ASWH
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 20. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michael van Dommelen 29. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 42. / Schot met rechts  (Stefano Denswil)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 45. / Schot met rechts
4 : 1 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 72. / Schot met links  (Viktor Fischer)

90'
Samenvatting:
In een weinig hoogstaand duel van Ajax-zijde, is de wedstrijd tussen de Amsterdammers en de amateurs van ASWH geëindigd in een plichtmatige overwinning voor Ajax: 4-1. Vlak voor rust besliste het elftal van Frank de Boer het duel met twee doelpunten. De 3-1 ruststand kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. De Amsterdammers speelden de wedstrijd uit en gaven niet de indruk het publiek nog te willen vermaken. Alleen invaller Sigþórsson zorgde nog voor enige opwinding in de Arena. Zo bereikt Ajax zonder al teveel moeite de vierde ronde van de KNVB beker.
90'
89'
Een opvallend moment in de slotfase als Blind denkt dat er is gefloten en stopt met voetballen. Gelukkig voor hem zorgt het niet voor gevaar van de bezoekers.
87'
Een individuele actie van Veltman eindigt met een mislukt schot dat hoog over vliegt. Een vijfde doelpunt blijft uit en dus lijkt het erop dat de amateurvereniging tevreden terug kan kijken op deze avond in Amsterdam.
84'
Ook al speelt Ajax vanavond niet groots, het zal wel relatief eenvoudig gaan winnen van de algemeen amateurkampioen van 2005. Het is de vraag of trainer Frank de Boer tevreden is met het vertoonde spel, maar de volgende ronde is bereikt en dat is voor de Amsterdammers het belangrijkste.
80'
Het Ajax-publiek schreeuwt om een strafschop na een vermeende handsbal van een ASWH-speler. Scheidsrechter Sanders gebaart echter door te spelen.
78'
Van den Bosch kan een goede bal vanaf de linkerflank niet goed controleren anders had het een goede kans voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht opgeleverd.
76'
Wissel in bij ASWH Ido-Ambacht -> Paul Scheurwater
76'
Wissel uit bij ASWH Ido-Ambacht -> Mels van Driel
72'
Doelpunt voor AFC Ajax, 4:1 door Kolbeinn Sigþórsson
Na een mooi balletje van Fischer komt Sigþórsson vrij in het strafschopgebied van ASWH. Zijn schot van dichtbij belandt via keeper Doedée in het doel. Niet de mooiste goal van de spits van Ajax, maar hij telt wel en dus is het 4-1!
69'
Ajax is na de dubbele wissel uitgewisseld. Dit betekent dat Acolatse en Lobotka vanavond niet zullen debuteren in Ajax 1. Dit geldt overigens ook voor reservekeeper Leeuwenburgh.
66'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
66'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
66'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
66'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Siem de Jong
64'
Wissel in bij ASWH Ido-Ambacht -> Javier Brouwer
64'
Wissel in bij ASWH Ido-Ambacht -> Alexander van Dommelen
64'
Wissel uit bij ASWH Ido-Ambacht -> Mark Bevaart
64'
Wissel uit bij ASWH Ido-Ambacht -> Gilmaro van der Werp
60'
Ajax straalt niet uit het publiek nog te willen vermaken in de tweede helft. Het elftal is erg slordig en komt nauwelijks tot uitgespeelde kansen.
57'
Fischer neemt de bal knap mee en schiet vanaf vijftien meter op de goal van ASWH. Doedée kan de bal echter vrij makkelijk vangen.
55'
Na een goede voorzet vanaf rechts van Van Rhijn neemt Klaassen de bal in een keer op de slof. Zo'n bal moet je goed raken, maar helaas voor Klaassen gebeurt dit niet: zijn inzet vliegt hoog over.
52'
Gele kaart voor Bas van Stokkum (ASWH Ido-Ambacht)
Nadat Sanders voordeel heeft afgewacht, krijgt Van Stokkum alsnog geel voor een eerdere overtreding op Hoesen.
49'
Een steekpass van De Jong op Klaassen kan maar net worden gepakt door attent keepen van Doedée. Daar was Ajax voor het eerst gevaarlijk in de tweede helft.
46'
De bal rolt weer nadat ASWH heeft afgetrapt. En direct is de ploeg gevaarlijk. Van Dommelen kan aardig vrijstaand schieten vanaf randje zestien. Ditmaal raakt hij de bal niet goed en dus kan Van der Hart gemakkelijk oprapen.
46'
45'
Even leek het erop dat amateurploeg ASWH met een knap 1-1 gelijkspel de rust ging halen maar vlak voor rust bepaalde de thuisploeg anders. Nadat Ajax in de openingsfase moeite had om kansen te creëren, viel het eerste doelpunt uit de tweede grote kans van Ajax. Fischer zorgde na een knappe actie voor de 1-0. Uit het niets stond het echter weer gelijk. Na een fout van Denswil schoot Van Dommelen hard raak. Vlak voor rust scoorde Ajax via Hoesen en De Jong nog twee keer en zo lijkt de wedstrijd beslist.
45'
45'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:1 door Siem de Jong
Ajax lijkt de wedstrijd vlak voor rust te beslissen! Fischer geeft de bal laag voor in het strafschopgebied van ASWH. Doedée kan de bal nog wegslaan maar daardoor komt de bal voor de voeten van De Jong terecht. Met een harde knal in het dak van het lege doel, zet De Jong zijn ploeg op een 3-1 voorsprong.
45'
Van dichtbij probeert De Jong te scoren maar opnieuw is Doedée attent en pakt hij de bal.
42'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:1 door Danny Hoesen
En opnieuw is daar de voorsprong van Ajax! Na een mooie lange bal van achteruit van Denswil neemt Hoesen de bal knap aan in het strafschopgebied van ASWH. Met de buitenkant van de rechtervoet schiet hij de bal daarna in het doel van de bezoekers. Goede goal die valt op een gunstig moment, zo vlak voor rust.
42'
Na slecht wegwerken door de verdedigers van ASWH kan Hoesen van dichtbij scoren, maar hij raakt de bal niet goed en dus kan Doedée de bal stoppen.
38'
Met een gelukje krijgt Fischer de bal op de rand van het zestienmetergebied. Zijn schot vliegt vervolgens maar centimeters naast het doel van ASWH. Goede poging van Fischer.
36'
Doedée komt goed uit zijn doel en houdt daarmee Fischer van scoren af. Dat zag er even gevaarlijk uit na een goede pass van Poulsen op Fischer.
35'
Gele kaart voor Gilmaro van der Werp (ASWH Ido-Ambacht)
Een harde overtreding op Blind bezorgt G. van der Werp een gele kaart. Dat was een smerige overtreding.
33'
Een een-twee tussen Hoesen en Klaassen levert bijna een doelpunt op. Nadat Klaassen de bal terugkrijgt van Hoesen kan hij van dichtbij schieten. Zijn schot vliegt voorlangs. Daar had Klaassen meer mee moeten doen.
30'
Gele kaart voor Bart van Muyen (ASWH Ido-Ambacht)
Van Muyen krijgt het eerste geel van de wedstrijd na een overtreding op De Jong.
29'
Doelpunt voor ASWH Ido-Ambacht, 1:1 door Michael van Dommelen
Na een gigantische fout van Denswil is daar zowaar de gelijkmaker! Denswil kopt de bal achterin helemaal verkeerd terug waardoor de bal bij Van Dommelen belandt. Die bedenkt zich geen moment en haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn schot is laag en hard en dus kan Van der Hart die inzet niet meer keren. Uit het niets staat het zo 1-1.
25'
Vanaf een meter of twintig afstand schiet Andersen op het doel van ASWH. De bal zwabbert echter een ruime meter over de goal.
23'
Na het openingsdoelpunt is de druk van Ajax op het doel van de bezoekers groot. Het enige wat het tot nu toe oplevert is een schot van randje zestien van De Jong. Die raakt de bal niet goed en dus kan Doedée de bal gemakkelijk oprapen.
22'
De blessure van Ligeon was overigens ernstig genoeg om hem van het veld te halen. Van Rhijn heeft hem inmiddels vervangen.
20'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Viktor Fischer
En daar is het eerste doelpunt van de avond! Klaassen bedient de geheel vrijstaande Fischer in de zestien van ASWH. Fischer speelt de bal tussen twee man van de bezoekers en schuift de bal vervolgens beheerst met binnenkant voet langs Doedée. Goede actie van Fischer en dus is daar na twintig minuten de goal voor Ajax.
19'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ricardo van Rhijn
19'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ruben Ligeon
19'
Ligeon heeft last van een al vroeg opgelopen blessure, het is maar de vraag of hij kan blijven staan.
16'
Voor de tweede keer vanavond komen de bezoekers voetballend op de helft van Ajax. Gevaar levert het echter niet op. Na balverlies van ASWH zijn de Amsterdammers slordig in de omschakeling. Er lag namelijk veel ruimte om een goede kans te creëren!
12'
Een mooie steekbal van Fischer bereikt Andersen net niet. Was dat wel gebeurt, dan had dat waarschijnlijk een doelpunt opgeleverd.
10'
ASWH staat erg compact te verdedigen. Ajax zoekt geduldig naar een gaatje, maar weet dit in de eerste tien minuten nog niet te vinden.
7'
Ook ASWH laat zich zien. Blind verwerkt de bal tot corner maar de hoge bal wordt makkelijk gevangen door debutant Van der Hart.
6'
Bijna is daar het openingsdoelpunt van de wedstrijd! Na een mooie een-twee tussen De Jong en Andersen komt De Jong in scoringspositie. Van dichtbij weet Doedée de inzet van de aanvoerder van Ajax te keren. Uit de corner die volgt, kan Klaassen schieten maar ook deze poging wordt gepakt door Doedée.
4'
Er zijn vanavond maar liefst zo'n duizend supporters uit Hendrik-Ido-Ambacht meegekomen om hun club te ondersteunen in Amsterdam. Met 19 bussen zijn zij naar de Arena gekomen.
2'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Denswil, van grote afstand schiet hij recht op ASWH-keeper Doedée.
1'
Ajax heeft afgetrapt in de Amsterdam Arena. Kunnen de bezoekers zorgen voor een verassing of wordt het een eenvoudige overwinning voor de Amsterdammers? We zullen het nu gaan zien!
1'
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd die vanavond wordt gespeeld tussen Ajax en ASWH. Het KNVB-bekerduel wordt gespeeld in de Amsterdam Arena en geleidt door scheidsrechter Jeroen Sanders. De aftrap is om kwart voor zeven. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vandaag voor u verslag doen van deze pot.

Eerst maar eens wat meer vertellen over ASWH, velen zullen namelijk niet precies weten waar deze club vandaan komt en wat voor club het is. ASWH, voluit Altijd Sterk Worden Hendrik-Ido-Ambacht, werd in 1929 opgericht en speelt momenteel in de zaterdag Hoofdklasse B. In deze klasse bezet de vereniging uit Hendrik-Ido-Ambacht momenteel de vijfde plaats. De achterstand op koploper Hoek bedraagt slechts vier punten. Afgelopen zaterdag kende het elftal een slechte generale, het speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Achilles Veen. In het eerste elftal van ASWH spelen veel oud-profs die met name in de Jupiler League hebben gespeeld. Enkele voorbeelden hiervan zijn aanvaller Michael van Dommelen (FC Dordrecht), middenvelder Mels van Driel (o.a. RBC en Excelsior) en keeper Stef Doedée (RKC en FC Dordrecht). Veel spelers van de huidige selectie van ASWH speelden ooit bij het nabijgelegen FC Dordrecht en/of Sparta Rotterdam. Ook de trainer van het elftal uit Hendrik-Ido-Ambacht is een voormalig prof, namelijk ex AZ-speler Michel Langerak. Afgelopen zaterdag was Langerak aanwezig in de Arena om Ajax aan het werk te zien. “We moeten ons wapenen tegen het vele malen hogere tempo van Ajax. Goed letten op hun looplijnen en dat soort zaken. Die moeten we vooraf al getackeld hebben”, zo stelde hij voorafgaand aan de wedstrijd.

Ook al verloor Ajax nog nooit van een amateurploeg, toch waakt trainer Frank de Boer voor onderschatting. Voor aanvang van het duel zei De Boer: “Het zijn bijna allemaal oud-profs en als je niet honderd procent geconcentreerd bent, dan kunnen zij meekomen. Er zit veel voetbalgogme bij die ploeg en daarmee kunnen ze het ons lastig maken.” Bij de Amsterdammers zal Mickey van der Hart vanavond het doel verdedigen. Tweede keeper Kenneth Vermeer keepte namelijk gisteravond al tegen Jupiler League-koploper FC Dordrecht omdat De Boer ervan uitging dat Vermeer in die wedstrijd meer te doen zou hebben dan dat vanavond het geval zou zijn. De tweede keeper van Ajax liep overigens in het duel tegen FC Dordrecht een blessure op en zit dus ook niet op de bank. Lerin Duarte en Niklas Moisander zijn ook nog geblesseerd en zitten dus niet bij de selectie. Wel bij de selectie zitten Elton Acolatse en Stanislav Lobotka. Voor beide spelers is het voor het eerst dat zij tijdens een officieel duel deel uitmaken van de selectie van Ajax 1. De complete opstellingen van Ajax en ASWH zijn te vinden onder het kopje ‘wedstrijddetails’.

In de tweede ronde van de KNVB beker won ASWH met 1-0 van topklasser ADO ’20. Ajax had in diezelfde ronde veel moeite met Eerstedivisionist FC Volendam. Pas na verlenging stelden de Amsterdammers de zege veilig, het werd uiteindelijk 4-2. Na negentig minuten stond het destijds 1-1 dus maar liefst vier doelpunten vielen in de extra tijd. Twee van deze doelpunten kwamen op naam van Lasse Schöne.