3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 7.  (Tonny Vilhena)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Viktor Fischer 34.  (Daley Blind)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Bojan 68. / Kopbal
3 : 1 Torinfos in de Ticker Thulani Serero 90. / Schot met links  (Viktor Fischer)

90'
Einde wedstrijd Blom fluit voor de laatste keer vanavond: Ajax wint met 3-1 en gaat ten koste van Feyenoord door naar de halve finale van de KNVB Beker.
90'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:1 door Thulani Serero
En het wordt ook nog 3-1! Fischer stuurt met een fantastische lange bal Serero diep, die één op één met Mulder rustig blijft. De Zuid-Afrikaan tikt de bal tussen de bal van de doelman door en tekent voor de 3-1.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
90'
Blom legt de bal niet op de stip! Sigthorsson gaat in het strafschopgebied onderuit en lijkt te worden aangetikt door Nelom, maar de scheidsrechter besluit Ajax geen strafschop toe te kennen.
88'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
88'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
86'
Nog een kleine vijf minuten voor Feyenoord. De Rotterdammers krijgen nauwelijks kansen op de gelijkmaker.
84'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
84'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bojan
83'
Een kansje voor Pellè, maar hij kan de bal niet tussen de palen werken. Het schot wordt geblokt, maar Feyenoord houdt wel een corner aan de situatie over.
81'
Een afgeslagen bal komt in de voeten van Poulsen terecht, die met een dropkick van twintig meter uithaalt. Een leuke poging, maar de bal gaat meters naast en over het doel van Feyenoord-doelman Mulder.
78'
Feyenoord heeft nog iets meer dan tien minuten om de gelijkmaker te maken. Het geloof lijkt niet weg, maar de kracht wel.
76'
Wissel in bij AFC Ajax -> Christian Poulsen
76'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Nicolai Boilesen
75'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
75'
Wissel uit bij Feyenoord -> Joris Mathijsen
75'
Wissel in bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
75'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
74'
Een vlammend schot van Van Rhijn! De rechtsback van Ajax stoomt op aan de rechterkant en krijgt de bal aangespeeld. Op volle snelheid loopt Van Rhijn richting het strafschopgebied en hij haalt hard en hoog uit. Mulder duikt richting de bal, maar hoeft het leder niet tegen te houden: de bal gaat over en naast.
73'
Serero vervangt Duarte, die een uitstekende Klassieker speelde. De ex-Heraclied heeft in zijn eerste halfjaar laten zien het Ajax-niveau te hebben.
73'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
73'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lerin Duarte
71'
Met een steekbal kan Bojan nét niet Duarte bereiken. De Spanjaard wachtte lang op aansluiting en toen Duarte er eenmaal was, kon hij 'm niet bereiken.
70'
Feyenoord heeft nog twintig minuten om wat aan de 2-1 achterstand te doen. De Rotterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd, maar Ajax is al een minuut of vijftig de baas op het veld.
68'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:1 door Bojan
Bojan maakt met een kopbal de 2-1! In eerste instantie kopt Schöne uit een voorzet van Blind de bal tegen Mulder aan, maar in de rebound kopt de compleet vrijstaande Spaanse spits de bal tegen de touwen. Ajax leidt de Klassieker met 2-1, na 0-1 achter te hebben gestaan.
67'
Blind haalt maar eens uit! De verdediger annex middenvelder krijgt per toeval de bal voor zijn voeten en haalt van een meter of twintig, links van het doel, uit. Het is niet een slecht schot, maar Mulder heeft niet heel veel moeite om de bal te vangen.
65'
Een slippertje wordt Denswil niet fataal! De jonge centrale verdediger gaat onder de bal door, maar Veltman let goed op en kan de bal terug koppen op Vermeer.
64'
Van Beek laat zien dat hij een uitstekende vervanger is voor de geschorste De Vrij. De jonge centrale verdediger staat vandaag tegenover Bojan en pakt de Spanjaard op de juiste momenten aan.
63'
Feyenoord wordt gevaarlijk! Schaken omspeelt Boilesen en dringt het strafschopgebied in. De linksback van Ajax houdt vervolgens de rechtsbuiten van Feyenoord vast, maar Schaken valt niet. De buitenspeler loopt door en geeft de bal laag voor, maar er staat helemaal niemand voor de goal om de bal binnen te schieten.
61'
Uit de hoekschop die daarop volgt kopt Mathijsen de bal over. Feyenoord laat zich weer iets meer zien voor het doel van Vermeer.
60'
Een lekker schot van Vilhena wordt ternauwernood door Vermeer naast getikt. In de counter is Feyenoord erg dreigend en de bal komt uiteindelijk bij de middenvelder terecht, die met zijn linkerbeen uithaalt. Vermeer kan de bal echter uit de lange hoek tikken.
58'
Een kansloze poging van Denswil. De jonge centrale verdediger probeert van een meter of 45 de bal over Mulder te schieten, maar het schot is erg slecht en stuitert niet heel ver van de cornervlag over de achterlijn.
57'
Klaassen, die een stormachtige ontwikkeling doormaakt bij Ajax, is vandaag vrij onzichtbaar. Dat kan liggen aan het goede verdedigende werk van Clasie, die overal tussen zit.
55'
Een venijnig schot van Bojan gaat een meter naast! De Spanjaard krijgt vlak buiten de zestien van Blind, draait, kapt naar zijn rechtervoet en haalt uit. Het schot van de Barcelona-huurling is hard, maar eindigt wel een meter naast de korte hoek.
53'
Daar had Feyenoord 1-2 kunnen maken! Immers geeft een halfhoge bal richting de tweede paal richting Pellè, die met een hakbal probeert te scoren. Het hakje mislukt, maar de Italiaan kan de bal wel doorspelen op Schaken. De rechtsbuiten heeft weinig tijd en kan de bal alleen tegen de uitgekomen Vermeer schieten, die op uitstekende wijze de 1-2 voorkomt.
51'
Na een luchtduel tussen Duarte en Immers, blijft laatstgenoemde op de grond liggen. De Feyenoorder voelt even aan zijn hoofd en staat even later op. Duarte lijkt geen pijn te hebben. De Ajacied wordt vandaag veelvuldig betrokken in het spel.
50'
De eerste vijf minuten van de tweede helft zijn een stuk tammer dan de eerste vijf minuten van het eerste bedrijf. Beide elftallen krijgen de ruimte om op te bouwen en het tempo ligt nog niet erg hoog.
48'
Ook vandaag laat Boilesen zich aanvallend gelden. In de 48ste minuut krijgt de linksback veel tijd en ruimte aan de linkerkant van het veld om de bal voor te geven, maar de lage voorzet van de Deen is niet goed en wordt door Vilhena weggewerkt.
47'
Auw! Immers staat per ongeluk op de teen van Bojan, die de bal nét voor de voeten van de nummer tien van Feyenoord weg tikt. Ajax krijgt een vrije trap, Immers biedt zijn excuses aan.
46'
Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
Voor de tweede keer deze wedstrijd trapt Feyenoord af. Ditmaal voor het begin van de tweede helft!
46'
45'
Einde eerste helft Het is rust in de Arena! Na 45 minuten spelen is de stand bij Ajax - Feyenoord 1-1. De Rotterdammers kwamen na 7 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Het was Boëtius die het laatste zetje gaf en het doelpunt op zijn naam kreeg. In de 34ste minuut trok Ajax de stand gelijk: Fischer kon op aangeven van Blind de bal over Mulder en vervolgens langs Janmaat in het Feyenoord-doel schieten.
45'
De extra tijd bedraagt één minuut. Boilesen is inmiddels behandeld en staat weer op het veld.
44'
Boilesen blijft aangeslagen op het veld liggen na een duel met Schaken. Uit de herhaling blijkt dat de rechtsbuiten van Feyenoord per ongeluk op het been van de Deense back terechtkwam.
42'
Feyenoord laat weer eens wat van zich zien. Het is natuurlijk Pellè die namens de Rotterdammers de kans krijgt. De Italiaan is het eindstation van een Feyenoord-aanval en haalt van net buiten het strafschopgebied met zijn linkervoet uit. Net als bij het vorige schot van Pellè, heeft Vermeer niet heel veel moeite om de bal te redden.
42'
Het volgende schot van Ajax komt op naam van Duarte. Vanaf rechts, net buiten het strafschopgebied, haalt de middenvelder uit. De bal komt niet in de buurt van het doel, want via een Feyenoord-verdediger gaat de bal over de achterlijn.
40'
De thuisploeg is op dit moment de baas op het veld. Feyenoord heeft nauwelijks balbezit en wordt ver naar achteren geduwd.
38'
Ajax krijgt drie kansen op de 2-0! Eerst is het Van Rhijn die aan kan leggen, maar hij schiet de bal tegen Mulder aan. Vervolgens krijgt Fischer de kans om zijn tweede van de avond te maken. Zijn inzet wordt echter door een Feyenoorder van de lijn gehaald. De derde kans volgt een minuut later: uit een voorzet kopt Denswil de bal over.
35'
Gele kaart voor Joris Mathijsen (Feyenoord)
Net voor de 0-1 viel, beging de verdediger op het middenveld een harde overtreding op Duarte. Scheidsrechter Blom gaf Ajax de voordeelsituatie, wat leidde tot de 1-1. De leidsman was echter de overtreding niet vergeten en geeft na de gelijkmaker de gele kaart.
34'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:1 door Viktor Fischer
Tien minuten voor rust maakt Fischer de 1-1! Op het middenveld krijgt Blind de bal en met een goede lange pass stuurt de aanvoerder van Ajax Fischer diep. De Deen kan de bal over Mulder wippen en hoewel hij eerst nog tegen Janmaat schiet, maakt de buitenspeler in tweede instantie wel de 1-1.
33'
De sfeer wordt iets grimmiger in de Arena. Eerst begaat Janmaat een flinke overtreding op Duarte, die niet bestraft wordt met een kaart. Niet veel later ontstaat er een (heel) klein relletje na een overtreding van Boëtius.
31'
Met een uitstekende onderschepping voorkomt Janmaat een kans voor Ajax. Via een aantal schijven komt de bal aan de linkerkant bij Fischer, die naar binnentrekt. De Deen zoekt zijn rechterbeen, maar met een goede tackle verovert Janmaat de bal.
30'
Op een meter of dertig van het doel van Mulder, krijgt Ajax een vrije trap. Schöne staat achter de bal en geeft 'm voor, maar de bal bereikt geen medespeler en wordt door een Feyenoorder over de zijlijn gekopt.
28'
Ook Ajax laat zich even zien in het strafschopgebied van de tegenstander. Bojan lijkt met zijn Duarte te bereiken, maar de middenvelder wordt stevig verdedigd en verliest de bal.
26'
En ook het volgende kansje is voor Feyenoord. Met de lange bal wordt Immers bereikt, die met zijn hoofd de bal klaar legt voor Pellè. De lange Italiaan haalt met zijn linkervoet uit, maar het schot is niet hard genoeg en wordt simpel gepakt door Vermeer.
25'
Een scrimmage voor het doel van Ajax! Feyenoord krijgt een vrije trap op de helft van Ajax en de bal wordt in het strafschopgebied van de Amsterdammers geslingerd. Vermeer gaat naar de bal, maar duikt eronder door. Pellè kan de bal wel raken en probeert het leder terug te leggen, maar er is niemand die de bal kan intikken. De bal wordt vervolgens door Boilesen weggewerkt.
25'
Bij Feyenoord wordt Schaken veel gezocht. De Nederlands international speelde afgelopen weekend een goede wedstrijd tegen FC Utrecht en lijkt het zelfvertrouwen te hebben teruggevonden.
23'
Bij Ajax is vandaag Blind de aanvoerder. Eerste aanvoerder De Jong is geblesseerd en tweede aanvoerder Moisander zit op de bank.
21'
Ajax krijgt een hoekschop, nadat Vilhena de bal voor de voeten van Bojan wegplukt. De corner levert de Amsterdammers niets op en wordt, zonder al te veel moeite, gevangen door Feyenoord-doelman Mulder.
20'
Twintig minuten zijn voorbij en Ajax heeft in de wedstrijd nog geen enkele kans gehad. De Amsterdammers hebben veel balbezit en spelen de bal goed rond, tot aan de rand van het strafschopgebied.
18'
Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft zijn team met een goede tactiek het veld op gestuurd. Feyenoord staat defensief uitstekend en is via de snelle buitenspelers, Schaken en Boëtius, erg gevaarlijk in de counter.
16'
Dat was bijna de 0-2! Schaken omspeelt op de achterlijn Boilesen, maar kan de bal niet achter Vermeer tikken. Veltman werkt de bal weg uit het strafschopgebied, waardoor het gevaar voor het Ajax-doel is geweken.
14'
Ajax tikt de bal achterin rond en is op zoek naar een gaatje in de Rotterdamse defensie. Feyenoord blijft georganiseerd verdedigen en heeft in de eerste minuten van de wedstrijden laten zien dat het erg gevaarlijk is in de tegenaanval.
11'
De corner levert Ajax niets op. De Amsterdammers houden wel het balbezit. Het combinatiespel van de Ajacieden is goed, maar Feyenoord staat gedisciplineerd en georganiseerd te verdedigen.
10'
Ajax gaat op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede één-twee met Fischer, kan Bojan met de bal het strafschopgebied inlopen. De Spanjaard probeert in de zestien uit te halen, maar het schot wordt door een Feyenoord geblokt. Ajax houdt nog wel een corner aan de situatie over.
7'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Jean-Paul Boëtius
Al vroeg in de wedstrijd komt Feyenoord op 0-1! Vilhena is de gevierde man, want hij wipt op aangeven van Immers de bal over Vermeer heen. Het doelpunt komt echter op naam van Boëtius, die op de doellijn de bal nog een tikje geeft.
3'
Een uitbraak van Feyenoord levert de Rotterdammers geen kans op. Pellè stuurt Boëtius aan het linkerkant van het veld diep, maar de jonge buitenspeler bereikt met zijn voorzet geen medespeler.
3'
De wedstrijd begint met veel balbezit voor Ajax. De Rotterdammers laten de Ajacieden opbouwen tot de middellijn en zetten dan druk.
1'
Ajax heeft afgetrapt; we zijn begonnen!
1'
De spelers van Ajax en Feyenoord betreden de grasmat van de Arena. Over een paar minuten begint de wedstrijd!
Goedenavond en welkom bij dé topper van de kwartfinales van de KNVB beker: Ajax - Feyenoord. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jouw gedurende de Klassieker op de hoogte houden van alle gebeurtenissen. Onder het kopje 'Wedstrijddetails' zie je welke 22 namen aan de aftrap zullen staan.

Wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn altijd beladen en dat geldt dus ook voor het duel van vanavond. De aartsrivalen strijden in de Arena om een plekje in de halve finale van het nationale bekertoernooi.

Gemakkelijke rondes voor Ajax

Op papier is de weg van Ajax naar de kwartfinale van de KNVB Beker een vrij gemakkelijke geweest. Het bekertoernooi begon voor de Ajacieden in de tweede ronde met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Op papier niet de lastigste tegenstander, maar Ajax had de handen vol aan de stugge Eerstedivisionist. Pas in de verlenging wist de Amsterdamse ploeg de Volendammers te kraken. Uitslag: 4-2.

Zowel in de derde ronde als in de achtste finale trof Ajax een amateurploeg. De eerste van de twee amateurverenigingen was ASWH, dat de eer kreeg om het duel in de Arena te spelen. De amateurs van ASWH kwamen na een halfuur spelen nog op 1-1, maar na 90 minuten stond er een 4-1 eindstand op het scorebord, in het voordeel van de Amsterdammers. Een ronde later, in de achtste finales, nam de ploeg van Frank de Boer het in Spakenburg op tegen IJsselmeervogels. Ajax won het duel met 0-3.

Iets lastiger voor Feyenoord

De weg naar de kwartfinale was voor Feyenoord iets lastiger dan voor Ajax. Net als de Amsterdammers, begon de ploeg van Ronald Koeman het toernooi met een thuiswedstrijd tegen een club uit de Jupiler League. FC Dordrecht kwam op 26 september op bezoek in De Kuip en was niet opgewassen tegen de Rotterdammers. Feyenoord won het duel met 3-0.

Identiek aan Ajax, lootte Feyenoord in de derde ronde een thuiswedstrijd tegen een amateurclub. De tegenstander was HSV Hoek en net als in de vorige ronde, wonnen de Rotterdammers de wedstrijd met 3-0. Iets lastiger werd het in de achtste finale tegen Heracles Almelo. In het Polman Stadion waren de ploegen gelijk aan elkaar en na 120 minuten spelen stond het nog steeds 1-1. Feyenoord nam de penalty’s echter beter en stootte door naar de kwartfinale van de KNVB Beker.

Geschorste De Vrij en verrassende spits

Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan vanavond niet beschikken over Stefan de Vrij, die in de vorige ronde van de KNVB Beker twee keer geel pakte. Zijn vervanger is Sven van Beek, die centraal in de verdediging zal plaatsnemen.

Bij Ajax zijn er wat meer wijzigingen in het elftal. Frank de Boer geeft Stefano Denswil, Lerin Duarte en Bojan een basisplaats tegen Feyenoord. De Spanjaard zal in de spits spelen, Kolbein Sightórsson en Danny Hoesen nemen beiden plaats op de bank. Omdat Frank de Boer ervoor kiest om de tweede doelman de bekerwedstrijden te laten keepen, staat Kenneth Vermeer vanavond op doel bij de Amsterdammers.