18:30 uur
SC Cambuur
3:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bartholomew Ogbeche 26. / Kopbal  (Marlon Pereira)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Willem Janssen 52. / Schot met links  (Sean Klaiber)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Bartholomew Ogbeche 61. / Schot met rechts  (Martijn Barto)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Sander van de Streek 69. / Schot met links  (Furdjel Narsingh)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Nacer Barazite 72. / Schot met rechts  (Sean Klaiber)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Willem Janssen 83. / Penalty

90'
Wat een tweede deel van deze wedstrijd! Er is van alles gebeurd, met vijf doelpunten, een rode kaart, een penalty en vijf minuten blessuretijd, gevuld met vermaak. SC Cambuur kwam op 1-3 dankzij Ogbeche en Van de Streek, maar via Barazite en Janssen, die een penalty benutte nadat Zeinstra Peterson neerlegde in de zestien, werd het uiteindelijk 3-3.
90'
90'
Barazite met een megakans op de 4-3!
De spits van FC Utrecht draait weg in de zestien, houdt in als hij ziet dat er een verdediger van SC Cambuur voor gaat liggen, maar haalt uiteindelijk de trekker over. Nienhuis komt echter van zijn lijn en kan de inzet van dichterbij makkelijker keren.
90'
Vijf minuten extra tijd maar liefst. Kan SC Cambuur standhouden in de Galgenwaard?
90'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
90'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
86'
SC Cambuur blijft verrassend makkelijk overeind tegen de elf van FC Utrecht. De thuisploeg drukt, maar maakt geen indruk.
83'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:3 door Willem Janssen
Het duurt even, maar Janssen blijft heel koeltjes vanaf de stip. Hij schuift de bal in de rechterhoek, Nienhuis gaat de andere hoek in. Zeven minuten voor tijd staat het weer gelijk in Utrecht, de thuisploeg met een mannetje meer op het veld.
82'
Natuurlijk moet er een veldspeler uit om Leonard Nienhuis in te laten vallen. Narsingh is het slachtoffer. Nienhuis oog in oog met Janssen, die de penalty gaat nemen.
82'
Wissel in bij SC Cambuur -> Leonard Nienhuis
82'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Furdjel Narsingh
79'
Gele kaart voor Sjoerd Overgoor (SC Cambuur)
Overgoor is witheet! De aanvoerder van SC Cambuur vindt dat Peterson een overtreding maakt, maar is zo fel in zijn reactie dat hij geel krijgt.
79'
Rode kaart voor Harm Zeinstra (SC Cambuur)
Penalty voor FC Utrecht! Kristoffer Peterson deelt een duwtje uit, maar komt daardoor na een ingooi wel één op één met Zeinstra. Die komt uit, steekt zijn been uit, maar daar valt de invaller van FC Utrecht overheen. De scheidsrechter aarzelt niet en legt de bal op de stip en deelt rood uit aan Zeinstra.
78'
Gele kaart voor Marlon Pereira (SC Cambuur)
Het gaat een penalty worden voor FC Utrecht, maar nog voordat de scheidsrechter die beslissing maakt, komt Pereira aanstuiven om verhaal te halen. Dit komt de verdediger op geel te staan.
76'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
76'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark Diemers
72'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:3 door Nacer Barazite
Nu gaat het wel heel snel in de Galgenwaard! Met een schuiver doet Nacer Barazite meteen wat terug tegen SC Cambuur, waardoor de thuisploeg nog in leven is. Nog een kleine twintig minuten te gaan, gaan de Domstedelingen door voor de gelijkmaker?
69'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:3 door Sander van de Streek
En daar is zelfs de derde Friese treffer van de avond! Narsingh houdt het overzicht aan de rechterkant van het veld en legt de bal terug op de zestien. Daar staat Sander van de Streek, die kalm de linkerhoek vindt: 1-3.
65'
Gele kaart voor Martijn Barto (SC Cambuur)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Barto, die fel druk zet op het uitverdedigende FC Utrecht, maar daarbij Strieder omver loopt.
63'
Wissel in bij SC Cambuur -> Jamiro Monteiro
63'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jack Byrne
61'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:2 door Bartholomew Ogbeche
Daar is de tweede van Ogbeche! SC Cambuur speelt het heel veel uit, met Van de Streek die de bal op rechts schenkt aan Furdjel Narsingh. Die zet laag voor en bereikt Barto, die van dichtbij kan intikken. De spits mist de bal echter, maar tikt deze wel per ongeluk door op Ogbeche. Die komt inlopen vanaf de tweede paal en kan uiteindelijk simpel raak schieten: 1-2.
59'
De patstelling uit de eerste vijftien minuten van deze wedstrijd is weer terug. Beide ploegen maken aanspraak op de voorsprong.
56'
Wissel in bij SC Cambuur -> Erik Bakker
56'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Vytautas Andriuškevičius
55'
Zeinstra met een fout!
De goalie van SC Cambuur moet lossen op een afstandsschot van Mark Diemers, maar kan zich op tijd herstellen en de bal alsnog oppakken.
52'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Willem Janssen
Daar is de gelijkmaker dan in Utrecht! SC Cambuur laat een groot gat vallen in het centrum van de verdediging en daar duikt Janssen in. Klaiber schat deze loopactie op waarde, bereikt zijn aanvoerder met een steekbal en ziet vervolgens dat Janssen ijskoud blijft oog in oog met Zeinstra. Hij schuift de bal beheerst binnen en maakt gelijk: 1-1.
50'
De thuisfans hebben hun zin, FC Utrecht is fel uit de kleedkamer gekomen. De ploeg krijgt al snel in de tweede helft twee corners, maar brengt daar de defensie van SC Cambuur niet tot nauwelijks mee in gevaar.
46'
Nganioni is in de kleedkamer achtergebleven tijdens de rust en voor hem in de plaats komt Kevin Conboy, die zijn tweede wedstrijd in het shirt van FC Utrecht speelt.
46'
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kevin Conboy
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Louis Nganioni
45'
Een fluitconcert voor de thuisploeg bij het rustsignaal. FC Utrecht kon weinig potten breken tegen SC Cambuur en die ploeg kwam dan ook terecht op voorsprong na 25 minuten spelen. Ogbeche kopte een voorzet van Pereira kiezelhard raak.
45'
41'
We gaan bijna richting de rust in de Galgenwaard. We hebben twee aardige kansen gezien, één voor beide ploegen, en een doelpunt. Ogbeche kopte na 25 minuten spelen kiezelhard raak.
38'
Voor SC Cambuur is een overwinning vanavond meer dan belangrijk. De ploeg wacht na zes wedstrijden nog op de eerste driepunter van het seizoen en staat met twee punten op een zeer matige zeventiende plek in de Eredivisie.
35'
FC Utrecht probeert het initiatief te herpakken in eigen huis. Het laat de bal nu iets makkelijker rondgaan, vooral op het middenveld, maar komt niet tot grote kansen.
30'
De openingstreffer van SC Cambuur is een terechte weerspiegeling van het eerste half uur. Vooral het aanvallende spel van de uitploeg is fris en fruitig.
26'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:1 door Bartholomew Ogbeche
Wat een harde kopbal zeg! Bartholomew Ogbeche wordt over het hoofd gezien bij de tweede paal en die situatie laat de Nigeriaan niet onbenut. Marlon Pereira behoudt het overzicht op rechts, legt de bal panklaar op het hoofd van Ogbeche, die van een flinke afstand de bal kiezelhard tegen de touwen kopt: 0-1!
25'
De corner levert geen problemen op voor SC Cambuur en Harm Zeinstra. De goalie kan de bal in zijn eigen vijf meter oppakken.
24'
Wessel Dammers moet ingrijpen bij een voorzet van Sean Klaiber. De verdediger van FC Utrecht gooit de bal naar de tweede paal, waar Janssen vrijstaat. Dammers werpt zich echter voor de bal en maakt er een corner van.
20'
De eerste mogelijkheid van FC Utrecht!
Strieder gooit op goed geluk de bal in de zestien en aanvoerder Willem Janssen schat die inzet op waarde. Hij schampt de bal en mikt richting de verre hoek, maar de bal eindigt rakelings naast de paal.
19'
SC Cambuur heeft toch het betere van het spel in Utrecht. Nganioni helpt de Friezen bijna in het zadel met een fout, maar de uitploeg kan niet profiteren.
16'
Het is mooi om te zien hoe Bart Ramselaar naar voren durft te voetballen. De jonge middenvelder komt regelmatig tussen Rubio Rubin en Nacer Barazite, de spitsen van FC Utrecht, uit.
13'
Het is een leuke en open beginfase in de Galgenwaard. FC Utrecht en SC Cambuur zoeken naar hartenlust de aanval.
10'
Haha, die gekke Louis Nganioni. De Franse huurling van FC Utrecht krijgt heel veel tijd om op te stomen met de bal aan zijn voet en wordt simpelweg niet aangepakt. Dit maakt de linksback ietwat gretig, maar hij vergeet dat zijn rechterbeen niet zo heel sterk is. Nganioni probeert het van buiten de zestien, maar krijgt de bal dichter bij de cornervlag, dan bij het doel.
9'
Zo de knetter, wat een schot, wat een redding!
De vrije trap wordt weg gekopt uit de zestien, maar eindigt recht in de voeten van Sjoerd Overgoor. De middenvelder haalt verwoestend uit, een halve volley, maar Ruiter tikt de bal knap onder zijn lat vandaan.
8'
Rico Strieder houdt Martijn Barto vast op zo'n twintig meter van het doel, vrije trap voor SC Cambuur op een aantrekkelijke plek.
6'
Bij FC Utrecht waren twee spelers onzeker voor deze wedstrijd. Robbin Ruiter viel met een elleboogblessure uit in de bekerwedstrijd tegen ONS Boso Sneek, maar de goalie werd op de afsluitende training fit genoeg bevonden. Voor Yassin Ayoub geldt dit niet, de middenvelder zit niet bij de selectie voor dit duel.
3'
De fans van FC Utrecht hadden een mooie sfeeractie in petto, met veel fakkels, maar die produceren ook rook. Vier minuten verder hangt er nog steeds een mist in de Galgenwaard.
1'
De opstellingen
Bij FC Utrecht is het grootste probleem dat Sébastien Haller nog geschorst is na zijn rode kaart tegen Willem II. In de beker verving Rubio Rubin de Fransman, in de Eredivisie doet de Amerikaan dit ook. Hij krijgt zijn eerste basisplaats in de Eredivisie dit seizoen.

Bij SC Cambuur zijn er weinig personele problemen. Harm Zeinstra is weer de eerste doelman bij de Friezen, nadat Leonard Nienhuis in de beker mocht keepen. Hij zit nu weer op de bank, net als de wat onbekende Jamiro Monteiro.
Na de doordeweekse wedstrijden in de KNVB beker is het nu weer tijd voor de Eredivisie. FC Utrecht en SC Cambuur staan tegenover elkaar in de Galgenwaard om speelronde zeven van de vaderlandse competitie te hervatten. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van dit duel.

In de beker
De ploegen die vanavond tegenover elkaar staan in het midden van Nederland behaalden verschillende resultaten in de tweede ronde van het bekertoernooi. FC Utrecht kwam niet in de problemen tegen de amateurs van ONS Boso Sneek, maar met een 2-0 overwinning overtuigde de Eredivisionist niet. SC Cambuur toonde veel ruggengraat in het bekerduel met landskampioen PSV. Het kwam terug van een 2-0 achterstand, maar zag de wedstrijd uiteindelijk alsnog verloren gaan: 3-2. Een voordeel voor SC Cambuur is nu dat het zich volledig kan richten op de Eredivisie. FC Utrecht werd in de derde ronde van de beker gekoppeld aan bekerhouder FC Groningen. Op 28 oktober wordt die wedstrijd afgewerkt.

In de competitie
Beide ploegen hoopten beter te presteren in het huidige seizoen. De thuisploeg van vanavond doet het met een plek in de middenmoot nog oké, maar SC Cambuur kan met maar twee puntjes terugkijken op een ronduit slechte seizoenopening. De Friezen hebben geluk dat promovendus De Graafschap het nog slechter doet in de Eredivisie, maar SC Cambuur raakt al vroeg achterop in Nederland.

FC Utrecht doet het dus oké in de Eredivisie, maar verloor afgelopen week wel kansloos tegen Willem II. De rode kaart die Sébastien Haller ontving in dat duel zorgde voor een uitzichtloze situatie voor de Domstedelingen, die dan ook met 1-3 onderuit gingen. Haller is voor deze wedstrijd geschorst, maar is volgende week weer inzetbaar voor FC Utrecht.