0 : 1 Torinfos in de Ticker Jonathan Soriano 14. / Penalty
0 : 2 Torinfos in de Ticker Sadio Mané 21. / Schot met links  (Kevin Kampl)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Jonathan Soriano 35. / Schot met rechts

90'
Eindelijk klinkt het laatste fluitsignaal. Uitschakeling in de Europa League lijkt voor Ajax nabij na een kansloze 0-3 nederlaag tegen Red Bull Salzburg.
90'
90'
Eindelijk weer eens wat gevaar voor het Oostenrijkse doel. Siem de Jong krijgt twee kleine kansen, maar weet het net niet te vinden.
90'
Ondanks de 0-3 stand trekt arbiter Clément Turpin liefst vier minuten extra speeltijd bij.
88'
Wissel in bij RB Salzburg -> Dušan Švento
88'
Wissel uit bij RB Salzburg -> Kevin Kampl
87'
We kruipen naar het einde van de wedstrijd en dat is maar goed ook. Spannend is het natuurlijk al een flinke tijd niet meer. Ajax snakt naar het laatste fluitsignaal, terwijl Red Bull het ook wel best vindt.
85'
Siem de Jong kan zijn hoofd net niet goed tegen een voorzet van Van Rhijn zetten. De rebound valt voor de voeten van Fischer, die zijn inzet geblokt ziet worden.
82'
Wissel in bij RB Salzburg -> Valon Berisha
82'
Wissel uit bij RB Salzburg -> Christoph Leitgeb
81'
Martin Hinteregger heeft in de eerste helft goed opgelet hoe Soriano van afstand scoorde en probeert het nu ook met een knal van veertig meter. Ditmaal brengt Cillessen wel redding.
80'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
80'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Davy Klaassen
80'
Alan bewijst maar weer eens een plaag voor de Ajax-defensie te zijn en is dichtbij de vierde treffer. De inzet van de aanvaller gaat net over.
78'
Gele kaart voor Daley Blind (AFC Ajax)
77'
Wissel in bij RB Salzburg -> Robert Žulj
77'
Wissel uit bij RB Salzburg -> Jonathan Soriano
75'
Christian Schwegler schreeuwt het uit na een gemene overtreding van Daley Blind. De linksachter gaat op de enkel staan van de verdediger en heeft geluk dat het moment de scheidsrechter is ontgaan. Rode kaart was terecht geweest.
72'
Fischer solliciteert nadrukkelijk naar een wisselbeurt en loopt zich niet voor het eerst vanavond knullig vast. Frank de Boer zucht en schudt nog maar eens het hoofd.
68'
Kevin Kampl loopt Moisander op snelheid eruit en kan alleen op doelman Cillessen af. De middenvelder vergeet echter de bal, waardoor Ajax ontsnapt aan een nieuw tegendoelpunt.
65'
De martelgang van Ajax duurt nog 25 minuten. Zonder dat de bezoekers na de thee heel gevaarlijk zijn geworden, lijkt een vierde Oostenrijks doelpunt logischer dan de aansluitingstreffer.
63'
Moisander waant zich even een artiest in het circus en goochelt achterin. Het hakballetje van de aanvoerder mislukt, maar Red Bull profiteert niet.
60'
Onder een striemend fluitconcert verlaten Sigthorsson en Duarte het speelveld. Hun plaatsen worden ingenomen door Poulsen en Kishna, die zijn debuut maakt. Door de komst van Poulsen komt Blind op de linksbackpositie te spelen.
60'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
60'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
60'
Wissel in bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
60'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lerin Duarte
57'
Ditmaal leidt balverlies van Daley Blind, de enige Ajacied die een voldoende haalt, tot een mogelijkheid voor de gasten. Vanaf een meter twintig krult Kevin Kampl, de man met de fraaie geblondeerde hanenkam, de bal maar net over het doel van Ajax.
55'
Ajax heeft vers bloed nodig. Ook na de thee loopt het voor geen meter bij de Amsterdammers. Tijd om te wisselen, Frank?
52'
Na een fout van Davy Klaassen krijgt Alan de mogelijkheid tot schieten. De aanvaller handelt heel snel, maar heeft het vizier niet op scherp staan en mikt naast.
49'
De donderspeech van Frank de Boer resulteert voorlopig nog niet het gewenste effect. De Ajacieden leveren meer strijd dan in het eerste bedrijf, maar het baltempo ligt nog altijd te laag.
46'
Aanvang tweede helft. De bal rolt weer! Ondanks de dramatische eerste helft houdt Frank de Boer vertrouwen in de elf namen die aan de wedstrijd zijn begonnen.
45'
Einde eerste helft. Rust in de Amsterdam Arena met een stand van 0-3 in het voordeel van de bezoekers. Ajax wordt compleet overrompeld door de Oostenrijkers en mag met 'slechts' drie tegentreffers niet klagen.
43'
Het is de 43e minuut en we noteren de eerste (!) kans voor Ajax. Fischer wordt op de linkerflank aan het werk gezet, passeert zijn man en geeft strak voor. Door goed verdedigen kan Siem de Jong net niet bij de bal.
42'
Gele kaart voor Martin Hinteregger (RB Salzburg)
Schopt Veltman nogal lomp onderuit en wordt daarvoor op de bon geslingerd.
37'
Of ze er beter van gaan spelen, valt te betwijfelen, maar het striemende fluitconcert dat op de Ajacieden neerdaalt is te begrijpen. Red Bull Salzburg speelt de thuisploeg bij vlagen zoek. Een vernedering.
35'
Doelpunt voor RB Salzburg, 0:3 door Jonathan Soriano
Zoals Evert ten Napel zou zeggen: goeie genade! Wat een wereldgoal van Soriano! De aanvaller ziet Cillessen iets te ver voor zijn doel staan en schiet de bal vanaf vijftig meter over de sluitpost. Schitterend!
31'
Het is dat ze rood-witte shirts dragen, anders was Ajax écht onherkenbaar. Slordige passes worden afgewisseld met slap verdedigen. Péter Gulácsi, de doelman van de bezoekers, is nog niet in het spel voorgekomen.
27'
Gele kaart voor Siem de Jong (AFC Ajax)
De aanvoerder van Ajax verspeelt knullig de bal, gaat in de achtervolging en maakt daarbij een overtreding. Geel is een terechte bestraffing.
25'
Ajax is de kluts even helemaal kwijt en moet oppassen dat het niet direct een derde treffer om de oren krijgt. De Amsterdammers komen maar niet aan het eigen spel toe en beperken zich tot verdedigen.
21'
Doelpunt voor RB Salzburg, 0:2 door Sadio Mané
En dat is twee! Tik, tik, tik en de bal ligt in het net. Kevin Kampi zet ploeggenoot Sadio Mané met een fraaie steekpass alleen voor Cillessen. De Senegalees omspeelt de doelman en schuift de bal eenvoudig in het lege doel.
19'
Gele kaart voor Christoph Leitgeb (RB Salzburg)
'Mister Salzburg' kegelt op het middenrif Daley Blind omver en wordt terecht bestraft.
17'
Het Ajax-publiek begrijpt dat de Ajacieden wel wat steun kunnen gebruiken en laat zich daarom duidelijk horen. Ondanks de vroege tegengoal heerst er een prima sfeer in de Arena.
14'
Doelpunt voor RB Salzburg, 0:1 door Jonathan Soriano
De voormalig aanvaller van Barcelona B schuift de bal beheerst in de linkerhoek en ziet Cillessen naar de andere hoek duiken. Geen kans voor de doelman.
13'
Gele kaart voor Joël Veltman (AFC Ajax)
13'
Penalty voor de bezoekers!
Alan kapt Veltman uit en gaat over het been van de Amsterdammer. Scheidsrechter Clément Turpin heeft er goed het oog in en wijst naar de stip!
11'
Dat Red Bull Salzburg in vorm is, is duidelijk. De ploeg wist haar laatste zes wedstrijden in competitieverband winnend af te sluiten. Afgelopen weekend werd Sturn Graz met 4-1 aan de zegekar gebonden.
8'
Frank de Boer meldt zich aan de zijlijn. De oefenmeester ziet dat Ajax het lastig heeft met de felle Oostenrijkers en geeft zijn ploeg aanwijzigingen.
5'
Een goed ingestudeerde vrije trap van Red Bull Salzburg levert direct een grote kans op. André Ramalho wordt bij de tweede paal helemaal vrij gelaten en neemt de bal uit de lucht direct op de pantoffel. De verdediger raakt het leder niet lekker, waardoor Jasper Cillessen een doeltrap mag nemen.
3'
De bezoekers beginnen fel en geven direct gas. Ajax laat echter zien het positiespel aardig te beheersen en voetbalt zich onder de druk van de Oostenrijkers uit.
1'
De klanken van de Europa League-tune schallen door de Amsterdam Arena en de spelers betreden het veld. De wedstrijd staat op het punt van beginnen!
Door de blessure van Schöne is er toch een basisplaats voor Kolbeinn Sigþórsson, die eigenlijk op de reservebank plaats moest nemen.
De eerste tegenvaller is genoteerd. Lasse Schöne, de man in vorm bij Ajax, is in de warming-up geblesseerd geraakt. De Deense spelmaker kan daardoor niet aan de aftrap verschijnen.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen Ajax en Red Bull Salzburg. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze ontmoeting in de Europa League. Onder de knop ‘wedstrijddetails’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden. Aftrap van de wedstrijd in de Amsterdam Arena is om vijf over negen.

Met een eerste plaats in de Nederlandse Eredivisie presteert Ajax dit seizoen uitstekend. Maar de Amsterdammers willen meer. De Europa League winnen. Daarvoor moet het in een tweeluik eerst afrekenen met Red Bull Salzburg. Geen gemakkelijke opdracht, aangezien de Oostenrijkse topclub in competitieverband fier aan kop gaat (17 punten voorsprong op de nummer twee SV Grödig) en in de poulefase van de Europa League al haar wedstrijden won.

Ajax-trainer Frank de Boer verwacht daarom een lastige wedstrijd, laat hij op de officiële website van de hoofdstedelingen weten. “Ik ben wel geïmponeerd door Salzburg. Vooral vanwege hun manier van spelen. Ze hebben een goede teamspirit en zetten veel druk op de tegenstander; de ploeg zit goed in elkaar. Salzburg heeft bovendien een heel gevaarlijk kwartet aanvallers. De Oostenrijkers hebben een goede mentaliteit om de tegenstander te bestrijden. Als je niet alert genoeg bent, krijgt je de deksel op de neus. We zijn gewaarschuwd en onderschatten ze zeker niet.”

Smaakmakers bij de bezoekers zijn Jonathan Soriano en Alan. De twee aanvallers zijn dit seizoen samen al goed voor 52 doelpunten. De Oostenrijkers zijn sowieso aardig op dreef. Met 118 treffers in 36 officiële duels scoort de formatie van trainer Roger Schmidt gemiddeld 3,28 goals per negentig minuten. Een moyenne waar geen enkele andere ploeg in Europa aan kan tippen. Red Bull bulkt daardoor van het zelfvertrouwen. Dat blijkt ook uit de woorden van Schmidt: “Ajax is te pakken. We denken zonder twijfel dat we over twee duels beter kunnen zijn.”