12:30 uur
ADO Den Haag
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 23. / Omhaal  (Rico Strieder)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 42. / Schot met rechts  (Andreas Ludwig)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Bakker 48. / dir. vrije trap
2 : 2 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 63. / Kopbal  (Édouard Duplan)

90'
Utrecht heeft de 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Na rust kwam ADO via Bakker en Havenaar op 2-2. Het waren zelfs de bezoekers die het dichtst bij de overwinning kwamen. Ruben Schaken zag hoe zijn inzet voor de doellijn werd weggehaald door Christian Kum. En op die manier gaf een slordig Utrecht een zekere overwinning uit handen.
90'
90'
Er komen nog drie minuten bij.
88'
Gele kaart voor Kyle Ebecilio (ADO Den Haag)
ADO hoort een hoekschop te krijgen, maar het ontgaat de scheidsrechter. Daar geeft invaller Kyle Ebecilio commentaar op en dat levert hem geel op.
86'
Beide ploegen gaan voor de winst, maar zal er ook een winnaar komen? Nog vier minuten en wat extra tijd te gaan.
85'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
85'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
83'
VAN DE LIJN GEHAALD DOOR KUM
Weer is het Schaken en nu mikt de aanvaller de bal wel in het doel, maar nu brengt Kum redding op de lijn.
82'
Die moet er in Schaken!
Nu is het ADO met de kans. Havenaar verlengt de bal goed, maar Schaken maakt de bal naast.
81'
Kans voor Ramselaar. De middenvelder kan ver komen, maar hij schiet over.
80'
Nog tien minuten op de klok. Zal dit duel nog een winnaar kennen?
78'
Een slordige fase van de wedstrijd. Beide ploegen hinken op twee gedachten: vol voor de drie punten gaan of dat puntje koesteren?
76'
Het Haags kwartiertje is ingegaan. Utrecht lijkt de weg kwijt en ADO Den Haag ruikt bloed.
74'
Bakker heeft te veel last van zijn enkelblessure en moet naar de kant. De doelpuntenmaker wordt vervangen door Kyle Ebecilio.
74'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kyle Ebecilio
74'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
72'
Ten Hag wil voor de drie punten gaan en haalt Janssen eruit en brengt vers bloed in Barazite.
72'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
72'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Willem Janssen
71'
ADO wil een penalty, maar de scheidsrechter ziet er niets in. Er leek ook niet veel aan de hand.
69'
Het spel ligt even stil vanwege een enkelblessure bij Bakker.
68'
Met de rust leek er nog niets aan de hand voor Utrecht. In de tweede helft zijn de mannen van Erik ten Hag beter, maar staat het wel 2-2.
65'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
De verdediger is te laat en krijgt een gele kaart.
63'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:2 door Mike Havenaar
Uit het niets staat het 2-2. Duplan legt de bal precies op het hoofd van Havenaar en de spits knikt de bal binnen.
62'
Ruben Schaken mag de wedstrijd vol maken. Vorige week ontbrak de rappe vleugelspeler nog door een nekblessure. Fraser haalt middenvelder Thomas Kristensen eruit en brengt dus een extra aanvaller in Schaken.
62'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
62'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
60'
Ondanks de aansluitingstreffer van ADO, is het Utrecht dat de tweede helft domineert. De 3-1 hangt in de lucht.
57'
Ramselaar met de 3-1 op zijn schoen
Ludwig met een handigheidje stuurt zijn ploeggenoot weg. De voorzet komt voor de voeten van Ramselaar, maar de middenvelder vindt de benen van Beugelsdijk op zijn weg.
54'
Ook Boymans probeert een omhaal
Maar zijn poging gaat hoog over.
53'
Hoekschop voor Utrecht kan gemakkelijk verdedigd worden door de Hagenezen.
51'
Gele kaart voor Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
De verdediger houdt Boymans vast en daar krijgt Kanon de gele kaart voor.
50'
De snelle aansluitingstreffer belooft dat het nog een mooie tweede helft kan worden.
48'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Danny Bakker
Heerlijk binnen geschoten door Bakker! De middenvelder brengt de spanning terug in de wedstrijd door de vrije trap van 25 meter buiten het bereik van Ruiter te schieten.
48'
ADO Den Haag mag een vrije trap nemen op zo'n 25 meter van het doel.
46'
FC Utrecht heeft afgetrapt. Kan ADO nog terugkomen? Over 45 minuten weten we het.
46'
45'
FC Utrecht en ADO Den Haag waren in de eerste helft gelijkwaardig. Toch staat het halverwege 2-0 op het scorebord. Het superduo Haller en Boymans lieten hun klasse zien. Na ruim twintig minuten spelen was het een halve omhaal van Haller die de voorsprong betekende. Vlak voor rust was Boymans het eindstation van een uitstekende Utrechtse aanval. ADO kreeg enkele kansen, kon het net niet vinden.
45'
45'
Nog een vrije trap voor ADO. Jansen schiet de bal een metertje over de kruising.
45'
Er komen twee minuten bij.
45'
Gele kaart voor Ruben Ligeon (FC Utrecht)
Ligeon verspeelt slordig de bal en in een poging dat te herstellen houdt hij het shirt van Thomas Kristensen vast. Een terechte gele kaart.
44'
Utrecht heeft twee kansen gehad en met het superduo Haller en Boymans betekent dat direct de 2-0 voorsprong op het scorebord.
42'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Ruud Boymans
Voor rust maakt Utrecht er 2-0 van! Een mooi steekpassje van Ramselaar op Ludwig. De middenvelder is niet zelfzuchtig en geeft voor op Boymans. De spits maakt van dichtbij zijn achtste van het seizoen.
40'
Nog vijf minuten tot de rust.
37'
Bakker mag door na dom balverlies van Leeuwin. De middenvelder schiet richting het doel, maar doet dat te wild.
36'
Nu is het ADO dat druk naar voren zet. Dat zorgt ervoor dat Ruiter de bal over de zijlijn trapt.
34'
Duplan draait de bal in, maar Ruiter staat goed opgesteld.
34'
Hoekschop voor ADO na het wegruimen van Leeuwin.
32'
ADO Den Haag is de klap van de 1-0 nog niet boven. De ploeg kreeg in de openingsfase de beste kansen, mar uit het niets was het 1-0 voor Utrecht. Nu is het een slordige fase van de mannen van Fraser.
29'
Utrecht is op zoek naar de 2-0. De ploeg van Ten Hag zet druk naar voren.
26'
Uit het niets kwam Utrecht op het scorebord. Wat doet dit met de wedstrijd?
23'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Sébastien Haller
Wat een geweldig doelpunt!! De controle met zijn knie en dan doet Haller een spectaculaire halve omhaal. Op prachtige wijze gaat de bal langs Hansen. Wat een mooie manier om de score te openen in De Galgenwaard.
23'
Ludwig doet het, maar zijn poging belandt in de muur.
22'
Hands van Kanon net buiten de zestien. Dat betekent dat FC Utrecht op een mooie plek een vrije trap mag nemen.
19'
Na een rustig begin van de wedstrijd, begint het nu wat feller te worden. Overtredingen over en weer en ADO Den Haag kreeg via Havenaar de beste kans van de wedstrijd.
17'
Goede kans voor Havenaar
Beugelsdijk verlengt met zijn hoofd goed de bal. Mike Havenaar krijgt de bal op een presenteerblaadje, maar de spits vindt Ruiter op zijn weg.
16'
Gele kaart voor Rico Strieder (FC Utrecht)
Gele kaart nummer twee laat niet lang op zich wachten. Nu is het Strieder die te laat komt met een tackle op Bakker. Ook dit is geel.
15'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Meijers. De middenvelder is te laat met zijn tackle en hij krijgt geel.
14'
Dat is een zuur einde van een mooie week voor Letschert. De speler werd eerder deze week opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje. Nu moet Letschert vroeg afhaken met een blessure.
14'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ruben Ligeon
14'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Timo Letschert
13'
De bal rolt weer, maar voor Utrecht tijdelijk met tien man. Letschert kan niet verder.
11'
Het spel ligt even stil, omdat Timo Letschert ongelukkig terecht kwam. De verdediger lijkt veel last te hebben van zijn schouder/arm.
10'
Havenaar ligt de bal klaar voor Jansen. De middenvelder schiet op de rand van de zestien de bal op goal, maar doelman Ruiter kan makkelijk vangen.
8'
Een slechte terugspeelbal van Strieder op Ruiter levert ADO de eerste hoekschop op. De voorzet van Duplan is een makkelijke vangbal voor Ruiter.
6'
Boymans kruipt voor zijn man bij de voorzet van Van der Maarel. De spits kopt de bal, maar het lukt hem niet de bal de juiste richting mee te geven. Zijn poging gaat hoog over.
4'
Daar was Timo Letschert met de eerste schotpoging. De verdediger schiet de bal van zo'n 35 meter hoog over.
2'
Timo in Oranje! De Utrecht-supporters zijn blij met de eerste (voorlopige) selectie van hun speler in de Oranje-selectie.
1'
ADO Den Haag heeft afgetrapt. De bal rolt in De Galgenwaard.
1'
Na een handigheidje van Ludwig komt de bal voor de voeten van Ramselaar. Beugelsdijk kan zijn poging tegenhouden.
Opstellingen:
Bij FC Utrecht zijn er geen wijzigingen in de basiself. Erik ten Hag laat zijn winnende team staan. Rubio Rubin maakt zijn rentree in de selectie. De vleugelspeler is hersteld van zijn voetblessure. De laatste keer dat hij in actie kwam voor Utrecht was oktober vorig jaar.

Henk Fraser moet één wijziging in zijn basisteam doorvoeren. Ludcinio Marengo is ziek en zijn plek wordt overgenomen door Danny Bakker. Ruben Schaken zit weer bij de selectie. De oud-Feyenoorder is hersteld van zijn nekblessure.

Voorbeschouwing:
Een hele goedenmiddag! Welkom bij de liveticker van het duel FC Utrecht - ADO Den Haag. Om half één is de aftrap in De Galgenwaard. Zal het FC Utrecht zijn die de drie punten in eigen huis behoudt? Of zijn het de mannen van Henk Fraser die zegevieren in Utrecht? Je volgt het duel hier vanaf de aftrap live!

FC Utrecht
De Utrecht-supporters hebben een rode cirkel gezet op hun kalender om 24 april. Dan wacht in De Kuip Feyenoord in de bekerfinale. Het is de taak van trainer Erik ten Hag om ervoor te zorgen dat zijn spelers zich niet blind staren op die wedstrijd. “We hebben nog zes weken te gaan tot de finale en willen ook wat in de competitie”, legt hij uit. Op dit moment staat Utrecht op een keurige vijfde plek. Slechts twee punten achter op nummer drie Feyenoord. Succes op twee fronten, dat is dus het doel.

En dan wacht in eigen huis ADO Den Haag. Ten Hag wil niet te veel naar de tegenstander kijken. Op de eigen clubsite legt hij dat uit: “Voor ADO Den Haag-thuis zullen we het bij onszelf moeten zoeken. We moeten weerstanden overwinnen tegen top gemotiveerde tegenstanders. In deze fase van het seizoen kan de twaalfde man doorslaggevend zijn. De ploeg heeft de steun misschien ook wel een beetje verdiend. Een goede wisselwerking tussen spelers en publiek kan voor de ploeg een extra steun in de rug zijn.”

In speelronde drie ontving ADO de Utrechtenaren thuis. Pas één minuut voor het einde kwam de ploeg uit Zuid-Holland op gelijke hoogte dankzij het hoofd van Mike Havenaar. Vorig seizoen was er een bloedeloze 0-0 in Utrecht. Het wordt dus nog een lastig karwei om de drie punten weer mee terug te nemen naar Den Haag.

Vorige week maakten de Hagenezen indruk tegen FC Twente. De ploeg van Henk Fraser was met 2-1 te sterk. Op de officiële clubwebsite kijkt de oefenmeester met een goed gevoel terug op die wedstrijd: “Dat was, zeker de eerste helft, misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Toch is het niet vanzelfsprekend dat we met dezelfde elf namen spelen tegen FC Utrecht, want dat is met hun speelwijze weer een heel andere tegenstander”, legt hij uit. “Ik vind dat FC Utrecht heel veel kwaliteiten heeft. Ik vond ons in de eerste wedstrijd gelijkwaardig, maar ik moet eerlijk zeggen dat FC Utrecht nu wat verder is dan wij. Dat maakt de uitdaging des te mooier. We zullen lef moeten tonen, we zullen ballen moeten hebben.”

Mijn naam is Ilona van der Werf en ik doe vanaf 12.30 live verslag van dit duel. Een uur voor aanvang zullen de opstellingen van beide ploegen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.