NEC Nijmegen
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 55. / Schot met rechts  (Rick Karsdorp)

90'
Feyenoord wist na rust één keer het net te vinden. Dirk Kuyt werd weggestuurd door Rick Karsdrop en omspeelde de keeper en scoorde de verdiende 1-0. De Rotterdammers kregen grote kansen op de 2-0, maar telkens was of de paal of doelman Jones een sta-in-de-weg. Zo bleef NEC in leven en bleef het spannend, maar gescoord zou er niet meer worden.
90'
90'
Nog drie minuten blessuretijd.
87'
Heeft Vilhena zijn laatste minuten gespeeld in het Feyenoord-shirt? Hij wordt gewisseld voor Jari Schuurman.
87'
Wissel in bij Feyenoord -> Jari Schuurman
87'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
85'
Nog vijf minuten te spelen in De Kuip.
82'
Faber gunt oud-Feyenoorder Sleegers nog wat speeltijd in De Kuip.
82'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Joey Sleegers
82'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
80'
Hoeveel kansen heeft Başaçıkoğlu nodig vandaag? Weer kan jij alleen op de keeper af, maar dit keer verspeelt hij de bal en maakt hij de overtreding op Jones.
78'
Het is een leuke wedstrijd in De Kuip. Feyenoord deelt de genadeklap niet uit waardoor NEC blijft hopen op een punt.
75'
Een staande ovatie voor Dirk Kuyt. De aanvoerder is op en gaat naar de kant voor Anass Achahbar.
75'
Wissel in bij Feyenoord -> Anass Achahbar
75'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
74'
De paal redt NEC
Botteghin kopt een hoekschop op de paal!
73'
Gele kaart voor Jay-Roy Grot (NEC Nijmegen)
Domme overtreding van Grot op Başaçıkoğlu en dat levert hem geel op.
72'
Goede redding Vermeer!
Vermeer laat zien een uitstekende doelman te zijn. Dit keer redt hij van dichtbij op een kopbal van Santos. Ook de rebound van Limbombe gaat er niet in.
70'
Nog twintig minuten te gaan in Rotterdam. NEC is nog in leven, omdat Feyenoord de kansen niet afmaakt.
67'
Ernest Faber wil meer en brengt een extra aanvaller in Grot en haalt Bikel naar de kant.
67'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
67'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
66'
Gele kaart voor Navarone Foor (NEC Nijmegen)
Foor houdt Nelom vast en krijgt geel.
65'
Toornstra geeft de bal voor, maar Kuyt kan niet goed bij de bal komen. Zo houdt Feyenoord de bezoekers in leven.
64'
Daar is de eerste wissel van NEC. Ritzmaier gaat naar de kant en zijn vervanger is Mohamed Rayhi.
64'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
64'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
61'
Uit het niets is daar NEC. Dario Dumić gaat mee naar voren en de voorzet van Santos komt bij de centrale verdediger terecht. Vermeer let goed op en houdt zijn doel schoon.
59'
Bilal probeert wederom Jones te omspelen, maar wederom kan Jones redding bieden.
58'
Het duurde even maar daar is eindelijk de terechte voorsprong.
55'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Dirk Kuyt
Balverlies van NEC geeft Karsdorp de mogelijkheid om Kuyt weg te sturen. De spits kan op randje buitenspel weg en omspeelt rustig de doelman en scoort de 1-0.
54'
Twee kansen voor Feyenoord achter elkaar. Eerst stuit Kuyt op Jones en de rebound van Toornstra wordt geblokt.
51'
De eerste wissel aan de kant van Feyenoord. Elia is geblesseerd geraakt en verlaat het veld. En middenvelder Gustafson komt erin. Dat betekent dat Bilal van flank veranderd en dat Toornstra op de rechtervleugel komt te spelen en Gustafson op nummer 10.
51'
Wissel in bij Feyenoord -> Simon Gustafson
51'
Wissel uit bij Feyenoord -> Eljero Elia
48'
Weer een grote kans voor Başaçıkoğlu
Woudenberg verliest het kopduel van de kleine Bilal waardoor hij alleen op de keeper af kan. Hij kan de bal afspelen op Kuyt, maar wederom kiest Bilal voor eigen succes. Dit keer raakt hij de paal.
46'
De bal rolt weer in Rotterdam.
46'
45'
Feyenoord is de betere ploeg in de eerste helft, maar de Rotterdammers hebben moeite om tot grote kansen te komen. Bilal Başaçıkoğlu was dichtbij de openingstreffer, maar Jones kon redding bieden. NEC is geduldig en trekt zich massaal terug. De bezoekers wachten op een foutje van Feyenoord. Eén keer profiteerde NEC bijna van een fout van Botteghin, maar het schot van Limbombe miste kracht. En zo staat het na negentig minuten voetballen nog 0-0 in De Kuip.
45'
42'
Wordt er nog gescoord voor rust? Over enkele minuten weten wij het.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust. Feyenoord is de betere, maar creëert weinig kansen. NEC is geduldig en wacht op dat foutje.
36'
Feyenoord wordt wat sterker en had via Başaçıkoğlu op voorsprong moeten komen.
33'
Wat een kans!
Een hele vrije trap van El Ahmedi zorg ervoor dat Bilal Başaçıkoğlu alleen voor de keeper staat. De rappe aanvaller controleert de bal goed, maar stuit vervolgens op de benen Jones. Kuyt schudt zijn hoofd, want de aanvoerder staat helemaal vrij.
31'
Appiah heeft het moeilijk tegen Elia vanmiddag. Dit keer komt de voorzet van de rappe vleugelaanvaller net niet bij Toornstra waardoor NEC goed wegkomt.
29'
De vrije trap van Vilhena, van zijn achttien meter, belandt in de muur.
27'
Elia is er razendsnel uit, en zijn voorzet wordt aangeraakt door Bikel waardoor de bal op de lat raakt. In het vervolg wordt Vilhena onderuit gehaald en mag Feyenoord een vrije trap nemen op een mooie positie.
26'
Vrije trap voor NEC, die kan worden verdedigd door Feyenoord.
24'
Botteghin levert zomaar de bal in bij Limbombe. De aanvaller speelt af aan Ritzmaier en zijn gekraakte schot komt terecht bij Limbombe. Maar zijn schot mist kracht en kan gemakkelijk gevangen worden door Vermeer.
20'
Al twintig minuten verstreken in De Kuip, maar is er nog niet veel gebeurd.
17'
Gele kaart voor Marcel Appiah (NEC Nijmegen)
De eerste gele kaart van de wedstrijd. Appiah is te laat met zijn tackle op Elia en dat levert hem geel op.
15'
Snelle uitbraak van NEC. Een goede actie van Foor, zorgt voor wat ruimte bij Feyenoord-huurling Woudenberg, maar de back kan de bal niet lekker voorgeven.
13'
Feyenoord is de bovenliggende partij, maar kan nog niet echt kansen creëren.
10'
Een hoekschop voor Feyenoord omdat de voorzet van Bilal eruit wordt gehaald. De hoekschop van Vilhena levert niets op voor de Rotterdammers.
8'
Een hectisch moment voor het doel van Vermeer. Uit de hoekschop kopt Santos de bal voor en vervolgens probeert de Feyenoord-goalie eruit te komen, maar met zoveel man voor zijn neus kan hij niet bij de bal komen. Uiteindelijk loopt het met een sisser af voor Feyenoord.
7'
Eerste hoekschop van de wedstrijd is voor NEC. Kuyt kan makkelijk weghalen.
6'
Eerste kansje voor Feyenoord. Bilal Başaçıkoğlu geeft de bal voor en Toornstra probeert de bal te koppen, maar de middenvelder kan de bal weinig richting mee gegeven.
4'
Feyenoord heeft de bal en NEC trekt zich terug. De Rotterdammers moeten het spel maken, terwijl NEC loert op dat foutje.
1'
We zijn begonnen! Kan Feyenoord revanche nemen? Of zijn het de bezoekers die de punten meenemen naar Nijmegen?
1'
Giovanni van Bronckhorst heeft zijn aanvoerder weer terug. Dirk Kuyt is voldoende hersteld van zijn kuitblessure en hij kan vanmiddag in de basis beginnen. Dat is niet de enige wijziging in de basis. Miquel Nelom staat in de basis, omdat Sven van Beek niet bij de wedstrijdselectie zit. De verdediger heeft al enige tijd last van zijn kniepees en krijgt nu rust van zijn trainer. Eric Botteghin en Terence Kongolo vormen het centrum.

NEC heeft één wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijd. Jay-Roy Grot begint vanmiddag op de bank en zijn plek wordt overgenomen door Marcel Ritzmaier.

En hele goedenmiddag en welkom bij het duel Feyenoord-NEC. Eerder dit seizoen kreeg Feyenoord met 3-1 klop van de Nijmegenaren. Zal Feyenoord revanche nemen voor die nederlaag? Of gaan de bezoekers, die moeten winnen om zich te plaatsen voor de play-offs, met de drie punten er vandoor? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal vanaf 14.30 live verslag doen van deze wedstrijd. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen van beide ploegen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Feyenoord
Het seizoen van Feyenoord zit erop. De Rotterdammers hebben de derde plek tegen Willem II veilig gesteld en ook Europees voetbal is een feit dankzij de bekerwinst. Toch staat er nog wel wat op het spel voor Feyenoord zondag. Volgens Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst hebben zijn mannen nog een appeltje te schillen met NEC. Destijds was een 3-1 nederlaag op bezoek naar Nijmegen het startsein voor een reeks nederlagen op rij. "Die nederlaag daar kwam hard aan. Zeker omdat daarna de winterstop begon en de teleurstelling daardoor nog langer bleef hangen. Nu zijn we een half jaar verder, zijn we als derde geëindigd en hebben we de beker gewonnen, maar we zijn die serie natuurlijk niet vergeten."

Met welke elf spelers Van Bronckhorst start, wilde de trainer nog niet zeggen op de officiële clubwebsite. In ieder geval zal Michiel Kramer ontbreken, want de spits zit nog een schorsing uit. Of aanvoerder Dirk Kuyt van de partij zal zijn, durfde Van Bronckhorst nog niet te zeggen: "Kuyt is op de weg terug. Hij heeft donderdag voor het eerst meegetraind. De komende dagen moet blijken of hij fit genoeg is om te spelen."

NEC
Voor NEC staat een plekje in de play-offs zondag op het spel. Als PEC Zwolle tegen PSV punten laat liggen en/of FC Groningen thuis tegen Heracles Almelo punten morst, kan dat zomaar een mooi toetje opleveren voor NEC. Mits de Nijmegenaren winnen in De Kuip. Het feit dat Feyenoord nergens meer om speelt ziet trainer Ernest Faber niet als een voordeel. "Zij moeten niet meer en dat kan wellicht net dat beetje vrijheid geven. Ik verwacht dat ze in deze laatste wedstrijd van het seizoen, in een uitverkocht huis, een mooie voetbalmiddag willen geven en vol op de aanval zullen gaan", legde de trainer op de persconferentie uit.

NEC weet hoe je kan winnen van Feyenoord. Eerder dit seizoen pakten de mannen van Faber drie punten van de nummer drie. "Het enige wat ik uit die wedstrijd mee hoop te nemen zondag is de ongekende werklust die iedereen die middag heeft getoond. Als we diezelfde strijd en vechtlust zondag in De Kuip nog een keer kunnen opbrengen, dan voorzie ik wel iets moois."