1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 20. / Kopbal  (Rick Karsdorp)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Hicham Faik 27. / dir. vrije trap

90'
In de tweede helft wisten Roda JC en Feyenoord niet te scoren. Roda JC toonde veel karakter en pakte een verdiend punt tegen de titelkandidaat.
90'
90'
Kuyt! Hij raakt de paal met een kopbal. Ook in de rebound kan Feyenoord niet profiteren.
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Yiadom Boakye
90'
Gele kaart voor Tom Van Hyfte (Roda JC Kerkrade)
De speler van Roda JC houdt vast en gaat daarvoor op de bon.
90'
De extra tijd bedraagt minimaal drie minuten. Ondertussen bereidt Roda JC nog een wissel voor.
88'
Bilal Başaçıkoğlu komt bij een hoekschop goed voor zijn man. De kleine aanvaller kopt en ziet zijn bal maar net over gaan.
87'
Gele kaart voor Jens van Son (Roda JC Kerkrade)
Jens van Son gebruikt zijn arm in een duel en dat vindt scheidsrechter Pol van Boekel een gele kaart.
86'
Lex Immers is de laatste wissel van Feyenoord. Hij neemt de plek op het middenveld over van Jens Toornstra.
85'
Wissel in bij Feyenoord -> Lex Immers
85'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
82'
Roda JC brengt in de slotfase met Jens van Son een verse kracht.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Jens van Son
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
78'
De tijd begint te dringen voor Feyenoord. De Rotterdammers zijn wel de bovenliggende ploeg, maar het levert ze nauwelijks grote kansen op.
78'
Gele kaart voor Jens Toornstra (Feyenoord)
Toornstra houdt Arjan Swinkels vast en legt hem daarna op de grond: gele kaart.
75'
Tom Van Hyfte levert een goede voorzet vanaf de linkerkant af. Farshad Noor staat rond de penaltystip helemaal vrij en kopt. De middenvelder komt net wat lengte te kort om goed te kunnen koppen. Zijn inzet gaat over.
72'
Bij Roda JC was Edwin Gyasi telkens een plaag voor Feyenoord, maar is nu leeg gespeeld. Eljero Elia moet bij Feyenoord naar de kant. Hij heeft geen indruk kunnen maken.
72'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
72'
Wissel uit bij Feyenoord -> Eljero Elia
71'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Tomi Jurić
71'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Edwin Gyasi
70'
Daar duikt Jens Toornstra ineens op voor het Roda JC-doel. Een hoge voorzet van rechts van de voet van Dirk Kuyt gaat hoog over iedereen heen, maar bij de tweede paal is Toornstra mee naar voren gekomen. De bal komt niet lekker voor zijn voeten en schiet daarom over.
66'
Gele kaart voor Farshad Noor (Roda JC Kerkrade)
Miquel Nelom van Feyenoord denkt snel om te kunnen schakelen, maar wordt gevloerd door Noor. Dat komt hem op een gele kaart te staan.
65'
Feyenoord neemt het heft meer in handen en dringen Roda JC steeds meer terug op eigen helft. Tot nu toe levert het nog geen grote kansen op voor de Rotterdammers.
61'
Jan-Arie van der Heijden oogt niet helemaal fris meer. Bovendien heeft de verdediger al geel op zak en heeft hij het lastig met Edwin Gyasi. Met Miquel Nelom voor hem in de ploeg vormen Terence Kongolo en Sven van Beek het centrale duo. Nelom gaat spelen als linksback.
60'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
60'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jan-Arie van der Heijden
57'
Gibril Sankoh en Michiel Kramer gaan in het strafschopgebied van Roda JC met z'n tweeën naar de grond. Pol van Boekel fluit en even houdt Roda JC z'n adem in. Tot opluchting fluit de scheidsrechter voor een vrije trap voor de Limburgers en niet voor een strafschop voor Feyenoord.
55'
Edwin Gyasi is weer op weg naar het doel van Feyenoord. De rappe aanvaller snelt het strafschopgebied in, maar heeft Jan-Arie van der Heijden voor zich. Deze keer is de Feyenoorder Gyasi de baas en blokt hij het schot.
52'
Complete chaos! Jan-Arie van der Heijden is er met z'n hoofd niet bij. Hij speelt te bal veel te langzaam terug op Kenneth Vermeer. Roda lijkt te profiteren via Yiadom Boakye, die eerder bij de bal is dan de Feyenoord-goalie. Boakye omspeelt Vermeer, maar de hoek is te moeilijk om af te ronden.
48'
Daar komt Jan-Arie van der Heijden even goed weg. Hij is de rappe Edwin Gyasi weer kwijt, maar raakt hem nog wel aan. De aanvaller van Roda JC besluit niet te gaan liggen in de zestien en gaat voor zijn kans. Die gaat verloren, omdat Kenneth Vermeer attent is. Als Gyasi was gaan liggen, had Van der Heijden wel eens zijn tweede gele kaart kunnen krijgen.
46'
Vermeer meteen aan de bak! Ard van Peppen komt mee naar voren. Hij ontvangt de bal aan de rand van de zestien de bal van Edwin Gyasi. De verdediger haalt uit naar de rechterhoek. Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer moet flink aan de bak, maar voorkomt met een duik de 2-1.
46'
De bal rolt weer. Beide ploegen zijn ongewijzigd.
46'
45'
Het rustsignaal voor een vermakelijke eerste helft heeft geklonken. Feyenoord kwam na twintig minuten op voorsprong via Michiel Kramer, maar niet veel later maakte Hicham Faik de verdiende gelijkmaker.
45'
45'
Met de rust in aantocht dringt Feyenoord nog even aan. Voor Roda JC mag het rustsignaal wel klinken.
43'
De lat! Is het een voorzet of een schot? In ieder geval pompt Eljero Elia de bal vanaf links hoog het strafschopgebied in. De bal lijkt over te gaan, maar belandt nog op de lat.
39'
Dirk Kuyt neemt de bal in de drukte aan op de borst. Hij probeert in een keer uit te halen. Dat lukt, maar zijn schot wordt geblokt en levert een hoekschop op.
37'
Roda JC en Feyenoord doen het nu even rustig aan. De thuisploeg heeft de voet van het gaspedaal genomen en Feyenoord rukt iets meer op richting het vijandelijke doel.
31'
Ook na de goal houdt Roda JC het initiatief en moet Feyenoord terug op eigen helft.
30'
De gelijkmaker van Roda JC is niet onverdiend. De Limburgers doen in het eerste half uur van deze wedstrijd niet onder van Feyenoord.
27'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Hicham Faik
Prachtig! Van ruim twintig meter mak Faik de vrije trap nemen, die veroorzaakt werd door Jan-Arie van der Heijden. Hij neemt de vrije trap in een keer en laat de bal naar buiten draaien, richting de rechterhoek. Kenneth Vermeer heeft het nakijken en ziet de bal in de bovenhoek belanden.
26'
Gele kaart voor Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Weer begaat de Feyenoorder een overtreding op Edwin Gyasi. Nu vindt Pol van Boekel het genoeg.
25'
Roda JC en Feyenoord schotelen een boeiende wedstrijd voor. De Limburgers tonen lef en doen niet onder voor Feyenoord. Dat komt deze wedstrijd ten goede.
22'
Roda JC vergeet te profiteren van een zee aan ruimte. De defensie van Feyenoord staat bij een vrije trap niet goed op te letten, maar komt goed weg omdat de Limburgers niets met de ruimte doen.
20'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Michiel Kramer
Knappe goal, hoor! Rick Karsdorp levert een voorzet op maat af op het hoofd van Michiel Kramer. De lange spits komt hoog en knikt de bal in het doel. Een klassieke kopgoal!
18'
Ook Feyenoord heeft een grote kans! Jens Toornstra staat in het midden van het strafschopgebied vrij en krijgt de bal. De middenvelder haalt meteen uit naar de rechterhoek. Benjamin van Leer duikt de bal goed uit de hoek.
17'
Weer een kans voor Roda JC! Gibril Sankoh is met een corner mee naar voren gekomen. Hij anticipeert goed op de hoge bal en kopt. Kenneth Vermeer staat goed en pakt de bal.
15'
Feyenoord moet toelaten dat Roda JC steeds meer aan voetballen toekomt. De Limburgers zijn af en toe ook behoorlijk dreigend.
12'
Gyasi! De aanvaller van Roda JC profiteert bijna van een fout van Eljero Elia. De Feyenoorder levert zomaar in en daardoor kan Roda JC overnemen via Tom Van Hyfte, die Gyasi vindt in het strafschopgebied. Hij draait aan de linkerkant weg van zijn tegenstander, krijgt de bal, draait en wil uithalen naar de lange hoek. Met een redding voorkomt Kenneth Vermeer een doelpunt.
9'
Slecht gedaan van Eljero Elia! Met een perfecte steekpass door het hart van de verdediging wordt hij bediend door Jens Toornstra. Elia komt op links het strafschopgebied in en heeft twee afspeelmogelijkheden: Michiel Kramer of Karim El Ahmadi. Echter het vervolg wat Elia daar aan geeft, is ondermaats. Hij levert zomaar in.
7'
Edwin Gyasi lijkt alleen op weg naar Kenneth Vermeer. Maar met een knappe sprint haalt Feyenoord-back Rick Karsdorp de aanvaller van Roda JC bij en voorkomt daarmee een levensgrote kans voor de Limburgers.
6'
Feyenoord probeert Roda JC vroeg in de wedstrijd onder druk te zetten. Dat lukt aardig, maar de thuisploeg wapent zich goed.
3'
Weer Dirk Kuyt met een goede voorzet vanaf de rechterkant. De bal gaat maar net over het hoofd van Michiel Kramer en bij de tweede paal duikt Eljero Elia net te laat op. Er is dreiging genoeg vanaf de kant van Feyenoord.
2'
Aardig kansje voor Eljero Elia. Dirk Kuyt heeft het overzicht en zit hem links in het strafschopgebied helemaal vrij staan. De basisdebutant ontvangt de bal en schiet, maar zijn schot is te slap.
1'
Feyenoord heeft afgetrapt in Kerkrade!
1'
De spelers van Roda JC en Feyenoord komen het veld op. De thuisploeg heeft een prachtig eerbetoon aan de in juli overleden Dick Nanninga. De voormalige spits die scoorde in de WK-finale van 1978 overleed in juli en speelde een groot deel van zijn carrière voor Roda JC.
In de warming-up is Mitchel Paulissen afgehaakt, omdat hij door zijn enkel ging. Yiadom Boakye is zijn vervanger. Hij debuteert hierdoor in de basis van Roda JC.
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft miljoenenaankoop Eric Botteghin gepasseerd. Tegen Roda JC vormt Sven van Beek het centrale duo samen met Jan-Arie van der Heijden. Vorige week was dat ook het geval, maar was Botteghin geblesseerd. Bilal Başaçıkoğlu lijkt zijn basisplaats definitief kwijt te zijn aan Eljero Elia, die in Kerkrade zijn basisdebuut viert. Ook op het middenveld heeft Van Bronckhorst ingegrepen. Hij gunt Jens Toornstra een basisplaats in plaats van Lex Immers.

Bij Roda JC heeft trainer Darije Kalezić geen reden gezien om in te grijpen. Hij stuurt dezelfde elf spelers het veld in die een week geleden begonnen tegen NEC (0-0).
Welkom bij de liveticker van Roda JC - Feyenoord. Ik ben Steven Koelma en ik hou je vanaf 12.30 uur op de hoogte van dit duel.

Beide ploegen zijn twee hoogvliegers in de Eredivisie. Roda JC doet het als promovendus boven verwachting goed. De Limburgers verloren in de eerste vijf competitiewedstrijden alleen van Vittese. Daarmee staat de ploeg van trainer Darije Kalezić op een verdienstelijke zesde plaats. Met een overwinning op Feyenoord vanmiddag stormt Roda JC de top vijf binnen en passeert het onder andere regerend landskampioen PSV.

Dat wordt een hele kluif voor Roda JC. Feyenoord, de huidige nummer vier van de Eredivisie, is dit seizoen een van de kampioenskandidaten en presteert daar ook naar. De Rotterdammers verloren alleen de topper tegen PSV, maar pakten in de overige wedstrijden de volle buit. Het spel van Feyenoord is lang niet altijd even goed, maar er lijkt steeds wat meer muziek in te komen.

Vorige week besliste Eljero Elia de wedstrijd tegen Willem II (1-0) als invaller, vanmiddag mag hij zich opmaken voor zijn eerste basisplaats in Rotterdamse dienst. Omdat de vleugelaanvaller in de eerste wedstrijden volgens trainer Giovanni van Bronckhorst niet fit was, werd hij niet opgesteld. Vooral tegen Willem II liet Elia zien een absolute meerwaarde te zijn voor Feyenoord.

Met het verlies van PSV in Almelo op bezoek bij Heracles in het achterhoofd kan Feyenoord goede zaken doen. Ten opzichte van de Eindhovenaren kan Feyenoord een gat van vier punten slaan. Met een een beetje geluk, dat hangt af van het resultaat van Ajax op bezoek bij Excelsior, kan Feyenoord zels medekoploper worden.

De wedstrijd tussen Roda JC en Feyenoord begint om 12.30 uur. De opstellingen kun je hier vinden.