blijft Van Son achter met een voorzet.
76'
Ohhh, wat een kans voor AZ. Prima voorzet Dos Santos maar Henriksen komt niet goed uit. Weer een kans voorbij voor AZ.
75'
Kramp bij Van Hyfte, hij kan nog gewisseld worden maar zal ongetwijfeld de wedstrijd willen uitspelen.
73'
AZ voert het tempo iets op, maar een kans levert het nog niet op. Wel is duidelijk dat de thuisploeg op zoek is naar de gelijkmaker.
72'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Jens van Son
72'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Hicham Faik
69'
AZ wil wel en het publiek gaat er eens goed achterstaan, maar kansen levert het nog niet op. Wel een corner.
67'
AZ kreeg meer inspiratie om de aanval op de gelijkmaker in te zetten, maar de laatste drie minuten valt het weer stil bij de Alkmaarse ploeg.
65'
Inzet Luckassen net over het doel bij Van Leer. De middenvelder viel daarbij achterover en kon te weinig met de bal uitrichten.
64'
AZ komt beter in het spel nu Tankovic en Janssen zijn ingevallen. Van Overeem zorgt metr een schot voor een corner.
62'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
62'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
61'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
61'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
61'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Vincent Janssen
61'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Jop van der Linden
58'
Gele kaart voor Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)
Haps wordt opgevangen door Dijkhuizen.
56'
Roda JC blijft sterker en oogt vooral fitter. AZ lijkt toch wel erg vermoeid van het Europese treffen afgelopen donderdag.
55'
Goede aanval van Roda JC. Over links is het opnieuw Paulissen die Faik in stelling brengt, maar die komt een teen tekort om te scoren.
51'
AZ mist de juiste beleving en de inzet is ook niet best. Roda JC blijft simpel overeind. Er zit geen visie en idee achter een aanval bij AZ tot nu toe.
48'
AZ blijft onzorgvuldig in de passing en de organisatie is nog steeds niet best.
47'
Rustige start van twee kanten aan het begin van de tweede helft.
46'
Van Overeem is ingevallen voor Haye. Van den Brom wil meer druk vooruit hebben en kan Van Overeem daarbij goed gebruiken.
46'
46'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Joris van Overeem
46'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Thom Haye
45'
AZ staat na de eerste vijfenveertig minuten spelen in Alkmaar met 0-1 achter tegen een sterker Roda JC. In een matige eerste helft kreeg Roda JC de beste kans via Van Peppen, maar zijn schot ging hoog over. Totdat Roda JC negen minuten voor rust de score opende via Griffiths: 0-1. De speler van Roda JC kon ongehinderd binnenknikken nadat de hoekschop werd genomen. AZ kon daar de eerste helft weinig tegenover stellen. Dat moet in de tweede helft beter.
45'
45'
Hoekschop AZ levert weer niets op, goalie Van Leer oogt ook niet altijd even zeker van zaak.
44'
Roda JC blijft sterker en controleert de wedstrijd. AZ is nog niet bij machte om het tij te keren.
42'
Een voorzet van Dijkhuizen levert een kopkansje op. Maar die bal gaat naast.
41'
Az is in de war, Hupperts verliest de bal aan Griffiths maar diens schot beland simpel in de handen van Rochet.
40'
AZ oogt achterin chaotisch en onzeker, nu kon Van der Linden op tijd ingrijpen, want Rochet kwam te laat. Die twijfelde te veel bij de inworp van Roda.
39'
Roda JC staat qua organisatie vrij goed en heeft het goed voor elkaar. AZ lijkt geschrokken van het tegendoelpunt, maar zal nu een tandje moeten bijschakelen.
36'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Rostyn Griffiths
En die corner wordt gepromoveerd tot een doelpunt! De hoekschop wordt vanaf links prima voor het doel gebracht van AZ, Griffiths kan ongehinderd oplopen in het strafschopgebied en binnenkoppen. Uiteindelijk wordt een standaard situatie AZ weer fataal.
36'
Goede actie van Gyasi over links, Van der Linden dol gespeeld maar de voorzet was slecht. Wel krijgt Roda JC de eerste corner van de wedstrijd.
35'
Het spel golft weliswaar op en neer, maar het spel is heel slecht van beide teams.
32'
Van Hyfte pikte op de middenlijn de bal af van Hendriksen, waardoor AZ niet door kon.
32'
AZ dacht aan een counter, maar Van Hyfte lost het op voor Roda JC.
31'
Het is tot nu toe een matige wedstrijd. In het eerste half uur zijn er nog geen grote kansen geweest of we moeten die mogelijkheid van Van Peppen daarin meetellen.
27'
Griffiths glijdt door op Huppers, maar krijgt slechts een waarschuwing waar geel terecht zou zijn geweest.
25'
Inmiddels de vierde corner, nu vanaf links, voor AZ.
24'
Beste aanval tot nu toe. Over links wordt er tussen Van Peppen, Faik en Paulissen goed gecombineerd. De teruggelede bal van Paulissen wordt door Van Peppen hoog over de lat geschoten.
22'
Aandachtig toeschouwer bij AZ-Roda JC is Clarece Seedorf, de oud-international van Oranje die nog met Van den Brom samenspeelde bij Ajax.
22'
Roda JC wordt gevaarlijker, het spel wordt iets beter van twee kanten, maar grote kansen zijn er nog niet geweest.
20'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Ard van Peppen, die Markus Henriksen opzoekt.
17'
Roda JC wacht geduldig op hun kans om uit te breken. Huppers probeert nu namens AZ gevaarlijk te worden. Alleen moet de thuisploeg weer terug, want er zijn nog geen gaten te vinden. De voorzet van Lukassen is niet goed.
15'
Tweede hoekschop voor AZ, waar Roda-goalie Van Leer dacht aan een vrije trap. Alleen was het geen overtreding van Huppers. Opnieuw levert de corner niets op, maar mag AZ vanaf rechts gaan trappen.
14'
Goede aanval van AZ, waar Haps zich goed laat zien. Duikt de zestien meter in en levert een voorzet af, maar de scherpte ontbreekt nog voorin bij AZ.
13'
Bijna een misverstand achterin bij Roda JC, alleen Van Leer let goed op. Swinkels hield de speler van AZ van de bal af.
11'
Roda JC valt aan, maar de voorzet vanaf links is slecht. AZ kan uitverdedigen, maar de ploegen zijn nog niet scherp genoeg. De bal gaat te langzaam rond en kansen zijn er nog niet geweest.
10'
AZ probeert vooral via Haye en Dos Santos gevaarlijk te worden over links, maar het levert nog geen succes op. Wel is het zo dat AZ het duel in handen heeft gekregen.
9'
Opvallend feit natuurlijk: AZ speelt voor de vijfde maal in zeven jaar in de poulefase van de Europa League. In de eerste jaren was dat onder leiding van Co Adriaanse, waarmee het team destijds reikte tot de halve eindstrijd. Sporting Lissabon was destijds te sterk.
8'
De thuisploeg krijgt wat meer vat op het spel en probeert wedstrijd naar zich toe te trekken.
6'
Kansje voor Gyasi, maar het schot mist echte kracht. Zodoende nog altijd 0-0, maar AZ lijkt gewaarschuwd.
5'
Bij AZ zijn Alireza Jahanbakhsh en Celso Ortíz nog niet inzetbaar. Trainer John van den Brom heeft eerder aangegeven dat hij ze snel bij zijn selectie verwacht.
5'
Een voorzet vanaf links bij Roda JC, maar niemand kan daarbij. Noor probeert de bal te heroveren, maar Noor begaat een overtreding.
4'
De bal gaat rond bij AZ achterin, waaruit duidelijk wordt dat AZ zoekende is.
3'
Biemans ontbreekt vandaag bij Roda JC vanwege een blessure.
2'
Een aftastende beginfase, waarin Roda JC wel de intenties duidelijk maakt.
1'
We zijn begonnen.
Het is alweer de derde thuiswedstrijd voor AZ, Rienstra debuteert en ook Mühren is een opvallend keus van Van den Brom. Manschot is de arbiter vanmiddag om de wedstrijd in goede banen te leiden. Bij Roda JC is de basisplaats voor Paulissen opvallend, want hij vervangt Jansen. Die speler staat voor een overstap naar Turkije.
De ploegen komen nu in Alkmaar het veld op.
Vermoeid AZ tegen strijdbaar Roda JC
Welkom bij de wedstrijd AZ - Roda JC. Vandaag ben ik, Michael de Vogel, jullie verslaggever bij deze boeiende wedstrijd.

AZ plaatste zich donderdag knap voor de poulefase van de Europa League. AZ speelt daarin tegen Athletic Club de Bilbao, dat recentelijk de Spaanse Supercup won ten koste van FC Barcelona. Daarnaast zijn FC Augsburg en Partizan gekoppeld aan de formatie uit Alkmaar. In de Eredivisie is de start van de formatie van John van den Brom matig, want in drie duels werden pas twee punten vergaard.

Roda JC kent daarentegen een prima comeback op Eredivisie-niveau, want in de eerste drie duels werd al tweemaal gewonnen. Door de prima start is de equipe van trainer Darije Kalezic terug te vinden in de top vijf.

Kan Roda JC profiteren van het feit dat AZ nog een Europese wedstrijd in de benen heeft? We gaan het volgen, vanaf half drie in het stadion van AZ.