Vitesse Zondag, 13. Maart 2016
14:30 uur
Feyenoord
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 73. / Schot met rechts  (Rick Karsdorp)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Bilal Başaçıkoğlu 88. / Schot met links  (Rick Karsdorp)

90'
De tweede helft was een stuk aantrekkelijker dan de eerste en er vielen dan ook veel meer kansen te noteren. De eerste kansen waren voor Vitesse, maar de beste voor Feyenoord en het waren dan ook de Rotterdammers die op voorsprong kwamen. Kramer was het eindstation van een vloeiende aanval en rondde keurig af. Vlak voor tijd besliste invaller Başaçıkoğlu het duel door na een prima actie doeltreffend uit te halen. Door de zege is het gat tussen Feyenoord, de nieuwe nummer drie, en Vitesse nu zes punten in het voordeel van de Rotterdammers.
90'
90'
In de slotseconde nog een uithaal van Yeini, maar die schiet hoog over. Vlak daarna fluit Kuipers voor het einde van de wedstrijd.
88'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Bilal Başaçıkoğlu
En het is beslist in Rotterdams voordeel! Başaçıkoğlu krijgt de bal van achteruit aangespeeld en heeft nog twee tegenstanders voor zich. Die stuurt hij het bos in om vervolgens vanaf een meter of twintig doeltreffend uit te halen in de verre hoek. Prima goal van die invaller!
86'
Bijna is het 2-0! Nelom met een prima actie waarna hij voorgeeft op Kramer. De spits krijgt net zijn voet niet tegen de voorzet waarna Leerdam het leder weg kan schieten.
83'
Wissel in bij Vitesse -> Yuning Zhang
83'
Wissel uit bij Vitesse -> Isaiah Brown
82'
Het publiek in Arnhem is duidelijk niet tevreden met de prestatie van Vitesse. Het 'Maas rot op' klinkt duidelijk hoorbaar vanaf de tribunes in Arnhem.
81'
Wissel in bij Vitesse -> Kelvin Leerdam
81'
Wissel uit bij Vitesse -> Kosuke Ota
77'
Room behoedt zijn ploeg voor een grotere achterstand! Kramer combineert met Toornstra waarna de laatste alleen op Room af kan. Vanuit een lastige hoek krijgt Toornstra het leder niet voorbij de keeper van Vitesse.
76'
Rashica glijdt uit op het moment dat hij vanaf net buiten het Rotterdamse strafschopgebied uit wil halen. Toch komt hij nog tot een prima uithaal. Vermeer moet naar de hoek en brengt redding.
73'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Michiel Kramer
Een prima aanval van Feyenoord levert de bezoekers de voorsprong op! Başaçıkoğlu stuurt Karsdorp diep en de back van de Rotterdammers geeft prima voor op Kramer. Bij de eerste paal schiet de spits van Feyenoord van dichtbij beheerst raak. Goede goal van Feyenoord!
70'
Kuyt heeft nog altijd last van dat duel in de eerste helft met van der Werff en is daarom naar de kant gehaald. Op de bank wordt hij direct behandeld aan zijn kuit.
69'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
69'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
68'
De wedstrijd is in deze fase weer in evenwicht. Beide ploegen zijn weer wat voorzichtiger na al die mogelijkheden in het begin van de tweede helft, jammer.
65'
Eerder dit seizoen won Feyenoord in eigen huis met 2-0 van Vitesse. Het was tijdens die wedstrijd lang wachten op doelpunten. Pas in de 77e minuut opende Feyenoord de score. Kuyt benutte een strafschop. Twee minuten later besliste Başaçıkoğlu het duel door de 2-0 te maken.
61'
Gele kaart voor Guram Kashia (Vitesse)
Ook geel nu voor de aanvoerder van Vitesse. Hij krijgt de prent na een harde overtreding op het been van Vilhena.
60'
Een kans voor Toornstra in het Arnhemse strafschopgebied! Toornstra denkt van dichtbij uit te kunnen halen, maar rekent niet op Kruiswijk. De verdediger van Vitesse is alert en werkt het leder weg voordat Toornstra tot een schot kan komen.
58'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
58'
Wissel uit bij Feyenoord -> Terence Kongolo
58'
Kongolo kan niet verder en zal zo worden vervangen door Nelom die koud vanaf de bank het veld in moet. Een flinke tegenvaller voor Feyenoord.
56'
Kongolo heeft aan dat duel met Ibarra veel pijn overgehouden. Hij lijkt last van de hamstring te hebben en het is maar de vraag of hij verder kan.
55'
Eindelijk opwinding in Arnhem na die saaie eerste helft. Ibarra snelt aan de rechterflank langs Kongolo en haalt vanuit een lastige hoek uit. Zijn schot vliegt voorlangs.
53'
Plots een grote kans voor Feyenoord! Een prima voorzet van Karsdorp wordt door de vrijstaande Kramer gemist. Achter Kramer staat Elia nog die uithaalt, maar zijn schot geblokt ziet worden.
51'
Gele kaart voor Milot Rashica (Vitesse)
Een terechte gele kaart voor Rashica na een overduidelijke schwalbe in het Rotterdamse zestienmetergebied.
51'
Een prima kans om uit te halen voor Brown die vrij staat in het Rotterdamse strafschopgebied. Hij maait echter volledig over de bal heen: kans verkeken.
50'
Vitesse is duidelijk met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer gekomen. De ploeg krijgt ook de eerste mogelijkheid van de tweede helft, maar El Ahmadi blokt het harde schot van Ibarra.
46'
De tweede helft is begonnen als Vitesse heeft afgetrapt! Beide ploegen zijn ongewijzigd uit de kleedkamers gekomen.
46'
45'
Weinig hoogtepunten in deze eerste helft waarin de kansen schaars zijn. Vermeer moest eenmaal in actie komen op een heerlijke uithaal van Brown, maar had voor de rest nagenoeg weinig te doen. Room moest aan de bak om inzetten van Kramer en Elia uit zijn doel te houden, maar deed dit zonder problemen. 0-0 is de logische ruststand na een teleurstellende eerste helft in Arnhem.
45'
45'
Rashica pikt de bal op nadat de actie van Brown mislukt. Rashica schiet ineens, maar raakt de bal niet goed. Zijn schot zeilt dan ook ruim naast.
44'
Het is bijna rust en we kunnen concluderen dat het nog niet de wedstrijd is waar u en ik op hadden gehoopt. Er valt tot dusver erg weinig te genieten in Arnhem. Laten we hopen dat dat na rust anders is.
40'
Gele kaart voor Dirk Kuyt (Feyenoord)
Geel voor Kuyt die Yeini achter op de voet trapt. Dat betekent dat Kuyt geschorst is voor het treffen met De Graafschap in Rotterdam.
37'
Wat een heerlijke uithaal van Baker zeg! Hij neemt het doel van Feyenoord vanaf een meter of twintig onder vuur. Vermeer moet gestrekt om die bal uit de kruising te slaan, maar redt uiteindelijk stijlvol. De hoekschop die volgt, levert voor de thuisploeg niets op.
35'
Pijn bij Kuyt die na een duel geblesseerd op de grond achter blijft. Het is te hopen voor Feyenoord dat de aanvoerder van de Rotterdammers verder kan. Het lijkt er vooralsnog op dat hij gewoon verder kan.
31'
Ibarra vangt een afgeslagen vrije trap van Ota op en legt af op Qazaishvili. De spelverdeler probeert het vervolgens van afstand, maar hij raakt het leder totaal verkeerd.
27'
Het meeste balbezit is tot nu toe voor Feyenoord. De ploeg van Van Bronckhorst weet met dat balbezit echter nog weinig te creëren. De meeste hoekschoppen en vrije trappen belanden bovendien recht in de handen van Room.
23'
Aan de andere kant is Elia dreigend. De vleugelaanvaller creëert zelf de ruimte voor het schot en haalt vanaf de rand van het strafschopgebied uit. In de korte hoek brengt Room redding op de lage inzet van Elia.
21'
Prima actie aan de linkerflank van Rashica. Hij snelt voorbij zijn tegenstander en geeft laag voor op Brown. De aanvaller van Vitesse krijgt zijn voet echter niet goed tegen die voorzet waardoor de kans is verkeken.
17'
El Ahmadi wordt door Rashica naar de grond getrokken en Feyenoord mag een vrije trap nemen op zo'n twintig meter afstand van het doel van Vitesse. Vilhena gaat achter de bal staan, maar zijn inzet belandt via de muur naast de goal van Room.
14'
Veel balverlies bij beide ploegen. Daardoor hebben Vitesse en Feyenoord tot dusver moeite met het creëren van mogelijkheden.
10'
Daar is de eerste echte kans van deze wedstrijd en die kans is voor Feyenoord. Een hoekschop van de Rotterdammers wordt slecht verwerkt door Vitesse waardoor de bal plots voor de voeten van Kramer valt. Die denkt niet na en haalt ineens uit. Zijn lage inzet kan worden gepakt door Room.
9'
Vitesse en Feyenoord stonden in de Eredivisie dertig keer eerder tegenover elkaar in Arnhem. Van die dertig ontmoetingen won Vitesse er slechts zes. Feyenoord behaalde tien keer een overwinning. De meeste ontmoetingen (14) eindigden in een gelijkspel.
5'
Het initiatief in de openingsminuten ligt bij Feyenoord. De Rotterdammers zoeken de aanval en Vitesse wacht af om er vervolgens bij balverlies van Feyenoord snel uit te komen.
2'
Het is mooi weer in Arnhem en dus staat het dak van de GelreDome open. Vermeer zal daar niet al te blij mee zijn, want hij heeft veel last van de zon.
1'
Het is begonnen in Arnhem als scheidsrechter Kuipers heeft gefloten en Feyenoord aftrapt. Twee ploegen met aanvallende intenties, laten we hopen dat het een mooi spektakelstuk wordt vanmiddag!
1'

Geen verrassingen bij Vitesse en Feyenoord. Beide ploegen beginnen met dezelfde elf namen als een week eerder tegen respectievelijk Roda JC en SC Cambuur. Bij Vitesse is Marvelous Nakamba er definitief niet bij. Hij heeft teveel hinder van zijn hamstringblessure. Kevin Diks zit opnieuw op de bank. Ook Giovanni van Bronckhorst wijzigt niets in zijn basiself. Rick Karsdorp is fit genoeg voor een basisplaats. Hij had deze week liesklachten. Eljero Elia begint gewoon in de basis. Hij kwam deze week in het nieuws omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een mishandeling. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de club en een boete gekregen en daarmee is de zaak voor Van Bronckhorst afgedaan

Goedemiddag! Vanmiddag staan er in de Eredivisie nog vier duels op het programma en één van die duels is het treffen tussen Vitesse en Feyenoord. Een wedstrijd die voor beide ploegen erg belangrijk is voor de strijd om de derde plek. Om half drie wordt er afgetrapt in stadion GelreDome te Arnhem. De man die het duel in goede banen hoopt te gaan leiden is scheidsrechter Björn Kuipers. Mijn naam is Roel Egberts en ik houd u straks live op de hoogte van alle ontwikkelingen bij Vitesse – Feyenoord.

Vitesse
Sinds het vertrek van trainer Peter Bosz presteert Vitesse erg wisselvallig. De laatste acht duels leverde de ploeg uit Arnhem slechts twee overwinningen op en daar nemen ze bij het ambitieuze Vitesse geen genoegen mee. Vorige week wist de Gelderse club wel te winnen. In Limburg werd Roda JC met 1-2 verslagen, maar gemakkelijk ging dat zeker niet. Pas in de blessuretijd bezorgde invaller Yuning Zhang zijn ploeg de zege door de winnende binnen te koppen. Het was pas het eerste doelpunt in de Eredivisie voor de jonge Chinese aanvaller. Voorafgaand aan de zondag vinden we Vitesse dankzij de driepunter in Kerkrade terug op de zesde plek. Om zicht te houden op de derde plek, die momenteel wordt bezet door AZ, is winst tegen Feyenoord noodzakelijk. AZ won namelijk gisteravond al met 0-2 op bezoek bij Willem II waardoor het gat tussen Vitesse en AZ nu zes punten bedraagt. Trainer Rob Maas heeft in ieder geval vertrouwen. Tegenover VitesseTV zei hij vrijdag: “Het vertrouwen is bij ons aanwezig. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd. Zo benaderen we de komende duels. Zondag is een finale. Waarvan we er daarna nog zeven gaan spelen. We hopen op een mooie wedstrijd die we winnend willen afsluiten.” Tegen Feyenoord kan Maas beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Dominic Solanke is er zeker niet bij. Hij is niet wedstrijdfit. Het meespelen van Marvelous Nakamba is nog hoogst onzeker. Hij kampt met hamstringklachten.

Feyenoord
Na een uiterst pijnlijke periode in Rotterdam lijkt de ploeg weer uit het dal te klimmen. Zeven competitieduels op rij werden verloren, maar met overwinningen op FC Utrecht en SC Cambuur lijkt de weg omhoog weer ingeslagen. Ook werd tussendoor nog de bekerfinale behaald door in de halve finale met 3-1 van AZ te winnen. Momenteel vinden we Feyenoord terug op plek vier in de Eredivisie en dus geldt voor Feyenoord hetzelfde als voor Vitesse: er moet gewonnen worden om niet te ver achterop te raken bij AZ. Het verschil tussen Feyenoord en AZ bedraagt nu drie punten dus een overwinning vandaag zou betekenen dat de Rotterdammers weer op die begeerde derde plek komen te staan. Ook coach Giovanni van Bronckhorst beseft hoe belangrijk een goed resultaat vanmiddag is voor zijn ploeg. “Dit is een belangrijke wedstrijd voor ons”, aldus Van Bronckhorst vrijdag tijdens de persconferentie waarin hij vooruitblikte op het treffen met Vitesse. “Als we een goed resultaat halen, nemen we verder afstand van Vitesse. In die zin zou je dus kunnen spreken van een zespuntenwedstrijd”. Hij weet ook dat het spel van zijn ploeg beter moet zijn dan tijdens de wedstrijd tegen Cambuur om een resultaat te behalen in Arnhem. “Qua spel kan en moet het beter. Tegen Cambuur waren we zowel fysiek als mentaal een stuk minder. Gelukkig wonnen die wedstrijd wel, want de resultaten waren vorige week het belangrijkste”, zo zei hij vrijdag. Tegen Vitesse mist Van Bronckhorst alleen reservedoelman Warner Hahn. Het meespelen van de met liesklachten kampende Rick Karsdorp is nog onzeker.

Zodra de opstellingen van beide elftallen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje wedstrijddetails.