1 : 0 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 38. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Santos 63. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 76. / Kopbal  (Maxime Lestienne)

90'
PSV heeft de wedstrijd tot een goed einde gebracht. NEC had in de eerste helft met krachten gesmeten en was daardoor in de tweede helft niet meer in staat een vuist te maken tegen de Eindhovenaren. Jürgen Locadia was de gevierde man aan PSV zijde door uit een corner de 2-1 binnen te koppen.
90'
89'
Navarone Foor wordt bedankt voor zijn diensten, de middenvelder is moe en wordt naar de kant gehaald. Voor de laatste minuten moet Mihai Roman proberen zijn ploeg helpen de gelijkmaker te scoren.
89'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mihai Roman
89'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
86'
Gastón Pereiro krijgt op de zestien een mooie kans, maar zijn schot is slap en makkelijk op te rapen door Hannes Halldórsson.
85'
Lukt het NEC om nog een doelpunt te maken? Met nog een kleine tien minuten te gaan wordt de kans wel steeds kleiner, maar in de eerste helft heeft de ploeg zich een aantal keer gevaarlijk laten zien voor het doel bij Jeroen Zoet.
82'
Rai Vloet heeft de goed spelende Jorrit Hendrix vervangen voor de laatste tien minuten.
82'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Rai Vloet
82'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
80'
Voor de laatste tien minuten is ex-PSV speler Mohamed Rayhi in de ploeg gekomen. Hij moet zijn team helpen om de gelijkmaker te forceren!
80'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
80'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Wojciech Golla
78'
Daar was bijna de gelijkmaker!
Marcel Ritzmaier vangt een afgeslagen voorzet op en schiet met links in de verre hoek. Doelman Jeroen Zoet moet zich volledig strekken en daardoor ziet de redding er spectaculair uit.
77'
Nog een klein kwartiertje moet PSV zien stand te houden. NEC heeft zich in de tweede helft nog niet veel laten zien, want de ploeg was tevreden met de 1-1 stand. Nu moet de ploeg van Ernest Faber op zoek naar de gelijkmaker.
76'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Jürgen Locadia
Maxime Lestienne slingtert de bal voor het doel. Locadia komt goed voor zijn man en de sterke spits kopt de bal in de verre hoek. De spits zorgt voor veel opluchting bij Philip Cocu en zijn mannen!
72'
Philip Cocu neemt duidelijk geen genoegen met een gelijkspel, want de coach heeft een aanvallende wissel doorgevoerd. Controlerende middenvelder Stijn Schaars is naar de kant gehaald en de Gastón Pereiro heeft hem vervangen.
72'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
72'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
72'
Dit had 'm moeten zijn voor PSV!
Jürgen Locadia krijgt een afgeslagen voorzet voor zijn voeten, maar de poging van de spits wordt hard naast geschoten.
71'
NEC lijkt genoegen te nemen met minder aanvallende intenties. De ploeg speelt meer teruggetrokken op de eigen helft en probeert het af en toe met een scherpe counter. PSV heeft vooralsnog moeite om door de hechte defensie van de Nijmegenaren heen te komen.
67'
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor PSV. Na rust was de ploeg heer en meester, maar een doelpunt verschil is altijd gevaarlijk. Door de benutte penalty is NEC weer helemaal terug in de race.
63'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Christian Santos
De aanvaller posteert zich achter de bal en schuift de bal met zijn linker in de verre hoek en laat Jeroen Zoet kansloos achter.
63'
Een penalty voor NEC! Profiteert de uitploeg van dit buitenkansje?
63'
Gele kaart voor Santiago Arias (PSV Eindhoven)
Anthony Limbombe passeert de Colombiaan. In het voorbij gaan steekt Arias zijn been uit. De Belgische aanvaller van NEC struikelt hierover en Danny Makkelie geeft Arias de gele kaart. Bovendien legt de scheidsrechter de bal op de stip.
61'
Anthony Limbombe schiet van ver, maar zijn poging gaat hard naast het doel van Jeroen Zoet.
60'
Gele kaart voor Lucas Woudenberg (NEC Nijmegen)
De NEC-verdediger raakt de bal, maar in zijn sliding glijdt Woudenberg ook de benen van Santiago Arias onderuit. Danny Makkelie slingert hem dan ook terecht op de bon.
58'
Het is er niet veel sprankelender op geworden in de tweede helft. De eerste 45 minuten had PSV last van NEC, dat met aanvallende pogingen een aantal keer gevaarlijk opdook voor Jeroen Zoet. In de tweede helft lijken de Nijmegenaren geen vuist meer te kunnen maken.
55'
Dat trainer Ernest Faber en middenvelder Marcel Ritzmaier een verleden hebben bij PSV is bekend, maar op de bank bij NEC zit ook Mohamed Rayhi. Rayhi kwam in 2003 in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en speelde de afgelopen twee seizoen 48 wedstrijden voor Jong PSV en scoorde hierin tien keer.
52'
Vanuit de draai probeert Jürgen Locadia het van grote afstand. De sterke aanvaller houdt zijn tegenstander op afstand en knalt de bal op doel, maar Hannes Halldórsson kan de bal in twee instanties oppakken.
49'
Bruma profiteert niet van foutje Halldórsson
Maxime Lestienne slingert van grote afstand een vrije trap in het strafschopgebied. Doelman Hannes Halldórsson komt ver uit zijn goal en wil de bal weg stompen, maar doet dat niet goed. De bal belandt voor de voeten van Jeffrey Bruma, maar de PSV'er weet de bal niet tegen de touwen te schieten.
46'
46'
Luuk de Jong heeft waarschijnlijk toch te veel last gehad van de trap van Marcel Ritzmaier. De aanvoerder is namelijk achtergebleven in de kleedkamer. Zijn vervanger is Maxime Lestienne, de Belg gaat naar de linkerkant in de aanval. Daardoor schuift Jürgen Locadia naar zijn favoriete spitspositie door.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Maxime Lestienne
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luuk de Jong
45'
Het duurde lang voor de wedstrijd op gang kwam. Beide ploegen kende een sterke fase. Uitgerekend op het moment dat NEC een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Jeroen Zoet kwam, viel het doelpunt aan de overkant. Luuk de Jong profiteerde van dichtbij nadat Luciano Narsingh zijn schot gekeerd zag door NEC-doelman Hannes Halldórsson. De IJslander tikte de bal niet goed weg naar de zijkant en voor De Jong was het een koud kunstje om te scoren.
45'
44'
Het laatste wapenfeit voor de rust lijkt van PSV. Jürgen Locadia en Simon Poulsen proberen het van ver en vanuit een moeilijke hoek. De pogingen van de PSV'ers treffen alleen geen doel.
42'
Het is mooi om de inzet van Chelsea-huurling Todd Kane te zien! De rechter vleugelverdediger stoomt regelmatig mee op langs de zijlijn. Zijn voorzetten zijn nog niet heel gevaarlijk, maar er gaat veel dreiging uit van de NEC'er.
40'
NEC was even de bovenliggende partij en het doelpunt van PSV viel dus ook uit het niets. Toch wordt de goal met veel vreugde in ontvangst genomen door de thuisploeg. Dit is een flinke opsteker voor de ploeg van Philip Cocu!
38'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Luuk de Jong
Luciano Narsingh krijgt de bal van Davy Pröpper aangespeeld. De vleugelaanvaller schiet de bal op doel, maar zijn schot gepareerd worden door Hannes Halldórsson. De doelman duwt de bal zo voor de voeten van Luuk de Jong. De aanvaller van PSV moet je zo'n kans niet geven en van heel dichtbij schuift De Jong de 1-0 binnen.
37'
De Gelderse club heeft slechts een puntje minder bij elkaar gesprokkeld in de afgelopen zes wedstrijden dan de Eindhovenaren. Bij winst kan NEC dus over PSV heen wippen op de ranglijst, maar zover is het nog lang niet.
35'
Waar PSV even de controle leek te hebben, is de wedstrijd volledig gekanteld. NEC heeft PSV bij de keel te pakken, maar weet in deze sterke fase het overwicht niet om te zetten tot een doelpunt.
31'
Rens van Eijden raakt de paal!
Uit een corner raakt niemand de bal. Van Eijden controleert bij de tweede paal de bal en vanuit een onmogelijke hoek weet hij toch de paal te raken! De aanval slaat af, maar wordt uiteindelijk toch weer in het strafschopgebied gepompt. Weer krijgt Van Eijden de bal, maar ditmaal schiet de aanvoerder hard over. Hier komt de thuisploeg goed weg!
29'
Een gevaarlijke corner van NEC leidt niet tot een doelpunt. De indraaiende corner belandt bij de tweede paal. Christian Santos torent boven zijn mandekker uit, maar hij weet de bal geen snelheid mee te geven en schampt het leer met het hoofd naast het doel van PSV.
26'
Hier had NEC meer uit kunnen halen! Lucas Woudenberg krijgt veel tijd in het vijandelijke strafschopgebied. Met een goede strakke pass weet hij Marcel Ritzmaier aan te spelen, maar de middenvelder van NEC is iets te gehaast en schiet ruim naast het doel van Jeroen zoet.
26'
PSV kent een sterke fase. Na het schot van Jürgen Locadia een paar minuten geleden houdt de Eindhovense ploeg NEC onder druk. Enkele geblokte pogingen voorkwamen dat Hannes Halldórsson in actie moest komen, maar PSV lijkt meer grip op de wedstrijd te krijgen.
23'
Luuk de Jong loopt nog altijd niet helemaal fris op het veld. De harde tackle van Marcel Ritzmaier doet hem duidelijk veel pijn. Hopelijk kan de aanvoerder van PSV door!
21'
Jürgen Locadia ziet zijn poging gekeerd worden door Hannes Halldórsson. Met zijn binnenkant probeert hij de bal in de verre hoek te plaatsen, maar de IJslandse doelman houdt zijn doel schoon door de bal naar de zijkant te tikken.
20'
Gele kaart voor Marcel Ritzmaier (NEC Nijmegen)
Oei, een gele kaart met een flinke rode rand. Marcel Ritzmaier wil een veelbelovende aanval van PSV stoppen. Met zijn noppen vooruit gaat hij op de kuit van Luuk de Jong staan. Ritzmaier krijgt hiervoor terecht geel!
18'
Ritzmaier dwingt Zoet tot redding!
De Oostenrijker krijgt op de rechterflank de bal aangespeeld. Na een goede aanname speelt de NEC'er zijn tegenstander Simon Poulsen door de benen. Van de zijkant neemt het doel van PSV onder vuur, maar Zoet weet de bal uit de verre hoek te tikken.
15'
Het eerste kwartier zit erop en sprankelend is het nog niet. Op twee afstandsschoten na is het doel van Jeroen Zoet en Hannes Halldórsson nog niet onder vuur genomen.
12'
Navarone Foor schiet van ver, maar het is te ver. Van ruim dertig meter probeert de flegmatieke NEC'er het, maar zijn bal stuitert naast.
11'
PSV zet NEC vroeg onder druk, maar de Nijmegenaren laten zich niet gek maken en voetballen zich knap onder de druk uit.
8'
Het eerste schot van PSV is gelost! Luuk de Jong legt de bal breed op Davy Pröpper, de middenvelder probeert het van grote afstand. Van een meter of 25 meter ziet NEC-doelman Hannes Halldórsson de bal ruim naast het doel vliegen.
6'
PSV probeert geduldig een gaatje te vinden in de verdediging van NEC, maar de Nijmegenaren staan kort op elkaar waardoor het lastig is de ruimte te vinden.
3'
Limbombe passeert Zoet, maar scoort niet!
Jeroen Zoet komt ver uit zijn goal, maar kan niet voorkomen dat Anthony Limbombe hem omspeelt. De vleugelaanvaller van NEC wordt naar de zijkant gedreven en komt Zoet nog een keer tegen. Opnieuw passeert de Belg de doelman van PSV. Als Limbombe dan toch op doel schiet, ziet hij zijn poging geblokt worden door een teruggekeerde PSV-verdediger.
2'
Het eerste hoogstandje komt op naam van Navarone Foor. De middenvelder van NEC speelt de bal heerlijk achter zijn standbeen door de benen van zijn tegenstander, genieten!
2'
NEC won nog nooit in Eindhoven. In 38 duels wist PSV 34 keer te winnen en in vier wedstrijden eindigde het duel in een puntendeling. Kan NEC vandaag voor de eerste keer winnen?
1'
De 22 basisspelers hebben elkaar én het arbitrale trio de handen geschut. Scheidsrechter Danny Makkelie heeft gefloten voor het startsignaal en heeft het duel dus op gang gebracht! Laten we hopen op een aantrekkelijk duel!
1'
PSV start tegen NEC met andere spelers ten opzichte van het bekerduel met Cambuur. Remco Pasveer neemt weer plaats op de reservebank en Jeroen Zoet staat weer onder de lat. In de verdediging maakt de Deen Simon Poulsen zijn opwachting die afgelopen weken steeds achter Joshua Brenet in de pikorde stond.

Vanavond is de ook de eerste Eredivisie wedstrijd dat Stijn Schaars in de basis start, wat betekent dat Adem Maher niet speelt. In de voorste linie krijgt de Belg Maxime Lestienne rust. Luuk de Jong moet de voorzetten vanavond ontvangen van Jürgen Locadia en Furdjell Narsingh.

Bij tegenstander NEC zit Joey Sleegers weer op de reservebank. Afgelopen week in de bekerronde stond de Feyenoord-huurling nog in de basis. Voor de rest houdt Ernest Faber vast aan dezelfde elf namen als afgelopen weken. Dat betekent dat Marcel Ritzmaier in de basis start tegen de club waar hij nog onder contract staat.

Welkom bij dit duel der kampioenen. Vorig seizoen sloten PSV en NEC namelijk het seizoen als kampioen van respectievelijk de Eredivisie en de Jupiler League af. Zaterdagavond om 20.45u zal de wedstrijd in het Philips Stadion starten en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen hier te vinden. De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie en zijn vaste assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik zal u op de hoogte houden van deze wedstrijd.

Afgelopen bekerronde
Beide ploegen kwamen afgelopen dinsdagavond uit in de tweede ronde van de KNVB-beker. NEC stapte na negentig minuten als verdiende winnaar van het veld bij vv Noordwijk en bekerde dus zonder al te veel moeite verder ten koste van de amateurs. Onder toeziend oog van een kleine duizend supporters scoorden Christian Santos, Marcel Ritzmaier en Mohamed Rayhi de doelpunten. In de derde ronde van de KNVB-beker ontvangen de Nijmegenaren Sparta Rotterdam in eigen huis.
PSV had dinsdag duidelijk een lastigere avond. Waar de Eindhovenaren een paar weken geleden Cambuur Leeuwarden nog met 0-6 oprolden, had het dinsdag veel moeite met de Leeuwarders. De bezoekers wisten namelijk via Bartholomew Ogbeche een 2-0 achterstand weg te poetsen. PSV-aanvoerder Luuk de Jong bevrijdde zijn ploeg door vlak voor tijd een penalty hard door het midden tegen de touwen te trappen, waardoor PSV mee ging in de kokers voor de loting van de volgende ronde. Op papier lootte de ploeg van Philip Cocu een eenvoudige tegenstander, aangezien de amateurs van Genemuiden op 27, 28 of 29 oktober mogen afreizen naar Eindhoven.

PSV Eindhoven
In de Eredivisie loopt het nog niet helemaal zoals gehoopt bij de ploeg van Cocu. Het verlies van Giorginho Wijnaldum en Memphis Depay weegt wellicht zwaarder dan gehoopt. Ook het ontbreken van topspeler Jetro Willems is een hard gelag, want zijn betrokkenheid in aanvallen en doelpunten wordt zichtbaar gemist. Tot overmaat van ramp zag Cocu zijn andere topper, Andrés Guardado, vorige week uitvallen met een vervelende blessure. De Mexicaan is een paar weken uit de roulatie vanwege een enkelkwetsuur.
Vorige week ging PSV onderuit in Almelo. Heracles trakteerde de Eindhovenaren op de eerste nederlaag van het seizoen, nadat het een 0-1 achterstand om had gebogen in een 2-1 voorsprong. Momenteel bezet de landskampioen de vijfde plaats op de ranglijst in de Eredivisie en heeft het en achterstand van vijf punten op koploper Ajax. Op het digitale thuis van PSV blikte Cocu alvast vooruit op de aankomende wedstrijden. “Er komen in de vorm van NEC, CSKA Moskou en Ajax drie belangrijke wedstrijden aan”, gaf de hoofdtrainer aan. “We moeten zorgen dat we in de flow komen. Die zou weleens kunnen ontstaan bij een zege tegen NEC.”

Het seizoen is voor NEC kort gezegd goed begonnen. De promovendus mag dan onderaan de ranglijst staan, het betreft wel het linkerrijtje en dat is gewoonweg een knappe prestatie te noemen. In de eerste zes wedstrijden waren Ajax en Heracles te sterk voor de kampioen van de Jupiler League, maar gezien de ranglijst is het geen schande om te verliezen van deze ploegen. In eigen huis werden Excelsior en Heerenven zonder punten naar huis gestuurd en in de uitwedstrijd bij Willem II nam NEC de volle drie punten mee. Het enige gelijke spel vond plaats in Kerkrade. Roda JC en NEC eindigden de wedstrijd zonder doelpunt en hielden daardoor allebei een puntje over aan die wedstrijd.
Voor NEC is een bezoekje aan het Philips Stadion altijd mooi, maar voor twee personen is de wedstrijd tegen PSV extra bijzonder. NEC-trainer Ernest Faber was namelijk het afgelopen seizoen de assistent van Cocu. Bovendien heeft de oefenmeester ook als speler een rijk verleden in De Lichtstad, aangezien hij ruim tien jaar als verdediger de kleuren van PSV verdedigde. Daarnaast staat Marcel Ritzmaier nog op de loonlijst van PSV, maar zal hij er alles aan doen om te scoren tegen zijn werkgever. De Eindhovenaren stuurde de middenvelder tijdelijk op huurbasis naar Nijmegen om daar ervaring op te doen. De 22-jarige Oostenrijker wist in de voorbereiding niet te overtuigen en na een teleurstellend vorig seizoen is de middenvelder nu op zoek naar eerherstel bij NEC.

Een wedstrijd met veel verhalen dus, maar het verhaal van deze wedstrijd moet nog geschreven worden. Hopelijk ben jij er net als ik bij!