Curaçao Maandag, 10. Juli 2017
01:00 uur
Jamaica
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Romario Williams 58. / Schot met rechts  (Je-Vaughn Watson)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Darren Mattocks 73. / Schot met links  (Kemar Lawrence)

90'
90'
Maria probeert het ook maar eens van afstand, maar zijn poging verdwijnt een aantal meter naast het Jamaicaanse doel.
90'
Blessuretijd (minuten): 3
90'
Curaçao is nog altijd aan het aanvaller. Jamaica loert enkel nog op de counter.
87'
De tijd begint nu echt te dringen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
85'
Oef! Een afgeslagen hoekschop valt goed voor Jakoba. De verdediger haalt uit, maar zijn poging wordt geblokt.
85'
Ook Curaçao is uitgewisseld. Felitciano Zschusschen komt nog in de ploeg voor Hooi.
84'
Wissel in bij Curaçao -> Felitciano Zschusschen
84'
Wissel uit bij Curaçao -> Elson Hooi
83'
Jamaica is uitgewisseld. Cory Burke komt voor Powell.
83'
Wissel in bij Jamaica -> Cory Burke
83'
Wissel uit bij Jamaica -> Alvas Powell
80'
Doelman Blake keept overigens ook fantastisch. Telkens weet de Jamaicaanse doelman redding te brengen.
80'
Curaçao blijft de aanval zoeken, maar is niet opgewassen tegen de Jamaicaanse muur.
78'
Nepomuceno! Geen treffer voor Curaçao. Met een gelukje valt de bal goed voor de aanvaller, maar Blake ligt opnieuw in de weg.
76'
Het lijkt er vandaag niet in te zitten voor Curaçao. Dan moet het maar gebeuren tegen El Salvador en Mexico.
74'
Wissel in bij Jamaica -> Michael Binns
74'
Wissel uit bij Jamaica -> Romario Williams
73'
Doelpunt voor Jamaica, 0:2 door Darren Mattocks
Over en sluiten voor Curaçao. Invaller Darren Mattocks krijgt de bal aangespeeld in het strafschopgebied. De aanvaller heeft moeite met de controle, maar neemt de bal vervolgens op de pantoffel: 0-2.
73'
Ook Jamaica gaat zo dadelijk weer wisselen. Michael Binns staat klaar.
72'
Wissel in bij Curaçao -> Michaël Maria
72'
Wissel uit bij Curaçao -> Dustley Mulder
71'
Gele kaart voor Leandro Bacuna (Curaçao)
Kevon Lambert krijgt een arm van Bacuna in zijn gezicht en de scheidsrechter bestraft Bacuna met de gele kaart.
71'
Michaël Maria staat klaar voor een invalbeurt bij Curaçao.
71'
Wederom een poging van afstand bij Curaçao. Bacuna probeert het met links, maar mist richting.
70'
Curaçao probeert het wel, maar het lukt nog altijd niet om uitgespeelde kansen te creëren.
68'
Nepomuceno slingert de bal voor het doel na de overtreding van Lawrence. De bal valt bijna goed, maar levert uiteindelijk een hoekschop op.
67'
Gele kaart voor Kemar Lawrence (Jamaica)
Welkom Van Kessel! De aanvaller wordt onderuit geschoffeld door Lawrence. De Jamaicaan krijgt terecht geel van de scheidsrechter.
66'
Wissel in bij Curaçao -> Gino van Kessel
66'
Wissel uit bij Curaçao -> Jarchinio Antonia
66'
Goede kans voor Jamaica! Gordon slingert de bal vanaf de rechterflank voor het doel. Daar staat een Jamaicaan, maar die krijgt de bal niet tussen de palen.
65'
Curaçao gaat zo dadelijk voor het eerst wisselen. Gino van Kessel maakt zich klaar voor een invalbeurt.
63'
Weer doelman Blake! Nepomuceno probeert het van afstand en opnieuw weet de sluitpost redding te brengen.
62'
Kansje voor Curaçao. Lachman kan koppen uit een hoekschop van Antonia, maar mikt over.
61'
Curaçao heeft nog een klein half uur om een nederlaag te voorkomen.
59'
Wissel in bij Jamaica -> Darren Mattocks
59'
Wissel uit bij Jamaica -> Jermaine Johnson
58'
Doelpunt voor Jamaica, 0:1 door Romario Williams
Oh, oh, oh... Daar gaat Room gruwelijk in de fout! Williams wordt gelanceerd door Je-Vaughn Watson. Williams probeert het vanuit een moeilijke hoek en verrast Room in de korte hoek. Een fout van de doelman van Vitesse!
57'
Nepomuceno claimt een strafschop. De vleugelaanvaller gaat naar de grond na contact met Jermaine Taylor, maar de Amerikaanse leidsman wuift het weg.
57'
Nog ruim een half uur te spelen in San Diego. Het is wachten op doelpunten.
55'
Daar is plotseling Jamaica weer. De controle ontbreekt voorin bij Jamaica, waardoor Room uiteindelijk niet echt op de proef wordt gesteld.
54'
Curaçao is dreigend. Een doelpunt hangt in de lucht.
53'
Weer een goede redding van Blake. Curaçao lijkt een grote kans te krijgen. Nepomuceno brengt Hooi in stelling, maar laatstgenoemde krijgt de bal niet onder controle. Uiteindelijk probeert Hooi het alsnog en dwingt hij doelman Blake tot een goede redding.
52'
Er begint ook meer publiek te komen. Na de wedstrijd Curaçao - Jamaica wordt namelijk ook Mexico - El Salvador in San Diego gespeeld.
51'
Op de pantoffel! Hooi krijgt een goede schietkans op aangeven van Janga. Hooi schiet met veel kracht, maar Blake kan redding brengen.
47'
De eerste poging van de tweede helft is een feit. Johnson krijgt veel tijd en ruimte om te schieten, maar produceert een slap schot. Geen probleem voor Room.
46'
We zijn weer begonnen in San Diego. Jamaica heeft afgetrapt.
46'
45'
45'
Gele kaart voor Gillian Justiana (Curaçao)
Justiana begaat een hele lichte overtreding op Oniel Fisher, maar desondanks trekt de scheidsrechter geel. Jamaica krijgt bovendien een vrije trap op een mooie positie.
44'
Nu ook een afstandsschot van Jamaica. Powell is degene die het na een lange rush probeert, maar zijn poging mist kracht en treft bovendien geen doel.
42'
Komt dat schot! Opnieuw van grote afstand. Deze keer is het Antonia die het probeert, maar zijn poging verdwijnt hoog over het doel van Jamaica.
40'
Grote kansen blijven voorlopig uit. Zowel Curaçao als Jamaica komt voetballend niet tot grote mogelijkheden.
39'
Hooi probeert het opnieuw met een schot van afstand, maar deze keer wordt zijn schot geblokt.
37'
Oei! Bijna een doelpunt voor Curaçao. Gillian Justiana krijgt alle tijd en ruimte om uit te halen. Het schot van de linksback wordt gepakt door Blake, maar valt vervolgens bijna voor de voeten van Janga. De verdediging van Jamaica kan op tijd ingrijpen. Het blijft dus 0-0.
35'
Weer bijna gevaar voor Jamaica. Opnieuw een voorzet van Powell vanaf de rechterflank, met moeite kan Curaçao uitverdedigen.
34'
We hebben er inmiddels ruim een half uur opzitten in de Verenigde Staten. Grote kansen ontbreken, doelpunten dus ook.
32'
Oef! Bijna de voorsprong van Jamaica. Alvas Powell geeft een harde voorzet vanaf de rechterflank. Met een beetje geluk komt de bal voor de voeten van Jermaine Johnson, maar die rekende daar niet op en kan daardoor niet echt kracht en richting aan zijn poging meegeven.
31'
Grote kansen zijn er eigenlijk nog niet geweest. Zowel Curaçao als Jamaica probeert het vooral van afstand. Jamaica is overigens ook sterk met standaardsituaties.
30'
Eindelijk een poging van Jamaica. Owayne Gordon probeert het van grote afstand, maar Eloy Room brengt eenvoudig redding.
28'
Er is nog altijd geen duidelijke bovenliggende partij in deze wedstrijd. Beide ploegen wisselen sterke met mindere fases af.
26'
Weer een poging van Curaçao. Bacuna probeert het vanaf een meter of 25, maar schiet ruim naast.
24'
Dat scheelde weinig! Het is uiteindelijk Gevaro Nepomuceno die de vrije trap neemt. Hij krult de bal over de muur, maar ook nipt naast het doel.
23'
Curaçao krijgt een vrije trap op een mooie positie na een handsbal van Jamaica. Onder meer Bacuna gaat achter de bal staan.
22'
Bijna gevaar van Curaçao. Jarchinio Antonia geeft de bal voor vanaf de rechterflank, maar de voorzet kan op het allerlaatste moment weggewerkt worden.
20'
Lawrence staat momenteel overigens onder contract bij New York Red Bull en heeft ruim zestig wedstrijden in de Major League Soccer achter zijn naam staan.
20'
Lawrence maakt overigens een sterke indruk bij Jamaica. De linksback zou niet misstaan in de Eredivisie.
18'
Jamaica lijkt weer even controle over de wedstrijd te hebben. Curaçao trekt zich massaal terug.
16'
Ook de hoekschop van Lawrence is gevaarlijk. Bacuna kan de voorzet met moeite wegkoppen.
15'
Weer een gevaarlijke voorzet van Lawrence. Deze keer levert het een hoekschop op voor de Jamaicanen.
14'
Jamaica krijgt een vrije trap op een bruikbare positie na een overtreding van Quentin Jakoba op Williams.
13'
Curaçao probeert nu rustig op te bouwen en op die manier tot kansen te komen. Het tempo ligt voorlopig echter te laag.
10'
Hands! Romario Williams krijgt een grote kans om te scoren, maar de aanvaller neemt de bal met de arm aan, waardoor de arbiter op zijn fluit moet blazen.
9'
Daar is de eerste poging van de wedstrijd. Elson Hooi schiet vanaf een meter of twintig op doel, maar brengt doelman Andre Blake niet in de problemen.
8'
Het is overigens bijzonder rustig in San Diego. Er zit bijna geen publiek op de tribune, jammer.
7'
Langzamerhand lijkt Curaçao de zenuwen van zich af te schudden. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini komt iets beter in de wedstrijd.
5'
Curaçao oogt nerveus in de beginfase. Curaçao is te slordig in balbezit, waardoor het voorlopig niet aan aanvallen toekomt.
3'
Het eerste gevaar komt van Jamaica. Kemar Lawrence slingert een vrije trap voor het doel. Damion Lowe wint het duel van Cuco Martina, maar scheidsrechter Armando Villarreal fluit voor een overtreding.
1'
We zijn, met enige vertraging, begonnen. Curaçao heeft afgetrapt.
1'
De statistieken

Curaçao debuteert in de nacht van zondag op maandag in de Gold Cup. Nooit eerder was Curaçao actief op de Gold Cup.

Curaçao won onlangs de Caribbean Cup en was in de finale te sterk voor Jamaica. Elson Hooi was tweemaal trefzeker namens Curaçao, terwijl Rosario Harriott wat terugdeed namens Jamaica.

Bondscoach Remko Bicentini heeft slechts drie spelers in zijn selectie zonder een verleden in Nederland. De reservedoelmannen Jairzinho Pieter, Rowendy Sumter en aanvaller Ashar Bernardus waren nimmer actief in een Nederlandse competitie.

Jamaica gaat voor de eerste titel op de Gold Cup. Enkel Mexico (zeven keer), de Verenigde Staten (vijf keer) en Canada (één keer) wisten de Gold Cup in het verleden te winnen, maar Jamaica wist tijdens de meest recente editie de finale te behalen. Mexico was in 2015 echter met 3-1 te sterk voor de Jamaicanen.

Jamaica is niet bezig aan een lekkere reeks. Tot dusver kwam Jamaica in 2017 vijf keer in actie. Drie keer werd er verloren, één keer werd er gewonnen en één keer werd er gelijkgespeeld (in de halve finale van de Caribbean Cup werd er pas na strafschoppen gewonnen van Frans Guyana).