14:30 uur
Roda JC Kerkrade
3:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Tomi Jurić 7. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Dries Wuytens 23. / Schot met links  (Erik Falkenburg)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Dries Wuytens 35. / Kopbal  (Stijn Wuytens)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Nick van der Velden 48. / Schot met rechts  (Erik Falkenburg)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Rostyn Griffiths 69. / Kopbal  (Hicham Faik)

90'
Al na drie minuten in de tweede helft was het Van der Velden die de 3-1 in het doel van ROda wist te stiften. Daardoor leek het een makkelijke middag voor Willem II te gaan worden, maar een aansluitingstreffer van Griffiths voorkwam dat. Uiteindelijk hielden de Tilburgers wel stand, waardoor zijn 2015 afsluiten met een driepunter.
90'
90'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Van Peppen gaat een kopduel met Nemec te hard aan en moet dat bekopen met vermoedelijk de laatste gele kaart van de wedstrijd.
90'
De extra tijd bedraagt overigens drie minuten, waarvan er nog twee te gaan zijn.
90'
Nu kan Braber een hoekschop van dichtbij promoveren tot doelpunt, maar hij jaagt de bal over het doel!
90'
Živković met een mega-kans! Andersen steekt het halve veld over met de bal, waarna hij het aan Živković gunt om de counter af te maken en de wedstrijd te beslissen. De Ajax-huurling schiet van dichtbij echter op Van Leer.
90'
We zitten in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Hoeveel minuten komen er zo bij?
88'
Kansje voor Živković, maar na verlengen van Nemec schiet hij ruim over.
87'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
87'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Gibril Sankoh
86'
Opvallende wissel bij Willem II. Waar Willem II zich in de slotfase moet beperken tot verdedigen, brengt Streppel een nieuwe aanvaller in de ploeg. Roda gaat zo dadelijk een aanvaller inbrengen voor een verdediger.
86'
Wissel in bij Willem II -> Adam Nemec
86'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
83'
Faik probeert het richting de verre hoek, maar daar rekent Lamprou al op. De Griek plukt de bal dan ook uit de lucht.
83'
Roda krijgt een vrije trap op een plek waarvandaan Faik al eens heeft gescoord dit seizoen. Kan hij het weer?
80'
Met nog tien minuten op de klok hebben beide trainers nog één wisselmogelijkheid. De spanning is voelbaar in Tilburg!
75'
Goede kans voor Falkenburg! Nadat invaller Živković knap een hoekschop heeft versierd, valt de de corner bij de eerste paal neer en is het Falkenburg die de bal oppikt en zichzelf handig vrij draait. Het schot van de middenvelder gaat vervolgens maar net voorlangs!
70'
Nog twintig minuten en het is Roda dat het initiatief in handen begint te nemen. Het gaat nog een spannend slotstuk worden.
70'
Wissel in bij Willem II -> Richairo Živković
70'
Wissel uit bij Willem II -> Lesly de Sa
69'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:2 door Rostyn Griffiths
Roda brengt de spanning weer terug! De Zuid-Limburgers drongen de voorbije minuten al wat aan en nu is het Griffiths die van dichtbij binnenkopt bij de tweede paal nadat Lamprou te laat is bij een hachelijk moment voor zijn eigen doel.
65'
Kansje voor Roda! Jurić snijdt een vrije trap goed aan, maar Griffiths kan de bal net niet van richting veranderen.
63'
Daar is ook de eerste wissel van Willem II. Waar je Živković zou verwachten, komt Braber in de ploeg voor de moegestreden Van der Velden.
63'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
63'
Wissel uit bij Willem II -> Nick van der Velden
62'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
Ojo gaat iets te hard door op het middenveld nadat hij te laat is bij een duel. Het levert hem een gele prent op.
61'
Gooit Kalezić de handdoek al in de ring? De trainer haalt een van de weinige creatieve spelers die Roda heeft van het veld. Gyasi wordt vervangen door Ngombo.
61'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Maecky Ngombo
61'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Edwin Gyasi
57'
Van der Velden gunt het publiek wat leuks. De spits geeft de bal voor achter het standbeen. Helaas voor de Willem II-speler wordt het een vangbal voor Van Leer.
53'
Daar is de eerste wissel. Nathan Rutjes speelde onopvallend en mag zijn karakteristieke kapsel onder de douche gaan wassen. Voor hem komt de Australiër Da Silva in de ploeg.
53'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daniel De Silva
53'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
52'
Jurić produceert een schot vanaf 25 meter, maar zijn inzet is een gemakkelijke prooi voor Lamprou.
51'
Kijkend naar de ranglijst gaat Willem II onder de huidige gang van zaken stijgen naar de dertiende plek. Roda staat virtueel op de vijftiende plaats. Eén plaats boven de degradatiestreep dus.
48'
Doelpunt voor Willem II, 3:1 door Nick van der Velden
Willem II zit op rozen! Falkenburg krijgt de bal met het gezicht naar het doel en speelt de bal op het juiste moment in de loop bij Van der Velden. Laatstgenoemde krijgt de bal iets rechts van het doel, maar lepelt het speeltuig fraai met zijn rechter over de uitkomende Van Leer in de verre hoek!
46'
We zijn begonnen aan de tweede helft zonder wissels.
46'
45'
Al na zeven minuten spelen was het Jurić die vanaf elf meter een door hemzelf versierde strafschop achter Willem II-doelman Kostas Lamprou schoot. De bezoekers konden een kwartier van de voorsprong genieten, maar daarna was het Dries Wuytens die uit de draai de gelijkmaker binnenschoot. Tien minuten voor de rust tekende de centrumverdediger met een mooie kopbal ook voor de 2-1 van Willem Ii, dat daardoor de rust in gaat met een voorsprong.
45'
45'
De blessuretijd van de eerste helft bedraagt minstens twee minuten.
41'
Kansje voor Falkenburg na een voorzet van Van der Velden. De aanvallende middenvelder is echter al net iets te ver doorgelopen, waardoor hij de bal niet lekker op doel kan krijgen.
37'
Ter verduidelijking: Elf van de laatste twaalf Willem II-treffers kwamen voor uit een standaardsituatie.
36'
Zo is het voor de verdediger nu al een hherlijke middag en slaagt Willem II er alweer voor de tweede keer in om uit een hoekschop te scoren vanmiddag. Standaardsituaties vormen dit seizoen een sterk wapen van de Tilburgers.
35'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Dries Wuytens
En daar is ook de 2-1 van nota bene centrumverdedigers Wuytens! De mandekker gaat mee naar voren bij een hoekschop van zijn broertje Stijn Wuytens en knikt de corner van dichtbij keihard binnen!
33'
De Sa gaat op fraaie wijze voorbij Van Peppen en kan op de achterlijn het strafschopgebied binnenwandelen. De lage voorzet van de kleine buitenspeler is vervolgens net niet goed, maar levert zijn ploeg wel een hoekschop op.
30'
Gele kaart voor Guus Joppen (Willem II)
Linksback Joppen kan namens Willem II met de bal aan zijn voet doorlopen tot ver in het strafschopgebied van Roda JC. Op het moment dat hij echt gevaarlijk begint te worden tikt Joppen de bal net iets te ver voor zich uit en in een poging dit nog te corrigeren glijdt hij vol door op Roda-doelman Van Leer. Mulder geeft Joppen daarom een gele prent.
27'
Aan de andere kant krijgt Roda JC twee corners kort achter elkaar. Het levert een inzet van Griffiths op, maar deze kan worden tegengehouden.
23'
Zo zijn we een kwart wedstrijd onderweg en hebben beide ploegen het net gevonden. Vooralsnog is het voornamelijk Willem II dat aanvalt, terwijl Roda JC tegenhoudt.
23'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Dries Wuytens
Willem II komt terug! Nadat Lucas Andersen zojuist in kansrijke positie de bal verkeerd aannam, mag de thuisploeg een hoekschop nemen. De bal wordt niet goed verdedigd en daardoor kan Erik Falkenburg het leer weer voor het doel koppen. Daar staat Wuytens die met zijn linkerbeen knap uit de draai in de rechterhoek schiet!
20'
Lesly de Sa komt vanaf rechts naar binnen en passeert onderweg Ard van Peppen. Het schot dat vervolgens door zijn linkerbeen wordt afgevuurd kan makkelijk worden gered door Van Leer.
18'
Nu versiert Van der Velden wel een vrije trap op een mooie plek na een overtreding van Hicham Faik. De bal wordt vervolgens voor het doel geslingerd door Stijn Wuytens, maar Roda kan makkelijk uitverdedigen.
16'
Van der Velden probeert ook een strafschop te versieren. Na een verre inworp van Van der Struijk gaat de aanvaller naar de grond bij een duel met Arjan Swinkels, maar Mulder ziet geen overtreding.
13'
De overtreding werd gemaakt op 25 meter van het doel en levert dus een vrije trap op een mooie plek op. Het is Ojo die achter de bal gaat staan, maar zijn zuivere schot eindigt klem in de keepershandschoenen van Benjamin van Leer.
12'
Gele kaart voor Rostyn Griffiths (Roda JC Kerkrade)
Scheidsrechter Mulder fluit af voor gevaarlijk spel van Monteyne, maar vervolgens is het Rostyn Griffiths die een gele kaart ontvangt. De Australiër heeft waarschijnlijk een kritische opmerking gemaakt na het fluitsignaal.
8'
Aan de andere kant komt Willem II-linksback Guus Joppen goed door, waarna hij voorgeeft op het hoofd van Van der Velden. De kopbal van de spits levert weinig op voor de thuisploeg.
7'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Tomi Jurić
Jurić gaat zelf achter de bal staan en schiet het leer vervolgens overtuigend met zijn rechter in de linkerhoek. Een ideaal scenario ontvouwt zich zodoende voor het verdedigend ingestelde Roda JC.
6'
Strafschop Roda JC! Tomi Jurić gaat door nadat een bal achter de verdediging van Willem II valt. De spits is net iets eerder bij de bal dan Frank van der Struijk en maakt heel slim gebruik van het tikje dat de verdediger hem vervolgens geeft op zijn schoen. Scheidsrechter Mulder fluit zonder te twijfelen voor een strafschop.
4'
De eerste doelpoging komt van de voet van Funso Ojo. Het blijft bij een poging, want na terugleggen van Nick van der Velden komt het schot van de middenvelder bij lange na niet in de buurt van het doel.
1'
We zijn begonnen! Scheidsrechter Siemen Mulder heeft de wedstrijd in gang gezet en het is Willem II dat heeft afgetrapt!
1'
Opstellingsbericht
Aan de zijde van Willem II is er wederom geen basisplek voor Richairo Živković. De aanvaller viel donderdag tegen Feyenoord (2-1 verlies) in de tweede helft in en was continu dreigend, maar miste ook een viertal grote kansen. Op de rechterflank krijgt Lesly de Sa daarom de voorkeur.

Bij de Tilburgers keert Funso Ojo terug op het middenveld, maar ontbreekt aanvoerder Jordens Peters vanwege een schorsing. Zijn vervanger is Freek Heerkens.

Aan de zijde van Roda JC kiest trainer Darije Kalezić voor dezelfde elf namen als in het bekerduel met sc Heerenveen (3-1 winst). Alleen de geschorste Henk Dijkhuizen ontbreekt. De rechtsbackpositie wordt daardoor ingevuld door Martijn Monteyne.
Om half drie zullen Willem II en Roda JC hun laatste wedstrijd van het voetbaljaar 2015 spelen. Vorige week hielden beide ploegen één punt over aan speelronde zestien. Roda JC stuntte door een punt uit Eindhoven mee te nemen. En ook Willem II wist knap een punt te pakken tegen ADO Den Haag. Hoe zal dat vanmiddag gaan? Mijn naam is Joey Knobben en ik zal jullie op de hoogte houden van dit affiche in de Eredivisie!

Willem II
Lange tijd leek het erop dat Willem II een grote bekerstunt in petto had. Tot twee minuten voor tijd stonden de Tilburgers in De Kuip met 0-1 voor. Helaas mocht het niet zo zijn voor de mannen van Jurgen Streppel. Tonny Vilhena maakte de gelijkmaker en in de verlenging was het Dirk Kuyt die de Rotterdammers naar de volgende ronde schoot. Ondanks de teleurstelling ging het vizier snel weer op de competitie. Met een goed gevoel dit jaar afsluiten, dat is vanmiddag het motto. Jurgen Streppel verwoorden het in het Brabants Dagblad: “De wedstrijd tegen Roda is heel belangrijk. Als we winnen, dan hebben we 18 punten; dat zijn er maar twee minder dan vorig seizoen, terwijl we met name aanvallend toch een totaal andere bezetting hebben.”

Jurgen Streppel mist de nodige spelers in dit slotduel van 2015. Aanvoerder Jordens Peters is geschorst en zal tegen Roda JC er niet bij zijn. Robbie Haemhouts, Terell Ondaan en Bruno Andrade kampen met blessures. Funso Ojo is bij de Tilburgers nog een twijfelgeval.

Roda JC
Roda JC kende een succesvollere bekerronde. De Limburgers waren in eigen huis te sterk voor Heerenveen. Met een klinkende 3-1 zege verzekerde de ploeg uit Kerkrade dat de naam Roda JC in de koker ging. De volgende tegenstander voor Roda is de beul van Willem II: Feyenoord. Tegen Heerenveen zag trainer Darije Kalezić weer het Roda JC wat hij graag ziet: “Ik zie weer parallellen met het team dat in de eerste twee maanden van dit seizoen goed presteerde. Daaruit putten we nu vertrouwen.” Dat vertelde de hoofdtrainer na de gewonnen bekerwedstrijd tegen 1Limburg.

Een overwinning in het slotweekend van 2015 is voor Roda JC broodnodig. De ploeg uit Limburg wacht al twaalf eredivisieduels op rij op een zege. In totaal hebben de promovendus zestien punten bij elkaar gevoetbald. Maar nog drie punten bij het moyenne, dat is meer dan wenselijk. Dat zal Roda wel moeten doen zonder Henk Dijkhuizen. De rechtsback is geschorst en zal vervanger worden door Martijn Monteyne.

Een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen van beide ploegen te vinden onder het kopje wedstrijddetails. Tot vanmiddag, half drie!