27.01.2016 14:31

Veerman krijgt een kans van De Haan

Henk Veerman kijkt naar het publiek tijdens het bekerduel NAC Breda - sc Heerenveen. (22-09-2015)
Henk Veerman kijkt naar het publiek tijdens het bekerduel NAC Breda - sc Heerenveen. (22-09-2015)

SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan kiest voorlopig voor Henk Veerman in de punt van de aanval. Dat is slecht nieuws voor Mitchell te Vrede, die daardoor op de bank moet plaatsnemen.

"Henk kan meer dan hij zelf in de gaten heeft, hij is potentie een goede spits en doet soms hele verrassende dingen", aldus de trainer van sc Heerenveen op de clubsite van de Friezen. "Hij moet zich ontwikkelen en dat kan niet op de bank. Daarom krijgt Henk een paar wedstrijden de kans, als hij presteert tenminste."

Donderdagavond gaat sc Heerenveen op bezoek bij Feyenoord. De druk in De Kuip is altijd hoog. "Hoe ga je daarom mee om? En hoe gaat De Kuip daar mee om? De fans kunnen ook heel vervelend zijn, waardoor er veel druk ontstaat", aldus De Haan, die van mening is dat men in Rotterdam niet altijd realistisch te werk gaat. "Ik heb het idee - en dat is altijd het probleem bij Feyenoord - dat het realisme heel vaak gebaseerd is op verwachtingen en niet op de werkelijkheid. Volgens mij is dat dit jaar weer zo."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner