05.06.2016 11:45

Spierblessure voor Morata, start EK in gevaar

Morata (l.) gaat tijdens de oefeninterland tussen Spanje en Zuid-Korea neer na contact met de Koreaanse goalie. (01-06-2016)
Morata (l.) gaat tijdens de oefeninterland tussen Spanje en Zuid-Korea neer na contact met de Koreaanse goalie. (01-06-2016)

Het is onzeker of Morata, de beoogde eerste spits van Spanje op het Europees Kampioenschap in Frankrijk, mee kan spelen tijdens de eerste groepswedstrijd, tegen Tsjechië. De aanvalsleider miste de eerste groepstraining van zijn land met een spierblessure.

Morata liep de spierblessure in zijn linkerbeen op tijdens de oefeninterland tegen Zuid-Korea, die Spanje met 6-1 won. Morata had een belangrijk aandeel in de winst, hij scoorde twee keer en leverde een assist bij de tweede Spaanse treffer. Spanje speelt aankomende dinsdag nog een oefeninterland tegen Georgië, op 13 juni begint het EK voor de Spanjaarden.

Het lijkt uitgesloten dat Morata, die in het krachthonk werkt aan zijn herstel, in actie komt tegen Georgië. Mocht Morata het begin van het eindtoernooi in Frankrijk niet halen, dan lijkt Aduriz de vervanger van de Juventus-spits te zijn. De 35-jarige Bask heeft pas vijf interlands op zijn cv staan, maar werd afgelopen seizoen wel topscorer in de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner