Heracles Almelo Zondag, 1. Mei 2016
14:30 uur
ADO Den Haag
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Édouard Duplan 68. / Schot met rechts  (Giovanni Korte)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Paul Gladon 89. / Schot met rechts  (Wout Weghorst)

90'
Heracles heeft door een laat doelpunt zich verzekerd voor de play-offs voor Europees voetbal. Daar zag het er lange tijd niet naar uit aangezien ADO op voorsprong kwam in Almelo. In de slotfase ging de thuisploeg toch nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en die kwam een paar minuten voor tijd. Gladon controleerde de bal op zijn borst, draaide weg bij zijn tegenstander en knalde de bal met een schitterende volley achter doelman Hansen.
90'
89'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Paul Gladon
Hij staat koud in het veld, maar Gladon knalt op heerlijke wijze de gelijkmaker binnen. Na een kopbal van Weghorst vangt de invaller de bal op zijn borst op en schiet met een volley de bal snoeihard achter Hansen.
87'
Het is nu alles of niets voor Heracles, want Gladon is ingebracht door Stegeman. De aanvaller gaat naast Weghorst staan. Het wordt dus ballen pompen voor Heracles!
87'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
87'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
85'
Hachelijke momenten voor het ADO-doel
Hansen tast na een hoge voorzet mis. De Deense keeper grabbelt, waardoor de bal voor de voeten van Bruns valt. De middenvelder van Heracles vergeet echter de bal in het lege doel te schieten.
83'
Met het inbrengen van Zuiverloon gaat het slot op de deur bij ADO, want Fraser heeft een extra verdediger ingebracht. De enige doelpuntenmaker van de wedstrijd, Duplan, heeft het veld verlaten.
83'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
83'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
80'
Bosz krijgt de bal plots voor zijn voeten uit een corner, maar de verdediger krijgt geen kracht achter het schot waardoor de bal is weg te werken door ADO.
76'
Korte laat zich weer zien. De invaller ontsnapt aan buitenspel en kan omspeelt een tegenstander. Vanuit een lastige hoek knalt de buitenspeler de bal in het zijnet. Korte geeft wel zijn visitekaartje af.
75'
Het jonge talent Kada is in het veld gekomen voor Navratil, die een onzichtbare wedstrijd speelde.
75'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Tarik Kada
75'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
75'
Heracles heeft nog een vijftien minuten om de wedstrijd om te buigen. De ploeg kan zich bij winst verzekeren voor de play-offs voor Europees voetbal.
72'
Aanvoerder Fledderus is moegestreden en naar de kant gehaald door Stegeman. Voor hem in de plaats is de van een blessure teruggekeerde Breukers in het veld gekomen.
72'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Tim Breukers
72'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mark-Jan Fledderus
71'
Heracles had een tijd lang het heft in handen, maar de ploeg creerde na rust amper nog kansen. In de tegenstoot profiteert ADO dus van een tam Heracles.
68'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Édouard Duplan
De aanval die aan de goal voorafgaat, is prachtig! Havenaar knalt de bal voor het doel. Korte vangt de bal op en legt het leer klaar voor Duplan. De Fransman bedenkt zich niet en knalt de bal heerlijk in de verre hoek achter Castro!
66'
Duplan probeert het van grote afstand. De vleugelaanvaller omspeelt zijn man en schiet op het doel van Castro, maar omdat de afstand tot het doel erg groot is, gaat de bal ongecontroleerd en hard over.
62'
ADO duikt nu regelmatig op voor het doel van Castro, maar komt niet tot een doelpoging. Heracles heeft de zaakjes achterin goed op orde.
58'
Derijck, die vanwege een clausule in zijn contract niet meer in de basis start dit seizoen bij ADO, is in het veld gekomen voor Bakker. Laatstgenoemde speler kreeg in de eerste helft een gele kaart.
58'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
58'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
57'
Het publiek wil wel, maar het enthousiasme kan men nog niet overbrengen op de spelers. Heracles oogt wat tam, ondanks de controle die de ploeg heeft.
52'
Wout Weghorst wacht nog op zijn eerste grote kans. De aanvaller lijkt nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar als hij iets minder zelfzuchtig was geweest, had de aanvaller af kunnen leggen op de meegelopen Bruns. Weghorst gaat echter voor eigen succes en stuit daardoor op de ADO-verdediging.
48'
Ook ADO heeft zijn eerste kans na rust gehad. Ebuehi slingert de bal voor het doel, waar Korte staat te wachten. De invaller neemt de bal ineens op zijn slof, maar de poging naast het doel van Castro.
48'
Van Ooijen geeft de bal mee met Bel Hassani. De middenvelder draait links in het strafschopgebied kort weg bij mandekker Beugelsdijk en vuurt op het doel van Hansen. De inzet van Bel Hassani mist echter de juiste richting waardoor de bal voor het doel langs vliegt.
46'
ADO heeft eenmaal gewisseld. Debutant Van der Heijden is in de kleedkamer achter gebleven. Voor hem in de plaats is de rappe Korte gekomen, wellicht om iets meer gevaar te creëren in de counter.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
46'
45'
Dat Heracles nog kans maakt om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken, was niet zichtbaar in de openingsfase. De bezoekers uit Den Haag kregen via Jansen de eerste grote kans, maar de middenvelder schoot gehaast naast het doel. Vlak voor rust kwam Heracles beter in de wedstrijd en kreeg het kansen via Bel Hassani, Weghorst en Van Ooijen, maar geen van de pogingen troffen doel.
45'
45'
Nog een gevaarlijk moment voor het doel van ADO vlak voor rust. Een vrije trap van Bel Hassani wordt hard voor het doel gegeven, maar via Beugelsdijk gaat de bal net naast de paal.
41'
Bijna Van Ooijen!
De middenvelder plukt de bal knap uit de lucht en legt de bal voor zijn linkervoet. De inzet van Van Ooijen kan doelman Hansen vervolgens niet verontrusten, waardoor het 0-0 blijft. Heracles is nu wel nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, zo vlak voor rust.
38'
Weghorst raakt het been van Hansen!
De aanvaller van Heracles wordt na een mooie aanval de diepte in gestuurd. Weghorst weet de bal te verlengen, maar kan niet de goede richting meegeven en schiet tegen het been van Hansen aan.
35'
Nu krijgt Bel Hassani de bal op zijn hoofd. De kleine middenvelder is opgedoken in de zestien van ADO en vanaf de penaltystip kopt hij op het doel van Hansen. De Deen heeft geen moeite om de bal te keren.
31'
Gele kaart voor Danny Bakker (ADO Den Haag)
Dat zul je dan altijd zien. Manschot geeft Bakker nu wel geel, nadat de middenvelder doorloopt op Gosens, terwijl de Duitser de bal al weg had gespeeld.
30'
Er worden verhitte duels uitgevochten op het middenveld. Manschot houdt de kaarten voorlopig nog op zak, maar bestraft de heupzwaai van Bakker ten opzichte van Bel Hassani toch met een vrije trap. Het zijn kleine 'lichtpuntjes' in een wedstrijd zonder al te grote kansen.
24'
Vooralsnog is het verschil tussen beide ploegen nog niet te onderscheiden, terwijl er werd verwacht dat Heracles tot op het bot gemotiveerd zou zijn. Daar is tot nu toe weinig van terug te zien.
21'
De lange spits is weer terug op het veld en lijkt de wedstrijd voort te kunnen zetten.
20'
Wout Weghorst zit geblesseerd op de grond. De aanvaller van Heracles moet zich laten verzorgen en lijkt veel last te hebben na een harde schop van Kanon.
18'
Kopballetje van Bruns! De middenvelder van Heracles hoeft niet springen, maar krijgt de bal toch op zijn hoofd. De kopstoot is echter te zwak en kan makkelijk gepakt worden door Hansen.
15'
Heracles heeft de controle en rust hervonden. De ploeg temporiseert het spel en zoekt geduldig naar een gaatje in de verdediging van ADO. Die ploeg houdt vooralsnog eenvoudig stand.
10'
ADO is gevaarlijker aan de wedstrijd begonnen dan Heracles. De ploeg zet veel druk bij balverlies en tijdens balbezit speelt de bal rustig rond op de helft van de Almelose ploeg. ADO lijkt Heracles dus niets cadeau te geven!
7'
Jongeling Dennis van der Heijden heeft dus zijn eerste basisplaats bij ADO. De aanvaller, die tijdens zijn debuut tweemaal scoorde tegen Excelsior, is in korte tijd uitgegroeid tot een publiekslieveling bij de ploeg van Fraser.
5'
Ook Heracles is voor het doel van ADO geweest, maar de voorzet van Bruns is net iets te scherp en vliegt voor alles en iedereen langs.
4'
Enorme kans van Jansen!
De middenvelder duikt ineens vrij op in het strafschopgebied van Heracles, maar Jansen schiet te wild waardoor de bal voor het doel langs vliegt. Met iets meer precisie was dit een goal geweest!
3'
Zoals gezegd speelt ADO Den Haag nergens meer voor, terwijl Heracles zich kan plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal. Kijken of er verschil in mentaliteit is op te merken tussen beide ploegen, al kan het ook zo zijn dat ADO vrijuit kan voetballen.
1'
Van Manschot heeft gefloten voor de start van de wedstrijd, de bal rolt in Almelo.
1'
John Stegeman heeft moeten puzzelen om zijn verdediging op orde te maken voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De trainer van Heracles mist namelijk basisspelers Wout Droste en Mike te Wierik. Hun plaatsen worden in genomen door Gino Bosz en Peter van Ooijen. Bij winst zijn de Almeloërs verzekerd van een plek voor de play-offs voor Europees voetbal.

ADO Den Haag heeft niets meer voor te strijden, maar toch stuurt trainer Henk Fraser de sterkst mogelijke opstelling het veld in. Dat betekent dat de aanvalsleider Mike Havenaar is en de verdediging wordt aangevoerd door Tom Beugelsdijk. De enige afwezig is Ruben Schaken. Dennis van der Heijden vervangt hem en heeft voor de eerste keer een basisplaats.
Welkom bij het Eredivisie-duel tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag. De wedstrijd, welke onder leiding staat van Jeroen Manschot, start om 14.30u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens dit affiche hier te treffen!

Kers op de taart
Bij een overwinning is Heracles verzekerd van een plek voor de play-offs voor Europees voetbal. Dat zou een geweldige bekroning zijn van een geweldig seizoen voor de ploeg van John Stegeman. De Almeloërs startten flitsend dit seizoen en hielden dat niveau gedurende het hele seizoen vast. Hoewel de ploeg de laatste tijd iets minder in vorm is, is het toch al zes wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag is alweer van begin maart, toen NEC met 1-0 te sterk was. Daarna werd er gewonnen van SC Cambuur, sc Heerenveen en Excelsior en gelijkgespeeld tegen FC Utrecht, Vitesse en kersverse bekerwinnaar Feyenoord. Met de play-offs in het vooruitzicht zal de ploeg van Stegeman de juiste vorm willen bereiken.

Individuele motivaties
ADO Den Haag is helemaal uitgevoetbald en daarom is het lastig voor Henk Fraser om zijn ploeg te motiveren. Toch wist de trainer enkele motieven te bedenken waarom zijn ploeg alsnog vol voor de winst moet gaan. "De een speelt nog voor geld, de ander speelt voor de club. Hoe hoger je eindigt, des te belangrijker dat is qua televisiegeld. Prestige, sportieve plicht, er zijn genoeg redenen om nog ergens voor te spelen", meende Fraser in de aanloop naar de wedstrijd met Heracles. De ploeg uit Den Haag speelde een wisselvallig seizoen, wat mede kwam door de bestuurlijke onrust binnen de club. Een constante reeks aan goede resultaten heeft de ploeg nooit kunnen maken, waardoor het team rond plaats tien lijkt te eindigen. Daarmee is de ploeg veilig van degradatiezorgen, maar te ver verwijderd om in aanmerking te komen voor de play-offs voor Europees voetbal.