PSV
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 16. / Kopbal  (Jetro Willems)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 67. / Kopbal  (Luuk de Jong)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Marco van Ginkel 75. / Schot met rechts  (Jürgen Locadia)

90'
NEC poogde in de openingsfase van de tweede helft wel aan te vallen, maar was niet bij machte om het de defensie van PSV lastig te maken. Uiteindelijk zorgde de geduldige uitploeg dat de wedstrijd werd beslist. In de 67ste minuut zorgde Locadia met een kopbal voor de 0-2, waarna Van Ginkel in minuut 75 de 0-3 tegen de touwen schoot. Hierdoor mag PSV weer drie punten bijschrijven en staat weer eerste in de Eredivisie.
90'
90'
Fraai schot van Foor, die de bal vanaf randje strafschopgebied naar de verre hoek krult. De 1-3 wordt nog net voorkomen door een zweefduik van Zoet.
88'
Mooie poging van Lundholm! Hij trekt naar binnen en schiet rakelings naast.
87'
De Jong krijgt een kans op zijn tweede treffer van de dag te maken. Van Ginkel stuurt hem weg met een mooie dieptebal, maar de spits zet niet goed genoeg in om Jones te kloppen.
86'
Çelik probeert Zoet te verrassen met een stiftje van zo'n 25 meter. Het idee is goed, de uitvoering alleen wat minder.
83'
Ook PSV wisselt voor het laatst. Florian Jozefzoon komt in het veld voor Narsingh.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
82'
Roman heeft te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen na een pass van Van Eijden. Hierdoor is zijn schot niet goed genoeg om Zoet uit te dagen.
79'
Jeffrey Bruma doet nog een klein kwartier mee voor de Eindhovenaren. Willems kan met een assist op zak huiswaarts keren.
79'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jeffrey Bruma
79'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
76'
Laatste wissel voor NEC. Cihat Çelik mag het laatste kwartier volmaken, Janio Bikel verlaat het veld.
76'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Cihat Çelik
76'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
75'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:3 door Marco van Ginkel
Van Ginkel scoort weer! De Jong legt af op Locadia, die een lage voorzet kan geven op een volledig vrijstaande Van Ginkel. De middenvelder maakt geen fout en schiet onberispelijk tegen de touwen: 0-3.
74'
Aan PSV de taak om het volwassen en professioneel uit te spelen. Het moet de 0-2 voorsprong vasthouden tegen een NEC dat zelf niet over de creativiteit beschikt tot veel kansen te komen.
70'
Goed afgemeten voorzet van Kane, maar Roman komt er net niet aan.
69'
Sleegers, die twee kans miste, gaat naar de zijkant. Mihai Roman, tegen De Graafschap nog in de basis, vervangt hem.
69'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mihai Roman
69'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Joey Sleegers
67'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Jürgen Locadia
Het is 0-2 voor PSV! De Jong kan helemaal vrij koppen uit een corner. Omdat zijn poging niet op doel gaat, geeft Locadia de bal nog een zetje met zijn hoofd. De wedstrijd lijkt beslist.
64'
Mooie actie van Limbombe, maar zijn voorzet is net te hoog. Hierdoor komt de bal bij Woudenberg, wiens schot van ruim twintig meter naast gaat.
61'
Daar is dan wat aanvallende creativiteit voor NEC: Sam Lundholm komt de ploeg van Faber versterken. Hij vervangt Ritzmaier.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
58'
Lucas Woudenberg verschaft zichzelf een positie om voor te zetten, maar de voorzet zelf is teleurstellend. NEC lijkt creativiteit te missen om tot echte kansen te komen.
56'
Jones redt NEC! Narsingh krijgt een open kans om het te beslissen, maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper van NEC.
55'
De rollen zijn omgedraaid in de tweede helft. PSV wacht af en loert op de counter, NEC moet het spel maken.
52'
De Jong geeft door op Locadia, die binnen het strafschopgebied op zijn linkerbeen komt en richting verre hoek schiet. Jones pakt met erg veel moeite.
50'
Een behouden begin in de eerste helft. PSV zakt ietwat terug en ontvangt NEC, dat het lastig heeft om met de schamele aanvallende creativiteit richting het doel van PSV te combineren.
46'
45'
PSV had moeite om door de vijfmansverdediging van NEC te voetballen. Het kwam maar tot weinig kansen. Toch scoorden de Eindhovenaren in de eerste helft; in de zestiende minuut profiteerde PSV van een fout van Ritzmaier en kon De Jong uit een voorzet van Willems tegen de touwen koppen. NEC zette daartegenover twee behoorlijke kansen voor Sleegers, maar tweemaal was het schot van de aanvaller niet goed genoeg om Zoet te passeren. Hierdoor bleef het bij 0-1 in de eerste helft.
45'
43'
De laatste fase van de eerste helft wordt gekenmerkt door veel balverlies van beide ploegen. Een vooruitzicht op grote kansen voor de rust is er niet.
39'
NEC komt er langzamerhand steeds meer uit. De linies zijn wat meer vooruitgeschoven en het sluipt steeds meer richting het doel van PSV.
35'
Goede pass van Wojciech Golla op Sleegers, wiens inzet wederom teleurstellend is. De verdediging van PSV lijkt niet altijd even zeker als normaal.
33'
PSV komt weliswaar vrij vaak dicht bij de zestien van NEC, het heeft het vervolgens moeilijk om zich door de muur van een NEC-verdediging te voetballen. De frustratie zal beperkt blijven door de tussenstand.
29'
Bijna 0-2 in de Goffert! Santiago Arias maakt ruimte voor een schot en produceert een mooie poging richting korte hoek, Jones kan pakken.
27'
PSV oefent een behoorlijk hoge druk uit op NEC, dat moeite heeft met opbouwen. Vaak zijn de Nijmegenaren gedwongen een lange bal te spelen, een optie die niet de voorkeur heeft met een zwakke kopper als Anthony Limbombe in de aanval.
24'
Hendrix is te aangeslagen van een botsing met Ritzmaier eerder deze wedstrijd en wordt er afgehaald. Stijn Schaars vervangt hem.
24'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
24'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
23'
PSV houdt controle over de wedstrijd. Het lijkt op zoek te willen gaan naar een snelle 0-2 om het duel op slot te gooien.
20'
Met vijf rasverdedigers krijgt NEC nu de taak om langszij te komen tegen een goed georganiseerd PSV. Een lastig devies voor de Nijmegenaren.
16'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Luuk de Jong
De tandem die vorig seizoen zo succesvol was komt weer tot leven. Nadat Ritzmaier de bal verspeelt kan Willems een perfecte voorzet geven op De Jong, die feilloos binnen kopt. 0-1 voor PSV.
15'
Jetro Willems wurmt zich in het vijandige strafschopgebied en geeft voor, maar de bal is net te scherp en gaat voorlangs.
11'
Gele kaart voor Todd Kane (NEC Nijmegen)
Een Engelse overtreding voor Kane. Hij ontneemt PSV een grote counterkans met een forse charge op Jürgen Locadia.
11'
Joey Sleegers krijgt een behoorlijke kans op 1-0! Todd Kane geeft door op de spits, die Moreno aftroeft. Zijn poging wordt gered door Jeroen Zoet.
9'
Gevaarlijke vrije trap van Limbombe vanaf de zijkant, met de bedoeling dat een NEC'er tegen de bal aanloopt. PSV kan ternauwernood uitverdedigen.
7'
NEC komt er voor het eerst uit. Anthony Limbombe geeft door op Navarone Foor, die twintig meter kan afleggen en tot een schot komt. Héctor Moreno blokt.
6'
NEC doet wat de 5-3-2 formatie al suggereerde: het stelt zich verdedigend op en laat PSV komen, loerend op de counter.
2'
Gele kaart voor Marcel Ritzmaier (NEC Nijmegen)
We zijn ruim een minuut onderweg als Ritzmaier het eerste geel van de wedstrijd pakt. De PSV-huurling zwaait met zijn arm op het hoofd van Jorrit Hendrix, een prent volgens Kevin Blom.
1'
We zijn begonnen in Nijmegen! NEC speelt voor plek nummer drie, PSV speelt voor plek nummer één.
1'
PSV begint met een gewijzigde opstelling aan het duel met NEC. Jetro Willems is een nieuw gezicht in de basiself, na zijn langdurige blessure. Hij vervangt Jeffrey Bruma, die met een lichte kwetsuur op de bank bivakkeert. Ook in de aanval heeft er een aantal wisselingen plaatsgevonden; Gastón Pereiro en Florian Jozefzoon worden op de flanken van de aanval afgelost door Jürgen Locadia en Luciano Narsingh.

NEC begint tegen PSV met een 5-3-2. Rens van Eijden herovert zijn plekje in de defensie na zijn afgeketste transfer naar Dinamo Moskou. Hij vormt het centrum met Wojciech Golla en Dario Dumić. De aanval, bestaand uit twee spelers, is eveneens vernieuwd. Joey Sleegers krijgt een basisplek naast Anthony Limbombe van Ernest Faber. Een pikante naam op het middenveld van NEC vinden we in Marcel Ritzmaier, die dit seizoen wordt gehuurd van PSV.
De ploeg die speelronde 23 begon als koploper, PSV, gaat zondagmiddag op bezoek in Nijmegen. NEC wacht voor de Eindhovenaren, die in de Goffert op zoek gaan naar de zeventiende ongeslagen wedstrijd op rij. Mijn naam is Nino Vermeulen en ik doe verslag van dit duel.

NEC wil vrije val voorkomen
NEC kent een geweldig seizoen, gezien het feit dat het vorig jaar nog in de Jupiler League speelde. Het ging deze speelronde in als nummer vijf en kan deze plek heroveren als het de overwinning pakt tegen PSV. Dat wordt alleen wel een flinke kluif voor de Nijmegenaren, die rekening moeten houden met een gelijkspel of een nederlaag. In dat geval moet het waken voor een vrije val op de ranglijst; als het de vorm van de afgelopen weken doorzet is een finish in het rechterrijtje reëel. De laatste twee wedstrijden waren teleurstellend voor NEC. AZ kwam op bezoek en droogde de ploeg van Ernest Faber met 0-3 af, waarna het een punt uit het vuur te sleepte tegen tien man van De Graafschap, dat destijds de hekkensluiter was. De rood-groen-zwarten willen ongetwijfeld een betere partij op de mat leggen tegen PSV.

PSV heeft initiatief in titelstrijd
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor PSV. Het devies is duidelijk: minder punten verspelen dan Ajax en je bent kampioen. Gezien de vorm van de ploeg van Phillip Cocu een mogelijke opdracht; sinds de 2-1 nederlaag bij Heracles Almelo in de zesde speelronde is PSV ongeslagen in de Eredivisie. Van de zestien gespeelde wedstrijden sindsdien won het er dertien. Met nog tien dagen te gaan tot de heenwedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League treden de Eindhovenaren aan tegen NEC, tegen wie het geen genoegen neemt met minder dan een driepunter.

De eerder gespeelde wedstrijd tussen deze twee ploegen eindigde in een 2-1 overwinning voor PSV. Doelpunten van Luuk de Jong en Jürgen Locadia waren genoeg om de goal van Christian Santos te overtreffen. In Nijmegen zal de ploeg van Cocu ongetwijfeld tekenen voor een vergelijkbaar scenario.

Kevin Blom is de arbiter in Nijmegen. De opstellingen van het duel worden rond de klok van kwart voor vier hier geplaatst.