AFC Ajax
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 4. / Schot met rechts  (Bojan)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 9. / Schot met links  (Davy Klaassen)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 63. / Schot met rechts  (Danny Hoesen)

90'
Ajax bereikt de volgende ronde door een 0-3 overwinning bij IJsselmeervogels. Viktor Fischer, Danny Hoesen zorgden vonden voor rust het net. Na de pauze zorgde opnieuw Fischer voor het slotakkoord.
90'
86'
Fischer en Hoesen gunnen elkaar het doelpunt, waardoor de aanval in schoonheid strandt. Laatstgenoemde legt de bal slecht breed, waar hij eigenlijk voor eigen succes had moeten gaan na een fraaie pass van eerstgenoemde.
84'
Na een snelle counter kan Hoesen alleen op doelman Zonneveld af. De aanvaller probeert de sluitpost met de buitenkant van zijn rechtervoet te passeren, maar zijn inzet gaat naast.
83'
Wissel in bij AFC Ajax -> Ricardo van Rhijn
83'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ruben Ligeon
78'
Ajax speelt de bal achterin rond en dat komt de amusementswaarde niet ten goede. Het is wachten tot scheidsrechter Van Sichem voor het laatst op zijn fluit blaast, maar dat duurt helaas nog ruim tien minuten.
74'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lasse Schøne
74'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bojan
73'
Wissel in bij AFC Ajax -> Jaïro Riedewald
73'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Blind
73'
Zonneveld voorkomt niet voor het eerst deze avond dat Bojan kan scoren. Doelman tikt een schot uit de onderhoek.
71'
Hoesen met een sterke individuele actie. De aanvaller baant zich een weg langs twee tegenstanders en besluit zijn solo met een schot. Via het been van een IJsselmeervogel-verdediger gaat de bal over. Hoekschop levert geen gevaar op.
68'
Na een fout in de verdediging van IJsselmeervogels kan Bojan op het doel van Zonneveld af. De huurling van FC Barcelona probeert de doelman met een geplaatst schot te passeren, maar de sluitpost voorkomt een vierde tegentreffer.
65'
Kuipers kan de wedstrijd niet hervatten en strompelt richting de reservebank. Zijn vervanger staat klaar om in te vallen.
63'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:3 door Viktor Fischer. De Deen combineert met aanvaller Hoesen en krult de bal met zijn rechtervoet fraai in de bovenhoek.
63'
Nick Kuipers heeft last van de enkel en zit geblesseerd op het veld. Linksachter heeft een blessurebehandeling nodig.
60'
De storm voor het doel van Kenneth Vermeer is gaan liggen en Ajax heeft de touwtjes weer in handen. Kansen levert het initiatief niet op, maar een tegentreffer hangt niet meer in de lucht.
60'
55'
Ajax beperkt zich tot tegenhouden en heeft het zwaar. Fanatieke aanhang van de thuisploeg schreeuwt IJsselmeervogels naar voren en de aansluitingstreffer hangt in de lucht.
52'
Pech voor IJsselmeervogels! Een voorzet vanaf de linkerflank wordt bij de tweede paal bijna tegen de touwen geschoten door verdediger Van Noord, maar hij raakt de paal.
51'
Ajax heeft het lastig met de vechtlust van de thuisploeg. De thuisploeg strijdt voor iedere meter en gaat de duels hard aan.
48'
De Vogels gaan, hoe kan het ook anders, vliegend van start. Ajax moet achteruit, maar houdt voorlopig stand.
46'
45'
Ajax leidt halverwege met 0-2 bij IJsselmeervogels door twee snelle treffers van Viktor Fischer en Danny Hoesen. De bezoekers zijn heer en meester in Katwijk en hebben vrijwel geen kans weggegeven.
45'
45'
Doelman Zonneveld redt op een geplaatste bal van Hoesen.
45'
De extra speeltijd bedraagt één minuut.
44'
Daar was-ie dan: het foutje van Vermeer. De doelman laat een voorzet glippen, maar herstelt zich voor Verheijdt kan inschieten.
42'
'No fear, we moeten spelen met no fear', riep IJsselmeervogels-trainer Gert Kruys voorafgaand aan het duel tegen zijn spelers. Angst voor de landskampioen heeft de thuisploeg niet, maar het kwaliteitsverschil is simpelweg te groot om het spannend te maken.
38'
Ajax wordt sterker en laat de thuisploeg niet meer aan de bal. Het speeltuig gaat simpel van voet tot voet en het is wachten op de volgende treffer van de Ajacieden.
36'
Wederom willen de bezoekers een strafschop. Ditmaal gaat Bojan onderuit, maar opnieuw laat Van Sichem het spel doorgaan. Dat zorgt voor veel woede bij De Boer, die zich beklaagt bij de vierde official.
32'
Fischer gaat in het strafschopgebied van de thuisploeg over het been en schreeuwt om een penalty. Arbiter Van Sichem vindt het niets en weigert te fluiten voor een strafschop.
31'
Ajax-trainer De Boer is ondanks de 0-2 voorsprong niet tevreden. De oefenmeester geeft zijn ploeg vanaf de zijlijn voortdurend aanwijzingen.
28'
Maikel de Harder neemt het doel van Vermeer van afstand onder vuur. De stand-in van Jasper Cillessen hoeft niet in actie te komen, want de inzet gaat een meter over.
25'
Ajax laat het gaspedaal vieren en daardoor kan IJsselmeervogels wat beter in de wedstrijd komen. De topklasser probeert met veel strijdlust en enthousiasme de Amsterdammers aan het wankelen te krijgen, maar voorlopig houden de bezoekers het hoofd heel koel.
22'
Verheijdt heeft een weergaloze goal in gedachte en probeert de bal vanaf dertig meter over Vermeer te schieten. De poging van de spits is niet onaardig, maar net iets te hoog.
21'
Tonny Tol en Viktor Fischer lopen elkaar in de weg en dat leidt tot een opstootje. Arbiter Van Sichem sust het brandje, waardoor het spel weer verder kan.
18'
Verheijdt met de eerste kans voor de thuisploeg. Tonny Tol geeft voor, waarna de aanvaller kan inkoppen. Zijn inzet gaat over.
16'
Ligeon levert de bal op de rechterkant van het veld heel eenvoudig in, waardoor de thuisploeg kan aanvallen. Kurbegovic wordt aan het werk gezet, maar de aanname van de aanvaller is ondermaats, waardoor Veltman kan ingrijpen.
14'
Ajax zoals verwacht heer en meester. Wederom laat Bojan zijn tegenstander zijn hielen zien. De voorzet is prima, maar Hoesen komt net iets te laat om de derde treffer tegen de touwen te werken.
13'
Fischer gaat voor eigen succes en neemt het doel van Zonneveld vanaf een meter of 25 onder vuur. De Deense buitenspeler mikt veel te hoog, waardoor de sluitpost een doeltrap mag nemen.
12'
Waar Ajax bezig is aan een sterke serie, loopt het bij IJsselmeervogels de laatste weken een stuk minder. De thuisploeg is nog altijd koploper in de zaterdag topklasse, maar haalde uit de laatste drie wedstrijden slechts twee punten.
9'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Danny Hoesen. Hollart gaat in de verdediging in de fout, waardoor Klaassen kan oppikken. De middenvelder bedient Hoesen, die de bal in de linkerhoek krult. Wedstrijd nu al beslist.
7'
Bojan glipt op de rechterflank voorbij zijn tegenstander en geeft strak voor. Doelman Zonneveld lijkt simpel redding te kunnen brengen, maar laat de voorzet los. De doelman krijgt hulp van zijn verdediging, waardoor Fischer niet gevaarlijk kan worden.
4'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Viktor Fischer. De eerste kans van Ajax is direct raak. Een voorzet van Bojan wordt door iedereen gemist, waardoor Fischer kan oppikken. Met een geplaatst schot vindt hij de verre hoek en zet hij de bezoekers vroeg op voorsprong.
2'
Ajax-trainer Frank de Boer heeft international Van Rhijn gepasseerd voor het duel van vanavond. Zijn plaats op de rechtsbackpositie wordt ingenomen door Ruben Ligeon.
1'
Aanvang wedstrijd. De thuisploeg heeft afgetrapt, de wedstrijd is begonnen!
De spelers van beide elftallen betreden onder luid applaus het veld. Negenduizend supporters zullen vanavond getuige zijn het duel in de strijd om de KNVB Beker.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen IJsselmeervogels en Ajax in de strijd om de KNVB Beker. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze wedstrijd. Aftrap van de confrontatie tussen de Topklasser en Eredivisionist is om kwart voor negen. Onder de knop ‘opstelling’ zijn de opstellingen van beide elftal te vinden.
Mocht IJsselmeervogels er vanavond in slagen om de landskampioen te verslaan, dan is het de tweede amateurclub die dit jaar de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. Woensdagavond schakelde JVC Cuijck, de enige andere overgebleven amateurclub, op eigen veld MVV uit: 2-1.
De kans dat de formatie uit Katwijk, die in competitieverband met een eerste plaats uitstekend presteert, vanavond de Amsterdammers verslaat is uiterst klein. De bezoekers zijn namelijk bezig een aan knappe serie en zijn al acht wedstrijden ongeslagen. Een van de dragende krachten op dit moment is Jasper Cillessen. De Groesbekenaar kreeg in die reeks van acht wedstrijd slechts twee tegentreffers. De international van het Nederlands Elftal krijgt vanavond echter rust van zijn trainer Frank de Boer, waardoor Kenneth Vermeer aan de aftrap verschijnt.
Volgens oefenmeester, die gelinkt wordt aan een transfer naar Tottenham Hotspur, heeft zijn ploeg het helemaal zelf in de hand hoe de wedstrijd vanavond verloopt. “Het hangt van Ajax af of we willen dat IJsselmeervogels aan voetballen toekomt. IJsselmeervogels is een goed voetballend team. Een ploeg met spelers die bijna allemaal ervaring hebben als prof”, valt te lezen op de officiële website van de Ajacied.
Trainer van de thuisploeg is Gert Kruys. De voormalig coach van onder meer FC Utrecht en FC Volendam liet in aanloop naar het duel weten geen angst te hebben voor Ajax: "In 2009 was ik trainer van FC Dordrecht en speelden we ook tegen Ajax. Pas in de laatste minuut van de verlening verloren we. Toen was ons motto 'no fear'. De spelers van FC Dordrecht waren voor de duvel niet bang. Dat gevoel wil ik overbrengen op mijn groep."