16:45 uur
Roda JC Kerkrade
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 45. / Kopbal  (Bilal Başaçıkoğlu)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Maecky Ngombo 69. / Schot met links  (Mike van Duinen)

90'
Roda JC startte na rust wat meer aanvallend en Feyenoord durfde niet door te drukken. Het was invaller Maecky Ngombo die Roda JC op gelijke hoogte bracht precies twee minuten na zijn invalbeurt. Het slotoffensief van Feyenoord was machtig en bood kansen aan Elia en invaller Anass Achahbar. Het bleef echter 1-1. Hierdoor weet Feyenoord voor de negende keer op rij niet te winnen.
90'
90'
Elia op de lat! Wat heeft Feyenoord een pech op weg naar de gelijkmaker. Eljero Elia is het eindstation van een prachtige aanval. De afwerking belandt echter op de lat.
90'
Wissel in bij Feyenoord -> Sven van Beek
90'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bart Nieuwkoop
90'
Oh oh Achahbar! Eljero Elia soleert door de Roda-defensie en geeft een keurige voorzet op Anass Achahbar. De invaller aan Rotterdamse kant neemt de bal aan op zijn borst en schiet vervolgens net naast.
87'
Ook de Limburgse bezoekers loeren nog op een stiekeme overwinning. In de tweede helft had Roda simpelweg een licht overwicht op Feyenoord.
83'
De absolute slotfase is aangebroken in Rotterdam. Roda JC gaat met de kont tegen de krib en zakt massaal terug. Voor Feyenoord wordt het pompen of verzuipen.
80'
Roda JC zal dit punt absoluut koesteren. We mogen dan ook zeker een slotoffensief verwachten van Feyenoord. Toch kunnen de Rotterdammers niet echt gevaarlijk worden.
79'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Hicham Faik
79'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mike van Duinen
77'
Wissel in bij Feyenoord -> Anass Achahbar
77'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
75'
Nog een kwartier op de klok in De Kuip. Weet Feyenoord nog terug te komen in deze matige tweede helft? Of wordt er voor de negende keer op rij niet gewonnen.
72'
Wissel in bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
72'
Wissel uit bij Feyenoord -> Renato Tapia
71'
Volley van Tapia! Een afvallende bal wordt heerlijk op de pantoffel genomen door Renato Tapia. Doelman Van Leer is echter weer attent en duikt de bal uit de benedenhoek.
69'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:-3 door Maecky Ngombo
De man die net koud in het veld staat is direct belangrijk. Na een snelle inworp bereikt Poepon via de kluts de invaller. Ngombo schiet van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen.
67'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Kristoffer Peterson
65'
Aanvallende impulsen zijn nodig aan beide kanten om voor gevaar te zorgen. Als Roda zich meer gaat inspannen richting de mogelijke gelijkmaker is er best nog wat mogelijk vanmiddag.
62'
Het eerste schot op doel van Roda JC is van invaller Marcos Gullón. Op aangeven van Mike van Duinen lost de Spanjaard een zacht schot wat makkelijk te keren is voor Vermeer.
59'
Er zijn vandaag 47.500 toeschouwers in De Kuip.
57'
Elia probeert het eens van grote afstand. Het van richting veranderde schot zeilt een klein metertje naast het doel van Van Leer. De daaropvolgende corner belandt in het zijnet.
54'
Roda JC heeft iets meer aanvallende intenties na rust. Desondanks gebeurt er nog weinig voor het doel van Kenneth Vermeer.
51'
Zojuist is bekend geworden dat honderden supporters zijn opgepakt door de politie naar aanleiding van de protestacties voorafgaand aan de wedstrijd. De protesten waren gericht aan het adres van de directie van Feyenoord.
49'
Coach Darije Kalezić van Roda JC heeft dus direct na de theepauze een wisseling doorgevoerd. Aan de rechterkant van het middenveld vervangt Marcos Gullón Georgiy Zhukov.
47'
De tweede helft is in gang gezet. Gaat Feyenoord eindelijk weer eens winnen sinds 6 december 2015? Of weet het fletse Roda JC voor een stunt te zorgen in De Kuip?
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marcos Gullón
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Georgiy Zhukov
46'
45'
Feyenoord heeft het initiatief te pakken in de wedstrijd tegen Roda JC. Desondanks zijn de Rotterdammers veel slordig en worden er weinig kansen gecreëerd. De beste mogelijkheden waren voor Dirk Kuyt. De aanvoerder zag een kopbal en volley vanaf zestien meter gekeerd worden door de uitblinkende doelman Benjamin van Leer. In de laatste minuut voor rust kopte Kuyt zijn team alsnog op voorsprong: 1-0.
45'
45'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Dirk Kuyt
De daaropvolgende vrije trap van Başaçıkoğlu zelf wordt bij de tweede paal in het doel geknikt door Kuyt. Feyenoord neemt vlak voor rust de leiding in de wedstrijd.
44'
Gele kaart voor Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)
De linksback van Roda kegelt Bilal Başaçıkoğlu omver en krijgt het derde geel voor Roda JC.
42'
Opnieuw een goede actie van Elia aan de linkerkant. De linksbuiten van Feyenoord geeft voor om Başaçıkoğlu die vervolgens de bal niet goed weet te raken.
41'
Uithaal van Kuyt! Uit de kluts komt de bal op randje zestien voor de voeten van Dirk Kuyt. De aanvoerder van Feyenoord haalt direct uit en dwingt doelman Van Leer tot een spectaculaire redding richting de bovenhoek.
39'
Bart Nieuwkoop krijgt een grotere kans dan hij zelf voor ogen had. Bij de tweede paal kopt de rechtsback van Feyenoord een voorzet van Bilal Başaçıkoğlu ruim naast het doel van Roda.
37'
Feyenoord heeft het meeste balbezit en neemt ook vaak het initiatief. Als er al gevaar komt vanuit de Rotterdammers is het via een voorzet vanaf de linkerflank. Elia is dan ook de meest dreigende man.
34'
Roda JC weert zich kranig vanmiddag in Rotterdam. Met maar liefst zeven winterse versterkingen in de basis lijkt het team stabieler dan voor de winterstop. Met name Uğur İnceman is een goede en ervaren kracht op het middenveld.
31'
De wedstrijd kabbelt wat door na ruim een half uur gespeeld te hebben. Roda JC blijft eenvoudig op de been en geeft achterin weinig weg. Het scenario van de Limburgers loopt goed.
28'
Het eerste kansje voor de bezoekers komt voort uit een standaardsituatie. Aanvoerder Tom van Hyfte kan niet op doel koppen na een indraaiende trap van Buijs.
27'
Feyenoord probeert het veelvuldig via de linkerkant. De tandem tussen Miquel Nelom en Eljero Elia is snel, maar kan de verdediging van Roda nog niet verrassen.
24'
Gele kaart voor Rydell Poepon (Roda JC Kerkrade)
De spits gaat vol op de voet van Renato Tapia staan en krijgt de tweede gele kaart voor de bezoekers.
23'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit er bijna op. Feyenoord probeert het wel, maar kan nog niet echt een vuist maken tegen een compact spelend Roda JC.
20'
Feyenoord kan bij een overwinning weer stijgen naar de vierde plaats op de ranglijst. Concurrent Heracles Almelo en Vitesse lieten namelijk dit weekend steekjes vallen.
17'
Vrijdagavond namen ze nog beiden afscheid bij hun oude club ADO Den Haag, vanmiddag staan ze tegenover elkaar. Mike van Duinen (Roda JC) en Michiel Kramer (Feyenoord) zijn de spitsen van dienst.
14'
Kopkans voor Kuyt! Michiel Kramer pikt de bal op na een fout van Arjan Swinkels. De Feyenoord-spits geeft vanaf de rechterflank de bal voor met een curve. Bij de tweede paal kopt Dirk Kuyt op doel, maar wordt de bal gekeerd door Benjamin van Leer.
11'
Het waait verschrikkelijk hard in De Kuip vanmiddag. Zojuist had Roda-verdediger Jordy Buijs veel moeite met het nemen van een hoekschop. De bal blijft simpelweg niet stil liggen.
8'
Overigens zit Dick Advocaat vanmiddag gewoon op de tribune. De externe adviseur is enkel actief op de achtergrond. Giovanni van Bronckhorst blijft de eindverantwoordelijke samen met Jan Wouters en Jean-Paul van Gastel.
5'
Gele kaart voor Martin Milec (Roda JC Kerkrade)
De Sloveense rechtsback vergrijpt zich aan Karim El Ahmadi en blokkeert een Rotterdamse counter. Al vroeg in de wedstrijd krijgt Milec geel.
4'
De druk bij Feyenoord is onaannemelijk na zeven verloren wedstrijden op rij. Een groot aantal supporters liep voor de wedstrijd een protestmars. Ze zijn het niet eens met beslissingen van de directie.
1'
Scheidsrechter Richard Liesveld heeft het startsignaal gegeven voor de laatste wedstrijd van speelronde 24! Feyenoord hoopt na zeven nederlagen op rij weer eens te winnen.
1'
De opstellingen
De basis van Feyenoord verandert op vier verschillende posities. Coach Giovanni van Bronckhorst geeft de voorkeur in de defensie aan Miquel Nelom in plaats van Sven van Beek. Met het inbrengen van Michiel Kramer, Eljero Elia en Renato Tapia gaat Feyenoord tevens aanvallender spelen. Tonny Vilhena, Jens Toornstra en Marko Vejinović belanden daardoor op de bank.

Roda JC start met Kristoffer Peterson achter het spitsenduo Mike van Duinen en Rydell Poepon. Peterson krijgt de voorkeur boven Marcos Gullón. Verder kiest coach Darije Kalezić voor een meer defensieve opstelling door het inbrengen van Henk Dijkhuizen ten koste van Hicham Faik.

Welkom bij de afsluiter in de 24e speelronde van de Eredivisie. In De Kuip trappen Feyenoord en Roda JC Kerkrade zondagmiddag om 16.45 uur af. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Rotterdam. Rond de klok van vier uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Feyenoord
Thema van de afgelopen week was de komst van Dick Advocaat. De ervaren coach gaat Giovanni van Bronckhorst assisteren bij het managen van de Feyenoord-selectie. Wel werd aangegeven dat de absolute eindverantwoordelijkheid blijft liggen bij Van Bronckhorst. Het aantrekken van de ervaren Advocaat werd nodig bevonden door de directie na zeven verloren wedstrijden op rij. Ook afgelopen week gingen de Rotterdammers de mist in. Op bezoek bij PEC Zwolle werd met 3-1 verloren.

Wat velen zich afvragen is of Advocaat al een stempel kan drukken op de opstelling. De terugkeer in de basis van Michiel Kramer en Eljero Elia wordt in ieder geval verwacht. Jens Toornstra en Marko Vejinović zouden daar wel eens de slachtoffers van kunnen worden. Het is nog twijfelachtig of Rick Karsdorp mee kan doen tegen Roda JC. De rechtsback kampt al een tijdje met een liesblessure en werd vorige week vervangen door Bart Nieuwkoop.

Het team van coach Darije Kalezić presteert heel wisselvallig in de Eredivisie. Ondanks het aantrekken van acht winterse versterkingen blijft de degradatiestreep angstvallig dichtbij. Roda heeft voorafgaand aan speelronde 24 slechts vijf punten voorsprong op nummer zestien SBV Excelsior. Vorige week werd met 0-1 verloren in eigen huis van FC Twente. In een weinig attractief duel bleek een doeltreffend schot van Twente-speler Chinedu Ede de beslissing.

De Limburgse ploeg ontmoette Feyenoord dit seizoen al twee keer eerder. In de competitie eindigde het treffen in een 1-1 gelijkspel. Michiel Kramer en Hicham Faik kwamen al voor rust tot scoren, dit bleek uiteindelijk ook de eindstand. In de kwartfinale van het bekertoernooi wist Feyenoord pas na verlenging te winnen in het Parkstad Limburg Stadion. Eric Botteghin was de gevierde man in de 115e minuut van de wedstrijd: 0-1.