Willem II Zaterdag, 21. November 2015
PSV
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Gastón Pereiro 11. / Schot met rechts  (Luuk de Jong)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 55. / Kopbal  (Stijn Wuytens)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 62. / Schot met rechts  (Nick van der Velden)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 74. / Schot met rechts

90'
In de tweede helft kantelde Willem II de wedstrijd en kwam het via twee doelpunten van Falkenburg zelfs op voorsprong. De Tilburgers wisten echter geen stand te houden en zagen PSV dankzij een doelpunt van Luuk de Jong toch nog een punt meenemen naar Eindhoven.
90'
90'
Wissel in bij Willem II -> Lesly de Sa
90'
Wissel uit bij Willem II -> Richairo Živković
87'
Nog een paar minuten te gaan en PSV is niet echt gevaarlijk meer, het lijkt erop dat Willem II stand gaat houden.
85'
Gele kaart voor Gastón Pereiro (PSV Eindhoven)
Ook geel voor Pereiro, die Lamprou in de weg loopt bij een doeltrap.
84'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Zivkovic is langs Bruma, die hem vervolgens vast moet pakken om hem af te stoppen. Hij krijgt daarvoor geel.
82'
Ojo met de vrije trap van grote afstand. Zijn schot wordt van richting verandert en eindigt in een doeltrap voor Zoet.
79'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
79'
Wissel uit bij Willem II -> Nick van der Velden
78'
We gaan een spannende slotfase tegemoet in Tilburg. Houdt Willem II stand of weet PSV er toch nog een overwinning uit te slepen?
74'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:2 door Luuk de Jong
Daar dan toch de gelijkmaker! Het is chaotisch voor het doel van Lamprou, maar De Jong weet wel raad met zo'n situatie. Hij schiet de bal snoeihard binnen.
73'
Bijna is daar de gelijkmaker! Een vrije trap van Guardado valt op het hoofd van een Tilburger, waarna de bal maar net over het doel gaat.
69'
Philip Cocu is logischerwijs ontevreden over wat zijn team laat zien en heeft daarom een dubbele wissel toegepast. Vooralsnog levert dat niet het gewenste resultaat op.
66'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
66'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
66'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
66'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
62'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Erik Falkenburg
Wordt Falkenburg de held van de avond? Willem II weet de wedstrijd in ieder geval in no time te kantelen. Van der Velden verlengt, Falkenburg schiet met rechts knap binnen.
61'
Goede vrije trap van Falkenburg, die Zoet tot een redding dwingt! De doelman is alert en weet de bal uit het doel te tikken.
59'
De gelijkmaker heeft Willem II het vertrouwen terug gegeven. Živković sprint er vandoor op de rechterflank, maar zijn voorzet is vervolgens niet goed en gaat aan iedereen voorbij.
55'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Erik Falkenburg
Ja hoor, daar is de gelijkmaker! Falkenburg kopt een corner van Wuytens prima binnen.
54'
Gele kaart voor Davy Pröpper (PSV Eindhoven)
Pröpper krijgt de eerste kaart van de wedstrijd, nadat hij Andersen hard tackelt.
52'
Nou, de eerste doelpoging van de tweede helft. Ojo schiet van grote afstand, maar ruim over.
49'
Matige start van de tweede helft, veel balverlies en slordigheden aan beide kanten.
46'
45'
PSV kwam al vroeg op voorsprong na een goede combinatie tussen De Jong en Pereiro, maar liet het tempo van de wedstrijd daarna zo ver zakken dat er weinig meer te beleven viel. Het gaf Willem II de mogelijkheid om aan te zetten, maar tot grote kansen kwamen de Tilburgers niet. De voorsprong van PSV kwam dus niet echt in gevaar.
45'
44'
Hendrix mag heel ver komen, maar loopt uiteindelijk door tot op de achterlijn, waardoor de hoek te moeilijk wordt.
39'
Willem II wordt sterker en sterker, omdat PSV een te laag tempo hanteert. Toch is er van echt grote kansen nog geen sprake.
36'
Wuytens met een afstandsschot, Zoet ziet de bal net over zijn doel gaan.
32'
Andersen is er langs en de voorzet is goed, maar Van der Velden heeft te veel tijd nodig om te schieten.
29'
Voor het eerst lijkt Willem II er even uit te zijn via Joppen. Arias gaat in de fout maar herstelt zichzelf, waardoor het eindigt in een doeltrap voor Zoet.
26'
Na de openingstreffer is de wedstrijd een beetje ingezakt. PSV hanteert een laag tempo, Willem II weet ook geen dreiging te creëren.
23'
De verdediging van Willem II let niet op, Pröpper schiet van afstand. Het schot is een prooi voor Lamprou.
18'
Willem II heeft niets in te brengen en het is wachten tot PSV de 0-2 maakt.
15'
De corner van Guardado draait bijna in één keer het doel in! Lamprou weet nog net zijn hand er achter te krijgen en de bal over te tikken.
11'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Gastón Pereiro
Uit de kluts weet De Jong Pereiro te bereiken en dan is het meteen raak. Lamprou is weg en Pereiro stift de bal subtiel in het doel.
10'
Op de paal! PSV is dichtbij de 0-1, Bruma kopt op de paal! De rebound is voor Hendrix, die net over schiet.
8'
Strakke voorzet van Pereiro vanaf de linkerflank. Lamprou kan er niet bij, maar ook de PSV'ers kunnen er niet bij. Toch wordt het een corner.
6'
Brenet trekt vanaf links naar binnen en schiet met rechts, via Ojo wordt het een hoekschop.
3'
Willem II krijgt een vrije trap vanaf een meter of twintig, Wuytens knalt de bal vol in de muur.
1'
Vanavond wordt de Eredivisie weer hervat na de interlandperiode. Onder andere het Brabantse onderonsje tussen Willem II en PSV staat op het programma. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Willem II
Willem II benadert de wedstrijd tegen PSV realistisch. Zo valt op de clubwebsite te lezen dat de Tricolores de kans op een overwinning niet groot achten. De Tilburgers wonnen dit Eredivisie-seizoen pas één keer, thuis tegen FC Utrecht. Willem II staat dan ook in de degradatiezone, op de zestiende plek, gelijk in punten met Cambuur, dat de zeventiende plaats bezet.

Maar Willem II zal moed putten uit het duel dat PSV onlangs tegen De Graafschap speelde. De Eindhovenaren hadden de grootste moeite met de promovendus en wonnen na een 3-3 tussenstand uiteindelijk nog wel met 3-6. Willem II zal vanavond tevreden zijn met een punt, maar moet de jacht daarop wel inzetten zonder Robbie Haemhouts, Bruno Andrade en Terrell Ondaan, zij zijn geblesseerd.

PSV
PSV staat momenteel tweede in de Eredivisie, twee punten achter Ajax. De Eindhovenaren zullen vanavond snel af willen rekenen met Willem II, want woensdag staat de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Manchester United al weer op het programma. Bij een goed resultaat tegen Manchester United is overwintering namelijk binnen handbereik.

Echter kreeg PSV en met name Maxime Lestienne deze week wel een domper te verwerken. Na het verlies van zijn moeder anderhalve maand geleden, overleefd deze week ook de vader van Lestienne. Een zware periode voor de Belg, die van PSV alle tijd krijgt om dit drama te verwerken. Verder is de selectie van PSV zo goed als compleet, alleen de langdurig geblesseerde Jetro Willems ontbreekt nog steeds.

Er wordt om 20.45 afgetrapt in Tilburg, veel plezier bij dit duel!