18:30 uur
Heracles Almelo
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 6. / Schot met rechts  (Thomas Bruns)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 37. / Schot met rechts  (Iliass Bel Hassani)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 46. / Schot met rechts
1 : 3 Torinfos in de Ticker Ramon Zomer 60. / Kopbal  (Jaroslav Navrátil)

90'
Direct na de aanvang van de tweede helft zorgde Kuwas ervoor dat de spanning volledig terugkwam in het duel met een snelle tegentreffer, maar door zwak verdedigen van Excelsior bij een standaardsituatie was het Zomer die gemakkelijk binnen kon koppen daarmee tekende voor de 'knock-out' van de thuisploeg: 1-3.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt drie minuten.
88'
Geen hattrick voor Weghorst. De spits wordt, luidkeels toegezongen door de Heracles-fans, vervangen door Gladon.
88'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
88'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
86'
Pijnlijke wissel voor Brahim Darri. De linksbuiten ziet dat middenvelder Peter van Ooijen middenvelder Gosens vervangt op de positie links voorin. Dat moet een aardige dreun zijn voor de aanvaller.
86'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
86'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
83'
Fledderus is geraakt op het hoofd en heeft aardig wat pijn. Uit de vrije trap die volgt krijgt Heracles een prima mogelijkheid, maar het is Bruns die de bal over het doel lift.
81'
'Alles of niets' zingt het publiek. Bij Excelsior weet men dat concurrent Willem II vanavond speelt op bezoek bij PSV en dus een zware klus te wachten staat om punten te pakken.
78'
Excelsior moet het vooral hebben van standaardsituaties, want vanuit open spel komt de ploeg amper tot iets kansrijks. Heracles gokt op de tegenstoot en is dichter bij een treffer dan de thuisploeg.
76'
Aan de zijde van Heracles hebben we nog geen wissels gezien. Met Justin Hoogma en Gino Bosz zitten de zoons van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma en oud-trainer Peter Bosz op de reservebank.
74'
Zozo Groenendijk. Er zal nog twintig minuten gespeeld worden inclusief blessuretijd, maar de trainer van de thuisploeg gooit zijn laatste twee wissels in de ploeg.
73'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
73'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
73'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
73'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Rick Kruys
71'
Bruns wordt heerlijk vrijgespeeld door Bel Hassani, maar kan aan de rechterkant van de zestien net niet de korte hoek vinden. Bel Hassani is vanavond absoluut weer de uitblinker aan Almelose zijde.
69'
Gosens ontsnapt aan een strafschop tegen nadat hij de bal van achteren wegglijdt bij invaller Elbers. Het kost de bezoekers slechts een hoekschop.
66'
De hoekschop wordt ingeschoten door de doelpuntenmaker van zojuist. Zomer volleert echter net iets te hoog en over het doel.
65'
Prijsschieten voor Weghorst! Maar geen prijs voor de spits van Heracles. Nadat Muyters is omspeelt, lijkt de aanvaller te denken dat hij de bal zelfs over de lijn kan gaan dribbelen. Uiteindelijk schiet de Tukker toch maar gewoon, maar dat doet hij over het vijandige doel via een uitgestoken been van Fischer.
60'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Ramon Zomer
Tjaa Excelsior... Op deze manier kun je blijven aanvallen, maar als je bij een standaardsituatie zo staat te verdedigen, houdt het een keer op. Zomer kan volledig vrij tegendraads inkoppen na een voorzet van Navratil en bezorgt zijn ploeg weer een mooie marge.
58'
Aan de andere kant een heel behoorlijke vrije trap van Bruns, die fraai uit de linkerbovenhoek wordt gered door Muyters.
57'
Overigens was Kuwas zojuist slechts zeventien seconden nodig vanaf de start van de tweede helft om het doel te vinden.
54'
En de aanvalswoede van Excelsior blijft aanhouden! Het publiek begint er ook weer in te geloven en de hoekschoppen volgen elkaar in rap tempo op. Zojuist kopte Kruys een halve meter over.
51'
Na een 'panna' van Kuwas wordt er een overtreding gemaakt op de doelpuntenmaker. De vrije trap levert een aardige mogelijkheid op voor Mattheij, maar hij knikt voorlangs.
48'
Excelsior zet door en zoekt de gelijkmaker! Heracles probeert op haar beurt het tempo uit de wedstrijd te halen en dat levert een opstootje met onder meer Gosens op.
46'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:2 door Brandley Kuwas
En direct na de theepauze is de 1-2 een feit! Stans levert goed voorbereidend werk en bezorgt Kuwas een prima mogelijkheid. De aanvaller mist in eerste instantie, maar bij zijn tweede poging is het wel prijs. We gaan op deze manier een spannende tweede helft tegemoet!
46'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
46'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Tom van Weert
46'
45'
Het is rust in Kralingen en Heracles zal de kleedkamers op gaan zoeken met een uitstekend gevoel. De ploeg staat defensief redelijk goed en maakte tweemaal prima gebruik van de grote ruimte die Excelsior in verdedigend opzicht weggeeft. Weghorst scoorde andermaal met zijn rechterbeen en daardoor staan de bezoekers op 0-2.
45'
45'
Van Weert heeft een aardige bult op zijn voorhoofd na een flinke botsing en krijgt wat verzorging. Straks heeft de spits een kwartier om verder opgelapt te worden.
45'
De blessuretijd in de eerste helft bedraagt twee minuten.
43'
Bal van de lijn gehaald! Daar komt Heracles kort voor de rust nog even goed weg! Een hoekschop schiet door en komt voor de voeten van Van Weert, die zijn inzet op de lijn gekeerd ziet worden.
40'
Met nog vijf minuten tot aan de rust is het zodoende Heracles dat zich geen enkele zorgen hoeft te maken. Excelsior probeert het met man en macht, maar geeft ondertussen veel te veel ruimte weg.
37'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:2 door Wout Weghorst
Hij hing al in de lucht en nu is het zover! Bel Hassani krijgt de bal op twintig meter van het doel en heeft hem direct goed liggen om Weghorst vrij te spelen met een steekpassje. De spits kan zo tegen de bal aan lopen en poeiert hem snoeihard in de rechterhoek.
36'
Aiii Auassar.. Na goed werk van onder meer Stans wil de linkermiddenvelder van Excelsior de bal net iets te graag voor zijn goede linkerbeen hebben, maar wat volgt is een afzwaaier van jewelste.
34'
Tien minuten voor de rust zijn het vooral de supporters van Heracles die hebben genoten. De uit-fans zien in heerlijk voetbalweer dat hun ploeg op voorsprong staat. Overigens is het stadion uitverkocht.
30'
Een minuut later volgt er een afstandsschot van Brandley Kuwas, maar wederom maakt Castro een uitstekende indruk.
29'
Navratil mist de kans op 0-2! Castro staat aan de basis van een counter met een lange uittrap en ziet dat Navratil door kan richting Muyters na zwak verdedigen van Excelsior. De Tsjech mist echter oog in oog met de goalie van de thuisploeg.
28'
Gele kaart voor Rick Kruys (SBV Excelsior)
Ook Kruys is er tegen Heerenveen niet bij. De middenvelder maakt net als Van Weert een overtreding op het middenveld en krijgt terecht de gele prent van Kuipers.
27'
De vrije trap levert niets op, maar even later is een corner wel een feit. Deze wordt geraakt door Jurgen Mattheij, waarna een Heraclied de bal verwerkt tot een nieuwe hoekschop. Deze wordt terug voor het doel gekopt door Sander Fischer, maar daarna is Bram Castro de baas in de lucht.
26'
Nu krijgt Excelsior een vrije trap op een mooie plek aan de zijkant van het veld! Fledderus kan het niet geloven, maar hij beging toch echt een overtreding.
23'
Gevaarlijke vrije trap van Mark-Jan Fledderus! De bal swingt vanaf de linkerflank de zestien binnen en wordt licht getoucheerd door Gosens, die tot zijn teleurstelling ziet dat de bals maar net voorlangs gaat.
20'
Gele kaart voor Tom van Weert (SBV Excelsior)
Aiii Van Weert, die kan je niet gebruiken. De spits pakt een gele kaart na een onnodige tik op het middenveld en mag de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen vanaf de tribune aanschouwen wegens een schorsing.
18'
Prima actie van Robin Gosens! De linksbuiten haalt de achterlijn en geeft voor, maar Muyters is attent en heeft de bal!
16'
Wout Droste heeft een medische behandeling nodig. De rechtsback van Heracles heeft een bloedneus, maar wat water en watjes doen wonderen.
13'
Excelsior bijt van zich af via Jeff Stans! De middenvelder pegelt eens van een flinke afstand op doel en doet dat maar net naast de linkerpaal.
11'
Zo kunnen we stellen dat beide ploegen in de openingsfase graag willen voetballen, maar dat met name Excelsior daarbij te veel ruimte weggeeft in verdedigende zin.
10'
Daar is Weghorst met zijn tweede kans! Aan de linkerkant van de zestien wordt de spits bereikt, waarna hij het met zijn linker in de korte hoek probeert. Het eindstation is echter het zijnet.
9'
Muyters behoedt Excelsior voor grotere schade! Bij een diepe bal let de doelman goed op en voorkomt hij dat een Heraclied in gevaarlijke positie aan de bal kan komen door goed uit zijn doel te komen.
8'
Voor Weghorst is het zijn tiende treffer van het seizoen. De spits heeft er nu eentje meer dan de topscorer van Excelsior. Van Weert scoorde er immers negen tot dusver.
8'
6'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Wout Weghorst
Maar aan de andere kant is het raak! Heracles krijgt een vrije trap op de eigen helft en neemt hem bijzonder snel via Thomas Bruns, die de scherpe Weghorst ineens vrij zet voor Tom Muyters. De spits rond het vervolgens heel bekwaam en fraai af met een listig boogballetje over de goalie.
5'
Adil Auassar slingert de bal lekker in de zestien na een prima actie van Brandley Kuwas. Helaas voor Excelsior is het vervolgens buitenspel, maar de Rotterdammers zijn in elk geval sterk van start gegaan!
3'
Daar had de bal al op de stip gekund! Tom van Weert wordt vastgehouden bij een hoekschop en gaat naar de grond. Mike te Wierik haalt opgelucht adem als hij ziet dat Kuipers er niet voor fluit.
1'
Scheidsrechter Björn Kuipers heeft het duel in gang gezet! De sfeeractie van zojuist had als gevolg dat onder meer slingers in de clubkleuren van Excelsior op het veld terecht kwamen, maar deze zijn ondertussen opgeruimd.
1'
We zijn er klaar voor! De spelers staan op het veld en de supporters van Excelsior hebben een fraaie vuurwerk sfeeractie in petto. De aftrap zal niet lang meer op zich laten wachten.
Opstellingsbericht:
Voor Excelsior is het zaterdagavond (18.30 uur) erop of eronder als Heracles Almelo op bezoek komt. De ploeg uit Rotterdam is in een hevige strijd verwikkeld met voornamelijk Willem II en start tegen de Tukkers met Brandley Kuwas en Jeff Stans terug in de basis.

Dat gaat ten koste van Daryl van Mieghem en Stanley Elbers. Stans zal op het middenveld gaan spelen, maar veelal van positie wisselen met Luigi Bruins, die als hangende vleugelspeler aan de aftrap zal verschijnen.

Aan de zijde van Heracles zijn er na de zege bij sc Heerenveen (0-1) en het gelijkspel tegen FC Utrecht (1-1) geen wijzigingen in de basisformatie te ontdekken. Dat betekent dat Wout Weghorst wederom in de spits begint. Op de vleugels zullen Jaroslav Navratil en Robin Gosens acteren, terwijl Iliass Bel Hassani vanaf het middenveld gevaar moet stichten.
Voorbeschouwing:
Goedendag beste voetbalfans,
Ik heet u van harte welkom bij het Eredivisie-onderonsje tussen Excelsior Rotterdam en Heracles Almelo. Voor de thuisploeg is het een perfecte kans om onder de degradatiestreep vandaan te komen, aangezien concurrent Willem II de lastige uitwedstrijd tegen PSV te wachten staat. Gaat Excelsior hiervan profiteren of is het Heracles dat vanaf 18.30 uur goede zaken doet in de strijd om Europees voetbal.

Gezien de voorgaande thuiswedstrijden tegen Heracles staat Excelsior een makkelijk potje te wachten. De laatste zes duels met de Tukkers leverden immers liefst vier zeges en slechts één nederlaag op (G1). Echter, sinds de laatste ontmoeting tussen de tweede ploegen (november 2015) was er geen ploeg in de Eredivisie die meer punten verspeelde dan het elftal van trainer Alfons Groenendijk: 39 in zestien wedstrijden (W2 – G3 – V11).

Heracles zal wel rekening moeten houden met Daryl van Mieghem. De aanvaller, die in het verleden én vanaf volgend seizoen voor de Almeloërs zal uitkomen, was in drie Eredivisiewedstrijden tegen de ploeg goed voor twee treffers en één assist. Op hun beurt hebben de Tukkers te maken met een uitcomplex, aangezien er in de laatste zeven wedstrijden op vreemde bodem slechts eenmaal werd gescoord. Deze treffer leverde overigens wel een 0-1 zege op bij sc Heerenveen en kwam op naam van de topscorer van Heracles in 2016: Jaroslav Navratil.

Excelsior mist zaterdag de doelmannen Filip Kurto (enkel) en Alessandro Damen (knie), terwijl aanvaller Michiel Hemmen niet wedstrijdfit is. Heracles moet het doen zonder Gonzalo García (knie), Bas Sibum (voet), Tim Breukers (niet wedstrijdfit) en Dario Vujicevic (buikwand).

De wedstrijd begint zaterdagavond om 18.30 uur. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.