PSV
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 38. / Schot met links

90'
De tweede helft was totaal tegenovergesteld van de eerste helft. Feyenoord kwam zeer scherp uit de kleedkamer en kreeg direct een aantal goede kansen. Voornamelijk Vilhena had kort na rust moeten scoren, maar Zoet lag goed in de weg. Feyenoord bleef aandringen en kreeg via diverse spelers een aantal mogelijkheden, maar tot een treffer kwamen de Rotterdammers niet, waardoor PSV er met de eerste prijs van het seizoen vandoor gaat.
90'
90'
Feyenoord heeft nog minimaal vier minuten blessuretijd om tot de gelijkmaker te kunnen komen.
89'
PSV moet hier de wedstrijd definitief beslissen, maar Hansson gooit zich met alles wat hij heeft voor de bal, waardoor Willems niet de 0-2 kan aantekenen.
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Menno Koch
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
85'
Het geloof lijkt er bij de Rotterdammers uit te glippen. De aanvalsfase die de ploeg een groot deel van de tweede helft heeft gehad, is er in de eindfase niet meer.
83'
Elia probeert met een sprintduel Brenet van zich af te schudden, maar de buitenspeler komt zijn tegenstander niet voorbij.
79'
Feyenoord is het overwicht even kwijt de laatste minuten. PSV weet de bal in de ploeg te houden en controleert daarmee de wedstrijd in deze fase.
78'
Van Bronckhorst neemt geen overdreven risico's en besluit geen alles of niets te gaan spelen. Hij wisselt gewoon een spits voor een spits.
77'
Wissel in bij Feyenoord -> Michiel Kramer
77'
Wissel uit bij Feyenoord -> Nicolai Jørgensen
75'
Naast PSV wordt ook de klok nu een tegenstander van Feyenoord. De ploeg heeft nog maar een kwartier om de gelijkmaker te maken.
71'
De storm van Feyenoord houdt aan. Nu is het Kongolo, die met een vrije trap mee op is gekomen. de verdediger krijgt zijn hoofd niet vol tegen de bal en kopt voor het doel langs.
68'
En nu is het Başaçıkoğlu met een kans voor Feyenoord. De invaller neemt iets teveel tijd en komt daarna met een schot wat niet krachtig genoeg is. Zoet kan eenvoudig keren.
67'
Elia probeert vanaf links met een scherpe bal Kuyt te bereiken. Zijn bal is echter te scherp, waardoor zijn aanvoerder niet eerder bij de bal kan komen dan Zoet.
66'
Daar is de eerste kans voor Jørgensen. De spits krijgt de bal in een kluts. Door Schwaab wordt hij in een moeilijke hoek gedwongen, maar de spits besluit toch te schieten. Zijn schot gaat echter over het doel van Zoet heen.
63'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
63'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
62'
Vilhena laat zich vlak voor zijn eigen zestien eenvoudig van de bal zetten door Pröpper. die besluit direct te schieten, maar mikt ruim naast.
60'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
60'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
59'
Een levensgroot verschil. Feyenoord lijkt na de rust een compleet andere ploeg als de ploeg die voor de rust op het veld stond. PSV heeft het lastig.
57'
Guardado kopt de bal van de lijn! Uit een hoekschop kopt Eric Botteghin de bal naar de lange hoek. Daar staat Andrés Guardado goed bij de paal opgesteld, waar hij de inzet net voor de lijn weg kan koppen.
54'
Locadia probeert het met een schot van afstand. Van net buiten de zestien probeert hij met rechts de bal naar de verre hoek te krullen. Zijn poging is net niet scherp genoeg, waardoor de bal voorlangs gaat.
53'
Gele kaart voor Nicolas Isimat-Mirin (PSV Eindhoven)
Isimat is te laat wanneer hij Nelom de bal af wil snoepen. De verdediger is de tweede PSV'er die op de bon gaat.
51'
De eerste vijf minuten van Feyenoord zijn al veel sterker dan de hele eerste helft. PSV weet nu dat de overwinning niet zomaar binnen gehaald zal gaan worden.
48'
PSV ontsnapt aan de gelijkmaker! Vilhena krijgt een levensgrote kans, maar schiet de bal tegen doelman Zoet aan. Vanaf elf meter krijgt de middenvelder de bal niet tegen de touwen. Kuyt lukt dit in de rebound ook niet en Toornstra schiet de bal uiteindelijk hoog over.
47'
Zonder wissels zijn beide ploegen uit de kleedkamers gekomen.
46'
45'
PSV schoot een vrije trap al vroege tegen de lat en zag een strafschop via de lat over gaan, maar met het eerste schot wat gericht was tussen de palen, kwamen de Eindhovenaren toch op voorsprong. Davy Pröpper kwam op het scorebord met een puntertje. Feyenoord heeft voor de rust niet één keer richting het doel van Jeroen Zoet iets van betekenis af kunnen leveren.
45'
45'
Er komen voor de rust nog minimaal twee extra minuten bij.
43'
Het is Feyenoord voor de rust nog niet gelukt om tot een doelpoging te komen. Bij PSV staat de teller op zes, maar slechts één van die zes was op doel. En dus ook direct raak.
41'
PSV heeft aanvallend gezien nog niet super veel laten zien, maar Feyenoord nog helemaal niets. De voorsprong is dan ook conform het spelbeeld.
38'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Davy Pröpper
Daar is dan toch de terechte voorsprong voor PSV. Na een verre ingooi krijgt Feyenoord de bal niet weg, waarna deze voor de voeten van Pröpper valt. Met zijn linker puntert hij de bal richting doel. Het leer wordt nog aangeraakt, waardoor doelman Hansson niet meer bij de bal kan komen.
36'
Gastón Pereiro staat helemaal vrij na een goede voorzet vanaf de rechterkant. Pereiro raakt de bal helemaal verkeerd, waardoor deze voor het doel langs hobbelt, zonder gevaarlijk te worden.
34'
Na ruim een half uur spelen zijn er nog nauwelijks uitgespeelde kansen geweest, maar was PSV wel heel dicht bij een treffer. De vrije trap op de lat en de gemiste strafschop zorgen echter nog altijd voor de 0-0 tussenstand.
31'
Gele kaart voor Jens Toornstra (Feyenoord)
Toornstra haalt veel te hard door op Isimat en krijgt hiervoor terecht een gele kaart.
31'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Willems haalt direct na de overtreding verhaal op Toornstra door hem in zijn rug te duwen. Er ontstaat een hoop hysterie op het veld, met het nodige duw en trek werk. Uiteindelijk krijgt ook Wiilems een kaart.
29'
Penalty gemist door Luuk de Jong, PSV Eindhoven
PSV en strafschoppen blijft een probleem. De Jong schiet hem keihard, via de bovenkant van de lat, over het doel van Hansson heen.
29'
PSV krijgt een strafschop! El Ahmadi loopt in de zestien Hendrix ongelukkig in zijn rug, waarna de bal resoluut op de stip wordt gelegd.
25'
De veldbezetting is bij beide ploegen zeer goed, waardoor het langzamerhand steeds meer schaken aan het worden is. De lopende mensen moeten het verschil maken, maar goede loopacties zijn vooralsnog schaars.
22'
De wedstrijd kent momenteel een slordige fase. Feyenoord is slordig in de opbouw en PSV hanteert een laag baltempo, waardoor het niet weet te profiteren van deze slordigheden.
19'
Het speelveld is uitermate klein. Beide achterste linies voetballen ver naar voren en de middenvelders hebben elkaar allemaal gevonden, waardoor er maar weinig ruimte is voor het combinatievoetbal van beide ploegen.
16'
Na ruim een kwartier spelen is er nog geen duidelijke bovenliggende partij aan te wijzen in de ArenA. PSV heeft steeds meer controle de laatste minuten, maar daarvoor leek Feyenoord een klein overwicht te hebben.
13'
Feyenoord is in de openingsfase zeer fel in de duels. PSV wordt vroeg vastgezet en Feyenoord probeert na balverlies dit continu snel ongedaan te maken. PSV lijkt hier nog niet al teveel van onder de indruk te zijn.
9'
Het eerste werk voor Zoet is een makkelijke bal. De diepe bal van Elia lijkt niet door Kuyt gehaald te kunnen worden, maar Schwaab schiet de bal met het verdedigen tegen de Feyenoorder aan. De bal stuitert daarna eenvoudig in de handen van de doelman.
7'
De wedstrijd golft de eerste paar minuten heen en weer, zonder echte uitgespeelde kansen. Feyenoord probeert via de buitenspelers de achterlijn te halen, PSV zet vooralsnog veel in op de snelle omschakeling.
5'
Guardado krult de bal tegen de lat! Hansson is kanloos op deze heerlijke vrije trap, maar helaas voor PSV staat het houtwerk een treffer in de weg. Luuk de Jong kopt de rebound vervolgens over het doel.
4'
Na een aanval van Feyenoord is Hendrix in de uitbraak weg. Zijn situatie lijkt kansloos, tegenover vier tegenstanders, maar El Ahmadi loopt hem onnodig in de rug. PSV krijgt een interessante vrije trap te nemen, vroeg in de wedstrijd.
1'
Het seizoen 2016/2017 is begonnen. Feyenoord heeft afgetrapt en de wedstrijd daarmee in gang gezet.
1'
Wanneer het vanavond na negentig minuten een gelijke stand is, gaan de ploegen direct strafschoppen nemen. Daar is inmiddels al voor geloot. Dit zal plaatsvinden aan de kant van het Feyenoord publiek.
Het was lange tijd onduidelijk wie er bij Feyenoord op doel zou staan in de seizoensopening. Uiteindelijk heeft trainer Giovanni van Bronckhorst gekozen voor Pär Hansson. Bad Jones, de andere kandidaat voor de plek onder de lat, zit op de bank.

Jones leek bij Feyenoord de eerste keeper te gaan worden, totdat ook hij met een blessure te maken kreeg. Daar is hij inmiddels wel van hersteld, maar fit om aan de aftrap te beginnen is hij nog niet. Verder heeft Van Bronckhorst nog twee knopen door moeten hakken. Bij Feyenoord waren de linksback en spitspositie nog omringd met voorzichtige vraagtekens. Miquel Nelom en Nicolai Jørgensen zijn de namen voor die posities geworden, net zoals in de oefenwedstrijd tegen Valencia een week geleden.

Bij PSV krijgt Daniel Schwaab direct een basisplaats. De Duitse aanwinst neemt daar de plek over van de vertrokken Jeffrey Bruma. Voorin heeft trainer Philip Cocu gekozen voor Gastón Pereiro en Jürgen Locadia rondom Luuk de Jong. De grootste verrassing van PSV zit hem echter achterin, waar Joshua Brenet staat in plaats van Santiago Arias, die te laat terugkeerde uit Zuid-Amerika.
Precies drie weken na de EK finale staat de eerste belangrijke nationale wedstrijd alweer voor de deur. Bekerwinnaar Feyenoord neemt het op tegen landskampioen PSV voor de eerste prijs van het seizoen. Wie gaat er dit jaar met de Johan Cruijff Schaal vandoor? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Wisselingen
Waar de transferperiode in Rotterdam tot op heden relatief rustig is, zijn er in Eindhoven wel wat wisselingen in de selectie opgetreden de afgelopen weken. Marco van Ginkel keerde (tijdelijk) terug naar Chelsea en Jeffrey Bruma besloot zijn geluk opnieuw in Duitsland te gaan beproeven, ditmaal bij VfL Wolfsburg. Maxima Lestienne, die een zeer bewogen seizoen bij PSV kende, keerde na zijn verhuurperiode ook niet terug en middenvelder Stijn Schaars tekende eerder deze maand een contract bij sc Heerenveen. Het vertrek van Bruma werd opgevangen met het aantrekken van de Duitse verdediger Daniel Schwaab. De vertrokken middenvelders zijn vooralsnog niet vervangen. Wel haalde PSV in de persoon van Hidde Jurjus een nieuwe keeper in huis.

Feyenoord wist deze zomer alle basisspelers binnen boort te houden, maar de zware blessure van eerste doelman Kenneth Vermeer was weldegelijk een klap voor de bekerwinnaar. Brad Jones, die vorig jaar bij NEC Nijmegen onder de lat stond, werd snel binnen gehaald als vervanger. De andere belangrijke wisseling van de wacht vond plaats in de voorhoede. Anass Achahbar vond het na jaren van invalbeurten tijd voor een basisplaats (en deze probeert te veroveren bij PEC Zwolle red.). Zijn vertrek werd opgevangen met het aantrekken van Nicolai Jørgensen. De Deense spits stond al jaren op het verlanglijstje van Martin van Geel en mag dit seizoen samen met Michiel Kramer voor de doelpunten gaan zorgen in Rotterdam Zuid.

De voorbereiding
Het aantal oefenwedstrijden wat PSV in de benen heeft is een stuk groter dan het aantal wedstrijden wat Feyenoord de afgelopen weken heeft afgewerkt. PSV maakte indruk met klinkende zeges tegen onder anderen Sporting CP en FC Porto, won met één treffer verschil van Queens Park Rangers, As Saint-Étienne en FC Sion. De laatste twee wedstrijden konden echter niet worden gewonnen. Royal Mouscron-Péruwelz hield PSV op 1-1 en FC Eindhoven wist zelfs met 0-1 te winnen van de regerend kampioen.

Feyenoord oefende, naast twee wedstrijden tegen amateurploegen, tegen RSC Anderlecht, RKC Waalwijk en Valencia. In de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen RKC kwamen voornamelijk wisselspelers in actie. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk werd Anderlecht met 3-1 verslagen en vorige week, als opener van het seizoen voor het publiek, verloor Valencia met 2-1 in De Kuip.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.