1 : 0 Torinfos in de Ticker Navarone Foor 24.
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom Van Hyfte 44. / Schot met links  (Uğur İnceman)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Rydell Poepon 48. / Kopbal  (Tomi Jurić)

90'

Roda JC scoorde vlak na rust en heeft daarna de 1-2 voorsprong vastgehouden. Het was Rydell Poepon die de winnende goal maakte. Roda JC is door de overwinning in Nijmegen veilig, NEC heeft plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal niet meer in eigen handen.
90'
90'
Roda JC-assistent Regillio Vrede gooit de bal terug het veld in en wordt naar de tribune verwezen.
90'
Gele kaart voor Christian Santos (NEC Nijmegen)
Ook de spits van NEC Nijmegen wordt bestraft voor het opstootje.
90'
Gele kaart voor Jordy Buijs (Roda JC Kerkrade)
Jordy Buijs wordt samen met Christian Santos bestraft voor een opstootje op de helft van Roda JC.
90'
De extra speeltijd bedraagt vier minuten. Het slotoffensief van NEC heeft nog weinig opgeleverd.
87'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Georgiy Zhukov
87'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Tomi Jurić
84'
In Nijmegen krijgt men het goede nieuws dat Vitesse, dat eerst 1-0 voor stond, op een 1-2 achterstand is gekomen tegen FC Utrecht.
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Maecky Ngombo
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Rydell Poepon
82'
Dat moet de gelijkmaker zijn! Anthony Limbombe legt in het strafschopgebied de bal terug op Mihai Roman, die van vijf meter de bal naast het doel schuift.
80'
Het lijkt toch mee te vallen met Rydell Poepon, die zojuist weer een sprintje trok om druk te zetten op de verdediging van NEC.
78'
Veel pijn bij Rydell Poepon, die zijn knie lijkt te verdraaien in een duel met Dario Dumić. Het lijkt einde wedstrijd voor de aanvaller van Roda JC.
76'
Het begint weer wat te leven in Nijmegen, NEC lijkt de energie te hebben gevonden voor een slotoffensief.
73'
Brad Jones is opnieuw een sta-in-de-weg. De Australische doelman stopt met zijn voeten een inzet van Tomi Jurić, die vanaf een meter of vijftien kon uithalen na goed terugleggen van Rydell Poepon.
70'
Marcos Gullón met een goed schot. De Spanjaard schiet de bal vanaf een meter of 25 hard tegen Brad Jones op.
70'
NEC moet nu, en met Marcel Ritzmaier heeft de thuisploeg natuurlijk wat meer creativiteit in de ploeg. Concurrenten Vitese, FC Groningen en PEC Zwolle staan allemaal op voorsprong.
69'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
69'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Lucas Woudenberg
67'
Jordy Buijs legt de bal uit een vrije trap in het strafschopgebied, waar Rydell Poepon opduikt. De aanvaller van Roda JC kopt hoog over.
66'
Ja, dat is een leuke actie van Tom Van Hyfte. De aanvoerder van Roda JC dreigt in het strafschopgebied te schieten, maar kapt naar zijn linkerbeen en zet een solo in. Van Hyfte loopt zich even later echter wel vast.
63'
NEC slaagt er niet meer in om gevaarlijk te worden. Roda JC verdedigt heel gedisciplineerd, waardoor de thuisploeg er niet in slaagt om aanvallen op de mat te leggen.
61'
Gele kaart voor Anthony Limbombe (NEC Nijmegen)
De aanvaller van NEC geeft met zijn elleboog een tikje in het gezicht van Tom Van Hyfte, wat hem op een gele kaart komt te staan.
61'
Kans voor Roda JC! Een hoekschop komt terecht bij Tomi Jurić, die de bal met zijn achterhoofd in het doel probeert te werken. Brad Jones tast helemaal mis, maar dat heeft geen gevolgen voor de doelman.
60'
De druk van Roda JC neemt alleen maar toe. De wedstrijd is helemaal gekanteld na de plotse gelijkmaker van Tom Van Hyfte.
57'
Nog meer goed nieuws voor Roda JC: Ook Willem II komt achter. De club uit Kerkrade is nu zo goed als veilig.
57'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mihai Roman
57'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
56'
Bij NEC staat Mihai Roman klaar om in te vallen. De Nijmegenaren moeten met het oog op de play-offs vandaag winnen.
54'
Bijna ook de 1-3 voor Roda JC. Mike van Duinen schiet de bal na goed terugleggen van Rydell Poepon de bal richting de korte hoek. Het schot van een metertje of twintig wordt vrij simpel gepakt door Brad Jones.
50'
Zo is NEC de betere op het veld, maar slaat Roda JC vlak voor en vlak na rust genadeloos toe. Wint Roda JC, dan is het definitief veilig.
48'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:2 door Rydell Poepon
Daar is de voorsprong voor Roda JC! Een hoekschop wordt richting de tweede paal verlengd naar Rydell Poepon, die de bal in het open doel kan koppen.
47'
Geen wijzigingen bij beide teams in de rust. Ook Jay-Roy Grot, die in de eerste helft een aantal keer op de grond lag, kan door.
46'
45'

Het was een vermakelijke eerste helft in Nijmegen. De thuisploeg kwam via Navarone Foor op 1-0, die profiteerde van knullig wegwerken van Ard van Peppen. Tom Van Hyfte tekende vlak voor het rustsignaal met een geweldig doelpunt voor de gelijkmaker.
45'
44'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Tom Van Hyfte
Dit is misschie een kanshebber voor het doelpunt van het jaar! Een pass van Uğur İnceman stuitert richting Tom Van Hyfte, die de bal nog wat meer omhoog wipt en vervolgens vanaf een meter of dertig met een geweldige volley de 1-1 maakt.
42'
Jay-Roy Grot probeert het eens van grote afstand op het moment dat hij Benjamin van Leer wat ver voor zijn doel ziet staan. Een leuk poging, maar de bal zeilt over.
39'
Penalty gemist door Christian Santos, NEC Nijmegen
Christian Santos laat de mogelijkheid liggen om NEC op 2-0 te zetten. De spits plaatst de bal in de linkerhoek, maar Benjamin van Leer stopt de inzet.
38'
Gele kaart voor Arjan Swinkels (Roda JC Kerkrade)
De verdediger van Roda JC krijgt de gele kaart voor de beuk die hij aan Christian Santos uitdeelde.
38'
Penalty NEC! Arjan Swinkels deelt in het strafschopgebied een onreglementaire beuk uit aan Christian Santos. De scheidsrechter lijkt even te twijfelen, maar geeft NEC een strafschop.
37'
Dit wil het publiek graag zien. Gregor Breinburg, die zich knap heeft opgewerkt bij NEC, omspeelt op het middenveld op artistieke twee spelers en oogst applaus.
33'
Dat doet Tomi Jurić niet goed. De aanvaller van Roda JC krijgt bij een gevaarlijke tegenaanval veel tijd en ruimte om een voorzet te geven, maar de voorzet stuitert uiteindelijk over de zijlijn.
31'
Een aardige poging van Jay-Roy Grot. De aanvaller probeert een voorzet van Lucas Woudenberg met het achterhoofd te verlengen. De inzet van Grot eindigt een metertje naast het doel van doelman Benjamin van Leer.
30'
Jay-Roy Grot ligt opnieuw op de grond. Onduidelijk is waar hij last van heeft. Ernest Faber moet mogelijk vroeg ingrijpen.
27'
Bijna de gelijkmaker! NEC slaagt er niet in om een corner goed weg te werken, waardoor Rydell Poepon plots een dot van een kans krijgt. De aanvaller schiet de bal vanaf een meter of tien tegen de handen van Brad Jones.
24'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Navarone Foor
Een hilarisch doelpunt in Nijmegen. Ard van Peppen probeert een voorzet van Anthony Limbombe weg te werken, maar schiet tegen Navarone Foor op. Via Foor vliegt de bal van dichtbij het doel in.
23'
Christian Santos met een aardige actie. De aanvaller van de Nijmegenaren probeert met een volley de score te openen, maar zijn schot gaat ruim over.
21'
Het gaat weer goed met Jay-Roy Grot. De aanvaller, die door de blessure van Todd Kane in de basis staat, staat weer op het veld.
20'
Jay-Roy Grot wordt door Ard van Peppen in het gezicht geraakt. De jonge aanvaller heeft veel last, maar het lijkt geen bewuste actie te zijn van de verdediger van Roda JC.
20'
Goed nieuws voor Roda JC: PEC Zwolle is op een 0-1 voorsprong gekomen bij Excelsior.
16'
Nee, deze pass is niet goed. Tom Van Hyfte wipt de bal over de verdediging heen en probeert Tomi Jurić, maar de pass komt niet aan.
15'
Het is nog maar de vraag of NEC-doelman Brad Jones ook volgend seizoen het doel van de Nijmegenaren verdedigt. De ervaren goalie zou in beeld zijn om bij FC Utrecht Robbin Ruiter op te volgen.
12'
De kans is groot dat Roda JC zich vandaag veilig speelt. Als Excelsior en Willem II niet winnen, dan is het ongeacht het resultaat in Nijmegen zeker dat Roda JC volgend seizoen weer in de Eredivisie speelt.
9'
Daar is Roda JC er voor het eerst. Tom Van Hyfte krijgt in het strafschopgebied de ruimte om te schieten. Hij zoekt de verre kruising, maar via een been van een NEC'er gaat de bal over.
8'
Bijna Christian Santos! Lucas Woudenberg brengt vanaf links de bal laag voor. Santos loopt richting de eerste paal en lijkt de 1-0 binnen te kunnen tikken, maar Arjan Swinkels verdedigt uitstekend.
6'
De druk van NEC houdt aan. Na een slimme pass van Gregor Breinburg kan Lucas Woudenberg de bal voor geven, maar de linksback slaagt er niet in om Christian Santos of Jay-Roy Grot te bereiken.
4'
Jay-Roy Grot zorgt voor het eerste gevaar in deze wedstrijd. De achttienjarige aanvaller omspeelt Ard van Peppen, die zich echter terugknokt en de voorzet van Grot blokt. NEC houdt er een hoekschop aan over.
3'
Het is een vrij rustig begin van de wedstrijd. Beide teams hebben ook geen reden om vanaf de eerste minuut grote risico's te nemen.
1'

Door de blessure van Todd Kane moet Ernest Faber zijn opstelling noodgedwongen aanpassen. Marcel Appiah schuift twee linies terug en begint als rechtsback tegen Roda JC. De plek door voorin vrijkomt, wordt ingevuld door de achttienjarige Jay-Roy Grot.

Roda JC verloor in de vorige speelronde bij FC Groningen (1-0) en trainer Darije Kalezić heeft ten opzichte van die wedstrijd zijn opstelling op twee posities gewijzigd. Marcos Gullón en Mike van Duinen keren terug in de basis. Dat gaat ten koste van Kristoffer Peterson en Georgiy Zhukov.

Een wedstrijd die vanmiddag wat minder in het oog springt, is NEC – Roda JC. Voor beide ploegen staat er echter nog wat op het spel. De Nijmegenaren hopen zich te kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal, de bezoekers uit Limburg kunnen zich definitief veilig spelen. Een uur voor aanvang van de wedstrijd kun je hier zien in welke opstellingen de twee teams beginnen.

NEC Europa in?

Vorig seizoen speelden ze nog in de Jupiler League, dit seizoen doen de Nijmegenaren keurig mee in het linkerrijtje van de Eredivisie. Het team van trainer Ernest Faber staat op dit moment op de achtste plaats, die recht geeft op play-offs om Europees voetbal. NEC zal de laatste twee wedstrijden van het seizoen echter nog alles moeten geven om minimaal op de achtste plaats te blijven, want aartsrivaal Vitesse en FC Groningen hebben respectievelijk één en twee punten minder.

De Nijmegenaren kunnen de rest van het seizoen niet beschikken over Todd Kane. Hij heeft ernstig knieletsel opgelopen en komt waarschijnlijk dit kalenderjaar niet meer in actie. Daardoor zal Marcel Appiah, die vaak als rechtsbuiten opereert, op de rechtsbackpositie beginnen. Voorin komt er een plekje vrij voor een speler als Jay-Roy Grot en Joey Sleegers.

Roda JC bijna veilig

Roda JC is nog niet helemaal veilig. In theorie kan de club uit Kerkrade nog in de play-offs belanden, maar dan moet het gek lopen. Roda JC heeft een voorsprong van vijf punten op Excelsior en Willem II. Wint Roda JC vanmiddag, dan weet het zeker dat het volgend seizoen ook in de Eredivisie speelt. Het team van trainer Darije Kalezić neemt het in de laatste wedstrijd op tegen Willem II.