NEC Nijmegen Zondag, 23. Augustus 2015
14:30 uur
AFC Ajax
0:2
Dp.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Arkadiusz Milik 48. / Schot met links  (Lasse Schöne)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Rens van Eijden 86. / Eigen goal

90'
Samenvatting tweede helft
Ajax heeft wederom een overwinning geboekt. NEC was niet bij machte om het matig spelende Ajax over de knie te krijgen. Dankzij doelpunten van Arek Milik en Rens van Eijden (eigen goal) won Ajax mager van de promovendus.
90'
Einde wedstrijd
90'
Santos scoort op schitterende wijze, maar hij zou buitenspel hebben gestaan. Pech voor NEC.
87'
Golla wordt meteen na het doelpunt vervangen door Cihat Celik. Meteen daarna krijgt Sinkgraven een dot van een kans, maar de middenvelder annex aanvaller schiet de bal recht op Halldórsson af.
87'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Cihat Çelik
87'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Wojciech Golla
86'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Rens van Eijden (eigen doelpunt)
Kenmerkend voor deze pot dat een eigen doelpunt de beslissing moet brengen. Daley Sinkgraven wil de bal afleggen op Milik, maar die krijgt de hulp van Rens van Eijden, die de bal in eigen doel tikt. Ajax boekt dus de derde zege.
86'
Hoe matig Ajax ook speelt, de drie punten lijken niet meer in gevaar te komen. De Nijmegenaren lijken niet te geloven dat het nog mogelijk is een doelpunt te maken.
83'
Is NEC nog in staat een aanval op te zetten, of zullen de Gelderlanders een 1-0 nederlaag wel best vinden? Het lijkt er vooralsnog wel op.
79'
De derde wissel bij Ajax. Kenny Tete mag nog tien minuten spelen. Hij neemt de plek in van Ricardo van Rhijn.
79'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kenny Tete
79'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo van Rhijn
79'
Gele kaart voor Daley Sinkgraven (AFC Ajax)
Sinkgraven krijgt al snel na zijn entree de gele kaart. Hij haalt Rayhi onderuit.
78'
De Boer ontploft nadat Ajax wéér te sloom en te slordig is. Dit keer is het Riechedly Bazoer die de bal zomaar inlevert.
76'
Oi, Klaassen wat laat je een kans liggen zeg! De aanvoerder wordt fraai weggestuurd door Viktor Fischer, maar de aanname van Klaassen is niet goed. Het maximale werd daardoor een hoekschop.
74'
Daar was die nieuwe Lundholm al bijna! Een strakke voorzet van Christian Santos wordt bijna ingekopt door Lundholm, maar Veltman is net eerder bij de bal.
73'
Ajax wisselt twee keer: Lasse Schöne en Anwar El Ghazi worden afgelost door Viktor Fischer en Daley Sinkgraven. Ook NEC heeft gewisseld: Sam Lundholm is in de ploeg gekomen voor rechtsback Marcel Appiah.
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Daley Sinkgraven
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Anwar El Ghazi
72'
Wissel in bij AFC Ajax -> Viktor Fischer
72'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lasse Schöne
72'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
72'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
68'
Nee, deze wedstrijd is nog niet om je vingers bij af te likken. Het spel verloopt veel te traag. Ajax zal uiteraard niet te veel energie willen verspillen met het oog op de Europa League-wedstrijd donderdag tegen FK Jablonec. NEC zet ook nog niet aan.
64'
De schoten van Rayhi zijn vooralsnog erg matig. Elke keer als de linksbuiten naar binnen dribbelt probeert hij het met een geplaatst schot, maar die stellen nog weinig voor. Deze gaat ver over én naast.
62'
Frank de Boer is niet blij met het spel van zijn ploeg. Het gaat veel te stroperig. De Boer windt zich op dat het spel zo traag van de ene naar de andere kant gaat.
60'
Dan doe ik het zelf wel, zal Mitchell Dijks gedacht hebben. De verdediger ziet weinig beleving om zich heen en gaat zelf op avontuur. Zijn voorzet vanaf de achterlijn belandt echter op het dak van het doel.
56'
Mitchell Dijks poeiert de bal hoog over. Daar had de linksback wellicht wat meer mee kunnen doen, want de afstand was niet eens zo slecht.
53'
Prima hoekschop van Foor. Rens van Eijden kopt in, maar raakt de bal niet optimaal om Cillessen te verschalken. De goalie kan de bal simpel oppakken.
52'
Een hoekschop van Schöne belandt op het hoofd van Veltman, maar de centrumverdediger kopt recht in de handen van doelman Halldórsson.
51'
Zal Ajax nu bevrijd zijn na die treffer? Of blijft NEC achterin hangen en wil het de score beperkt houden?
48'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Arkadiusz Milik
Dat is snel! Milik schiet Ajax meteen na rust op voorsprong. De spits schiet het leder op randje zestien via Halldórsson in het doel. Toch leek die bal niet onhoudbaar. Maar doelpunt is doelpunt, zal Milik denken.
46'
De tweede helft is weer van start gegaan! Bij NEC één wissel: Kristján Emilsson is in de kleedkamer achtergebleven. Hij heeft te veel last van zijn voet. Hij wordt vervangen door jongeling Jay-Roy Grot.
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kristján Emilsson
46'
Aanvang tweede helft
45'
Samenvatting eerste helft
Na 45 minuten spelen is de stand nog altijd gelijk. Ajax is nog niet in staat geweest een gaatje te vinden in de defensie van NEC. Milik (paal) en Schöne (vrije trap) waren dichtbij, maar NEC kon verder gemakkelijk stand houden. Ajax oogt inspiratieloos, NEC lijkt nu te geloven in een stuntje.
45'
Einde eerste helft
45'
Vlak voor rust probeert Klaassen het eens van afstand. Het schot dwarrelt echter een metertje naast. Het zal de laatste kans zijn geweest voor rust.
42'
Nog altijd een erg inspiratieloos Ajax. NEC houdt voorlopig vrij gemakkelijk stand en krijgt af en toe zelfs een kansje om zelf toe te slaan.
40'
Ai, Christian Santos met een elleboog bij Mitchell Dijks. De linksback heeft pijn, maar kan verder. Santos komt er vanaf met een waarschuwing.
37'
Kane heeft nog altijd veel pijn. Hij staat inmiddels weer in het veld, maar het is de vraag of hij nog lang door kan.
35'
Gele kaart voor Todd Kane (NEC Nijmegen)
Een ongelukkige botsing tussen Schöne en Kane, waarbij beide spelers tegen de grond gaan. Kane krijgt geel. Dat begrijpt niemand in Nijmegen.
34'
Een hele matige vrije trap van Rayhi, die de bal zacht en onderin de muur schiet. Hier had veel meer ingezeten voor de thuisploeg.
33'
Foor loopt zich vast op Gudelj, maar die zou volgens scheidsrechter Higler een overtreding hebben begaan. Een vrije trap op een mooi plekje.
30'
Wederom slecht uitverdedigd door Riedewald! En zo geeft hij Emilsson een kans om te scoren, maar de aanvaller krijgt de bal net niet goed op zijn schoenen.
29'
Onder leiding van Frank de Boer scoorde Ajax in uitduels in de Eredivisie alleen vaker in het Abe Lenstra Stadion (16) dan in de Goffert (14).
26'
Oei, oei, Riedewald toch. Hij levert de bal zomaar in aan Emilsson, die de bal vervolgens meegeeft aan Rayhi. Hij schiet, maar zijn inzet wordt geblokt.
24'
Geweldige vrije trap! Lasse Schöne schiet een vrije trap van zo'n achttien meter op het dak van het doel. De bal was met veel gevoel en effect geschoten. Pech voor Schöne.
23'
Anwar El Ghazi krijgt veel ruimte om een goede voorzet af te leveren, maar de flankspeler krijgt het niet voor elkaar de bal naar een medespeler te passen. Kans weg.
21'
De Amsterdammers zijn al zeventien Eredivisie-wedstrijden op rij ongeslagen tegen NEC; de laatste zege van de Nijmegenaren was in november 2005 (1-0 in de Goffert).
18'
Wat een kans(en) voor Milik! Tot twee keer toe mag Arkadius Milik uithalen. Hij staat op randje buitenspel, maar hij mag door. De eerste poging schiet hij op Halldórson af, de tweede poging ziet hij zijn schot geblokt worden. Dat schot belandt via dat blok trouwens nog bijna in het doel. NEC ontsnapt.
16'
Ajax speelt achterin rustig rond en dat laat NEC toe. Voorlopig is het zoeken naar een gaatje in de defensie bij de thuisploeg, terwijl NEC lijkt te wachten op de tegenstoot.
13'
Ook NEC heeft op doel geschoten! Mohamed Rayhi schiet echter veel te slap, waardoor Jasper Cillessen weinig hoeft te doen. De aanval was daarentegen veelbelovend!
12'
Een goede loopactie van Davy Klaassen wordt gezien door Lasse Schöne. De Deen stuurt Klaassen de diepte in, maar Wojciech Golla doorzag het maar moet wel een hoekschop toestaan.
10'
NEC won de laatste twintig thuiswedstrijden en kwam in de laatste 25 duels in De Goffert telkens tot scoren.
7'
De bezoekers proberen de opbouw van de thuisploeg te verstoren. Tot nu toe weet NEC zich daar nog aardig onderuit te voetballen.
5'
Een nieuwe samenstelling voorin bij NEC. Sjoerd Ars vertrok onlangs naar NAC Breda, terwijl Anthony Limbombe op de tribune zit wegens transferperikelen. Hij zou nadrukkelijk in de belangstelling staan van Leeds United. Daardoor staan Mohamed Rayhi en Kristján Emilsson voorin.
4'
De eerste kans! Davy Klaassen is de eerste die het eens probeert. Hij neemt de bal aan en schiet vervolgens vanaf de rechterhoek tegen doelman Hannes Halldórsson aan.
3'
Die kans op een stunt lijkt bij voorbaat niet heel groot. NEC won slechts drie van de 38 Eredivisie-duels met Ajax in eigen huis. 25 keer ging er verloren en tien keer werd er gelijkgespeeld.
1'
NEC heeft de bal aan het rollen gebracht in De Goffert. Kunnen de Nijmegenaren stunten tegen Ajax?
1'
Aanvang wedstrijd
Voorbeschouwing
Goedemiddag! Vanmiddag staat de derde wedstrijd van het seizoen voor NEC en Ajax gepland in Nijmegen. Ajax is aan haar stand verplicht de wedstrijd van de promovendus te winnen, maar NEC gelooft wel in een stuntje. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal vanaf 14.30 uur live verslag doen van dit duel.

NEC:
De Nijmegenaren zijn het seizoen naar behoren begonnen. Het eerste duel werd thuis met 1-0 van Excelsior gewonnen dankzij een geweldig doelpunt van Navarone Foor. Het tweede duel, uit bij Heracles Almelo, verliep niet zoals gehoopt voor de ploeg van Ernest Faber. Na vier minuten lag de bal al in het net, na een schitterende vrije trap van Oussama Tannane. NEC liep snel achter de feiten aan en kwam die vroege achterstand niet meer te boven. Het werd zelfs nog 3-0, ook omdat doelman Hannes Halldórson Heracles een handje hielp bij de goal van Thomas Bruns.

Tegen Ajax hoopt NEC de tweede thuisoverwinning van het seizoen te behalen. Dat moet dan wel gebeuren zonder Sjoerd Ars. De spits, en topscorer van het afgelopen seizoen in de Jupiler League, verkaste afgelopen woensdag naar degradant NAC Breda. Ars speelt liever in een aanvallende ploeg dat strijdt om promotie dan in een ploeg dat strijdt tegen degradatie. Marcel Appiah is er wel gewoon bij. De rechtsback kreeg tegen Heracles een directe rode kaart, maar die werd door de KNVB geseponeerd. Hij is dus gewoon speelgerechtigd.

Ajax:
Na de uitschakeling in de Champions League tegen Rapid Wien heeft Ajax zich behoorlijk snel weten te herpakken. De eerste twee competitieduels gingen beiden simpel gewonnen (2x 3-0) en ook in de Europa League-kwalificatiewedstrijd boekte Ajax een – weliswaar magere – overwinning tegen het Tsjechische FK Jablonec (1-0). Donderdag is de return in Tsjechië, maar garantie op de groepsfase van de Europa League heeft de ploeg van Frank de Boer niet. Daarvoor is een 1-0 zege niet ruim genoeg.

Maar voordat het zover is, speelt Ajax dus vanmiddag tegen NEC. De Boer heeft weinig last van blessures in zijn selectie. Thulani Serero sluit volgende week hoogstwaarschijnlijk weer aan bij de training, en ook het herstel van Mike van der Hoorn verloopt voorspoedig. Daarbij komt dat Viktor Fischer en Amin Younes weer blessurevrij zijn. Zij zijn beiden nog niet wedstrijdfit. De enige die bij Ajax nog in de lappenmand ligt, is Yaya Sanogo.
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner