0 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 3. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Andrés Guardado 19. / dir. vrije trap
0 : 3 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 31. / Schot met rechts
1 : 3 Torinfos in de Ticker Andrew Driver 45. / Schot met rechts
2 : 3 Torinfos in de Ticker Alexander Bannink 50. / Kopbal
3 : 3 Torinfos in de Ticker Nathan Kabasele 64. / Schot met links
3 : 4 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 67. / Schot met links  (Jorrit Hendrix)
3 : 5 Torinfos in de Ticker Luciano Narsingh 83. / Schot met links
3 : 6 Torinfos in de Ticker Gastón Pereiro 90. / Schot met links

90'
Na vier goals in het eerste helft vielen er vijf in het tweede bedrijf! De Graafschap kwam spectaculair op gelijke hoogte via Alexander Bannink en Nathan Kabasele: 3-3. PSV bleek in de laatste fase toch weer stukken beter en drukte dat uit in de score. Luuk de Jong, Luciano Narsingh en Gastón Pereiro waren alle drie doeltreffend. PSV wint zo na een ware thriller met 3-6 in Doetinchem.
90'
90'
Lekkere redding nog van Zoet op een afstandsschot van Bryan Smeets. De doelman van PSV zweeft naar de bovenhoek om de bal te keren.
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:6 door Gastón Pereiro
Deze man verdient toch wel eens een basisplaats. Het schot van Guardado wordt nog gekraakt. De bal belandt bij Pereiro die ontzettend rustig de bal naast Jurjus schuift.
90'
Er komen zes minuten bij!
89'
Héctor Moreno verlaat wat aangeslagen het speelveld. Zijn vervanger is de jonge Jordy de Wijs. De centrale verdediger maakt zijn competitiedebuut voor PSV.
89'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jordy de Wijs
89'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Héctor Moreno
87'
PSV gaat zo een hele benauwde overwinning boeken. Voor rust leek er niets aan de hand. Maar in de tweede helft veranderde dit beeld totaal. De Graafschap bracht de spanning terug, maar bleek uiteindelijk toch de mindere.
84'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
84'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
83'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:5 door Luciano Narsingh
De definitieve beslissing is daar. De rebound van Locadia wordt door Narsingh benut. De rechtsbuiten omspeelt Jeroen Tesselaar om vervolgens door de benen van Jurjus te scoren.
81'
Het wordt een hele hete slotfase op de Vijverberg. De spanning stijgt naar het kookpunt met opportunistisch voetbal van De Graafschap. Nu schiet Joshua Brenet de bal bijna in eigen doel!
79'
Wissel in bij De Graafschap -> Tom Menting
79'
Wissel uit bij De Graafschap -> Cas Peters
79'
Aanvaller Cas Peters ligt geblesseerd op de grond. De pegel van ploeggenoot Smeets belandde vol op het hoofd van de Graafschap-aanvaller.
76'
Wat een scrimmage! De Graafschap had hier gelijk moeten komen. PSV mag echter Jeroen Zoet op blote knieen danken. Smeets, Bannink en invaller Youssef el Jebli krijgen allen kansen van dichtbij. Oh oh oh, wat komt PSV hier goed weg.
76'
Nog een kwartier op de klok in Doetinchem. Kan de Graafschap nog voor een grotere stunt zorgen door de 4-4 te maken? Of beslist PSV het duel nu wel definitief?
73'
Wissel in bij De Graafschap -> Youssef el Jebli
73'
Wissel uit bij De Graafschap -> Robin Pröpper
73'
Kopkans voor Narsingh! Wellicht wel de verkeerde man op de verkeerde plaats. Locadia zet uitstekend voor vanaf links, maar Luciano Narsingh kopt zijn haarfijne voorzet ruim over het doel van Jurjus.
71'
Doelpuntenmaker Kabasele moet naar de kant. De Belg heeft een blessure opgelopen in een van de vele duels met Santiago Arias. Vincent Vermeij is zijn vervanger.
70'
Wissel in bij De Graafschap -> Vincent Vermeij
70'
Wissel uit bij De Graafschap -> Nathan Kabasele
67'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:4 door Luuk de Jong
Snel herstel van de Eindhovenaren. Jorrit Hendrix met de opportunistische bal richting het strafschopgebied. De aanname en de afronding van Luuk de Jong zijn briljant. PSV leidt weer in Doetinchem.
67'
Wat een blamage voor regerend landskampioen PSV! Een oppermachtige eerste helft met drie doelpunten verspelen in het begin van het tweede bedrijf.
64'
Doelpunt voor De Graafschap, 3:3 door Nathan Kabasele
Ongelofelijk! Wat staat PSV te schutteren in de tweede helft. Smeets zet de bal voor en Kabasele troeft Arias af bij de eerste paal. De Graafschap staat weer gelijk!
64'
Luuk de Jong moet meer doen met de geboden kans. Guardado steekt de spits van PSV weg met een bal op precisie. De Jong is echter traag waardoor Jurjus de bal afsnoept.
62'
PSV is het goede voetbal van de eerste helft helemaal kwijt. De Doetinchemse fans hebben het geloof helemaal terug in een grote stunt.
59'
Nog een ruim half uur te spelen op de Vijverberg. PSV had voor rust al met 0-6 voor moeten staan maar zet zich zelf wederom te kijk. Wat zal Cocu woedend zijn van binnen.
56'
Gele kaart voor Luuk de Jong (PSV Eindhoven)
Ook de aanvoerder geeft commentaar en krijgt daarvoor een gele prent. PSV is wat opgefokt.
54'
Gele kaart voor Andrés Guardado (PSV Eindhoven)
De Mexicaan heeft commentaar op de leiding en krijgt geel.
53'
Wat een slap begin van de tweede helft aan Eindhovense kant. Gaat het gebrek aan concentratie het team van Cocu weer parten spelen? Het koppie zal er bij gehouden moeten worden vanavond.
50'
Doelpunt voor De Graafschap, 2:3 door Alexander Bannink
De spanning is volledig terug in Doetinchem! Mooie actie op links van Nathan Kabasele. Cas Peters ziet zijn inzet met het hoofd nog gekeerd worden door doelman Zoet. De rebound is echter voor Bannink.
49'
Overigens zijn er geen wijzigingen doorgevoerd door beide coaches. We gaan dus met dezelfde 22 spelers verder in het begin van het tweede bedrijf.
46'
De tweede helft is in gang gezet door thuisploeg De Graafschap. Zouden de Doetinchemmers de spanning nog wat terug kunnen brengen?
46'
45'
Een oppermachtig PSV heeft weinig moeite gehad met de Graafschap in de eerste helft. Al na drie minuten mocht Davy Pröpper op aangeven van broer Robin (Graafschap) de openingstreffer produceren. Andrés Guardado verdubbelde de score met een directe vrije trap. De 0-3 werd verzorgd door opnieuw Pröpper. De middenvelder van PSV was effectief uit de rebound. Vlak voor rust zorgde Andrew Driver (onverdiend) voor de 1-3.
45'
45'
Doelpunt voor De Graafschap, 1:3 door Andrew Driver
Een cadeautje van Bas Nijhuis voor de arme Doetinchemmers. Driver duwt Guardado omver en ramt vervolgens de bal achter Jeroen Zoet. Een doelpunt dat niet had mogen tellen.
44'
Locadia mag vlak voor rust toch nog bijna de 0-4 aantekenen. De aanvaller van PSV wordt vrij voor Jurjus gezet door Davy Pröpper. Locadia staat echter in buitenspelpositie.
43'
Voor de Graafschap nemen de problemen natuurlijk alleen maar toe. Twee punten na elf wedstrijden is dramatisch. In de komende weken zullen tegen mindere tegenstanders de punten moeten worden gepakt.
40'
Locadia op de paal! Weer een mooie combinatie tussen Luuk de Jong en Jürgen Locadia. Laatstgenoemde haalt uit met een schuiver van afstand. De poging belandt op de paal.
40'
Cocu kan na rust wat reservespelers brengen die normaal minder minuten maken. Gastón Pereiro zou in dat profiel passen. Belangrijke spelers kunnen dan rust gegund worden voor aanstaande dinsdag.
37'
Gele kaart voor Cas Peters (De Graafschap)
De aanvaller maakt een overtreding op Jorrit Hendrix bij een verdedigende tackle.
36'
Nog een kleine tien minuten te spelen tot de theepauze. Landskampioen PSV heeft een zeer gemakkelijk avond in Doetinchem. De Graafschap biedt geen weerstand en Davy Pröpper is voorlopig de man van de wedstrijd.
33'
Kans voor Narsingh! Wat een foutenfestival in de defensie van de Superboeren. Nu verspeelt Bryan Smeets zomaar de bal aan Luciano Narsingh. De buitenspeler van PSV ziet zijn poging in de korte hoek gered worden door Jurjus.
31'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:3 door Davy Pröpper
De oudste van de gebroeders doet het weer voor PSV. Jurjus kraakt nog het schot van Locadia, maar de rebound is hem te machtig. Davy Pröpper maakt zo zijn tweede van de avond.
30'
PSV doet het even wat rustiger aan in deze fase van de wedstrijd. Zodoende komt de Graafschap wat meer aan voetballen toe. De controle blijft echter in Eindhovense handen.
27'
Met de sfeer zit het wel goed bij de supporters van PSV. De op voorhand gewenste vroege voorsprong is bereikt. Met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Wolfsburg aanstaande dinsdag zorgt dit voor berusting.
24'
Kopkans De Jong! Bij de tweede paal is Luuk de Jong gevaarlijk op aangeven van Davy Pröpper. De inzet van de aanvoerder van PSV wordt opnieuw gered door Hidde Jurjus.
22'
Het lijkt al kat in het bakkie voor de ploeg van coach Philip Cocu. PSV leidt na een kwart wedstrijd comfortabel met 0-2 in Doetinchem. Van de Graafschap is niets te vrezen.
19'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Andrés Guardado
Wat een schitterende vrije trap van de Mexicaanse middenvelder. Vanaf ongeveer 25 meter schiet Guardado PSV op een fantastische wijze naar 0-2.
19'
De thuisploeg trekt zich veelvuldig terug op de eigen helft. PSV mag voetballen op de Vijverberg en kan voorlopig alles maken. Toch is het pas 0-1.
16'
De Graafschap komt er nog niet aan te pas in eigen huis. PSV speelt verzorgd en geconcentreerd voetbal. De voorsprong had in ieder geval een stuk ruimer kunnen zijn gezien de hoeveelheid Eindhovense kansen.
13'
Goed schot van Locadia! Wat een kansen voor PSV in de openingsfase. Een lange bal van Jeroen Zoet wordt door De Jong panklaar gelegd voor de voeten van Jürgen Locadia. De linksbuiten van PSV schiet maar net over het Doetinchemse doel.
11'
Schot van De Jong! Wederom moet doelman Jurjus ingrijpen bij een gevaarlijke Eindhovense poging. Luuk de Jong schiet ter hoogte van de stip vol op de keeper van de Graafschap.
10'
Gele kaart voor Jeroen Tesselaar (De Graafschap)
De linksback maakt een stevige overtreding op Guardado.
9'
Mooie panna van Santiago Arias door de benen van Andrew Driver op de achterlijn. Het geeft de kracht van PSV weer. De Eindhovenaren beginnen vele malen beter dan de gastheren.
7'
Grote kans op 0-2! Een counter van PSV zorgt voor veel gevaar. Jorrit Hendrix zet Guardado vrij voor doelman Hidde Jurjus. De Mexicaan is niet koeltjes en schiet de bal op de Graafschap-doelman.
6'
Heerlijke start dus voor de Eindhovenaren. Iconisch zijn de broers Pröpper betrokken bij het doelpunt. De Graafschap kan weer aan de bak.
3'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Davy Pröpper
Net als Ajax scoort PSV vroeg vanavond. Op een voorzet van Andrés Guardado zit Robin Pröpper (Graafschap) volledig mis. Bij de tweede paal staat zijn oudere broer volledig vrij. Davy (PSV) schiet zijn ploeg al in de derde minuut op 0-1.
1'
Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft het startsignaal gegeven op de Vijverberg. PSV hoopt op een eenvoudige avond in Doetinchem, De Graafschap gaat voor een stunt.
1'
De opstellingen
Erik Quekel kan vanavond niet spelen voor de Graafschap. De van Jong PSV overgekomen aanvaller kampt met een blessure. Dit maakt in ieder geval de weg vrij voor Nathan Kabasele. De Anderlecht-huurling speelt samen met Cas Peters in de voorhoede.

Bij regerend landskampioen PSV keren Jeffrey Bruma en Luciano Narsingh terug in de basis. Gastón Pereiro moet genoegen nemen met de reservebank. Alle ogen zullen vanavond gericht zijn op de gebroeders Pröpper. Davy (PSV) speelt op het middenveld en jongere broer Robin in de Doetinchemse verdediging.

Goedendag en welkom bij de wedstrijd tussen De Graafschap en PSV. De nummers achttien en vier van de Eredivisie trappen om 20.45 uur af. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Doetinchem. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

De Graafschap
Op de Vijverberg hopen de Superboeren zaterdagavond te zorgen voor een stunt tegen de Boeren uit Eindhoven. De Graafschap is nog altijd rode lantaarndrager met twee puntjes uit tien duels. De manschappen van coach Jan Vreman gaan dan ook voor de eerste winstpartij van het seizoen. Vorige week verloor het team in de slotfase van Heracles Almelo (0-1). Het scorende vermogen is ook een probleem bij De Graafschap. Er werden pas zes doelpunten gemaakt,waarvan twee van de voeten van spits Vincent Vermeij.

Vanavond kan Vreman niet beschikken over Kristopher Vida (lies), Karim Tarfi (knie), Dean Koolhof (lies), Thijs Bouma (kuitbeen), Jan Lammers (lichte hersenschudding) en de van Jong PSV overgekomen Erik Quekel (teen). De ogen zullen vanavond vooral gericht zijn op de gebroeders Pröpper. De 22-jarige Robin (De Graafschap) ontmoet zijn oudere broer Davy (PSV) voor het eerst in het betaalde voetbal. De laatste overwinning van De Graafschap op PSV dateert van 2000. Het werd destijds 2-0 op de Vijverberg.

PSV
Regerend landskampioen PSV won vorige week in Enschede op bezoek bij FC Twente met 1-3. Luuk de Jong was een van de doelpuntenmakers en bracht zo zijn seizoenstotaal naar acht. De Jong speelde in de jeugdopleiding van De Graafschap en keert vanavond terug op het oude nest. Het team van coach Philip Cocu wist midweeks gemakkelijk af te rekenen met Genemuiden. In het bekertreffen won PSV in eigen huis met 6-0. Gastón Pereiro was de grote man met drie doelpunten.

Cocu kan in Doetinchem niet beschikken over Simon Poulsen, Jetro Willems en Menno Koch (allen knieproblemen). Ook Maxime Lestienne ontbreekt wederom in de wedstrijdselectie. De Belg keerde deze week terug naar zijn thuisland in verband met familieomstandigheden. De vorige editie van De Graafschap – PSV eindigde in 1-3. In 2011 wist Georginio Wijnaldum twee van de drie treffers te produceren. Thuis wonnen de Eindhovenaren dat seizoen met 4-1 van de Superboeren.