Roda JC Kerkrade Zondag, 6. Maart 2016
14:30 uur
Vitesse
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Izzy Brown 34. / Schot met rechts  (Maikel van der Werff)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 59. / Schot met rechts  (Rydell Poepon)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Yuning Zhang 90. / Kopbal  (Guram Kashia)

90'
Nadat Vitesse in de eerste helft op voorsprong was gekomen, kwam Roda JC na een kwartier spelen in de tweede helft op gelijke hoogte. Mike van Duinen scoorde een knappe goal door uit de draai raak te schieten. Lang leek de wedstrijd uit te lopen op een gelijkspel, maar invaller Yuning Zhang maakte in de laatste minuut nog de winnende goal. Op aangeven van Guram Kashia.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt twee minuten.
90'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Yuning Zhang
Zhang lijkt hier de winnende treffer van de middag te maken. Op aangeven van Kashia kopt de invaller knap raak tussen twee verdedigers.
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Tomi Jurić
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mike van Duinen
88'
Inmiddels heeft doelpuntenmaker Isaiah Brown het veld verlaten voor Yuning Zhang
88'
Wissel in bij Vitesse -> Yuning Zhang
88'
Wissel uit bij Vitesse -> Isaiah Brown
86'
Gele kaart voor Kosuke Ota (Vitesse)
Ota gaat op de bon, nadat Zhukov de Japanner net met een heerlijke sleepbeweging door de benen speelde.
83'
Vooralsnog nog maar één wissel plaatsgevonden. Vitesse heeft nog drie wisselmogelijkheden, Roda nog twee.
81'
Kashia met een goede kans. Een lage voorzet uit een corner komt voor de voeten van de aanvoerder, die op zijn beurt de verre hoek zoekt. Via zijn medespeler Brown gaat de bal uiteindelijk naast.
79'
Brown met een heerlijke poging van afstand. De Engelsman schiet van afstand, maar Van Leer heeft het geluk dat de bal via de doelman en de lat over het doel gaat.
77'
Uitbraak van Roda. Maecky Ngombo wordt in stelling gebracht en sprint zijn tegenstander eruit. Dan legt hij de bal keurig af op Poepon die de bal in de korte hoek wil schieten, maar wanneer hij wil schieten glijdt de aanvaller uit.
72'
Valeri Qazaishvili wordt aangespeeld in de zestien. Draait, kapt, draait weer en zoekt voor een opening voor een schot. Wanneer hij de bal op doel probeert te schieten wordt de bal alsnog geblokkeerd.
69'
Er gebeurt van alles. Van Leer gooit de bal richting Dijkhuizen, maar die let niet op waardoor Kashia ingrijpt en er met de bal aan de haal gaat. In een drie tegen twee situatie moet Kashia de bal afspelen, maar hij is plots de bal kwijt onder zijn voeten, waardoor Van Leer de bal weer klem heeft.
67'
POEPON!
Een heerlijke poging van Rydell Poepon. De spits probeert uit een onmogelijke hoek de bal over de keeper in het doel te krijgen. De vergelijking met Van Basten is gemaakt, alleen redt hier de doelman en ging die er bij Van Basten in.
66'
Het is meer een wedstrijd aan het worden in Kerkrade. Het tempo gaat omhoog, de strijdlust is bij beide teams aanwezig. Het wordt nog een leuk half uurtje.
62'
Na de gelijkmaker lijkt Roda JC het heft weer in handen te nemen. De supporters van de thuisploeg laten zich horen.
59'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Mike van Duinen
Roda JC komt op gelijke hoogte. Na een inworp komt de bal bij Poepon die goed doorzet. De aanvaller is gretiger dan zijn tegenstanders en krijgt de bal bij Mike van Duinen, die uit de draai de bal keurig in het netje werkt.
58'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Maecky Ngombo
58'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Kristoffer Peterson
57'
Het blijft toch opmerkelijk hoe gemakkelijk de Vitesse-spelers voor het eigen succes gaan. Nu is het Brown die de bal niet afspeelt, maar voor eigen succes gaat en mislukt zijn actie.
54'
Dit is zo'n counter waarbij Kashia richting het doel van de tegenstander loopt. Valeri Qazaishvili wordt aangespeeld, maar net als voor rust gaat de kleine spelmaker voor eigen succes terwijl zijn tegenstanders er beter voor staan.
52'
Het is nu toch Vitesse wat weer een beetje inzakt. Logisch ook gezien de voorsprong, wellicht dat Vitesse nu op de counter gaat gokken. Met Ibarra en Rashica hebben ze natuurlijk razendsnelle aanvallers.
49'
Ook Roda JC krijgt al vroeg in de tweede helft een goede kans. Een voorzet vanaf links wordt door de verdedigers gemist, waarna Poepon de bal zo kan binnenlopen. Poepon struikelt echter bijna, waardoor hij de bal compleet mist.
46'
Daar krijgt Vitesse gelijk al een grote kans. Rashica kan ver opkomen met de bal, geeft de bal dan af aan Isaiah Brown, die zijn tweede kan maken. De Engelsman probeert Van Leer in de korte hoek te verschalken, maar de doelman redt.
46'
We zijn weer begonnen in Kerkrade, zonder wijzigingen overigens.
46'
45'
Vitesse leidt in Kerkrade. Hoewel de thuisploeg het eerste deel van de eerste helft het betere spel had, kwam Vitesse na ruim een half uur spelen op voorsprong. Brown maakte een lange pass van Van der Werff prachtig af en zette de bezoekers op voorsprong. Daarna werd Vitesse sterker en kreeg het nog enkele kansen. Zhukov had de beste kans voor de thuisploeg, maar de middenvelder wist de bal niet genoeg naar de hoek te sturen.
45'
45'
Van Leer moet nog een keer gestrekt. Brown legt een hoge bal knap terug op de inlopende Baker. De Engelsman schiet ineens richting de verre hoek, maar Van Leer redt.
45'
De blessuretijd bedraagt een minuutje.
44'
Daar had Vitesse mee moeten doen!
Vitesse kan er snel uitkomen in een counter. Met vier man kan Vitesse de aanval zoeken, maar Valeri Qazaishvili kiest voor de lastigste optie en probeert drie man op het verkeerde been te zetten, terwijl hij moet overspelen naar zijn vrijstaande teamgenoten. Brown is woedend.
41'
Nog zo'n vijf minuten tot het rustsignaal. Roda JC domineert, maar Vitesse staat op voorsprong. Overigens heeft die goal Vitesse wel goed gedaan voor het spel, want het lijkt ze te hebben wakker geschud.
38'
Weer is het oppassen voor Vitesse, wanneer Van Hyfte een bal de zestien in brengt en de luchtmacht uit Kerkrade mee naar voren is gegaan. Swinkels gaat onder de bal door, terwijl een andere Roda-speler naar de grond gaat. Het publiek schreeuwt om een strafschop, maar Lindhout geeft daar geen gehoor aan.
37'
En zo staat Roda JC ineens achter. Vitesse had nog niet veel gecreëerd, terwijl Roda JC al wat aardige kansen kreeg. Maar de wedstrijd duurt nog wel even.
34'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Isaiah Brown
Tegen de verhouding in is het Vitesse wat op een prachtige manier op voorsprong komt. Maikel van der Werff ziet Isaiah Brown vertrekken en met een prachtige pass krijgt hij de bal vanuit achteren bij Brown. De aanvaller controleert de bal prachtig op de borst en schiet dan ineens met rechts binnen. Een heerlijke goal.
31'
En weer is daar een goede mogelijkheid voor Roda. Een hoge bal wordt de zestien binnen gepompt, waarna Poepon de bal voor de voeten krijgen, maar niet goed kan uithalen. De afvallende bal is dan voor Swinkels, maar die is te wilt en raakt de bal helemaal verkeerd.
29'
Enorme kans voor Zhukov!
Een lange inworp vanaf links wordt doorgekopt in de zestien, waar plotseling Zhukov opduikt. De speler die in de winterstop overkwam kan de bal vrij inschieten, maar zoekt niet goed genoeg een hoek uit, waardoor Room de bal kan keren. Dit had de 1-0 moeten zijn.
27'
Dan is het toch plots Vitesse weer wat een goede kans krijgt. Rashica creëert voor zichzelf de kans door vanaf de linkerflank naar binnen te trekken en dan met rechts uit te halen. Benjamin van Leer tikt de bal naar de zijkant en het gevaar is geweken voor de thuisploeg.
25'
Poepon gaat op avontuur. De aanvaller van Roda JC heeft een klein gaatje om te schieten, maar het schot gaat meters naast het doel. Kristoffer Peterson staat met zijn armen in de lucht, want hij had die bal wel graag willen hebben.
24'
Van Hyfte is weer terug. De middenvelder mag een vrije trap nemen ter hoogte van de zijlijn. De indraaiende bal wordt bij de eerste paal weggekopt.
22'
Van Hyfte moet verzorgd worden. De middenvelder is erbij gaan zitten en het bloed stroomt uit zijn neus. Van Hyfte kreegn een arm van Shiran Yeini in zijn gezicht.
20'
Vitesse komt er nog niet uit. De bezoekers hebben het lastig met Roda. Ook nu tijdens een corner is het weer even opletten voor de Arnhemmers. De bal komt bij de tweede paal, maar Poepon krijgt de bal niet op het doel.
17'
Dom balverlies van Rashica die de bal zo in de voeten speelt van een tegenstander. Van Duinen gaat er mee vandoor en bereikt bijna Poepon, maar Van der Werff zit er tussen. In de rebound probeert Kristoffer Peterson het van grote afstand, maar die poging gaat over.
15'
Even is het Vitesse wat dreigend voor het doel komt van Roda JC. Rashica komt door aan de rechterkant en geeft de bal strak en laag voor richting de goal, maar Brown kan het laatste zetje niet geven. Het is het eerste wapenfeit van Vitesse deze middag.
13'
Tot nu toe is Maikel van der Werff de baas boven Mike van Duinen. De verdediger van Vitesse weet natuurlijk hoe gemakkelijk Van Duinen het doel weet te vinden, maar voorlopig houdt Van der Werff het scoren af.
10'
Toch opmerkelijk wat voor een transformatie Roda JC heeft ondergaan. De ploeg uit Kerkrade weet door inbreng van nieuwe spelers ook leuk spel op de mat te brengen. Het is gelijk terug te zien in de eerste minuten.
7'
Goede aanval van Roda. De bal komt na een paar goede combinaties bij Martin Milec. De kleine back geeft de bal richting de eerste paal, waar Mike van Duinen kan aannemen, maar zijn schot gekraakt ziet worden door goed verdedigend werk van Maikel van der Werff.
6'
Gele kaart voor Isaiah Brown (Vitesse)
Isaiah Brown is de eerste speler die al vroeg in de wedstrijd een gele kaart krijgt. De aanvaller is te laat bij de bal en raakt daarbij de tegenstander. Lindhout vindt het meteen rijp voor geel.
4'
Het eerste gevaar komt van de thuisploeg. Een vrije trap wordt in de zestien gepompt, waarna verdediger Arjan Swinkels de bal op zijn hoofd krijgt. De tweede bal kan bijna worden ingekopt door Tom van Hyfte, maar Vitesse-goalie Eloy Room grijpt in.
3'
Het is goed voetbalweer in Kerkrade. De zon schijnt, daar kunnen de keepers het overigens nog wel lastig mee hebben. Voor de supporters is het wel prettig.
1'
De aftrap is verricht door Roda JC. Lukt het de ploeg uit Kerkrade om de goede reeks door te zetten? We gaan het meemaken in de aankomende uren.
1'
De spelers staan op het veld. Vitesse speelt in het wit, Roda JC uiteraard in het traditionele geel/zwart. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
Drie wijzigingen in de opstelling van Vitesse. Marvelous Nakamba is vanwege een knieblessure niet fit en wordt vanmiddag vervangen door Renato Ibarra. Ook zijn er basisplaatsen voor Kosuke Ota en Isaiah Brown. Zij vervangen respectievelijk Kelvin Leerdam en Denys Oliynyk. Kevin Diks zit opnieuw op de bank.

Bij Roda JC geen redenen om te wisselen. Na de 0-5 overwinning tegen Heracles Almelo, spelen dezelfde elf namen ook tegen Vitesse. Dat betekent dat het aanvalsduo Mike van Duinen en Rydell Poepon het de verdediging van Vitesse lastig zullen gaan maken.
Zondagmiddag half 3, dat betekent vandaag een wedstrijd tussen Roda JC en Vitesse. Roda JC verkeert in goede vorm en treft vandaag in eigen huis de Arnhemmers die afgelopen speelronde een tip te verwerken kregen door te verliezen van Willem II. Een leuk affiche dus. De wedstrijd start om 14.30 uur, waarbij ik, Thomas Mulder, het commentaar verzorg. De opstellingen van beide ploegen zullen een uur van te voren bekend worden.

Zoals gezegd, Roda JC verkeert in goede vorm op dit moment. De ploeg van Darije Kalezić zag afgelopen transferperiode zijn team op verschillende vlakken worden voorzien van nieuwe impulsen en dat werpt nu de vruchten af. Afgelopen speelronde was de ploeg uit Kerkrade met 0-5 winst de baas in Almelo, waar Heracles werd verslagen. Rydell Poepon maakte twee doelpunten en ook Mike van Duinen noteerde zijn eerste doelpunt voor de ploeg uit Kerkrade.

Met Vitesse daarentegen gaat het wat minder goed. Sinds het vertrek van Peter Bosz is Vitesse niet meer de frivole ploeg waar menig tegenstander het moeilijk mee heeft. Vorige week verloren de Arnhemmers nog in eigen huis met 0-1 van Willem II. De week er voor werd op de Vijverberg in Doetinchem ternauwernood een punt gepakt. Ook tegen PEC Zwolle en Excelsior kwam Vitesse niet verder dan een gelijkspel.

Vitesse moet het vandaag ook stellen zonder middenvelder Marvelous Nakamba. De controleur kampt met een knieblessure, terwijl hij gelijk ook last heeft van een hamstringblessure. Bij Roda JC ontbreekt Edwin Gyasi. De aanvaller die vorig seizoen overkwam van Heracles Almelo heeft de ploeg uit Kerkrade verlaten voor een avontuur in Noorwegen. De aanvaller tekende eerder deze week voor drie jaar bij Aalesunds FK.

De wedstrijd van vanmiddag staat onder leiding van Allard Lindhout en hij wordt geflankeerd door Erwin Zeinstra en Arie Brink. Veel plezier bij het volgen van dit duel.