0 : 1 Torinfos in de Ticker Alexis Sánchez 20. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Séamus Coleman 44. / Kopbal  (Leighton Baines)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Ashley Williams 86. / Kopbal  (Ross Barkley)

90'

De wedstrijd leek zonder winnaar te eindigen, maar vlak voor tijd kopte Ashley Williams een hoekschop van Ross Barkley tegen de touwen. Everton - dat door een rode kaart van Phil Jagielka met tien man eindigde - kreeg nog bijna de gelijkmaker om de oren, maar een inzet van Alex Iwobi werd van de lijn gekeerd.
90'
90'
Bal van de lijn! Alex Iwobi lijkt de gelijkmaker te maken, maar zijn schot wordt op de lijn gekeerd!
90'
Geel-rode kaart voor Phil Jagielka (Everton FC)
De verdediger van Everton houdt invaller Lucas Pérez vast en krijgt zijn tweede gele kaart. De thuisploeg moet het nog een minuut zien te overleven met een man minder.
90'
Daar is bijna Ross Barkley bijna met de beslissing! De middenvelder mikt de bal in de korte hoek, maar Petr Čech brengt redding.
90'
Wissel in bij Everton FC -> Ramiro Funes Mori
90'
Wissel uit bij Everton FC -> James McCarthy
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
88'
Wissel in bij Arsenal FC -> Lucas Pérez
88'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
88'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
88'
Het zag er al niet goed uit voor Arsenal en zoals het nu lijkt gaat Arsenal met lege handen naar huis. De bezoekers hebben nog een paar minuten om de gelijkmaker te forceren.
86'
Doelpunt voor Everton FC, 2:1 door Ashley Williams
Ashley Williams lijkt op Goodison Park de matchwinner te worden! De centrale verdediger kopt een hoekschop van Ross Barkley via de grond tegen de touwen, Petr Čech is kansloos!
84'
Gele kaart voor Laurent Koscielny (Arsenal FC)
De centrale verdediger van Arsenal gaat te hard door op James McCarthy en krijgt een terechte gele kaart.
82'
We zitten in de slotfase van de wedstrijd en het begint er steeds meer op te lijken dat Arsenal puntenverlies gaat lijden op Goodison Park.
80'
Ronald Koeman brengt een debutant binnen de lijnen: Dominic Calvert-Lewin. Hij komt in het veld voor Enner Valencia.
79'
Wissel in bij Everton FC -> Dominic Calvert-Lewin
79'
Wissel uit bij Everton FC -> Enner Valencia
78'
Weer zit Maarten Stekelenburg er goed tussen. De doelman doorziet een dieptepass van Alexis Sánchez op Héctor Bellerín en zorgt voor balbezit voor Everton.
76'
Dat doet Alex Iwobi heel knap! De invaller controleert in het strafschopgebied een halfhoge voorzet van Alexis Sánchez, maar het schot dat daarop volgt eindigt in het zijnet.
75'
Er is nog een kwartier te spelen op Goodison Park, waar het nog alle kanten op kan gaan. Arsenal had een hele goede periode, maar Everton wordt steeds sterker.
73'
Weer komt Arsenal goed weg. De bal blijft na een voorzet van Ross Barkley op een meter of vijf van het doel van Petr Čech liggen, maar er is geen speler van Everton in de buurt om het laatste zetje te geven.
71'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alex Iwobi
71'
71'
Wissel in bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
71'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Theo Walcott
70'
Knappe actie van Romelu Lukaku! De spits van Everton draait weg bij Gabriel Paulista en loopt daarna richting doel. De verdediger van Arsenal herstelt zich goed en blokt het schot van Lukaku, wat de thuisploeg een hoekschop oplevert.
68'
Wissel in bij Everton FC -> Kevin Mirallas
68'
Wissel uit bij Everton FC -> Aaron Lennon
66'
Everton heeft het even heel erg moeilijk en blijft met hangen en wurgen overeind. De 1-2 hangt in de lucht.
64'
Dat loopt goed af voor Arsenal. Enner Valencia geeft de bal hard voor en via de hak van Gabriel Paulista komt het leder in de handen van Petr Čech terecht.
63'
Arsenal heeft weliswaar het betere van het spel, maar zal alle zeilen moeten bijzetten om hier vanavond drie punten mee te nemen. Heel veel creëren de bezoekers namelijk niet.
60'
Net naast! Everton speelt de lange bal en het is Romelu Lukaku die terugkopt op Ross Barkley. De middenvelder krijgt vanaf een meter of twintig een schietkans en scoort bijna. Het harde schot gaat richting de lange hoek, maar zeilt net naast.
60'
Goed nieuws: Maarten Stekelenburg staat en de bal rolt weer.
59'
Het is nog niet helemaal duidelijk of de Nederlandse doelman de wedstrijd kan vervolgen. Stekelenburg lijkt behoorlijk wat pijn te hebben.
58'
Goed ingrijpen van Maarten Stekelenburg. Héctor Bellerín probeert met een steekpass Mesut Özil te bereiken, maar de Nederlandse doelman komt snel uit zijn doel en pakt de bal. Stekelenburg wordt nog wel geraakt door Leighton Baines en blijft op de grond liggen.
56'
Ross Barkley neemt de vrije trap en hij knalt de bal in de muur. De spelers van Everton claimen dat iemand van Arsenal de bal met de hand raakt, maar daar is geen sprake van.
56'
Everton krijgt een vrije trap op iets meer dan twintig meter van het doel na een overtreding van Francis Coquelin op Leighton Baines.
54'
Een enorme kans op de 1-2! Na een fout van Séamus Coleman krijgt Arsenal een grote kans om weer op voorsprong te maken. Alexis Sánchez haalt de achterlijn en legt de bal terug op Mesut Özil, die op ongeveer tien meter van het doel nét over schiet.
53'
Arsène Wenger laat onder meer Olivier Giroud warmlopen.
51'
De bal gaat in een hoog tempo rond bij Arsenal, dat er nog niet in slaagt om tot een grote kans te komen.
50'
Wint Arsenal vanavond, dan komt het in punten gelijk met koploper Chelsea. De stadsgenoot heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.
49'
Het eerste kansje van de tweede helft is voor Arsenal. Een voorzet komt terecht op het hoofd van Theo Walcott, die vanaf een meter of tien ongevaarlijk over het doel van Maarten Stekelenburg kopt.
46'
Beide teams zijn zonder wijzigingen aan de tweede helft begonnen.
46'
45'

Arsenal kwam na twintig minuten via een rake vrije trap van Alexis Sánchez op voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers. Everton herstelde zich vervolgens knap, leverde veel strijd en maakte vlak voor rust via Séamus Coleman de verdiende gelijkmaker.
45'
44'
Doelpunt voor Everton FC, 1:1 door Séamus Coleman
Everton krijgt vlak voor rust loon naar werken! Leighton Baines geeft vanaf links een perfecte voorzet, die door vrijstaande Séamus Coleman wordt binnengekopt.
42'
Gele kaart voor James McCarthy (Everton FC)
De middenvelder van Everton gaat wat te hard door op Francis Coquelin, wat hem een gele kaart oplevert.
42'
Everton werkt keihard voor de gelijkmaker. Het ziet er soms wat ongepolijst uit, maar het is wel wat de supporters graag zien.
39'
Bijna de gelijkmaker! Nacho Monreal kan een vrije trap niet goed wegwerken, waardoor Phil Jagielka de bal kan terugleggen op Aaron Lennon. De middenvelder schiet vervolgens van een meter of tien ruim naast.
38'
Ross Barkley maakt vanavond een goede indruk en eist veel ballen op. De middenvelder begon tegen Watford (3-2 verlies) nog op de bank.
36'
Na balverlies van Francis Coquelin krijgt Romelu Lukaku om vanuit een moeilijke hoek een poging op doel te wagen. Het schot van de Belgische spits is ongevaarlijk en zeilt over het Arsenal-doel.
34'
De spelers van Everton zit er kort op, wat het publiek op Goodison Park bevalt. Arsenal zal deze periode even moeten zien te overleven.
31'
Arsenal is het even kwijt. De bezoekers komen er even niet aan te pas. Everton groeit daarentegen in de wedstrijd en krijgt steeds meer vertrouwen.
28'
Everton lijkt zich wat te herstellen van de 0-1, want de thuisploeg wordt bijna weer gevaarlijk. De thuisploeg houdt een corner over aan de aanval, die door Enner Valencia over het doel wordt gekopt.
26'
Ook Aaron Lennon, die ver mag komen, waagt een poging. Het schot van de rappe speler wordt op de rand van het strafschopgebied eveneens geblokt.
25'
Een veelbelovende aanval van Everton eindigt bij Enner Valencia, die vanaf een meter of 25 de bal tegen Granit Xhaka knalt.
23'
Het publiek op Goodison Park laat merken dat het niet blij is met wat de spelers van Everton tot nu toe laten zien. De thuisploeg is in balbezit erg slordig, wat ze uiteindelijk ook het tegendoelpunt opleverde.
20'
Doelpunt voor Arsenal FC, 0:1 door Alexis Sánchez
Daar is de voorsprong voor Arsenal! De vrije trap vanaf een meter of zeventien wordt genomen door Alexis Sánchez en gaat via het been van Ashley Williams over de doellijn. Maarten Stekelenburg krijgt nog zijn hand tegen de bal, maar de doelman stond al op het verkeerde been.
18'
Gele kaart voor Phil Jagielka (Everton FC)
De verdediger krijgt voor het onderuithalen van Francis Coquelin een gele kaart.
18'
Arsenal krijgt een vrije trap op een interessante positie na slordig balverlies van Ashley Williams. Phil Jagielka is degene die op de rand van het strafschopgebied Francis Coquelin naar de grond werkt.
16'
Het is wachten op een kans voor Arsenal, dat goed combineert en het spel dicteert. Everton speel juist de bal vaak snel naar voren richting Romelu Lukaku, die met zijn fysiek de bal kan vasthouden.
15'
De thuisploeg verdedigt met negen man op de eigen helft. Alleen Romelu Lukaku blijft rond de middenlijn staan.
13'
Arsenal staat niet meer onder druk en probeert al combinerend een gaatje in de defensie van The Toffees te vinden.
11'
Everton heeft Arsenal even in de houdgreep. De bezoekers moeten zich even tot verdedigen beperken.
9'
Ook een tweede corner levert Everton niets op. Deze hoekschop van Ross Barkley is een stuk beter, maar de Arsenal-verdediging staat goed en ruimt weg.
7'
Mesut Özil krijgt namens Arsenal de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd. De aanval verloopt via Alex Oxlade-Chamberlain en Nacho Monreal, die teruglegt op de Duitser. Özil kan vanaf een meter of tien van het doel zijn voet niet goed tegen de bal zetten en schiet ruim over.
4'
De eerste hoekschop van de wedstrijd levert Everton weinig bal. Ashley Williams krijgt zijn voet tegen de bal, maar de inzet gaat ongevaarlijk naast het doel van Petr Čech.
2'
Ross Barkley levert de bal zomaar in, waardoor Arsenal er gevaarlijk uitkomt. De steekpass van Alexis Sánchez is iets te scherp, waardoor Maarten Stekelenburg er als eerste bij is.
1'
James McCarthy laat meteen weten dat hij er is. De Ier gaat hard door op Granit Xhaka, wat Arsenal een vrije trap oplevert.
1'
1'
Arsenal trapt af, we zijn los!

Ronald Koeman zoekt nog altijd naar zijn ideale elf. Het team dat afgelopen zaterdag met 3-2 onderuit ging tegen Watford kon de Everton-trainer niet bekoren. Dat heeft Koeman doen besluiten om weer aan zijn opstelling te sleutelen: Everton start dinsdagavond tegen Arsenal met vier andere namen ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Phil Jagielka, Aaron Lenon, Ross Barkley en Enner Valencia krijgen een basisplaats van Koeman. Dat gaat ten koste van Ramiro Funes Mori, Kevin Mirallas en Gerard Deulofeu, die op de bank beginnen. Gareth Barry start eveneens niet, hij krijgt waarschijnlijk rust van Koeman en behoort niet tot de wedstrijdselectie.

In tegenstelling tot Koeman houdt Arsène Wenger op Goodison Park wel vast aan dezelfde namen. De Franse trainer moet één noodgedwongen wijziging doorvoeren. Shkodran Mustafi heeft tegen Stoke City (3-1 winst) een hamstringblessure opgelopen en is drie weken uit de roulatie. Gabriel Paulista neemt zijn plek in het centrum over, waardoor Héctor Bellerín als rechtsback start.

Terwijl in Nederland deze week een bekerprogramma wordt afgewerkt, staan in Engeland tien wedstrijden in de Premier League op het schema. De topper van de zestiende speelronde is het duel tussen Everton en Arsenal, dat op Goodison Park wordt gespeeld. Welke spelers om 20:45 aan de aftrap staan, is een uur voor aanvang hier te vinden.

Koeman onder druk

Ronald Koeman begon geweldig aan zijn periode als manager van Everton. The Toffees bleven de eerste vijf wedstrijden van het seizoen ongeslagen, waarmee de Nederlandse trainer veel lof oogste. Sindsdien gaat het echter een stuk minder goed met Everton, dat is afgezakt naar de negende plaats in de Premier League. Het team van Koeman won slechts één van de laatste tien duels.

De laatste zege van Everton dateert van 30 oktober, toen West Ham United met 2-0 werd verslagen. The Toffees boekten vorige week nog een knap resultaat tegen Manchester United (1-1), maar gingen vervolgens onderuit tegen Watford (3-2). Koeman lijkt nog niet te hoeven vrezen voor zijn baan, maar zal wel snel punten moeten pakken als hij het tot het einde van het seizoen wil uitzingen in Liverpool.

Titelkandidaat

Waar Everton de laatste tijd niet goed presteert, daar gaat het Arsenal voor de wind. Het team van trainer Arsène Wenger verloor alleen de eerste wedstrijd van het seizoen (3-4 tegen Liverpool). Sindsdien is Arsenal ongeslagen. De Londense club staat na vijftien wedstrijden drie punten achter op koploper Chelsea en wordt beschouwd als één van de belangrijkste gegadigden voor de landstitel.

Dit kalenderjaar speelt Arsenal nog drie zware wedstrijden, te beginnen met het duel met Everton. In de speelronde die daarop volgt, staat een wedstrijd tegen het ietwat tegenvallende Manchester City op het programma. De laatste wedstrijd van 2016 is een treffen met West Bromwich Albion, dat achtste staat en daarmee één van de verrassingen van het seizoen is.