14:30 uur
SC Cambuur
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Santos 54.  (Navarone Foor)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mihai Roman II 69. / Schot met links  (Anthony Limbombe)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jergé Hoefdraad 76. / Schot met rechts  (Mikhail Rosheuvel)

90'
De tweede helft was iets beter dan de eerste, maar dat kon ook niet anders. Vooral door de drie treffers was het leuker om naar te kijken. NEC kwam op een 2-0 voorsprong door treffers van Foor en Roman, maar Cambuur maakte het nog spannend door een kwartier voor het einde de 2-1 te maken. De gelijkmaker bleef uit, waardoor Cambuur hekkensluiter blijft. NEC doet met deze zege wel goede zaken en gaat weer over Vitesse heen op de ranglijst.
90'
90'
Er komen nog drie minuten bij.
88'
NEC ontsnapt! Uit een hoekschop kopt Vloet de bal in, en Jones kan deze maar met moeite uit zijn doel houden.
86'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mikael Dyrestam
86'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Anthony Limbombe
86'
Wissel in bij SC Cambuur -> Rai Vloet
86'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jamiro Monteiro
84'
Het goede voetbal is er deze middag van twee kanten niet geweest, maar toch is het spannend in Nijmegen. Kan NEC de zege over de streep trekken?
80'
Kan Cambuur in de laatste tien minuten nog voor elkaar boksen wat Ajax eerder op de dag ook lukte, namelijk de 2-0 achterstand ombuigen? Bij NEC blijft het spel zuinig, waardoor er zeker mogelijkheden zijn voor Cambuur.
76'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:1 door Jergé Hoefdraad
Een doeltrap van Jones wordt direct teruggestuurd. Hoefdraad is het meest alert en als eerste bij de bal. Jones komt te laat uit, waardoor Hoefdraad de bal binnen kan schieten.
75'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
75'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Lucas Woudenberg
72'
Waar Cambuur meer op de aanval wilde gaan spelen, profiteert NEC dus van de ontstane ruimte. De wedstrijd lijkt nu wel beslist.
69'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:0 door Mihai Roman
Dit lijkt de beslissing te zijn! Limbombe stormt de zestien en en zoekt de combinatie met Roman. Die besluit echter anders. Hij draait op zijn as en schiet uit de draai de bal hard en laag in de verre hoek achter Nienhuis.
67'
Santos vergeet te scoren! Een heerlijke voorzet van Foor stelt Santos in staat om van dichtbij al vallend binnen te koppen. De spits vergeet een hoek uit te kiezen en kopt de bal tegen Nienhuis aan.
67'
Cambuur gaat nog aanvallender speler. Een controlerende middenvelder eraf, een aanvaller erbij. Het gaat alles of niets worden voor de bezoekers.
66'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mikhail Rosheuvel
66'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Tom Hiariej
63'
Als Hoefdraad met zijn linkerbeen uit de voeten zou kunnen, was dit een grote kans voor Cambuur geweest. Aangezien hij dat niet is en daardoor naar zijn rechterbeen moet kappen, draait hij de drukte in en gaat de kans verloren.
60'
Een vrije trap van Limbombe komt scherp voor het doel, maar gaat net aan alles en iedereen voorbij. ook de net ingevallen Roman kan met zijn hoofd net niet bij de bal.
59'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mihai Roman
59'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
56'
Cambuur moet nu wel gaan aanvallen. De hekkensluiter kan een nederlaag slecht gebruiken in de strijd met De Graafschap. IS Cambuur bij machte om dit om te draaien?
54'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Navarone Foor
Limbombe komt op de linker kant met een goede lage voorzet bij de eerste paal. Santos komt er net niet goed bij, maar legt de bal wel panklaar voor Foor, die als inlopende man de bal binnen kan tikken.
52'
Gele kaart voor Wojciech Golla (NEC Nijmegen)
Van Veen probeert er snel uit te komen door vanaf eigen helft een counter op te zetten. De invaller wordt door Golla echter in zijn rug gelopen, wat de Pool op een gele kaart komt te staan.
52'
Limbombe probeert het met een schot van afstand. Vanaf een meter of twintig zet hij Nienhuis aan het werk, die met een mooie duik de bal uit zijn doel weet te houden.
50'
Santos geeft de bal vanaf links onverwachts snel voor het doel. Appiah kan nog bij de bal komen, maar dat kost hem veel moeite. Hij krijgt zijn voet achter de bal, maar ziet deze daarna hoog over vliegen.
47'
Cambuur heeft er in de rust een extra spits bijgezet met het inbrengen van Van Veen. NEC is ongewijzigd uit de kleedkamer gekomen.
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Kevin van Veen
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Sander van de Streek
46'
45'
De eerste drie kwartier in Nijmegen waren niet veel soeps. het publiek is maar mondjesmaat verwend. De grootste kans was voor Santos, die vroeg in de wedstrijd over kopte. Cambuur krijgt een aantal hoekschoppen, maar weet Brad Jones nog niet echt aan het werk te zetten.
45'
45'
Er komt geen blessuretijd bij in de eerste helft.
42'
Ondertussen is de regen in Nijmegen overgegaan in hagel. Het droevige weer past goed bij deze wedstrijd.
39'
Cambuur ontsnapt! Een flipperkast voor het doel waarbij Nienhuis en Santos de bal allebei niet vol raken. Gelukkig voor de bezoekers stuitert de bal de goede kant op en niet het doel in.
37'
De thuisploeg voetbalt met een bepaalde houding waarbij ze uitstralen dat het vanmiddag allemaal wel goed gaat komen. Het spel uit de eerste helft geeft daar echter nog weinig aanleiding om dat zomaar aan te nemen.
33'
Hoefdraad krijgt een grote schietkans! Van der Streek legt de bal vanaf rechts laag voor op de rand van de zestien, waar Hoefdraad helemaal vrij in kan schieten. Jones hoeft echter niet in actie te komen, want het schot gaat naast zijn doel.
31'
De corner wordt bij de eerste paal verlengd richting de tweede door Bartho. De bal vliegt net voor het doel van Brad Jones langs voor een doeltrap.
30'
Een schot richting het doel van NEC wordt van richting veranderd. Van net binnen de zestien mag Byrne uithalen, maar meer dan een corner zit er niet in voor de bezoekers.
28'
Na een klein half uur wedstrijd blijft dit nog altijd een redelijk mat potje voetbal. NEC is slordig, maar vrij eenvoudig toch beter dan Cambuur. Voor beide doelen gebeurt echter vrij weinig.
24'
De tweede hoekschop van de thuisploeg is een ongevaarlijke. Bartho kan de hoge bal eenvoudig weg koppen. Golla probeert de bal met een omhaal weer terug in de drukte te krijgen, maar raakt deze verkeerd en schiet hem zomaar achter.
21'
De eerste corner van NEC is een gevaarlijke! Bij de eerste paal komt Dumić goed voor zijn man. Hij lijkt de bal vrij in te kunnen koppen, maar hij mikt ruim naast het doel van Nienhuis.
19'
Santos lijkt na zijn schorsing nog wat ritme te missen. Na het missen van zijn eerder kans levert hij in een aanval de bal nu eenvoudig in bij Breinburg.
17'
De treffer van NEC komt dichter en dichterbij. Zowel Woudenberg als Appiah geven kort achter elkaar een hoge bal de zestien in, maar beide voorzetten vinden geen ploeggenoot. Cambuur komt momenteel de eigen helft amper meer af.
14'
NEC wordt sterker en sterker. De thuisploeg heeft controle over de wedstrijd en weet de bal lange tijd in bezit te houden. Zonder hier echte kansen uit te creëren bepaalt de ploeg wel wat er momenteel gebeurd op het veld.
10'
Na tien minuten in Nijmegen wordt het publiek nog niet echt verwend. De grote kans van Santos is het enige wapenfeit tot nu toe.
7'
Daar is NEC dan eindelijk! Kane komt op rechts door en levert een prima voorzet af op het hoofd van Santos. De spits staat helemaal vrij, maar timed verkeerd. Hierdoor kopt hij over in plaats van dat hij het leer op doel kan mikken.
6'
NEC heeft in de eerste vijf minuten aanvallend gezien nog niets op het veld neergelegd. De thuisploeg begint alles behalve enthousiast aan dit duel.
3'
Cambuur begint de wedstrijd met twee hoekschoppen achter elkaar, maar weet er niet gevaarlijk uit te worden. De bezoekers geven hiermee echter wel direct een goed signaal af.
1'
Aanvaller Christian Santos keer zondagmiddag bij NEC terug in de basis. De spits uit Venezuela moest drie wedstrijden vanaf de tribune toekijken door een schorsing. Door zijn terugkeer is Joey Sleegers terugverwezen naar een plek op de bank. De laatste twee wedstrijden voor zijn schorsing was Santos nog trefzeker voor de Nijmegenaren.

Verder is Rens van Eijden een opvallende afwezige bij de thuisploeg. De verdediger kampt met een rugblessure en moet deze wedstrijd daardoor aan zich voorbij laten gaan. Doelman Brad Jones neemt bij afwezigheid van Van Eijden de rol van aanvoerder over bij NEC.

SC Cambuur heeft in de basisopstelling één gedwongen wijziging doorgevoerd ten opzichte van de thuisnederlaag tegen Ajax van vorige week. Erik Bakker is door zijn gele kaart in die wedstrijd geschorst tegen NEC en wordt vervangen door Tom Hiariej. Door het doorschuiven van Hiariej naar de basis komt er een plekje vrij op de bank bij Cambuur. Die zal worden ingevuld door Mikhail Rosheuvel.
Een wedstrijd met twee totaal verschillende belangen, zo mag het treffen vanmiddag in Nijmegen tussen NEC en Cambuur worden omschreven. De thuisploeg strijd nog om een ticket voor de play-offs terwijl Cambuur diep verwikkeld is in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

NEC Nijmegen
Vorig jaar nog kampioen van de Jupiler League, dit seizoen zeer waarschijnlijk tot het einde van de competitie betrokken bij de strijd om de play-offs om Europees voetbal. Het kan verkeren in Nijmegen. De Na de jaarwisseling zijn de resultaten bij de ploeg echter een stuk wisselvalliger dan ervoor. Dit kalenderjaar kwam de ploeg slechts tot vier zeges, maar doordat één van die vier twee weken geleden tegen Vitesse werd behaald, is het seizoen eigenlijk al geslaagd. In eigen huis doet NEC het dit seizoen gewoon prima. Met tien zeges doet alleen de traditionele top drie het beter in thuiswedstrijden. Een opsteker voor NEC is in ieder geval de geseponeerde rode kaart van Wojciech Golla. Tegen FC Utrecht werd hij van het veld gestuurd, maar er volgt geen verdere straf voor de verdediger.

SC Cambuur
Vrijdag kreeg Cambuur weer een klein tikje te verwerken, nadat De Graafschap een punt pakte tegen FC Twente en daarmee het gat wist te vergroten tot twee punten. Gezien het grote verschil in doelsaldo weet Cambuur nu dat het van de laatste vier wedstrijden er toch echt nog minimaal één moet zien te winnen om niet als laatste te eindigen dit seizoen. Het programma biedt daar wel mogelijkheden toe, gezien de wedstrijden tegen Willem II en Excelsior die nog op het programma staan. In Nijmegen zal ieder punt vandaag gezien worden als bonuspunt. Dit seizoen kwam Cambuur buitenshuis pas éénmaal tot winst. Maar het eerste treffen met NEC in december leverde de hekkensluiter wel drie punten op (3-1 winst). Dat was de eerste overwinning van het seizoen. Na de winterstop pakten Cambuur slechts vier punten, maar trainer Marcel Keizer put hoop uit de recente wedstrijden tegen De Graafschap en Ajax. “We hebben laten zien nog volop in de strijd te zitten en te kunnen spelen met inzet en passie, dat vind ik erg belangrijk. Daar moeten we mee verder, maar daar horen dan wel goede resultaten bij.”

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.