1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Albert Rusnák 9. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Santos 47. / Penalty

90'
NEC kwam sterk uit de kleedkamer en kwam via een penalty direct op gelijke hoogte. Dat was precies wat de wedstrijd nodig had. Tweede helft was vele malen leuker dan de eerste helft. Beide ploegen gingen voor de winst en FC Groningen was heel dichtbij de voorsprong, maar tweemaal was het de lat die NEC redding bood. Uiteindelijk is 1-1 de terechte uitslag na negentig minuten voetballen.
90'
90'
Nog twee minuten te gaan en het lijkt een gelijkspel te worden in Nijmegen.
90'
Toch nog een wissel bij NEC. De matig spelende Marcel Ritzmaier wordt eruit gehaald en Mohamed Rayhi mag de drie minuten blessuretijd uitmaken.
90'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
90'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
87'
Jarchinio Antonia haalt verwoestend uit, maar zijn bal vliegt over. Overspelen naar een medespeler was de betere optie geweest.
87'
Beide ploegen gaan voor de winst, maar is er één ook bij machte om het verschil nog te maken?
85'
Kane maakt de overtreding op Jarchinio Antonia. Groningen mag een vrije trap nemen op de helft van NEC. Via enkele schijven komt de bal terecht bij Rusnák. De middenvelder plaatst de bal, maar zijn schot gaat over.
82'
NEC is wellicht de betere ploeg, FC Groningen krijgt de grootste kansen. Het duel in de Goffert kan nog beide kanten op.
81'
Wissel in bij FC Groningen -> Jesper Drost
81'
Wissel uit bij FC Groningen -> Simon Tibbling
79'
Weer de lat!
Linssen geeft voor en de kleine Jarchinio Antonia geeft de bal zoveel effect mee met zijn hoofd dat de bal belandt op de lat. Dat is de tweede keer de lat voor FC Groningen!
76'
Trainer Erwin van de Looi kiest voor snelheid voorin. Hij wisselt Danny Hoesen voor de snelle Jarchinio Antonia.
76'
Wissel in bij FC Groningen -> Jarchinio Antonia
76'
Wissel uit bij FC Groningen -> Danny Hoesen
76'
Woudenberg speelt de bal over op Marcel Ritzmaier. De middenvelder kan vrij uithalen, maar zijn schot wordt geblokt.
73'
Zal het duel een winnaar kennen? Beide teams hebben nog twintig minuten om de drie punten te pakken.
70'
Hoekschop FC Groningen. De voorzet van Albert Rusnák is een prooi voor Kirsten.
67'
Santos wil uithalen maar Padt staat al voor zijn neus om redding te bieden. De botsing die daarop volgt levert de spits een blessure op. Hij kan wel verder spelen.
66'
Het baltempo is omhoog gegaan in Nijmegen. Dat levert over en weer wat kansen op. NEC blijft wel de betere ploeg.
64'
FC Groningen raakt de lat!
Rusnák speelt Hoesen vrij voor de doelman. De uitkomende Benjamin Kirsten raakt de schot nog aan waardoor de bal op de lat belandt.
62'
De tweede helft wordt leuker en leuker. Nu was het FC Groningen met een mogelijkheid. Maar het schot van Hoesen smoort in de verdediging van NEC.
61'
Kans voor NEC!
Padt zit er totaal naast, maar Santos kan niet profiteren omdat zijn kopbal belandt tegen Foor.
60'
Gele kaart voor Etiënne Reijnen (FC Groningen)
Reijnen maakt de overtreding op Anthony Limbombe terwijl de bal niet in de buurt is en dat levert hem geel op.
60'
Kwartier gespeeld in de tweede helft. NEC kwam sterk aan de tweede helft en maakte via een penalty gelijk. Nu zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd.
58'
FC Groningen komt beter in de wedstrijd. Albert Rusnák wil uithalen maar zijn schot wordt geblokt door Woudenberg. Hoekschop nummer twee voor Groningen. Weer geen gevaar.
56'
Geen problemen voor NEC bij deze hoekschop.
56'
Hoekschop voor FC Groningen. Dat is opletten voor NEC, aangezien de laatste drie tegendoelpunten voor dit duel allemaal uit hoekschoppen kwamen.
53'
Uit de hoekschop van Marcel Ritzmaier komt geen gevaar.
52'
FC Groningen komt steeds meer onder druk te staan. Nu krijgt NEC een vrije trap halverwege de helft van Groningen. De bal lijkt een prooi voor Padt, maar de doelman grabbelt mis. De bal komt dan terecht bij Marcel Ritzmaier, maar zijn schot wordt weggetikt door Padt.
51'
Het spel ligt even stil omdat Bryan Linssen last heeft van zijn hoofd. De invaller kan gewoon verder spelen.
50'
NEC wil meer. De Nijmegenaren gaan vol in aan aanval en FC Groningen weet niet wat zij moet doen als zij de bal heeft.
47'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Christian Santos
Daar is direct de gelijkmaker voor NEC. Christian Santos benut het buitenkansje ondanks dat Padt in de goede hoek zat. De terechte gelijkmaker is een feit.
46'
PENALTY VOOR NEC
Op de voorzet van Kane kan Santos uithalen en zijn schot komt terecht op de arm van Hateboer. Scheidsrechter Janssen geeft een penalty!
46'
FC Groningen heeft afgetrapt voor de tweede helft.
46'
45'
In een matig duel staat FC Groningen halverwege in Nijmegen op voorsprong. NEC heeft de bal, maar de Nijmegenaren misten de creativiteit om de Groningse muur van vijf verdedigers te slopen. Het enige schot tussen de palen van Groningen bleek direct een doelpunt. In minuut negen zette Albert Rusnák met een zondagsschot zijn team op het scorebord.
45'
45'
Hedwiges Maduro stuurt Bryan Linssen weg, maar de aanvaller staat buitenspel. Er komen twee minuten blessuretijd bij. Dat heeft te maken met de blessurebehandeling van Mahi.
43'
Groningen krijgt nog voor rust een vrije trap. Halverwege de helft van NEC staat Rusnák achter de bal. Zijn voorzet wordt naast gekopt door Kasper Larsen.
42'
NEC is op zoek naar de verdiende gelijkmaker. De Nijmegenaren zoeken de aanval, maar tot nu toe met weinig succes.
39'
Wat een kans voor NEC!
Navarone Foor begint aan een lange solo. En op het moment dat hij zichzelf heeft vrijgespeeld en wil uithalen op zo'n tien meter voor het doel, speelt de aanvaller de bal te ver voor zich uit waardoor Burnet de bal net kan wegtikken voor zijn voeten. Die actie had meer verdiend.
38'
Mahi kan niet verder spelen. Hij heeft te veel last van zijn hamstrings. De topscoorder van FC Groningen wordt vervangen door Bryan Linssen.
38'
Wissel in bij FC Groningen -> Bryan Linssen
38'
Wissel uit bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
36'
De hoekschop wordt genomen terwijl Groningen even met tien man staat. Padt kan na wat grabbelen de bal toch pakken.
34'
Mahi ligt geblesseerd op de grond. Hij lijkt last te hebben van zijn hamstrings. NEC voetbalt gewoon door en dat levert de Nijmegenaren een hoekschop op.
33'
NEC heeft 64% balbezit, maar heeft slechts eenmaal tussen de palen geschoten. Net zoveel als FC Groningen, de club die voorstaat.
31'
De klok geeft aan dat we een half uur hebben gespeeld in Nijmegen. FC Groningen komt nu wat meer aan aanvallen toe. Alleen is telkens de eindpass niet zuiver genoeg van de Groningers.
28'
Burnet maakt de overtreding op Foor. Dat levert NEC een vrije trap op. Marcel Ritzmaier mag aan de rechterkant op zo'n veertig meter de bal in slingeren. Zijn voorzet is een makkelijke prooi voor Sergio Padt.
26'
Tot nu toe is het een matig duel in De Goffert. FC Groningen koestert de vroege voorsprong, terwijl NEC nog wacht op de eerste grote kans van de wedstrijd.
23'
Foor gooit er wat scharen uit en geeft de bal voor. Santos probeert met een omhaal aan de bal te komen maar dat mislukt. De bal komt uiteindelijk voor de voeten van Marcel Ritzmaier. Zijn voorzet kan makkelijk weggehaald worden door FC Groningen.
21'
Gele kaart voor Johan Kappelhof (FC Groningen)
Kappelhof heeft alleen oog voor zijn tegenstander Anthony Limbombe. Hij komt hard in van achteren en dat levert hem de gele kaart op. Ook krijgt NEC halverwege de Groningse helft een vrije trap mee. Daar komt geen gevaar uit.
20'
Twintig minuten onderweg in Nijmegen. NEC heeft de bal en begon sterker aan de wedstrijd. Tot grote kansen kwamen de Nijmegenaren nog niet. Het is FC Groningen dat de voorsprong heeft. Na het doelpunt van Rusnák is het spelbeeld niet veranderd.
17'
Anthony Limbombe wil de bal terug koppen op Navarone Foor. Zijn bal komt niet aan bij zijn medespeler en FC Groningen kan uiteindelijk makkelijk opruimen.
14'
Kippenvelmoment in De Goffert. In minuut veertien is er een luid applaus voor Johan Cruyff. De supporters willen de legendarische nummer 14 een hart onder de riem steken nu deze week bekend is geworden dat Cruyff longkanker heeft.
13'
Gele kaart voor Rens van Eijden (NEC Nijmegen)
FC Groningen lijkt op de counter eruit te kunnen. Aanvoerder Rens van Eijden zit het gevaar en houdt Simon Tibbling op de middenlijn vast. De scheidsrechter beoordeelt als onderbreken van veelbelovende aanval en dat levert Van Eijden de gele kaart op.
12'
NEC begon beter aan de wedstrijd, maar de eerste klein kansje voor FC Groningen is direct raak.
9'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Albert Rusnák
Uit het niets komt FC Groningen op voorsprong. NEC krijgt de bal niet weg. De bal komt per toeval voor de voeten van Albert Rusnák. Op zo'n dertig meter haalt de middenvelder uit. Zijn droge knal verdwijnt in de hoek uit het bereik van Benjamin Kirsten. FC Groningen staat voor in Nijmegen.
8'
Daar is het eerste schot op doel voor NEC. Marcel Ritzmaier probeert het van zo'n 25 meter. Zijn schot kan simpel gepakt worden door Sergio Padt.
6'
Danny Hoesen lijkt op de middenlijn voorbij Lucas Woudenberg. De linksback raakt de verdediger licht aan en dat levert Groningen een vrije trap op.
4'
Mahi gaat hard door op Lucas Woudenberg en dat betekent de eerste overtreding van de wedstrijd. NEC krijgt een vrije trap op de eigen helft.
3'
Albert Rusnák stuurt een diepe bal richting Mimoun Mahi. Zijn pass is te scherp en belandt in de handen van Benjamin Kirsten.
1'
Direct een hoekschop voor NEC! De corner wordt kortgenomen en de voorzet van Anthony Limbombe komt op het hoofd terecht van Christian Santos. De spits kopt de bal hoog over.
1'
We zijn begonnen in Nijmegen. NEC heeft afgetrapt in De Goffert!
1'
Opstelling
FC Groningen begint met twee andere spelers in de basis dan afgelopen donderdag. Trainer Erwin van de Looi geeft Lorenzo Burnet en Danny Hoesen, die afgelopen doelpunt het enige Groningse doelpunt voor zijn rekening nam, een basisplek. Dat gaat ten koste van Abel Tamata en Bryan Linssen.

Trainer Ernest Faber stuurt dezelfde elf spelers het veld op als tegen de verloren wedstrijd tegen FC Twente. Grote afwezige bij de Nijmegenaren blijft eerste doelman Hannes Halldórsson. De IJslandse doelman zal pas na de winterstop weer inzetbaar zijn.

Goedemiddag voetbalsupporters!
Welkom bij de liveticker van de wedstrijd NEC Nijmegen - FC Groningen. Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal vanmiddag live verslag doen van dit duel in de Eredivisie. De wedstrijd begint om 14.30. Een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden onder het kopje wedstrijddetails .

NEC Nijmegen
De Nijmegenaren zijn uitstekend begonnen in de Eredivisie. NEC heeft in negen wedstrijden dertien punten bij elkaar gevoetbald. Vorige week ging het mis voor de Nijmegenaren in Enschede. FC Twente was met 1-0 te sterk. Nu hoopt Ernest Faber de goede reeks van voor de interlandbreak weer op te pakken. Dat moet dan gebeuren tegen FC Groningen, de ploeg die een Europese wedstrijd in de benen heeft. Dat hoeft volgens de trainer niet een voordeel te zijn. “Natuurlijk hebben zij die wedstrijd nog in de benen en een vermoeiende reis achter de rug, maar ik ken Erwin van de Looi van de opleiding en ik weet dat ook hij altijd voor een fitte selectie zorgt. We moeten er dus voor zorgen, dat we er zondag gewoon weer staan en doen waar we goed in zijn”, aldus de hoofdtrainer op het wekelijkse persmoment.

Voor FC Groningen viel er afgelopen donderdag voor het eerst wat te vieren in de Europa League. In de slotseconden, met tien man, maakten de Groningers gelijk tegen Liberec. Het was het eerste punt van de poule voor de bezetter van de laatste plaats. Overwintering is nog heel ver weg, maar het was het eerste Europese succesje voor de mannen van Erwin van de Looi. En dan volgt zondag de wedstrijd tegen NEC. Erwin van de Looi weet dat de Nijmegenaren het seizoen zeer sterk zijn begonnen. Op de officiële clubsite vertelt de hoofdtrainer: “Ze spelen goed voetbal, met een goede drive en er zit een goed idee achter. Als wij gewoon ons eigen niveau kunnen halen, hebben we een goede kans om te winnen. Dit zijn na heel belangrijke wedstrijden en ik ben benieuwd hoe we er na de wedstrijd in Liberec zondag weer op staan.”

Beide teams hebben evenveel punten verzameld in negen speelrondes. Alleen op doelsaldo staat NEC zevende en FC Groningen negende. Dat belooft dus een mooie pot voetbal te worden! De aftrap is om 14.30 is de aftrap. Tot dan!