14:30 uur
ADO Den Haag
2:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin Jansen 9. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 24. / Schot met rechts  (Adil Auassar)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 69. / Schot met rechts  (Stanley Elbers)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Dennis van der Heijden 78. / Schot met links  (Mike Havenaar)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Dennis van der Heijden 86. / Schot met rechts  (Mike Havenaar)
2 : 4 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 89. / Kopbal  (Kevin Jansen)

90'
De naam Dennis van der Heijden zal alle kranten en websites overnemen. Excelsior had de 2-1 gemaakt door een goal van Tom van Weert, maar toen Dennis van der Heijden er in kwam wist ADO het net heel makkelijk te vinden. Met zijn eerste balcontact ramde hij de bal in de rechterhoek. Even later was het weer de spits die in de zestien opdook. De debutant scoorde direct de 2-3. Om aan alle twijfels een einde te maken kopte Mike Havenaar in de 89ste minuut de 2-4, maar het was vooral het duel van Dennis van der Heijden. Wat een debuut!
90'
89'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:4 door Mike Havenaar
Het is over en uit. Kevin Jansen neemt een corner, waarna Havenaar de bal binnen kopt.
89'
Marengo schiet op hele mooie wijze op doel. Hij gaat naar binnen en krult de bal in de verre hoek. Maar de ADO-doelman redt!
86'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:3 door Dennis van der Heijden
86'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
86'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Luigi Bruins
84'
Het ADO-publiek wil na de 2-2 ook nog wel een 2-3 zien. De fans support zijn ploeg volop, maar het heeft minder dan tien minuten om nog iets te forceren.
81'
Dennis van der Heijden steelt eigenlijk de show van Tom van Weert. De spits scoorde twee keer, maar door als debutant direct te scoren zal het vooral over zijn goal gaan.
78'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:2 door Dennis van der Heijden
Wat een invalbeurt! Van der Heijden komt het veld in en met zijn eerste balcontact ramt hij de bal met zijn linker keihard het doel in. Wat een knal zeg!
78'
Fraser haalt een verdediger eraf en brengt debutant Dennis ven der Heijden in het veld
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Vito Wormgoor
76'
Zo, de aftrap van het Haagse kwartiertje is ook begonnen. Weten de Hagenezen nog een gelijkmaker te forceren?
73'
Gele kaart voor Kevin Vermeulen (SBV Excelsior)
Vermeulen ziet dat ADO kan counteren en haalt daarom Duplan neer om het gevaar te neutraliseren. Het kost hem een gele kaart.
70'
Fraser moet aanvallen en wisselt daarom een verdedigend denkende middenvelder voor een meer aanvallende. Ebecilio is binnen de lijnen gekomen.
70'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kyle Ebecilio
70'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
69'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:1 door Tom van Weert
Wat een prachtig uitgespeelde counter. Weer begint de aanval bij Auassar die een goede voorzet geeft op Elbers. De buitenspeler houdt het hoofd koel en legt de bal opzij, waardoor Tom van Weert binnen kan knallen.
68'
Met nog een goede 25 minuten te gaan begint het er op te lijken dat beide teams vooral niet willen verliezen. Het enthousiasme gaat er langzaam vanaf. Wellicht dat de trainers met een wissel iets kunnen doorbreken.
65'
Scheidsrechter Ed Janssen ziet een terugspeelbal over het hoofd. Het leek er op alsof Wormgoor de bal bewust terug speelde op Hansen. De doelman pakt de bal op, maar Janssen oordeelt dat de bal onbewust werd teruggespeeld.
64'
ADO Den Haag krijgt een vrije trap vanaf dertig meter. Duplan staat er achter en hij legt de bal subtiel neer in de zestien. Beugelsdijk probeert met een karatetrap te scoren, maar hij komt net een teenlengte te kort.
62'
In de eerste helft werden er meer fouten gemaakt in de opbouw, waardoor er meer sensatie ontstond. Nu is het spel een stuk meer verzorgd aan beide kanten, waardoor het ook iets saaier is.
58'
Mike Havenaar wil een strafschop. De lange spits gebruikt zijn lichaam goed en wordt licht naar beneden getrokken door Fischer. De arbiter vindt het echter geen penalty.
58'
We zijn bijna een kwartier bezig, maar het is nog niet zo sprankelend als de eerste helft. Maar we houden hoop. Het begin van het duel was ook niet erg interessant, waarna het voetbalfeest losbarstte.
55'
De wissel is per ongeluk ontstaan. Kuwas raakte geblesseerd en Elbers kwam er in. Feit is wel dat de rechtsbuiten zorgt voor meer dreiging dan zijn voorganger. De wissel pakt behoorlijk gunstig uit.
52'
Daar is het eerste kansje van de tweede helft voor Excelsior. Een voorzet van Elbers kan net niet binnen worden geschoten door Tom van Weert. De afgeslagen bal komt terecht bij Luigi Bruins, maar zijn afstandsschot is simpelweg slecht.
49'
Zowel Excelsior als ADO speelt vandaag voor de volle drie punten. Daardoor is het een boeiend duel. Er is strijd, goed voetbal en de sfeer zit er prima in.
46'
De reden is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk is Schaken licht geblesseerd of vindt Fraser het tijd voor een nieuwe kracht. De routinier is achter gebleven in de kleedkamers. Voor hem in de plek komt Ludcinio Marengo.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
46'
45'
Excelsior begon het duel slap, waardoor ADO Den Haag domineerde. Dat resulteerde dan ook in een 0-1 voorsprong. Duplan legde de bal voor, maar Drost werkte de bal weg. Dat deed hij niet goed, want Kevin Jansen kan vervolgens vanaf zes meter binnen schieten. Excelsior lag op zijn rug en het leek erop dat het een makkelijke middag zou worden voor ADO. Totdat Auassar met een hele mooie voorzet Tom van Weert wist te bereiken. De spits tikte de bal binnen. Vanaf de 1-1 was het een spannend duel, waarbij beide teams de nodige kansen had kunnen benutten.
45'
45'
Er is veel gebeurd in de eerste helft en daarom is het niet gek dat de scheidsrechter vijf minuten blessuretijd erbij telt.
43'
Bruins maakt nu een overtreding op Duplan. De middenvelder snapt niet dat er tegen hem wordt gefloten en is woedend. Hij moet wel oppassen. Hij heeft namelijk al geel.
42'
Na een overtreding van Daan Bovenberg op Mike Havenaar kibbelen Luigi Bruins en Édouard Duplan nog door. De scheidsrechter is het zat en geeft ze allebei de gele kaart.
41'
Gele kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
41'
Gele kaart voor Luigi Bruins (SBV Excelsior)
41'
En zo is het eigenlijk een wonder dat het nog 1-1 staat bij rust. Er gebeurt zoveel tijdens het duel dat een 2-2 makkelijk had gekund.
39'
Qua kwaliteit is het niet te vergelijken, maar het spel gaat momenteel snel op en neer. ADO probeert te counteren, Excelsior voetbalt. Daardoor golft het heen en weer. Het zorgt ervoor dat het een aantrekkelijke wedstrijd is.
36'
Luigi Bruins glipt tussen twee man door en haalt uit vanaf 25 meter, maar de bal gaat een metertje naast.
35'
Sinds de gelijkmaker is er één ploeg die aan sprake maakt op een tweede treffer en dat is eigenlijk Excelsior. Het doelpunt van Tom van Weert heeft de ploeg een boost gegeven.
32'
Diezelfde opbouw van achteruit heeft als gevolg dat er een scrimmage voor de goal ontstaat. Opnieuw is het Auassar met een goede actie en een goede voorzet. De bal komt voor de voeten van Luigi Bruins, maar hij ziet zijn schot geblokt worden.
31'
Excelsior groeit in de wedstrijd. Het durft nu vanuit achteruit een aanval op te zetten en dat zorgt er voor dat juist ADO in de problemen komt.
28'
Nu Excelsior beter in de wedstrijd komt wordt het een echte wedstrijd. Er zijn kansen over en weer. Een overheerlijk duel!
25'
Bijna 1-2
Daar is ADO alweer dicht bij een voorsprong. Timothy Derijck legt de bal goed voor op Édouard Duplan, maar de aanvaller schiet vanaf vijf meter naast. Wat een kans voor de bezoekers.
24'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Tom van Weert
Daar is de 1-1! Een heerlijke voorzet van Auassar wordt met de rechtervoet binnen getikt door Van Weert. Een hele fraaie goal!
22'
Oei! Daar kan Kevin Vermeulen de bal bijna mee nemen en binnen schieten. De verdediging van ADO klungelt op dit moment. Door miscommunicatie komt de spits van Excelsior aan de bal, maar doelman Martin Hansen is er net op tijd bij om enige schade te voorkomen.
21'
Daar is het antwoord van Excelsior. Stanley Elbers komt de zestien binnen en knalt de bal op Hansen. Dat is de beste kans tot nu toe. De Rotterdammers lijken de smaak te pakken te hebben.
20'
Excelsior is een ploeg zonder vertrouwen, aangezien het nog maar één keer heeft gescoord in 2016. Nu moet het ook nog eens twee keer wisselen. Hoe gaat de club daar mee om?
17'
Na een korte onderbreking gaat het spel nu weer verder. Doelman Muyters moest er plotseling in en de twee teams moesten wachten totdat de keeper klaar was.
15'
Wat heeft Excelsior veel pech op dit moment. Eerst is het Drost die de bal voor de voeten van Jansen tikt en zo de 0-1 tegen krijgt. Daarna moet het noodgedwongen een dubbele wissel doorvoeren vanwege blessures. Keeper Kurto en Kuwas moeten er af en worden vervangen door Elbers en Muyters (keeper).
14'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Tom Muyters
14'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Filip Kurto
13'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
13'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Brandley Kuwas
12'
Excelsior ligt op zijn rug en ADO kan nu toeslaan om de score te vergroten. Tot overmaat van ramp ligt nu ook Excelsior-keeper Kurto geblesseerd op de grond.
9'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Kevin Jansen
En daar is de terechte 0-1 voor ADO. Édouard Duplan omspeelt zijn tegenstander en geeft een goede voorzet. Deze wordt weggehaald door Henrico Drost, maar de bal komt voor de voeten van Kevin Jansen die de bal in een leeg doel kan schieten.
7'
Excelsior is weliswaar niet in topvorm, maar ook de ploeg van Alfons Groenendijk probeert er op een voetballende manier uit te komen. Het is echter goed te zien dat de Rotterdammers niet overloopt van vertrouwen. Als er druk wordt gezet dan volgt er al snel een peer naar voren.
4'
ADO opent het duel aanvallend. Via Schaken en Malone wil het voor veel gevaar zorgen en goede voorzetten geven op spits Mike Havenaar. De boomlange Japanner moet daardoor in stelling worden gebracht.
1'
En we zijn begonnen. Nummer zestien Excelsior is de wedstrijd gestart tegen nummer twaalf: ADO Den Haag!
Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd SBV Excelsior tegen ADO Den Haag! De Kralingers startten dit seizoen goed, maar zijn ondertussen afgezakt naar plek nummer zestien. Eindigen ze op die plek dan zal het play-off duels moeten spelen tegen degradatie. Voor ADO Den Haag gaat het sportief redelijk voor de wind. De club van Henk Fraser staat op een twaalfde plek en hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken dat de ploeg in degradatienood komt.

Slechte vorm Excelsior
Excelsior heeft in 2016 nog maar één doelpunt gemaakt in vijf wedstrijden en daarmee scoort het 0,2 goals per duel. Dat is het slechtste gemiddelde van de grotere Europese competities van deze jaargang. Ook pakten de Kralingens in de laatste tien speelronden slechts vier punten en is daarmee de slechts presterende club in de Eredivisie. Het geeft aan dat Excelsior snakt naar een overwinning.

ADO altijd sterk tegen Excelsior
Echter treft het met ADO een angstgegner. In de laatste twaalf thuisduels wist Excelsior slechts één keer te winnen van de club uit Den Haag. Het werd vijf keer gelijk en vijf keer won ADO. Ook blijkt de ploeg van Fraser enorm sterk in de lucht te zijn. Het scoorde maar liefst tien keer met het hoofd. Achterin staat het ook als een huis bij de Hagenezen. Drie van de laatste vier uitduels hield het de nul en het heeft al twaalf punten gehaald in de laatste vijf uitwedstrijden. Oftewel: ADO is in topvorm. Of dat vanmiddag ook zo is dat zien we om 14.30 uur! Vanaf deze plek wordt er live verslag gedaan van het duel.