Feyenoord
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Anass Achahbar 57. / Schot met links

90'
Feyenoord leek in de rust toch te beseffen om voor de overwinning te gaan. De Rotterdammers kwamen sterk uit de kleedkamer. Anass Achahbar zette zijn ploeg met een afstandsschot op voorsprong, maar had daar wel de hulp van Kostas Lamprou nodig. De doelman liet de bal uit zijn vingers glippen en zo werd een houdbare bal toch een doelpunt. Willem II moest komen, maar leek niet bij machte om daadwerkelijk tot kansen te komen. Het slordige duel verdiende geen winnaar, maar kreeg er toch één in Feyenoord. Met de hulp van Lamprou.
90'
89'
Willem II gaat vol voor de gelijkmaker, maar de thuisploeg creëert maar weinig in eigen huis.
86'
Kan Willem II nog wat terug doen? De punten zijn nodig nu Excelsior gelijk heeft gemaakt.
83'
Toch opeens een kans voor Willem II! Andersen krijgt de bal en van dichtbij kan hij uithalen, maar Vermeer let goed op en brengt redding.
81'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
79'
Nog iets meer dan tien minuten. Feyenoord krijgt veel ruimte, omdat Willem II moet, maar de bezoekers blijven slordig.
75'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
75'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Hupperts
75'
De laatste wissel bij Willem II. Met Braber brengt Streppel stootkracht. Hupperts wordt eruit gehaald.
71'
Wissel in bij Feyenoord -> Nigel Robertha
71'
Wissel uit bij Feyenoord -> Anass Achahbar
71'
Daar is het debuut van Nigele Robertha. Hij is de vervanger van doelpuntenmaker Achahbar.
67'
Falkenburg lijkt uit te kunnen halen, maar Botteghin kan net op tijd ingrijpen.
65'
Wissel in bij Willem II -> Terell Ondaan
65'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
64'
Gele kaart voor Freek Heerkens (Willem II)
60'
Uit het niets was door het doelpunt. Nu moet Willem II wel komen
57'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Anass Achahbar
Wat een blunder van Lamprou. Een schot van grote afstand moet een prooi zijn voor Lamprou, maar de doelman duwt de bal in het doel.
54'
Gele kaart voor Eljero Elia (Feyenoord)
52'
Op zo'n twintig meter mikt Rochdi Achenteh een vrije trap hoog over. Nee, hoogstaand is het ook niet in de tweede helft.
50'
Feyenoord lijkt er uit te kunnen, nadat een voorzet van Hupperts voor wat dreiging zorgde, maar Gustafson verspeelt de bal.
49'
Feyenoord is goed uit de kleedkamer gekomen. De Rotterdammers zetten direct druk naar voren en lijken vol voor de drie punten te gaan.
46'
Feyenoord heeft afgetrapt en direct is daar de goede voorzet van Toornstra, maar zijn bal zeilt over Achahbar heen.
46'
45'
Het was een saaie eerste helft in Tilburg. Er waren geen grote kansen in deze slordige wedstrijd. Feyenoord speelt onder het niveau en Willem II laat mogelijkheden liggen om te profiteren. Zo staat het na 45 minuten nog 0-0.
45'
43'
Wissel in bij Willem II -> Lucas Andersen
43'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
43'
Wissel in bij Feyenoord -> Simon Gustafson
43'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
43'
Twee noodgedwongen wissels. Bij Feyenoord gaat Bilal eruit en zijn vervanger is Simon Gustafson. Dat betekent dat Jens Toornstra weer naar rechts gaat en Gustafson op tien speelt. Bij Willem II gaat Robbie Haemhouts eruit en voor hem komt de meer aanvallend ingestelde Andersen erin.
41'
Robbie Haemhouts en Bilal Başaçıkoğlu blijven op de grond zitten. Bilal lijkt niet verder te kunnen.
39'
We gaan richting de rust? Zal er nog een doelpunt vallen?
37'
En het blijft moeizaam in Tilburg. Er zijn nog geen echt grote kansen geweest.
32'
Vrije trap voor Willem II. Een scrimmage voor het doel, maar het is uiteindelijk El Ahmedi die kan ruimen.
29'
Slordige fase in de wedstrijd. Feyenoord en Willem II verliezen heel snel de bal waardoor het moeilijk is om een fatsoenlijke aanval op te zetten.
26'
Willem II-supporters fluiten, omdat Feyenoord de bal niet teruggeeft.
23'
Het spel ligt even stil omdat Vilhena last heeft van zijn hoofd.
21'
El Ahmedi stuurt Achahbar weg, tussen drie man weet de kleine spits de bal op doel te schieten, maar Lamprou kan redden ten koste van een hoekschop. Uit de hoekschop komt de bal terecht bij Elia, maar de vleugelaanvaller schiet naast.
19'
Willem II krijgt de vrije trap na een wilde overtreding van El Ahmedi. Aan de rechterkant van het veld probeert Rochdi Achenteh het in één keer, maar Vermeer kan redding bieden.
16'
Elia kopt de bal naast, maar Joppen raakte de bal ook nog aan. De tweede hoekschop van Feyenoord is een feit. Maar ook dit keer geen dreiging.
15'
Er valt nog weinig te genieten in Tilburg. Willem II is geduldig en wacht op een foutje aan de kant van Feyenoord. De bezoekers zijn slordig en komen niet tot kansen.
11'
Hoekschop voor Feyenoord, nadat Ojo de bal verspeelde. De bal van Vilhena kan makkelijk verdedigd worden.
10'
De eerste tien minuten verlopen rustig.
6'
Slordig balverlies van Feyenoord op een gevaarlijke plek, zorgt voor dreiging voor Willem II. Bruno Andrade haalt lekker uit, maar zijn schot zeilt net over het doel van Kenneth Vermeer.
4'
Een bal van achteruit komt voor de voeten van Guus Hupperts. De aanvaller haalt van buiten de zestien uit, maar zijn schot gaat ruim naast.
3'
Het zonnetje schijnt heerlijk in Tilburg. Dat belooft een mooie voetbalmiddag te worden!
1'
Na een indrukwekkende minuten stilte zijn we begonnen in Tilburg.
1'
Giovanni van Bronckhorst geeft Anass Achahbar en Bilal Başaçıkoğlu een kans in de basis. De twee jongelingen zijn de vervangers van de geschorste Michiel Kramer en de geblesseerde Dirk Kuyt. Talenten Jari Schuurman en Nigel Robertha zitten vanmiddag bij de wedstrijdselectie.

Bij Willem II zijn er drie wijzigingen. Frank van der Struijk heeft last van een enkelblessure en is er vanmiddag niet bij. Lucas Andersen en Terell Ondaan zitten vanmiddag op de bank. De vervangers zijn Freek Heerkens, Guus Hupperts en Rochdi Achenteh.

Een hele goedenmiddag en welkom bij de wedstrijd Willem II – Feyenoord. Op deze knotsgekke voetbalmiddag gaat bekerwinnaar Feyenoord op bezoek naar Tilburg. De Rotterdammers hebben de ticket om Europees voetbal al binnen, maar voor Willem II staat lijfsbehoud nog op het spel. Doet Feyenoord haar sportieve plicht of pakt Willem II drie belangrijke punten? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen van beide ploegen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Willem II
Met nog twee wedstrijden te gaan is Willem II allesbehalve veilig. De Tilburgers staan op de heilige vijftiende plek met zesentwintig punten, net zoveel als nummer zestien Excelsior. De mannen van Jurgen Streppel hadden goede zaken kunnen doen, maar tegen hekkensluiter SC Cambuur werd in de vorige speelronde gelijkgespeeld. Om Excelsior achter zich te houden, moeten er dus punten worden gepakt door Willem II. En dat moet dan in eigen huis gebeuren tegen de bekerwinnaar.

Ook bij de Willem II-spelers zal het in hun hoofd zijn opgekomen: hoe serieus nemen de bezoekers deze wedstrijd? Trainer Streppel wil daar niets van weten. Op de officiële clubwebsite vertelt hij het volgende hierover. "Of het voor ons een voordeel is dat Feyenoord de beker heeft gewonnen? Weet je niet. Zoiets kan ook ontspannend werken voor een elftal. Zoals ik nu ook niet sta te springen, omdat Dirk Kuijt en Michiel Kramer ontbreken. Dat kan ook weer motiverend werken voor een jongens als Jens Toornstra en Anass Achahbar. Wij kijken naar onszelf en zullen, met steun van de volle tribunes, alles doen om de punten in Tilburg te houden. Feyenoord zal haar plicht doen, maar wij ook", besloot de trainer.

Feyenoord
Eindelijk, na acht lange jaren, was daar een prijs. Feyenoord veroverde tegen FC Utrecht de KNVB beker. Het feestje op de Coolsingel is gevierd en nu moeten er nog twee wedstrijden gespeeld worden in de Eredivisie. De grote vraag is dan ook doet Feyenoord haar sportieve plicht? Sinds 2008 heeft Feyenoord niet meer verloren in Tilburg. De punten moeten gepakt worden zonder Michiel Kramer en Dirk Kuyt. Kramer heeft een schorsing opgelegd gekregen van de KNVB en Kuyt ondervindt hinder van een kuitblessure.

"Het is prachtig om zo’n prijs te winnen en dat vervolgens met de supporters te vieren. De blijdschap die ik zag bij de spelers, daarvan heb ik het meest genoten", blikte trainer Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie nog eenmaal terug. "Ondanks alle blijdschap van deze week moeten we er zondag gewoon weer staan. We willen die derde plaats veiligstellen, omdat dat belangrijk is voor de club en omdat we zo hoog mogelijk willen eindigen. We hebben nog één overwinning nodig om ons te verzekeren van de derde plek. Daar gaan we zondag voor."

De aftrap is vanmiddag om half drie. Mis het niet. Tot dan!