12:30 uur
ADO Den Haag
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 47. / Kopbal  (Édouard Duplan)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Furdjel Narsingh 51. / Schot met rechts  (Sander van de Streek)

90'
Samenvatting

Na twee minuten in de tweede helft werd er eindelijk gescoord. Mike Havenaar kopte op aangeven van Édouard Duplan de 0-1 tegen de touwen. Lang kon ADO niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later stond het weer gelijk. Aaron Meijers ging gruwelijk in de fout na een lange bal van Sander van de Streek. Furdjel Narsingh kon daardoor alleen op doelman Martin Hansen af. Narsingh bleef koel en scoorde de 1-1. Cambuur had vervolgens via Sjoerd Overgoor en Xander Houtkoop op voorsprong kunnen komen, maar Cambuur wist niet meer te scoren. Ook Vito Wormgoor kreeg nog een grote kans namens ADO, maar het bleef 1-1 in Leeuwarden.
90'
90'
Duplan claimt een penalty! Van der Laan trekt eventjes aan het shirt van Duplan in het strafschopgebied. De Fransman gaat liggen, maar Higler laat het gaan.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Nog een kansje voor ADO. Een hoekschop vanaf de rechterkant komt via het hoofd van Danny Bakker bij Derijck terecht. De Belg zet zijn voet tegen de bal, maar ziet zijn poging in de handen van Nienhuis verdwijnen.
88'
Was dat geen hands? Duplan begint aan een goede solo en schiet vervolgens op doel. Zijn poging raakt de hand van Peersman, maar scheidsrechter Higler geeft een hoekschop in plaats van een strafschop.
87'
Het thuispubliek roept om alles of niets. De Leeuwarders kunnen de punten goed gebruiken.
85'
Wederom een kansje voor Cambuur. Barto verschalkt Zuiverloon in een duel en probeert vervolgens op doel te schieten, maar Barto raakt de bal niet goed. De bal is daardoor makkelijk te pakken voor Hansen.
83'
Cambuur blijft de aanval zoeken, maar nog altijd staat het 1-1 in Friesland. De tijd begint te dringen.
81'
Weer een kansje voor Cambuur. Overgoor slingert een vrije trap voor het doel. Houtkoop kan - achterwaarts - koppen, maar dat levert doelman Hansen geen problemen op.
79'
Nog ruim tien minuten te spelen in Leeuwarden. Komt er nog een winnaar?
78'
Ook een wissel bij Cambuur. Mikhail Rosheuvel komt voor Byrne, die onopvallend heeft gespeeld.
77'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mikhail Rosheuvel
77'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jack Byrne
77'
Daar is de tweede wissel van ADO. Derijck komt voor Thomas Kristensen.
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
75'
Daar is ADO! Eindelijk weer een kans voor ADO. Een vrije trap van Duplan valt pardoes voor de voeten van Vito Wormgoor. De verdediger haalt uit en lijkt te scoren, maar Nienhuis weet tóch redding te brengen. Geweldige redding van de sluitpost!
74'
Als er vanmiddag een winnaar komt in Friesland, dan zal het waarschijnlijk de thuisploeg zijn. Cambuur is na de 1-1 dominant.
72'
Houtkoop vergeet te scoren! Weer een grote kans voor Cambuur. Na een goede opening van Van de Streek op Narsingh krijgt invaller Houtkoop uiteindelijk een grote kans. De linksbuiten krijgt de bal met zijn rechtervoet niet achter doelman Hansen.
69'
De eerste wissel bij ADO is een feit. De matig spelende Ruben Schaken wordt vervangen door Ludcinio Marengo.
69'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
69'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
67'
Cambuur speelt dominant en is nadrukkelijk op zoek naar de 2-1. Dat kan niet lang meer duren als ze op deze manier doorgaan.
64'
Overgoor! Wat een kans voor de aanvoerder van Cambuur. Sjoerd Overgoor begint aan een fraaie solo en passeert twee spelers van ADO. Overgoor komt oog in oog met Hansen, maar krijgt de bal niet achter de doelman. Wat een kans!
62'
Jansen moet overigens oppassen. De middenvelder van ADO heeft al geel op zak en solliciteert al een aantal keer naar een tweede gele kaart.
61'
Het spel golft momenteel weer op en neer in Friesland. Het is niet te voorspellen wie deze wedstrijd gaat winnen.
60'
ADO ontsnapt. Een goede hoekschop van Cambuur komt op het hoofd terecht van een Cambuurs-speler. Hansen kan redding brengen op de doellijn.
57'
Gele kaart voor Marvin Peersman (SC Cambuur)
ADO krijgt een hoekschop en daar is Marvin Peersman het niet mee eens. Peersman laat dat merken en krijgt geel van Higler.
54'
Cambuur lijkt zich na de gelijkmaker te herpakken. We hebben in ieder geval doelpunten gezien in Friesland.
51'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:1 door Furdjel Narsingh
Het staat weer gelijk in Leeuwarden. Aaron Meijers gaat gruwelijk in de fout na een lange bal van Van de Streek. Meijers gaat onderuit, waardoor Narsingh alleen op doelman Hansen af kan. Narsingh twijfelt niet en schiet de bal in de rechterhoek: 1-1.
50'
Cambuur moet wat verzinnen om terug in de wedstrijd te komen, maar voorlopig blijft ADO aanvallen.
47'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Mike Havenaar
Gelijk na rust komt ADO op voorsprong. Duplan heeft de bal aan de linkerkant van het veld. De Fransman geeft de bal voor en weet Havenaar voor het doel te vinden. De Japanner kopt de bal tegen de touwen: 0-1.
46'
We zijn weer begonnen in Leeuwarden. ADO heeft afgetrapt.
46'
45'

De eerste helft van SC Cambuur - ADO Den Haag was niet bijzonder enerverend. De Hagenaars kwamen goed uit de startblokken, maar na ruim twintig minuten nam de thuisploeg het initiatief over. Cambuur wist tijdens de eerste 45 minuten echter enkel gevaarlijk te worden via afstandsschoten. De grootste kans van de eerste helft was voor Mike Havenaar. Op aangeven van Kevin Jansen kreeg de Japanner een grote mogelijkheid, maar Leonard Nienhuis bracht redding voor Cambuur.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog twee minuten blessuretijd bij.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Wordt er nog gescoord voor de theepauze?
40'
Het wil beide ploegen maar niet lukken om tot echt grote uitgespeelde kansen te komen. De kans van Havenaar was meer gebaseerd op toeval dan op een goede aanval.
37'
Timothy Derijck leek in de ploeg te komen bij ADO, maar de Belgische verdediger zit inmiddels weer op de bank.
36'
Wissel in bij SC Cambuur -> Xander Houtkoop
36'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Bartholomew Ogbeche
35'
Xander Houtkoop komt zo in de ploeg voor Ogbeche. Ook ADO lijkt een wissel voor te bereiden.
34'
Ogbeche gaat zo dadelijk toch gewisseld worden. De Nigeriaan is te geblesseerd om verder te spelen.
33'
Havenaar! Daar is de grootste kans van de wedstrijd. ADO begint aan een counter via Kevin Jansen. De middenvelder slingert de bal voor het doel, waar Mike Havenaar staat te wachten. De Japanner zet zijn directe tegenstander aan de kant en schiet op doel, maar zijn poging gaat recht in de handen van Leonard Nienhuis.
33'
De beginfase van dit duel was voor ADO, maar inmiddels heeft Cambuur het heft in handen. Nog een klein kwartier tot de rust.
31'
Ogbeche lijkt voorlopig verder te kunnen.
30'
Inmiddels ligt Ogbeche geblesseerd op de grond. De Nigeriaan leek zich te verstappen.
29'
Cambuur begint steeds meer aan te zetten. Een doelpunt van de thuisploeg hangt in de lucht.
26'
Weer Cambuur! Furdjel Narsingh wordt gelanceerd door Djavan Anderson. De buitenspeler gaat uiteindelijk voor eigen succes, maar ziet zijn poging gestopt worden door Hansen.
25'
Bijna een grote kans voor Cambuur! Barto kan uithalen na een goede voorzet vanaf de rechterflank. De poging van Barto wordt echter op het allerlaatste moment geblokt door Vito Wormgoor.
25'
Cambuur lijkt inmiddels wat beter in de wedstrijd te komen. De thuisploeg probeert wat meer het initiatief te nemen.
22'
ADO heeft voorlopig het meeste recht op een doelpunt, maar de Hagenaars zijn net als de Friezen bijzonder slordig in balbezit. Foutenfestijn!
21'
Weer een poging van afstand van Cambuur. Sander van de Streek probeert het vanaf de rand van het strafschopgebied met een geplaatste bal, maar dat is een makkelijke prooi voor doelman Hansen.
20'
Weinig (lees: geen) kansen in de beginfase van dit duel. Verdedigend staat het voorlopig goed bij beide ploegen.
17'
Barto probeert het doel van ADO onder vuur te nemen vanaf een meter of twintig, maar zijn schot wordt geblokt.
16'
Gele kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is een feit. Kevin Jansen vloert Bartholomew Ogbeche en krijgt geel van Higler.
15'
Ook in Leeuwarden gaan na veertien minuten spelen de handen op elkaar voor Johan Cruyff. De eeuwige nummer veertien wordt daarmee een hart onder de riem gestoken. Hij lijdt namelijk aan longkanker.
15'
ADO lijkt het spel te moeten maken in Leeuwarden. De thuisploeg komt nog amper van de eigen helft af.
13'
... Édouard Duplan neemt de hoekschop, maar zijn voorzet kan makkelijk weggewerkt worden door de verdediging van Cambuur.
12'
Nog maar eens een hoekschop voor ADO...
10'
Scheidsrechter Dennis Higler laat voorlopig veel doorgaan, dat is goed voor het tempo van de wedstrijd.
9'
... ADO probeert het via een variant, maar dat loopt niet goed af voor de bezoekers.
9'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor ADO...
7'
Martijn van der Laan probeert ADO-doelman Martin Hansen te verrassen. De Deense goalie staat ver voor zijn goal, waardoor de verdediger van Cambuur maar eens schiet vanaf een meter of vijftig. De poging van Van der Laan treft geen doel.
6'
Het ontbreekt bij ADO Den Haag voorlopig aan de eindpass. De Hagenaars zijn dreigend, maar telkens komt de laatste pass niet aan.
5'
Het spel golft op en neer in Leeuwarden. Beide ploegen spelen reactievoetbal.
4'
... Jack Byrne neemt de vrije trap, maar de Ier schiet de bal in de muur.
3'
Cambuur krijgt een vrije trap op een mooie positie na een overtreding van Gianni Zuiverloon op Martijn Barto...
1'
We zijn begonnen in Leeuwarden. SC Cambuur heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd SC Cambuur tegen ADO Den Haag. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

SC Cambuur

Het is vooralsnog niet het seizoen van SC Cambuur. De Friezen staan na negen speelrondes met vijf punten op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Alleen De Graafschap (twee punten, red.) heeft minder punten. De laatste drie competitieduels werden door SC Cambuur gelijkgespeeld. Achtereenvolgens namen de Friezen het op tegen FC Utrecht (3-3, red.), Roda JC Kerkrade (1-1, red.) en AZ Alkmaar (1-1, red.). De Leeuwarders wisten dit seizoen nog niet te winnen, waardoor SC Cambuur-trainer Henk de Jong een overwinning tegen ADO Den Haag goed kan gebruiken.

Het seizoen van ADO Den Haag is ook nog niet om over naar huis te schrijven. De Hagenaars staan momenteel op zeven punten, waardoor SC Cambuur met een overwinning voorbij de Hagenaars kan gaan. In tegenstelling tot SC Cambuur wist ADO Den Haag dit seizoen al wel een keer te winnen. Die overwinning dateert van 15 augustus toen ADO Den Haag met 4-1 wist te winnen van FC Twente. Uit de laatste drie competitiewedstrijden wist ADO Den Haag twee punten te behalen. De Hagenaars speelden gelijk tegen Excelsior (3-3, red.) en De Graafschap (1-1, red.), maar verloren van NEC Nijmegen (4-1, red.). ADO Den Haag-trainer Henk Fraser kan dus net als zijn collega van SC Cambuur een overwinning gebruiken.

Historie

Het duel SC Cambuur – ADO Den Haag werd pas twee keer eerder afgewerkt in de Eredivisie. Beide ploegen hebben één keer gewonnen in Leeuwarden. Vorig seizoen won SC Cambuur met 3-2. Erik Bakker was tweemaal trefzeker namens SC Cambuur, terwijl ook Michiel Hemmen wist te scoren namens de Friezen. Michiel Kramer en Xander Houtkoop scoorden de Haagse doelpunten.

Tijdens het seizoen 2013/2014 won ADO Den Haag met 2-1 in het Cambuurstadion. SC Cambuur was via Lucas Bijker nog wel op voorsprong gekomen, maar Michiel Kramer – inmiddels de spits van Feyenoord – bezorgde ADO Den Haag de overwinning met twee doelpunten.