Vitesse
0:0
geen

90'
Zoals verwacht deed Heerenveen het na rust beter dan ervoor, maar tot echt hele grote kansen kwam de thuisploeg niet. Ook Vitesse kwam in de tweede helft niet meer zo makkelijk door de defensie van Heerenveen heen, waardoor de 0-0 een logische uitslag is gebleken.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt minimaal drie minuten.
90'
Solanke had hier de drie punten op zijn schoen! Een zeer goede voorzet vanaf rechts van Diks lijkt voor de spits een eenvoudige bal. Hij raakt de bal te vol en ziet deze voor het doel langs vliegen.
89'
De wedstrijd loopt langzaam richting het einde en lijkt af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel.
84'
Nakamba gaat hard door op St. Juste. Na een fout van Otigba is zijn collega verdediger als eerst bij de bal, maar komt daar hard in aanraking met de uitgestoken fout van Nakamba.De middenvelder van Vitesse ontsnapt hier aan zijn tweede gele kaart.
80'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
80'
Wissel uit bij Vitesse -> Denys Oliynyk
78'
Spectaculaire omhaal! Na een afgeslagen hoekschop besluit Van den Berg het met een omhaal. Room is maar net op tijd terug om de bal net onder de lat weg te boksen.
77'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Mitchell te Vrede
77'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
73'
Het niveau van deze wedstrijd zakt langzaam weg, wat jammer is. Krijgt één van beide ploegen het nog op zijn heupen voor de volle drie punten?
70'
Gele kaart voor Lucas Bijker (sc Heerenveen)
Diks is Bijker voorbij. Het enige wat de back nog kan doen is aan de noodrem trekken, wat hem dan ook op een kaart komt te staan.
66'
Nakamba probeert het met een poging van afstand. Mulder ziet het aan en grijpt niet in, aangezien de bal naast zijn doel verdwijnt.
62'
Wat een fout van Room! De doelman wil de bal voor Slagveer langs schieten, maar onderschat de snelheid van de aanvaller. Slagveer raakt de bal net te hard, waardoor hij niet meer op tijd bij het leer is om deze in het lege doel te kunnen tikken.
58'
Voor een 0-0 is deze wedstrijd na een klein uur spelen absoluut wel de moeite waard. Twee ploegen die veel strijd leveren en steeds meer aan elkaar gewaagd raken vermaken het publiek prima.
55'
De dominantie van voor de rust is Vitesse kwijt. Heerenveen is na de rust meer in controle en heeft het meeste balbezit. Vooralsnog zonder echte kansen te creëren daarmee.
51'
Een gevaarlijke vrije trap van Çavlan brengt Room in de problemen. De bal komt vanaf rechts voor, waarna Room de bal moet loslaten. Scheidsrechter Higler helpt de doelman en geeft hem een vrije trap, aangezien Otigba hem in de lucht aanviel en raakte.
48'
Een opvallend feitje bij Vitesse nu; Alle spelers die afgelopen week een rode kaart zagen, staan nu binnen de lijnen. Doordat het in alle gevallen twee keer geel betrof, zijn de spelers niet voor de competitie geschorst maar slechts voor de volgende bekerwedstrijd.
46'
Rashica had voorafgaand aan dit duel last van zijn rug. Zijn wissel in de rust lijkt daar mee te maken te hebben.
46'
46'
Wissel in bij Vitesse -> Renato Ibarra
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Milot Rashica
45'
Dankzij Erwin Mulder staat het nog 0-0 bij de rust. Vitesse is ede bovenliggende partij en heeft al een aantal kansen gehad om de voorsprong te pakken. Het is aan de uitblinkende doelman te danken dat het Heerenveen doel nog schoon is. En aan Solanke, die buitenspel stond toen de bal via zijn rug het doel in caramboleerde. Heerenveen zal in de tweede helft uit een ander vaatje moeten gaan tappen om met een goed resultaat uit deze wedstrijd te kunnen komen.
45'
43'
Higler is een pietje precies. Bijker smokkelt teveel bij een ingooi, waarna de scheidsrechter de ingooi aan Vitesse geeft. Opvallend!
40'
Vitesse blijft nog steeds gecontroleerd op zoek naar de voorsprong en geeft inmiddels zelf ook zo goed als niets meer weg. Lukt het de bezoekers nog om dit voordeel voor de rust om te zetten in doelpunten?
36'
Mulder blijft zijn doel schoon houden! Solanke is St. Juste te slim af bij een hoge diepe bal. De jonge spits schiet de bal na de stuit vol in een volley op doel, maar ziet tot zijn frustratie Mulder wederom de bal uit zijn doel tikken.
35'
Rashica komt vanaf rechts wederom naar binnen. Ditmaal haalt hij zelf uit, maar de buitenspeler ziet zijn schot worden geblokt door de goed opgestelde St. Juste.
32'
... Çavlan mikt zijn tweede poging ook in de muur, maar deze keer komt er niemand te vroeg uitlopen.
31'
Gele kaart voor Marvelous Nakamba (Vitesse)
Nakamba krijgt geel voor te vroeg uitlopen.
30'
Heerenveen krijgt een vrije trap op een interessante positie. Larsson wordt door Diks neergelegd. Çavlan staat achter de bal...
26'
Heerenveen ontsnapt! Vitesse denkt op voorsprong te komen, maar wordt teruggefloten wegens Buitenspel. Rashica legt vanaf rechts de bal goed terug, waar Baker de bal inschiet. Hij mikt op de lat en ziet de bal via de rug van Solanke alsnog het doel in gaan. Op het moment van schieten staat Solanke echter buitenspel, waardoor het feest niet doorgaat.
25'
Een heerlijke opening van Van Anholt. De verdediger legt de bal perfect achter de verdediging. Veerman is net een stapje te laat om de bal goed te kunnen controleren, waardoor het geen kans oplevert voor Heerenveen.
22'
Mulder is weer belangrijk voor Heerenveen! Rashica dribbelt vanaf rechts eenvoudig richting het doel, zonder dat hij echt wordt aangepakt. Zijn schot is vervolgens zo slecht nog niet, maar Mulder sluit op tijd zijn benen en klemt de bal af.
18'
Vitesse blijft de wedstrijd onder controle houden, maar de bezoekers hebben geen haast. Geduldig wordt de bal over en weer gespeeld, op zoek naar dat ene gaatje in de defensie van Heerenveen.
15'
Veerman heeft meer tijd dan hij denkt! Weer een snelle uitbraak van de thuisploeg bezorgt de spits enorm veel ruimte. Iedereen denkt aan een een-twee met Larsson, maar de spits draait onverwachts open. Hierdoor heeft hij veel ruimte, maar schiet te gehaast. Zijn poging vliegt over het doel van Room.
13'
Heerenveen komt wat meer in de wedstrijd maar blijft moeite houden met het hoog druk zettende Vitesse.
10'
Otigba kopt vervolgens de hoekschop over het doel van Room.
9'
Uit de eerste aanval van de thuisploeg haalt Heerenveen een hoekschop. Larsson stuurt in een snelle uitbraak Slagveer weg. De pas is iets te scherp waardoor de hoek voor de buitenspeler lastig is. Zijn schot wordt door Room over de achterlijn gewerkt.
8'
Solanke heeft in de spits bij Vitesse een paar keer ruzie met de bal. Als Engelsman het leer wel onder controle had kunnen krijgen, kon hij meerdere malen op weg naar het Heerenveen doel.
5'
Heerenveen begint zeer slordig aan dit duel. Vitesse heeft al een aantal maal eenvoudig te bal gekregen door opzichtige fouten van de thuisploeg. Meer kansen voor de bezoekers kunnen op deze manier niet uitblijven.
2'
Direct een goede kans voor Vitesse! Otigba is tot twee keer toe slordig in de opbouw en verliest de bal op eigen helft. Vitesse stormt met drie man op het doel van Mulder af, maar de doelman grijpt goed in en repareert de schade.
1'
Heerenveen heeft afgetrapt in eigen huis en daarmee de zevende speelronde van de Eredivisie in gang gezet.
1'
Opstellingen:
Peter Bosz gaf aan dat hij nog zoekende is naar zijn ideale opstelling. De basisopstelling van Vitesse op bezoek bij sc Heerenveen zetten die woorden nog meer kracht bij, met daarin weer drie wijzigingen ten opzichte van het duel tegen de Graafschap. In vergelijking met het treffen met Heracles Almelo is deze basisopstelling zelfs op vier plaatsen gewijzigd.

De man waarvan al duidelijk was dat hij niet zou gaan spelen is Valeri Qazaishvili. Naast hem ontbreken ook Rochdi Achenteh en Nathan in de basis. In tegenstelling tot de vorige competitiewedstrijd, starten beide heren op de bank.

Bij sc Heerenveen staan er in vergelijking met vorig weekend één nieuwe naam in de basis. Kenneth Otigba neemt de plaats in van Simon Thern, die ziek is.
Na een veelbesproken bekerweek moet bij Vitesse de knop weer worden omgezet richting de competitie. Vanavond staat de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. Kan de ploeg uit Arnhem zich revancheren voor de bekeruitschakeling bij Heracles Almelo? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

sc Heerenveen
Waar de bekerwedstrijd van Vitesse afgelopen week vrij tumultueus was, boekte sc Heerenveen een degelijke 0-1 zege op bezoek bij NAC Breda. Ondanks de rode kaart van Michael Dingsdag was de treffer van Henk Veerman voldoende voor een plek in de derde ronde. Ander goed nieuws voor de Friezen is de terugkeer van spits Mitchell te Vrede, die na zijn blessure weer inzetbaar is. En die twee opstekers kan de ploeg goed gebruiken, na twee opeenvolgende nederlagen op rij in de competitie. Vorig seizoen was deze wedstrijd de wedstrijd van Luciano Slagveer en Sam Larsson. Slagveer scoorde twee keer, terwijl Larsson met drie assists ook zeer belangrijk was in de 4-1 overwinning. Naast de langdurig geblesseerden Jordy Buijs, Joost van Aken en Doke Schmidt is Simon Thern nog een twijfelgeval. Thern kampte afgelopen week met griepverschijnselen en zal tot het laatste moment wachten met zijn beslissing.

Vitesse Arnhem
Vitesse heeft roerige dagen achter de rug. Trainer Peter Bosz was zelf druk bezig met de tuchtzaak naar aanleiding van zijn rode kaart, maar wil niet al te lang meer stil staan bij die wedstrijd. De focus ging in Arnhem dan ook direct op de wedstrijd van vanavond. De andere opstelling van afgelopen week had volgens Bosz niets te maken met rust geven, de trainer zoekt nog steeds naar de juiste balans in zijn ploeg. Verdediger Kevin Diks neemt een goed gevoel mee naar de wedstrijd van vanavond. Ondanks de nederlaag en alle rode kaarten, is de teamspirit enorm gegroeid in die wedstrijd. “Dat is zeker iets wat de ploeg mee gaat nemen naar deze wedstrijd”, aldus de back. Valeri Qazaishvili lijkt de enige afwezige bij de uitploeg te gaan zijn. Hij heeft nog teveel last van een spierblessure

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Dennis Hiegler. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.