Roda JC Kerkrade
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Hicham Faik 84. / dir. vrije trap

90'
De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te gaan lopen. Maar vlak voor tijd was het invaller Faik die toch nog scoorde, al was dat op merkwaardige wijze. Zijn vrije trap van veertig meter afstand stuiterde en belandde in het doel, zonder dat deze nog door iemand werd aangeraakt.
90'
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Maecky Ngombo
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Kristoffer Peterson
88'
Roda JC lijkt de zege niet meer weg te gaan geven, het is de sterkere ploeg in de slotfase.
86'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
86'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Rick Kruys
84'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Hicham Faik
Dan toch nog een goal, en wat voor één! Faik scoort in één keer uit een vrije trap van grote afstand, de bal stuitert en niemand zit er meer aan.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Georgiy Zhukov
81'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
81'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Luigi Bruins
80'
Gele kaart voor Marcos Gullón (Roda JC Kerkrade)
Gullón zet een stevige tackle in op Van Weert en krijgt daarvoor geel.
78'
Uit het niets een kans voor Van Mieghem! Na een prachtige pass van Kruys kan Van Mieghem met links in schieten en zijn schot mist op een haar na het doel.
73'
Bovenberg is goed doorgelopen, maar Van Leer is hem te snel af en neemt vervolgens razendsnel de doeltrap. Roda JC probeert te profiteren in de omschakeling, maar al snel heeft Excelsior de bal terug en is Kuwas alweer voor het Limburgse doel.
71'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Hicham Faik
71'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
68'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
68'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
67'
De voorzet van Van Hyfte is net te hoog voor Paulissen, waardoor de aanval weer op niets uitloopt.
65'
Het spel gaat op en neer, maar echte kansen hebben beide teams niet. Excelsior gaat zo Van Mieghem in brengen.
61'
Buijs legt een vrije trap breed, Poepon schiet hard in. Muyters staat goed en pakt het schot zonder problemen.
57'
Gele kaart voor Stanley Elbers (SBV Excelsior)
Van Peppen is ontsnapt en heeft bijna de achterlijn gehaald, als Elbers geen andere mogelijkheid ziet dan hem onderuit te schoffelen. Hij krijgt daarvoor de eerste kaart van de wedstrijd.
55'
Opnieuw is Roda JC gevaarlijk dankzij een vrije trap van Buijs, het eindigt dit keer in de handen van Muyters.
53'
Opmerkelijke combinatie van Excelsior: Drost, Fischer en Kruys duiken opeens op in het strafschopgebied van Roda JC en combineren goed. Het is Kruys die van dichtbij de bal voorlangs schiet.
49'
Goede pass van Paulissen op Peterson, maar Muyters komt op tijd uit zijn doel en is de Limburgers voor.
46'
45'
De openingsfase was levendig en speelde zich in hoog tempo af, maar beide ploegen waren gedurende de hele eerste helft slordig. Roda JC kreeg in de omschakeling een aantal grote mogelijkheden, waarbij de grootste voor Van Hyfte was. Van dichtbij kreeg hij de bal er niet in.
45'
40'
Roda JC is dominant aan het einde van de eerste helft en countert een paar keer gevaarlijk, maar het levert nog geen goals op.
37'
Het is druk in het strafschopgebied van Roda JC en Van Weert kopt. Van Leer heeft weinig overzicht, maar ziet de bal tot zijn opluchting naast het doel gaan.
33'
Een vrije trap van Buijs valt vlak voor de doellijn, maar kan in alle drukte toch nog worden weggehaald door Excelsior.
30'
Ook Auassar schiet maar eens van afstand en weer is het Van Leer die redt, dit keer ten koste van een hoekschop.
28'
Er zit een lastige stuit in het schot van Kruys, maar Van Leer let goed op en heeft de bal te pakken.
24'
Peterson gaat naar de grond in het strafschopgebied, de scheidsrechter lijkt eerst een penalty toe te kennen, maar besluit een doeltrap te geven.
19'
Peterson slalomt zich een weg door de Rotterdamse verdediging en ziet zijn schot gekraakt worden. De rebound is voor Van Hyfte, die moet scoren maar op Muyters stuit.
17'
Even komt Roda JC eruit, maar de uitbraak eindigt als nieuwkomer Zhukov een stevige tackle maakt.
14'
Het tempo is hoog vanavond, beide ploegen moeten winnen en laten dat ook duidelijk merken.
11'
Corner van Bruins, in één keer in de handen van Van Leer.
9'
Roda JC komt niet echt in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied, dus Paulissen probeert het maar eens van afstand. De bal gaat hoog over.
6'
Karami neemt de bal goed mee en zoekt naar zijn rechterbeen om de bal breed te leggen. Hij vindt Kuwas, die via een been van een Roda JC verdediger een corner weet te versieren.
4'
Ook Roda JC doet de eerste doelpoging. Buijs met de corner, schot van Paulissen gaat vervolgens voor het doel langs.
3'
Kuwas trekt naar binnen en doet van een meter of twintig de eerste doelpoging van de wedstrijd. Hij schiet recht in de handen van de doelman van Roda JC.
1'
Voor de degradatiekraker van vanavond hebben Excelsior en Roda JC beiden besloten het roer om te gooien. Bij Excelsior zijn er twee wijzigingen, bij Roda JC maar liefst vier. Alfons Groenendijk geeft de voorkeur aan Stanley Elbers en Daan Bovenberg in plaats van Jeff Stans en Nigel Hasselbaink. Bij Roda JC verschijnen nieuwelingen Uğur İnceman, Kristoffer Peterson en Georgiy Zhukov vanavond allemaal aan de aftrap. Ook is er een basisplaats voor Mitchel Paulissen.
Er staat vanavond een mooie degradatiekraker op het programma in de Eredivisie: Excelsior en Roda JC treffen elkaar op Woudestein. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Excelsior
Excelsior staat op dit moment met zeventien punten op een veilige veertiende plek. In de laatste vijf wedstrijden werd echter maar één punt vergaard, waarmee de Rotterdammers de Eredivisieploeg zijn die het slechtst in vorm is. Alfons Groenendijk probeerde deze week op de training dan ook wat nieuwe dingen uit, maar wilde nog niet prijsgeven of hij deze ook gaat toepassen vanavond.

De Kralingers moeten het in ieder geval zonder Bas Kuipers en Jurgen Mattheij stellen. Zij zijn herstellende van hun blessures, maar nog niet fit genoeg om weer minuten te maken. Alessandro Damen is voor langere tijd uitgeschakeld.

Roda JC
Roda JC volgt Excelsior op de voet, de ploeg uit Kerkrade staat één punt achter Excelsior. Om degradatie te voorkomen trok Roda JC deze week al weer de zesde versterking van deze winter aan. De 21-jarige middenvelder Gerogy Zhukov wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Standard Luik.

De versterkingen moeten Roda JC aan de eerste Eredivisie-overwinning sinds 30 augustus (!) gaan helpen. Dat moet in ieder geval zonder de geblesseerde Farshad Noor (voet) en Tomi Jurić (knie) gebeuren.

Onderling resultaat
In de Eredivisie stonden Excelsior en Roda JC tot nu toe 29 keer tegenover elkaar. De laatste twee ontmoetingen werden gewonnen door de Rotterdammers, maar de editie daarvoor eindigde maar liefst in een 7-0 overwinning voor Roda JC.

Er wordt vanavond om 19.45 afgetrapt in Rotterdam. Veel plezier bij dit duel!