28.08.2014 21:55

Manu voorkomt horroravond in Rotterdam

Feyenoord heeft zich donderdagavond op bizarre wijze weten te plaatsen voor de Europa League. De Rotterdammers gaven in De Kuip een 3-0 voorsprong tegen Zorya Lugansk weg, maar door een doelpunt van Elvis Manu in de blessuretijd werd kwalificatie alsnog afgedwongen.

Het team van Fred Rutten wist donderdagavond exact wat het moest doen. Vorige week speelden de Rotterdammers met 1-1 gelijk in Minsk, dus was een 0-0 gelijkspel of een overwinning genoeg om de Europa League te bereiken. Met Mitchell te Vrede in de spits en Bilal Başacıkoğlu en Ruben Schaken als buitenspelers, ging het team van Fred Rutten op jacht naar de overwinning.

Feyenoord ging goed van start en had vanaf de eerste minuut de wedstrijd onder controle. Dat leidde na iets meer dan een kwartier spelen tot de 1-0. Wie anders dan Te Vrede zorgde voor het belangrijke openingsdoelpunt. De spits schoot uit de rebound de bal hard in het doel van Zorya. Tien minuten later leek Feyenoord al vroegtijdig de wedstrijd te hebben beslist, toen Ruben Schaken op aangeven van Terence Kongolo de 2-0 maakte.

Na rust werd de voorsprong nog comfortabeler toen Maksim Beliy zijn eigen doelman verschalkte en de 3-0 maakte. Feyenoord ging na het derde doelpunt achterover hangen, wat de Rotterdammers duur kwam te staan. Na iets minder dan een uur spelen kwam Zorya plots terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Malinovskiy – die als voorzet werd bedoeld – vloog plots in het doel. Niet veel later, twintig minuten voor tijd, werd het zelf 3-2.

Rutten gooide na het tweede tegendoelpunt alles op de verdediging, maar dat voorkwam 3-3 niet. Tien minuten voor tijd werd het even heel stil in De Kuip, toen Malinovskiy met een afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde. Het leek afgelopen voor Feyenoord, maar Manu zorgde in de blessuretijd dat een horroravond in Rotterdam veranderde in een fantastische avond. De invaller wurmde zich langs drie spelers, schoot de 4-3 tegen de touwen en zette De Kuip in vuur en vlam.