10.01.2015 21:30

Een meer dan bijzonder debuut van Zeefuik

Género Zeefuik drinkt water na afloop van de training van FC Groningen. (06-01-2014)
Género Zeefuik drinkt water na afloop van de training van FC Groningen. (06-01-2014)

Debutant zijn in Schotland is voor een Nederlandse spits op zich al bijzonder, maar Género Zeefuik maakte het wel heel bont. Met twee doelpunten, een assist én een gemiste penalty bekroonde de spits zijn debuut bij Heart of Midlothian.

"Ik heb helaas een penalty gemist, maar dit was een geweldig debuut", sprak de spits, die is verhuurd door FC Groningen, na afloop van de wedstrijd tegenover de NOS. "In Schotland kennen ze me nu wel, ja. Al spreken ze mijn naam uit als See-fwiek", kan de bonkige spits lachen om zijn bekendheid in het buitenland.

"Mijn situatie bij FC Groningen was uitzichtloos. Ik kwam daar kwam niet meer aan de bak. Hearts zocht een sterke spits en wilde mij huren. Eigenlijk wist ik niet veel van die club. Toen heb ik op Google gekeken en bleek het wel iets om naartoe te gaan", is Zeefuik eerlijk. Met Heart of Midlothian doet de spits een gooi naar het kampioenschap in de Championship. 

"Als we volgende week van Rangers winnen, dan mogen we het kampioenschap niet meer weggeven. Dus ik richt me nu alweer op die belangrijke wedstrijd." Hearts staat nu al op dertien punten voorsprong op de ploeg, die een aantal jaar geleden failliet ging. De Rangers staan op de tweede plek in de Championship.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner