FC Utrecht Zondag, 29. November 2015
14:30 uur
Heracles Almelo
4:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 40. / Schot met links  (Oussama Tannane)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Nacer Barazite 60. / Schot met links  (Sébastien Haller)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Nacer Barazite 64. / Schot met links  (Patrick Joosten)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Oussama Tannane 74. / Schot met links  (Iliass Bel Hassani)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 84. / Kopbal  (Nacer Barazite)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 87. / Schot met rechts  (Yassin Ayoub)

90'
Heracles begon met een voorsprong aan de tweede helft, maar droop uiteindelijk met 4-2 af. Barazite zorgde persoonlijk met twee doelpunten voor de Utrechtse voorsprong. Tannane maakte met een prachtige goal nog gelijk, maar het was FC Utrecht die aan het langste eind trok. Sébastien Haller scoorde nog tweemaal en bepaalde de uitslag op 4-2.
90'
90'
De extra tijd bedraagt twee minuten.
90'
Gele kaart voor Christian Kum (FC Utrecht)
Kum heeft geel gekregen voor een overtreding op Tannane. Hij blokkeert hem wanneer Tannane op snelheid wil passeren.
87'
Doelpunt voor FC Utrecht, 4:2 door Sébastien Haller
Meteen na de 3-2, maakt Haller ook de 4-2. Door het aanvallend ingestelde Heracles ontstaan er gaten in de verdediging en daar weet Ayoub Haller weg te sturen. De Fransman rondt het keurig af.
84'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:2 door Sébastien Haller
FC Utrecht staat voor de tweede keer op voorsprong. Nacer Barazite gooit de bal de zestien in uit een vrije trap. Sébastien Haller kopt de bal daarna in het hoekje.
81'
Daar is dan alsnog Peterson als invaller. Hij vervangt in de laatste tien minuten van dit duel aanvaller Patrick Joosten.
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
80'
Nog tien minuten te gaan in de tweede helft. Komt er nog een winnaar?
77'
Door de aanvallende wissels van Stegeman komt Heracles veel beter aan voetballen toe. De Almeloërs blijven na de gelijkmaker druk zetten op het doel van FC Utrecht.
74'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:2 door Oussama Tannane
De corner wordt snel genomen en Tannane wordt ingespeeld. De aanvaller staat helemaal vrij en krult de bal dan prachtig in de verre hoek. Ruiter is kansloos.
73'
Tannane schiet een vrije trap van zo'n dertig meter direct op goal, maar Robbin Ruiter kan redden.
70'
Onmiddellijk wisselt FC Utrecht ook. Erik ten Hag brengt verdediger Christian Kum binnen de lijnen. Dat gaat ten koste van middenvelder Rico Strieder.
70'
Wissel in bij FC Utrecht -> Christian Kum
70'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Rico Strieder
68'
Heracles heeft gewisseld. Gosens en Bruns zijn naar de kant gegaan en voor hen in de plek komen Brahim Darri en Paul Gladon.
68'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
68'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
68'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
68'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
66'
De fans van FC Utrecht scanderen massaal de naam van David Di Tomasso.
64'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Nacer Barazite
Een fout op de middellijn bij Heracles. Joosten neemt de bal mee, speelt af richting Barazite en die knalt de bal snoeihard in het dak van de goal.
61'
FC Utrecht-aanvaller Kristoffer Peterson stond klaar om in te vallen, maar door de goal van Barazite kiest Ten Hag ervoor om hem nog niet in te brengen.
60'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Nacer Barazite
Utrecht komt met tien man op gelijke hoogte. Nacer Barazite rond een prachtige aanval van de Utrechters af, die hij zelf ook opzette.
57'
FC Utrecht wordt sterker en John Stegeman ziet dat. De trainer van Heracles is al een paar keer naar de zijlijn gelopen om zijn team instructies te geven.
55'
Gele kaart voor Wout Droste (Heracles Almelo)
Wout Droste is de volgende die op de bon gaat. De Heraclied legt Rico Strieder neer en dat vindt scheidsrechter Kamphuis rijp voor geel
55'
Toch opmerkelijk. FC Utrecht speelt met een mannetje minder, maar Heracles heeft niet de intentie om die score uit te breiden.
54'
HALLER SCHIET OP DE PAAL
De Fransman krijgt de bal van Nacer Barazite en schiet de bal dan vanuit een lastige hoek laag tegen de paal. Goede kans.
53'
Daar zijn dan eindelijk wat momenten van FC Utrecht. Ayoub probeert het van afstand. Castro kan die bal niet meteen klemmen, maar Ramon Zomer kopt de bal terug op de doelman. Dat gaat overigens maar net goed, want Castro was nog maar net in de benen.
51'
Heracles doet het rustig aan en tikt de bal achterin over en weer. Tot ontsteltenis van de Utrecht supporters is er geen speler van Utrecht die enigszins druk zet.
50'
FC Utrecht mag dan tien wedstrijden lang ongeslagen zijn in de eigen Galgenwaard. Als het zo blijft voetballen dan zal die reeks ongedaan worden gemaakt.
46'
De wedstrijd is weer in gang gebracht. Kan FC Utrecht nog wat terugdoen? We gaan het meemaken in de aankomende drie kwartier.
46'
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ramon Leeuwin
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
45'
Lang zag het er naar uit dat het een saaie voetbalmiddag zou worden in FC Utrecht. Goed was het zeker niet en kansen werden er maar amper gecreëerd. In een snelle uitbraak kwam Heracles op een 0-1 voorsprong door een goede goal van Iliass Bel Hassani. Kevin Conboy kreeg in de 44ste minuut zijn tweede geel en kon inrukken. Heracles leidt in Utrecht.
45'
45'
Eén minuut extra in Utrecht.
44'
Geel-rode kaart voor Kevin Conboy (FC Utrecht)
Einde wedstrijd voor Kevin Conboy. De verdediger laat zich in de luren leggen door Tannane. Wil zich dan corrigeren, maar maakt daarbij een overtreding. Het is zijn tweede gele kaart.
44'
Nacer Barazite krijgt de kans op de gelijkmaker. Klaiber is mee naar voren gekomen, geeft de bal ter hoogte van de achterlijn voor op Barazite, maar de aanvaller schiet niet goed in.
40'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Iliass Bel Hassani
Heracles is op voorsprong gekomen in Utrecht. De Almeloërs komen er snel uit in de omschakeling. Aan de basis staat Tannane. Hij loopt de zestien in en geeft de bal keurig mee aan Iliass Bel Hassani. De kleine middenvelder schiet de bal tegendraads tegen de touwen.
39'
Gele kaart voor Kevin Conboy (FC Utrecht)
Ook bij FC Utrecht is er nu iemand met een gele prent op zak. Kevin Conboy is zijn naam. Hij houdt Tannane vast wanneer die er snel uit wil komen.
39'
Ayoub krijgt een goede schietkans op zo'n twintig meter van het doel. Zijn inzet wordt geblokkeerd door een tegenstander.
37'
Heracles heeft ook niet de intentie om vol op de aanval te gaan. De ploeg uit Almelo wacht de kansjes wat af, maar krijgt ze niet.
33'
Tannane kan een bal nog net voorgeven, voordat de bal over de lijn rolt. De bal gaat hoog en ver de zestien in, doelman Robbin Ruiter loopt daar verbazend genoeg naar toe en ziet dan Gosens de bal over hem heen koppen richting doel. De inzet mist echter kracht en gaat naast.
31'
Uitgespeelde kansen hebben we nog niet gezien in Utrecht. Het tempo is laag en weinig creativiteit bij beide ploegen. Ook voor de toeschouwers is dit niet een wedstrijd om van te smullen.
27'
DE KANS VOOR UTRECHT
Ayoub slingert een bal vanuit een vrije trap voor de goal. Haller duikt daar ineens op, maar vergeet de bal te koppen. Daarna schiet Letschert de bal op de lat, maar deed dat in buitenspelpositie.
26'
Gele kaart voor Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Daar is het eerste geel van de wedstrijd en die is voor Tannane. De aanvaller houdt Ramselaar bij het shirt vast en dat kost hem geel.
23'
Het Utrechtse publiek begint wat te morren. Ook wanneer een bal rustig achteruit wordt getikt klinkt er wat gefluit van de tribunes. FC Utrecht speelt slap.
20'
FC Utrecht neemt gas terug en heeft niet aanstalten om echt de aanval in te gaan. Heracles profiteert daarvan en kan aanvallen.
16'
Een ingooi voor Heracles wordt direct gepakt en gegooid door Tannane. De aanvaller zet daarmee Weghorst bijna alleen voor Robbin Ruiter, maar hij kan de bal niet goed controleren.
14'
Klein kwartiertje gespeeld in Utrecht. De bezoekers zijn de bovenliggende partij en maken het FC Utrecht lastig in de beginfase. Echt grote kansen zijn nog uitgebleven.
10'
Klaiber gaat even hard door op Heraclied Bel Hassani. Klaiber raakt de aanvaller niet, maar de intentie is er wel. Scheidsrechter Kamphuis laat het bij een waarschuwing.
8'
Weer is het Heracles wat aandringt. Heracles zet al vroeg druk op de Utrechters en daar weet de thuisploeg geen raad mee. Tot twee keer toe probeert Tannane het van ver. De eerste poging gaat via een been naast, daarna krijgt hij plots de bal voor zich en volleert die dan richting doel. Het schot gaat over.
6'
Kansje voor Heracles. Tannane geeft de bal voor vanaf rechts. Door de verdediging van FC Utrecht komt de bal per ongelijk terecht bij Robin Gosens. Hij schiet meteen op doel, maar het schot wordt geblokkeerd.
5'
FC Utrecht bevindt zich ook voor de eerste keer in de zestien van de tegenstander. Haller krijgt de bal mee, geeft kort af op Joosten, maar die kan de bal dan niet goed controleren.
2'
Tannane wordt voor het eerst in stelling gebracht. De aanvaller wordt de diepte in gestuurd, maar FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter is eerder bij de bal.
1'
Na het prachtige eerbetoon aan David Di Tomasso is het duel in Utrecht ook van start gegaan.
1'
Hoe raar ook, de omschakeling naar de wedstrijd wordt inmiddels gemaakt. De wedstrijd begint iets later. FC Utrecht speelt vandaag met een speciaal shirt. Op de borst prijkt de naam van Di Tomasso. Mijn naam is Thomas Mulder en ik breng live verslag van deze ontmoeting.
Oude beelden van Di Tomasso worden nu in het stadion getoond op het grote scherm. Het filmpje wordt begeleid door het favoriete lied van de Franse verdediger.
Emotionele dag vandaag in Utrecht. Vandaag is het precies tien jaar geleden dat David Di Tomasso overleed in zijn slaap. Vandaag wordt hij dus herdacht. Vooraf aan de wedstrijd zijn er een speeches. Zo neemt Wilco van Schaik, directeur van Utrecht het woord op de middenstip. Nabestaanden zijn aanwezig. Een bijzondere middag.