ADO Den Haag
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Édouard Duplan 24. / Kopbal  (Aaron Meijers)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom Beugelsdijk 49. / Eigen goal
2 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 90. / Schot met rechts  (Michael de Leeuw)

90'
Waar niemand meer rekening mee leek te houden, gebeurde alsnog. Beide ploegen leken zich al te hebben neergelegd bij één punt, maar na 95 minuten liep invaller Danny Hoesen de bal nog in het doel, na een vrije trap van Rusnák. ADO ziet daarmee een reeks van wedstrijden zonder nederlagen abrupt tot einde komen.
90'
90'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:1 door Danny Hoesen
Daar is toch nog de winnende treffer! Een vrije trap van Rusnák valt bij de tweede paal en wordt teruggebracht voor het doel. Hoesen kan daar de bal zo in het lege doel tikken.
90'
Gele kaart voor Timothy Derijck (ADO Den Haag)
De blessuretijd zit erop, maar toch nog een kaart. Derijck vangt zijn man op en krijgt ook nog een kaart.
90'
Gele kaart voor Martin Hansen (ADO Den Haag)
Toch nog een dubieuze kaart. Hansen loopt op zijn gemak naar de bal voor een doeltrap en krijgt een kaart wegens tijdrekken.
90'
Er komen deze tweede helft nog minimaal vier minuten extra bij.
87'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Meijers mag niet klagen over geel. Hij gaat veel te wild, lom en hard dit duel in en komt ook in het boekje van Higler.
85'
Rusnák kapt vanaf links naar binnen en schiet daarna met rechts recht in de handen van Padt. Wederom niet echt groot gevaar van de thuisploeg.
83'
Komt er nog een winnaar in dit duel? Levert ADO nog een dodelijke counter af of weet Groningen een aanval eindelijk wel tot het eindstation te brengen?
81'
Wissel in bij FC Groningen -> Kasper Larsen
81'
Wissel uit bij FC Groningen -> Hedwiges Maduro
80'
Gele kaart voor Johan Kappelhof (FC Groningen)
Higler is in vorm. Maar alle beslissingen zijn terecht. Kappelhof vangt op het middenveld Alberg op.
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
77'
Linsen net niet! De invaller knijpt vanaf rechts naar binnen en zoekt met zijn linker de korte hoek. Het schot gaat maar net naast.
75'
Gele kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
Rusnák komt de eerste keer Jansen nog zonder kleerscheuren voorbij, maar de tweede keer vangt de middenvelder van ADO hem beter op. Dat kost hem wel een kaart.
74'
Gele kaart voor Etiënne Reijnen (FC Groningen)
Reijnen gaat met een veel te hoog geheven been een duel in. Hij raakt het net hoofd van Marengo niet, maar de kaart is uiteraard terecht.
71'
Wissel in bij FC Groningen -> Bryan Linssen
71'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jarchinio Antonia
70'
Met nog iets minder dan een kwart wedstrijd te gaan blijft Groningen het overwicht houden. Gaat de thuisploeg nog winnen?
66'
Gele kaart voor Albert Rusnák (FC Groningen)
Rusnák voorkomt dat Marengo aan de rechterkant kan opstomen. Zijn blokkade is de tweede kaart van de wedstrijd.
65'
Hoe gaat deze bal er niet in? Hateboer geeft een heerlijke voorzet op Hoesen. De spits mist de bal half waarna deze voor de voeten van De Leeuw lijkt te vallen. Maar de aanvoerder krijgt de bal ook niet onder controle en verspeelt hem.
63'
Gele kaart voor Hedwiges Maduro (FC Groningen)
Maduro levert de bal slordig in middels een foute pas en moet dat zelf corrigeren. Zijn tackle is op de man en zijn kaart is dan ook terecht.
62'
Wissel in bij FC Groningen -> Danny Hoesen
62'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jesper Drost
60'
Een aardige kopkans voor Havenaar!De spits krijgt weer iets te veel tijd en ruimte en krijgt de voorzet van Duplan precies op maat. Hij mikt naar de tweede paal maar raakt de bal niet vol genoeg waardoor de bal voorlangs gaat.
56'
Het publiek denkt aan een strafschop, wanneer De Leeuw het doet voorkomen alsof hij wordt neergehaald. Higler vindt het niets, maar geeft ook geen gele kaart voor een schwalbe.
52'
De gelijkmaker heeft de thuisploeg een logische boost gegeven. Groningen lijkt direct door te willen pakken en jaagt op de tweede treffer.
49'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:1 door Tom Beugelsdijk (eigen doelpunt)
Antonia steekt de bal heerlijk op Burnet. Invaller Marengo glijdt weg, waarna Burnet alle tijd heeft voor de voorzet. Bij de eerste paal gaat de bal via de benen van Jansen en Beugelsdijk vervolgens zomaar het doel in.
47'
Door blessures heeft ADO in de rust twee keer moeten wisselen.
46'
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Tom Beugelsdijk
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
45'
Het is niet best wat Groningen laat zien. De thuisploeg is slordig en inspiratieloos. ADO heeft daar één keer van weten te profiteren middels Duplan en lijkt daar tevreden mee te zijn.
45'
45'
Door het knutselen aan de schoen van Hansen krijgt de eerste helft er nog drie minuten extra bij.
43'
De Leeuw scoort, maar staat buitenspel. Eindelijk neemt FC Groningen het doel van ADO van afstand eens onder vuur. Het schot van Kappelhof wordt van richting veranderd en valt voor de voeten van de spits. Hij tikt deze netjes binnen, maar doet dat dus vanuit een buitenspelpositie.
41'
Dit was een kans hoor! Uit een hoekschop valt de bal achterin de zestien pardoes voor de voeten van Drost. De buitenspeler, die niet lekker in de wedstrijd zit, raakt de bal niet goed en schiet naast het doel van Hansen.
39'
Groningen blijft geduldig. De achterstand brengt de thuisploeg nog niet in paniek of haast. Rustig wordt de bal heen en weer gespeeld, zonder risico te nemen. Mede daardoor ontstaan er ook nog geen kansen.
35'
Nog een minuut of tien tot de rust. Groningen blijft optisch beter maar de grootste kansen zijn voor de bezoekers.
32'
Meijers geeft vanaf dezelfde plek als bij het doelpunt een nieuwe voorzet. Kappelhof heeft nu te maken met Havenaar, maar die geeft hij niet de ruimte die hij eerder wel aan Duplan gaf. Daardoor mikt de spits dan ook naast.
30'
Antonia is dichtbij de gelijkmaker! De bal schiet aan iedereen voorbij, waarna Antonia aan de rechterkant helemaal vrij de bal kan oppikken. Doordat Hansen snel zijn doel uit komt is de hoek lastig en mikt Antonia op het dak van het doel.
29'
Het schoeisel van de doelman is hersteld en de bal rolt weer.
27'
Het spel ligt even stil door een technisch mankement bij doelman Martin Hansen. Er zit een nop los bij de keeper van ADO.
24'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Édouard Duplan
Dit is wat de wedstrijd nodig heeft! Op een goede voorzet van Meijers komt Duplan goed voor zijn man. De Fransman laat de bal heerlijk bij de tweede paal binnen vallen voor de 0-1.
22'
Het eerste kwart van deze wedstrijd is niet bepaald reclame voor de sport. Er zijn, zoals benoemd, aan beide kanten wel wat kansjes geweest, maar leuk om naar te kijken is het nog niet echt.
18'
Havenaar kopt maar net over! ADO kan dus inderdaad gevaarlijk worden. Havenaar krijgt teveel vrijheid en komt tot koppen. Van dichtbij mikt de Japanse spits echter net te hoog, waarna Padt opgelucht adem kan halen.
17'
Burnet krijgt de bal ongelukkig op zijn arm in een duel met Schaken. Kan ADO gevaarlijk worden uit deze vrije trap?
14'
Dit is het eerste gevaar voor Groningen! Uit een hoekschop kopt Hateboer goed in, maar hij doet dat precies op de plek waar Hansen staat. de doelman weet dan ook te redden,
10'
Het eerste echte schot van de wedstrijd komt verrassend genoeg van ADO Den Haag. Na een snelle omschakeling bezorgd Duplan de bal bij Schaken. Aan de rechterkant heeft de buitenspeler niet heel veel opties, dus besluit hij te schieten. Padt staat goed opgesteld en kan de bal eenvoudig keren.
7'
Ondanks het fanatisme gaat er bij Groningen veel verkeerd in de openingsfase. Steekballen zijn vaak te hard en acties worden continu net te ver doorgevoerd. Bij ADO ziet men het rustig aan en spant zichzelf nog niet bovenmatig in.
4'
Zoals Van er Looi vooraf al had aangegeven vliegt Groningen er direct vol op. De thuisploeg wil zichzelf het vanmiddag makkelijker maken met een snelle treffer.
1'
ADO heeft afgetrapt in de Euroborg.
1'
De opstellingen:
Ondanks de blessure die hij afgelopen donderdag opliep in de uitwedstrijd tegen Olimpique Marseille start Albert Rusnák zondagmiddag toch gewoon in de basis in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De verwachting was dat de aanvaller deze wedstrijd niet kan halen, maar trainer Erwin van der Looi heeft besloten hem toch op te stellen.

Bij ADO Den Haag keert Édouard Duplan terug in de basis. De buitenspeler stond twee wedstrijden aan de kant vanwege een schorsing en keer nu hij weer beschikbaar is direct terug in de basisopstelling van trainer Henk Fraser.
Slechts één van de vier voorgaande wedstrijden na een midweekse Europese pot werd dit seizoen door FC Groningen in winst omgezet. Dat was wel na de wedstrijd tegen Marseille, wat afgelopen donderdag ook de tegenstander was. Is dat een voorteken voor vanmiddag? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Groningen
Lang leek FC Groningen op weg naar een stunt afgelopen donderdag. Op bezoek in Zuid Frankrijk stond het een paar minuten voor tijd nog gelijk, maar een treffer in de 88e minuut bezorgde de Groningers de vierde nederlaag in de poule. Voor eventueel overwinteren maakte die treffer geen verschil, maar voor het moraal wellicht wel. Het is voor Groningen nu in ieder geval wel duidelijk dat de focus weer volledig op de Eredivisie gericht kan worden. De ploeg staat momenteel op de achtste plek, maar met de andere wedstrijd van vandaag in gedachte, zou een overwinning wel eens een kleine sprong naar boven kunnen betekenen. In de slotfase in Marseille raakte Albert Rusnak ook nog geblesseerd, waardoor de kans groot is dat hij vandaag niet mee kan doen bij de thuisploeg. Michael de Leeuw sluit uiteraard wel weer aan bij de groep. De spits ontbrak in Frankrijk vanwege een schorsing, maar is er vandaag gewoon weer bij.

ADO is al vijf wedstrijden op rij zonder nederlaag, maar behaalde in die reeks wedstrijden toch maar slechts één overwinning. Maar deze reeks van zeven punten geeft de ploeg net wel het beetje ademruimte wat ze aan de onderkant van de ranglijst nodig hebben. Maar met een zege van Willem II gisteravond, voelt de ploeg uit de Hofstad de druk weer toenemen. Bij de Hagenezen keer Edouard Duplan weer terug in de selectie en waarschijnlijk ook direct in de basis. De Fransman liep een schorsing op, na zijn rode kaart tegen Feyenoord, maar is er na twee wedstrijden nu weer bij. “Hij is heel belangrijk voor ons team, zowel qua statistieken als qua ervaring”, aldus trainer Henk Fraser.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.