21.06.2016 21:12

Van Hintum gaat er enorm op vooruit in Turkije

Bart van Hintum is gefocust tijdens het competitieduel Willem II - PEC Zwolle. (03-10-2015)
Bart van Hintum is gefocust tijdens het competitieduel Willem II - PEC Zwolle. (03-10-2015)

Na elf seizoenen in de Jupiler League en Eredivisie begint voor Bart van Hintum een avontuur buiten de landsgrenzen. De verdediger stapt over van PEC Zwolle naar het Turkse Gaziantepspor. Van Hintum geeft toe dat het financieel ook een heel mooie stap is.

"NEC en Roda JC hebben zich ook gemeld. Met alle respect voor die clubs, maar ik ga PEC niet verruilen voor NEC of Roda. Ook niet voor een paar centjes meer. De aanbieding die ik kreeg van FC Twente was zelfs lager dan die van PEC. FC Groningen bood ongeveer hetzelfde als PEC", vertelt Van Hintum aan Voetbal International.

In Gaziantep gaat Van Hintum veel geld verdienen. "Dat is natuurlijk ook een reden van deze overstap. Ik ga hier echt vier of vijf keer zoveel verdienen als bij PEC. Bij PEC kon ik leuk leven en was ik gelukkig, maar ik wil straks ook een huisje kunnen kopen. Mijn vriendin is ook nog eens zwanger en ik ben nu 29 jaar, dus het was een ideaal moment om gebruik te maken van mijn transfervrije status."

Van Hintum leek eigenlijk op weg naar Slovan Bratislava, maar dat ging plots niet door. "Ik was rond met hen over een driejarig contract. Ik ging alleen nog vier dagen met de jongens van PEC op vakantie in Mallorca en zou daarna gekeurd worden, maar ik kreeg ineens geen contact meer met Slovan en toen bleek dat ze Lorenzo Burnet ineens gehaald hadden. Die was iets goedkoper."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner