14:30 uur
Feyenoord
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Tonny Vilhena 20. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Janio Bikel 60. / Schot met rechts  (Anthony Limbombe)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Anthony Limbombe 65. / Kopbal  (Navarone Foor)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Santos 85. / Schot met rechts

90'
In een paar minuten tijd wist NEC de wedstrijd compleet te kantelen. Eerst scoorde Janio Bikel, nadat Anthony Limbombe er vandoor was. Even later scoorde Limbombe zelf, toen hij een schot van Foor nog een extra zetje gaf. Feyenoord wisselde aanvallend om iets te forceren, maar liep een paar minuten voor tijd tegen de 3-1 aan.
90'
90'
Gele kaart voor Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Oh oh El Ahmadi. In de blessuretijd pakt de middenvelder nog een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor Feyenoord - PSV.
90'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
90'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Lucas Woudenberg
88'
Feyenoord probeert het nog, maar het lijkt erop dat NEC dit niet meer weg gaat geven.
85'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:1 door Christian Santos
NEC lijkt de wedstrijd te beslissen! Ook Santos pikt zijn goaltje mee, hij schiet op aangeven van Appiah binnen.
84'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
84'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
79'
Feyenoord wisselt aanvallend en brengt Kâzım-Richards in het veld, dat levert meteen gevaar op: de aanvaller kopt net over het doel.
77'
Wissel in bij Feyenoord -> Colin Kâzım-Richards
77'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jan-Arie van der Heijden
73'
Van Beek en Immers staan voor het doel, maar het is Van Duin die de bal met één hand weet weg te stompen.
71'
Wissel in bij Feyenoord -> Lex Immers
71'
Wissel uit bij Feyenoord -> Marko Vejinović
68'
NEC heeft de smaak te pakken en Feyenoord moet alle zeilen bijzetten om de Nijmegenaren af te stoppen.
65'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:1 door Anthony Limbombe
In een paar minuten kantelt NEC de wedstrijd! Foor schiet de bal met rechts, maar Limbombe wil graag scoren en geef de bal met het hoofd nog een tikje.
64'
Vilhena geeft de bal slim voor op de doorgelopen Nelom, maar Golla zit ertussen en ruimt op.
60'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Janio Bikel
Wat een heerlijke goal van NEC! Santos wordt onderuit gehaald, maar Limbombe kan door en krijgt voordeel. Hij is op snelheid en legt breed op Bikel, die de bal in het lege doel schuift.
57'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
57'
Wissel uit bij Feyenoord -> Michiel Kramer
55'
Wat een mogelijkheden voor Feyenoord. Er staan drie spelers vrij rondom het strafschopgebied, maar El Ahmadi weet geen van hen te bereiken.
52'
Leiwakabessy loopt zich warm, omdat Van Eijden geblesseerd op de grond blijft liggen na een botsing met Van Duin.
49'
Ook NEC krijgt al vroeg in de tweede helft een grote kans. De bal blijft hangen in het strafschopgebied van Vermeer, maar uiteindelijk kan Feyenoord uitverdedigen.
47'
Enorme kans voor Feyenoord meteen na rust! De voorzet van Vilhena wordt door Kramer met rechts verwerkt, maar Golla helpt zijn doelman door de bal over te koppen.
46'
45'
Feyenoord had in de eerste helft duidelijk de overhand, maar wist nauwelijks grote kansen te creëren. de enige goal tot nu toe kwam dan ook uit een spelhervatting. Tonny Vilhena draaide een vrije trap vanaf de rechterkant in één keer het doel in. Vlak voor rust kwam Feyenoord nog goed weg, toen Vermeer onder de bal door ging, maar El Ahmadi hem redde.
45'
44'
Vlak voor rust komt Feyenoord goed weg! Breinburg is weg, Vermeer duikt onder de bal door, maar El Ahmadi redt hem.
41'
Het einde van de eerste helft nadert, Feyenoord heeft nog steeds de overhand maar ook NEC begint mogelijkheden te krijgen.
37'
Ook NEC doet eindelijk een doelpoging, via Santos. Vanaf een meter of twintig produceert hij een rollertje, dat geen problemen oplevert voor Vermeer.
33'
Gele kaart voor Todd Kane (NEC Nijmegen)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Kane, die opnieuw een tik uitdeelt aan Elia.
30'
Appiah levert de bal zomaar in bij Elia, maar weet het zelf te herstellen, al is dat wel ten koste van een corner.
26'
Limbombe geeft de bal vanaf links voor met een lob, maar Vejinović weet de bal bij de tweede paal weg te werken.
23'
Elia blijft even op de grond liggen na een duel met Kane, maar beide spelers kunnen verder.
20'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Tonny Vilhena
Zo! Vanaf de rechterflank draait Vilhena een vrije trap ineens in de kruising.
16'
De pass van Van der Heijden richting Vilhena komt net niet aan. Vilhena staat vrij voor het doel, maar de bal gaat net voor hem langs.
13'
Eindelijk een doelpoging! Vejinović krijgt de bal voor zijn voeten en haalt van afstand hard uit. Zijn schot gaat net naast het doel van Marco van Duin.
10'
Feyenoord is de dominante partij, maar het weet nog geen doelpogingen af te dwingen.
6'
Limbombe is er vandoor, maar wordt voorbij gerend door de Feyenoord-verdediging en verspeelt de bal uiteindelijk op de achterlijn.
3'
De voorzet van Karsdorp wordt eruit gehaald door Woudenberg, wat Feyenoord een corner oplevert.
1'
Bij Feyenoord ontbreekt Terence Kongolo wegens een schorsing, hij wordt vandaag vervangen door Jan-Arie van der Heijden. NEC heeft twee wijzigingen doorgevoerd in de basis ten opzichte van het duel met HHC Hardenberg. Anthony Limbombe is weer terug in de basis, nadat hij het bekerduel miste wegens een lichte blessure. Ook Janio Bikel is terug in de basis. Dat gaat ten koste van Joey Sleegers en Marcel Ritzmaier.
Kevin Blom heeft bij de KNVB aangegeven dat hij te ziek is om deze wedstrijd te fluiten. De Nederlandse voetbalbond heeft Eric Braamhaar aangewezen als vervanger. Voor de 49-jarige leidsman is het zijn zevende duel in de Eredivisie dit seizoen.
Ook voor NEC en Feyenoord staat vanmiddag de laatste wedstrijd van 2015 op het programma. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

NEC Nijmegen
NEC kende een geweldige eerste seizoenshelft en zal die tegen Feyenoord dan ook op passende wijze af willen sluiten. De afgelopen week verliep echter minder goed voor de Nijmegenaren. In de competitie werd verloren van SC Cambuur, in het bekertoernooi werd NEC uitgeschakeld door amateurclub HHC Hardenberg.

Anthony Limbombe was er tegen HHC Hardenberg niet bij wegens een lichte blessure, maar lijkt fit genoeg te zijn om vanmiddag samen met Christian Santos de aanval te vormen. Of Faber de opstelling verder intact houdt, is nog de vraag.

Feyenoord
Feyenoord kwam ook midweeks nog in actie tegen Willem II voor de KNVB beker. Die wedstrijd verliep moeizaam voor de Rotterdammers, er was verlenging nodig om de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken. Het is dus de vraag of de Rotterdammers al voldoende hersteld zijn van dat duel.

Daarnaast kampt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de laatste tijd met wat blessures en schorsingen. Sven van Beek en Rick Karsdorp hadden donderdagavond lichte klachten, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen zij vanmiddag gewoon in actie komen. Wel is Eric Botteghin geblesseerd. Daarnaast zijn ook Simon Gustafson en Terence Kongolo niet inzetbaar, zij zijn beide geschorst. Daardoor ontstaan kansen voor spelers die normaal weinig minuten krijgen, zoals Lex Immers en Miquel Nelom.

Er wordt vanmiddag om 14.30 afgetrapt in Nijmegen, veel plezier bij dit duel!