Portugal
0:0
geen

90'
Net als in de eerste helft grossierde Jong Italië in het om zeep helpen van kansen. Aanvalsleider Andrea Belotti nam het voortouw in het missen van de pogingen op doel. Jong Portugal daarentegen kreeg het zelfs niet voor elkaar om een kans te creëren. Francesco Bardi, doelman van Italië, had een rustige tweede helft en kon slechts toezien hoe zijn voorhoede de kans liet liggen om een driepunter binnen te slepen.
90'
90'
Gele kaart voor Gonçalo Paciência (Portugal)
Wat onnodig deze gele prent. Terwijl de wedstrijd al gespeeld is besluit Paciênza om Marco Benassi op de middenlijn naar het gras te trekken en moet dat bekopen met de eerste Portugese kaart van de wedstrijd.
89'
Misschien is het maar beter als er geen blessuretijd wordt bijgetrokken. Op deze manier gaat er niet gescoord worden door beide ploegen.
87'
Gele kaart voor Alessio Romagnoli (Italië)
De Italianen gaan het harder spelen. Alweer de derde gele kaart voor Jong Italië. Ditmaal is Iuri het slachtoffer. De Portugees wordt op de rand van het strafschopgebied onderuit getrokken door Romagnoli.
86'
De teleurstelling spat van het gezicht van Andrea Belotti als hij het veld moet verlaten. De spits van Italië had ongetwijfeld meer verwacht van zijn wedstrijd.
85'
Wissel in bij Italië -> Federico Viviani
85'
Wissel uit bij Italië -> Andrea Belotti
82'
Typerend is een cynisch applaus vanaf de tribune als Marco Benassi de bal knullig te ver voor zich uitspeelt en het leder over de Portugese achterlijn werkt. Nee, er moet nog heel wat gebeuren wil deze wedstrijd niet in 0-0 eindigen.
81'
Wissel in bij Portugal -> Tózé
81'
Wissel uit bij Portugal -> João Mário
79'
Van Italië lijkt het vanavond niet meer te hoeven komen. De Italianen komen de laatste minuten niet meer veel verder dan een balletje breed en een balletje terug.
78'
Wissel in bij Portugal -> Iuri
78'
Wissel uit bij Portugal -> Bernardo Silva
76'
Wissel in bij Italië -> Marcello Trotta
76'
Wissel uit bij Italië -> Lorenzo Crisetig
75'
Als Portugal wat wil moet het van Bernardo Silva komen. De middenvelder is de enige Portugees die nog enigszins wat gevaar kan stichten in de Italiaanse verdediging. Bernardo Silva dribbelt meerdere malen langs zijn tegenstanders, maar keer op keer is het vervolg van de Portugees dramatisch. Zo ook dit keer als hij de bal met een eenvoudig rollertje langs het doel schuift.
72'
Belotti toch! Niet voor het eerst krijgt de Italiaanse spits het niet voor elkaar een kans tot doelpunt te promoveren. Uit een perfecte voorzet van Nicola Leali kopt de Italiaan de bal langs het doel.
69'
Gele kaart voor Cristiano Biraghi (Italië)
Wederom moet Bernardo Silva het ontgelden. Als de middenvelder door de defensie van Italië dribbelt besluit Biraghi dat het welletjes is geweest. Met een harde beuk gooit hij de Portugees tegen het gras.
67'
Het verloop van de eerste helft lijkt zich nu in de tweede helft te herhalen. Net als voor rust profiteren de Portugezen van het spel van Italië en neemt Jong Portugal langzaamaan het heft in handen. Kansen weet het team van Rui Jorge alleen nog niet te creëren.
65'
Gele kaart voor Federico Bernardeschi (Italië)
Geen hele slimme kaart. Op de middenlijn besluit Bernardeschi om Bernardo Silva van achteren naar het gras te schoffelen.
64'
Met het oog op de winst van Jong Engeland eerder vanavond tegen Jong Zweden is het voor de Italianen zaak om ook een driepunter te noteren. Met een gelijkspel wordt het nog een lastig verhaal om de halve finale van het EK te bereiken.
62'
Wissel in bij Italië -> Federico Bernardeschi
62'
Wissel uit bij Italië -> Cristian Battocchio
61'
Laten we hopen dat Italië dan maar wel blijft voetballen. Net als in het eerste bedrijf gaat ook het na de rust het baltempo weer naar beneden en dreigt de wedstrijd dood te bloeden.
57'
Jong Portugal heeft de stijl van het eerste half uur daarentegen ook weer opgepakt. De Portugezen zijn volledig onzichtbaar en de Italiaanse doelman Bardi heeft het in het eerste kwartier na rust makkelijk.
54'
Wissel in bij Portugal -> Gonçalo Paciência
54'
Wissel uit bij Portugal -> Rafa
53'
Volledig in stijl van de wedstrijd helpt Jong Italië nog maar een kans om zeep. Met een schuiver vindt Domenico Berardi de vrijstaande Marco Benassi. Oog in oog met doelman Sá krijgt de Italiaan zijn voet echter niet tegen de bal.
49'
Voor de rust was het net vinden al een onmogelijke opgave. Maar op deze manier wordt dat in de tweede helft geen ander verhaal. Het geluk ligt nog niet bepaald aan Italiaanse zijde.
47'
Het aluminium! Binnen een minuut heeft Italië al de kans om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Wederom is het Belotti die gevaarlijk opduikt voor het Portugese doel. Uit een hoge voorzet kopt de spits de bal hard tegen de dwarsligger aan.
46'
45'
Ondanks dat Jong Italië de kansen wel heeft gehad, hebben de Italianen het doel nog niet weten te vinden. Het team van Luigi Di Biagio heeft momenteel ook het meeste recht op een doelpunt. Een half uur lang voerden de Italianen de boventoon, maar moesten ze het vooral hebben van afstandsschoten. Pas in het laatste kwartier liet Jong Portugal zien wat het kon, met een levensgrote kans voor Tózé als klapstuk.
45'
44'
Voor Jong Italië is het vooral zaak de schade nu voor de rest beperkt te houden en geen doelpunt tegen te krijgen. Een Italiaans doelpunt voor de rust is op dit moment ver weg.
42'
Waar Jong Italië het baltempo bovendien naar beneden heeft bijgesteld, heeft Jong Portugal bij geschakeld. De Portugeen laten Jong Italië lopen.
39'
De poging van Tózé is voor Jong Portugal het startsein om het over een andere boeg te gooien. Waar het eerste half uur duidelijk voor de Italianen was, draaien de rollen langzamerhand om en is het Jong Portugal dat de boventoon voert.
36'
Portugal! Wat een kans. Weliswaar onterecht, maar Jong Portugal had hier zomaar op voorsprong kunnen komen. Uit een voorzet over de grond van Bernardo Silva pegelt Tózé de bal snoeihard rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
33'
Voorlopig is het wederom José Sá die aan de kant van Jong Portugal uitblinkt. Zonder de goalie hadden de Portugezen hoogstwaarschijnlijk al tegen een achterstand aangekeken.
30'
Doet Jong Portugal dan helemaal niet meer mee? Jazeker wel, tot aan het strafschopgebied van Jong Italië ziet het er bij de Portugezen allemaal prima uit. Maar het vervolg leidt keer op keer tot balverlies. Kenmerkend is nu een versierde hoekschop die huizenhoog over het strafschopgebied vliegt en aan de andere kant van het veld de zijlijn passeert.
27'
Benassi! Dit leek er meer op van de middenvelder. Benassi krijgt een herkansing als hij de bal aangespeeld krijgt op de rand van de zestien. Met een roller probeert hij doelman Sá te passeren, maar de Portugees kan het schot nog net over de achterlijn tikken.
24'
Jong Italië moet nu alleen niet te opportunistisch worden. Marco Benassi denkt nu van een meter of dertig een vrije trap snoeihard tegen de touwen te kunnen krijgen. Zijn bal spat echter uiteen op de Portugese muur.
21'
Oei! Wederom krijgt Berardi veel te veel ruimte aan de rechter zijlijn. De Italiaan krijgt alle tijd om een voorzet af te leveren en zoekt spits Belotti met zijn poging. De aanvalsleider komt enkele centimeters tekort om de bal in het doel te knikken.
17'
Het is echter niet alleen maar kommer en kwel bij de Portugezen. Aanvoerder Sérgio Oliveira laat een hoogstandje zien op de helft van Italië. De middenvelder houdt drie man bezig en speelt zich met de bal aan de voeten knap voorbij het drietal om vervolgens uit te halen richting het Italiaanse doel. Zijn schot is vervolgens te zwak om Francesco Bardi te verschalken.
15'
Als de Portugezen dan ook nog gaat falen in het communiceren met elkaar dan kan Italië de punten wel eens voor het oprapen hebben. Veelzeggend is een kopbal van Raphaël Guerreiro terug op zijn doelman. Sá heeft de bedoeling niet door en het leder vliegt maar net langs de paal.
12'
Doordat de Portugezen het vizier wat meer naar voren hebben gericht ontstaat er voor de Italianen meer ruimte. Het is opvallend hoeveel ruimte Domenico Berardi aan de rechterkant van het veld krijgt in de openingsfase van de wedstrijd.
9'
Langzaam maar zeker begint ondertussen ook Jong Portugal zich ondertussen wat te mengen met de wedstrijd. De Portugezen hadden tien minuten nodig maar hebben de weg naar voren inmiddels ook gevonden. In de buurt van het strafschopgebied van Jong Italië zijn ze echter nog niet geweest.
6'
En weer een kans voor Italië! Wederom is het Belotti die vuurt op het doel van Sá. Ditmaal net voorbij de zestien. Wederom is het echter de Portugese doelman die redding kan brengen!
4'
Eenrichtingsverkeer, zo zijn de eerste minuten van de wedstrijd het best te beschrijven. Italië zoekt in hoog tempo de weg naar voren en Portugal is nog niet van de eigen speelhelft af geweest.
2'
Italië heeft de bal aan het rollen gebracht en laat gelijk zien voor drie punten gekomen te zijn. De eerste kans van de wedstrijd is al na een minuut een feit. Andrea Belotti haalt van iets buiten het strafschopgebied uit maar doelman José Sá kan zijn vuisten nog net tegen de bal krijgen.
1'
Luigi Di Biagio heeft drastische maatregelen genomen na de nederlaag van Jong Italië tegen Jong Zweden. De bondscoach van Jong Italië stuurt tegen Jong Portugal vijf nieuwe spelers de wei in.

Daniele Baselli, Stefano Sabelli, Federico Viviani en Matteo Bianchetti zijn geslachtofferd. Het viertal begon tegen de Zweden nog in de basisformatie, maar moet tegen Jong Portugal toekijken vanaf de bank. Daarnaast mist Di Biagio Stefano Sturaro vanwege een rode kaart die hij opliep in de ontmoeting met Zweden. Nieuwe namen in het veld zijn Alessio Romagnoli, Cristiano Biraghi, Lorenzo Crisetig, Marco Benassi en Danilo Cataldi.

In tegenstelling tot Jong Italië bouwt Rui Jorge verder aan het team dat eerder van Jong Engeland won. De bondscoach van Jong Portugal voerde één wijziging door. Ivan Cavaleiro begint op de bank en Rafa maakt zijn opwachting in de basis.
Het is vanavond erop of eronder voor Jong Italië bij het U21 Euro 2015. De Italianen verloren de eerste wedstrijd op het EK en nemen het in Tsjechië ditmaal op tegen Jong Portugal dat het toernooi begon met een overwinning.
Mijn naam is Merten Simons en vanaf 20.45 uur zal ik verslag doen van deze tweestrijd. Rond een uur of 19.45 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 20.45 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Jong Italië
Voor Jong Italië staat er nogal wat op het spel in de ontmoeting tegen Portugal. Doordat de Italianen in hun openingswedstrijd van het EK met 1-2 onderuit gingen tegen Zweden zullen er vanavond punten gepakt moeten worden om de volgende ronde te bereiken.
Hoewel spits Domenico Berardi de Italianen na twintig minuten nog op voorsprong zette vanaf de strafschopstip, ging het team alsnog onderuit. Doelpunten van John Guidetti en Isaac Thelin deden Italië de das om. Naast punten verloor Italië bovendien ook nog Stefano Sturaro. De middenvelder van Juventus liep tegen een rode kaart op en zal de wedstrijd tegen Portugal vanaf de tribune moeten bekijken.

Jong Portugal
Hoe anders is de situatie voor Jong Portugal. De Portugezen wonnen hun eerste wedstrijd op het EK met 0-1 van Jong Engeland. Bij een overwinning op Jong Italië is het ticket voor de knock-outfase al zo goed als binnen.
João Mário hielp Portugal na een klein uur spelen aan het beslissende doelpunt. Ondanks dat de Portugezen tegen de Engelsen de onderliggende partij waren, ging het land er alsnog met de drie punten vandoor. Veelzeggend waren de schoten op doel. Drie van Jong Portugal tegenover zes van Jong Engeland. Jong Portugal had echter het geluk dat doelman José Sá een ijzersterke wedstrijd keepte.

Historie
Zesmaal troffen beide teams elkaar al eerder op een eindronde van het jeugd EK. De laatste ontmoeting dateert echter alweer uit 2007. In Nederland bekerde Jong Italië verder na strafschoppen. Jong Italië, destijds met Graziano Pellè in de gelederen, kwam niet tot doelpunten. Maar was zorgvuldiger met de strafschoppen tegen de Portugese ploeg, die spelers als Nani, João Moutinho en Miguel Veloso herbergde.